Populært:

Madformadelskere / Snacks / Popcorn i gryde

Popcorn i gryde

5

/5

5 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

5 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vil du gerne prøve at lave perfekte popcorn i gryde? Så er du kommet til rette sted. Vi har nemlig skrevet en opskrift ned til dig, der ikke kan gå galt. Så kan du nemt imponere børnene med lækre hjemmelavede popcorn.

Popcorn i gryde - Nem opskrift på hjemmelavede popcorn

Hvorfor lave popcorn i gryde?

Vi spiser ret mange popcorn herhjemme. For det meste laver vi dem i mikroovn, men ungerne synes også det er sjovt at lave popcorn i gryde. Specielt når vi tager gryden med glaslåg, så man rigtig kan se de små majskorn poppe op nede i den varme olie.

Det er både nemt at poppe de gammeldags popcorn i en gryde, og så er det nok også sundere end dem i mikroovn tror jeg uden at være sikker. Man ved i hvert fald hvad man kommer i gryden og i munden på ungerne.

Derudover er det også billigere at lave popcorn af majskerner i gryden. De koster ikke ret meget at købe, og så skal man bare bruge lidt olie og salt.

Hvordan laver man popcorn i gryde?

Du skal bruge meget få ingredienser for at lave popcorn i gryde. Tre ting er alt du behøver. Ja faktisk kun 2, men salt er godt til at give popcornene smag. De kan dog også sagtens spises uden salt.

Du skal bruge:

  • Olie, vælg en smagsneutral olie for eksempel solsikkeolie
  • Popcornkerner
  • Salt

Derudover skal du selvfølgelig bruge en kogeplade og en gryde. Vælg gerne en tykbundet gryde der fordeler varmen godt, så bliver det nemmere at lave popcorn.

Du laver dine popcorn ved først at komme olie i bunden af gryden, komme popcornkernerne oven i, og skrue godt op for varmen. Når de begynder at poppe, skal du skrue ned. Ryst gryden en gang i mellem, for at være sikker på at upoppede kerner ryger ned i bunden.

Når alle kerner (eller næsten) er poppede, så kan du tage gryden af og fjerne låget. Drys med salt og server straks.

Popcorn i gryde opskrift

Her er vores super nemme opskrift på gammeldags popcorn. Hvis du nu vil give dem et ekstra lækkert pift, så kan du lave dem til karamel popcorn. Det er også super lækkert.

Popcorn i gryde - Nem opskrift på hjemmelavede popcorn
5 fra 5 stemmer

Popcorn i gryde opskrift

Sådan kan du nemt poppe popcorn i en gryde
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 5 minutter
Ret Snack
Køkken Amerikansk
Antal 1 skål
Kalorier 735 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 1,5 dl popcorn
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld olie og popcornkernene i en tykbundet gryde, læg låg på og tænd på høj varme.
  • Skru ned på middel varme når kernene begynder at poppe. Ryst gryden jævnligt under popningen. Når kernerne stopper med at poppe, tages gryden af varmen.
  • De færdige popcorn drysses med salt og nydes lune.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 130gKalorier: 735kcalKulhydrater: 96gProtein: 14gFedt: 34gMættet fedt: 3gNatrium: 2335mgKalium: 356mgFibre: 17gSukker: 1gJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Ofte stillede spørgsmål til hjemmelavede popcorn

Kan man lave popcorn uden olie?

Ja. Det kan man faktisk godt. Brug en støbejernsgryde og varm den godt op inden du kommer popcornkerne i. Ryst gryden godt en gang i mellem, men ellers pop dine popcorn på samme måde som hvis du havde olie i gryden.

Kan man lave mikrobølge popcorn i gryde?

Ja. Du kan godt poppe popcornene fra mikroovnsposerne i en gryde. Hæld alt indeholdet i gryden, og tænd på middel varme. Ryst gryden jævnligt for at sikre alle popcorn bliver poppede.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.