Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Fastelavn / Fastelavnsboller med saltkaramel

Fastelavnsboller med saltkaramel


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Fastelavnsboller skal der til på denne tid af året, og denne version af fastelavnsboller med saltkaramel er både nemme at lave, og så smager de fantastisk. Læs med her og se hvordan du gør!

fastelavnsboller med saltkaramel og flødeskum i wienerbrødsbolle på serveringsbræt.

Fastelavn, er mit navn

Boller vil jeg have..!

Sådan har mange af os det vist når vi kommer på den anden side at nytår. Der går ikke ret mange dage, så er der gang i bollerne, og fastelavnsbolleopskrifterne bliver besøgt flittigt her på bloggen i denne tid.

I dag får I en version som vi elsker. Det er en wienerbrødsbolle med fyld af sød flødeskum og saltkaramel i midten. Her er de pyntet med karamelglasur på toppen også som prikken over i’et.

De er lavet med de frosne fastelavnsboller man kan købe, og derfor er de super hurtige at bikse sammen, og til en brækdel af prisen til hvad fastelavnsboller kan købes til.

lækre store fastelavnsboller med saltkaramel sauce og flødeskum.

Ingrediensnoter

Wienerbrødsboller – Dem her på billederne er af mærket Hatting, men Mette Munk laver også nogle rigtig lækre af slagsen. De er normalt at finde i Føtex, og også andre supermarkeder op til fastelavn.

Piskefløde – Almindelig piskefløde eller et alternativt produkt som kan piskes skift til skum.

Saltkaramel – Det er nemt at lave selv, men du kan også sagtens købe det færdigt hvis det skal gå endnu hurtigere.

Alternative ingredienser

Hvordan laver man fastelavnsboller med saltkaramel?

Det er slet ikke svært at diske op med lækre fastelavnsboller til familien. Specielt ikke hvis du går med frosne fastelavnsboller og fylder dem selv.

sådan laver du saltkaramellen og bager bollerne.
  1. Start med at lave din saltkaramel og lad den køle af. Brug denne opskrift, og lav en enkelt portion. Du vil kun bruge cirka halvdelen af karamellen til 4 boller, men den kan fint holde sig nogle uger i køleskabet og så er der jo til en gang mere, eller du kan bruge den i pandekager eller andre kager.
  2. Bag fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken.
sådan fylder du fastelavnsbollerne med flødeskum og saltkaramel og pynter dem med glasur.
  1. Når fastelavnsbollerne er kølet ned, deles de på midten.
  2. Pisk fløde og vaniljesukker til flødeskum, og kom det i en sprøjtepose. Sprøjt flødeskum rundt i kanten på underbollen.
  3. Kom en stor spiseskefuld karamel i midten af fastelavnsbollerne.
  4. Læg toppen på, og pynt med en glasur der er rørt sammen af flormelis, saltkaramel og vand.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fastelavnsbolle hvor låget er taget af så man kan se flødeskum og saltkaramel i midten.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave fastelavnsbollerne på forhånd?

Det kan du godt. De kan sagtens stå nogle timer i køleskabet inden de skal serveres. Du kan også godt gemme eventuelle rester til dagen efter.


Andre fastelavnsboller du måske vil synes om

fastelavnsbolle med saltkaramelglasur på toppen.

Tips og Tricks

  • Wienerbrødsboller

Serveringsforslag

  • Server dem til eftermiddagskaffen.
  • Server bollerne til fastelavnsfesten, de er et hit hos både børn og voksne.

Elsker du fastelavnsboller?

Prøv også at fylde dine fastelavnsboller med hindbærskum
wienerbrødsfastelavnsboller med fløde og karamel fyld.

Se hvordan du laver opskriften


Opskrift på karamel-boller til fastelavn

Her får du vores opskrift på nemme og lækre fastelavnsboller med saltkaramel og flødeskum. De er lavet med færdigkøbte frosne boller, og er derfor virkelig nemme.

De bliver helt sikkert et his hos familien her op til fastelavn, vi håber du får lyst til at prøve dem. Læg gerne en kommentar og fortæl os om du kan lide dem.

fastelavnsboller med saltkaramel og flødeskum i wienerbrødsbolle på serveringsbræt.
5 fra 2 stemmer

Fastelavnsboller med saltkaramel

Med færdigkøbte wienerbrødsfastelavnsboller kan du nemt og hurtigt lave hjemmelavede fastelavnsboller med saltkaramel og fløde. De er bedre end dem du kan købe ved bageren, og så er det en del billigere at lave dem selv.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 4 stk
Kalorier 718 kcal

Ingredienser

  • 4 frosne fastelavnsboller, fx fra Hatting el. Mette Munk
  • 2 dl saltkaramel
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 dl flormelis
  • Vand

Sådan gør du

  • Bag fastelavnsbollerne efter anvisningen på posen. Hvis du har mod på det, kan du i stedet lave dine egne wienerbrødsboller efter denne opskrift.
    4 frosne fastelavnsboller
  • Hvis du vil lave din egen saltkaramel, kan du bruge denne opskrift. Du kan lave karamelsaucen mens bollerne bager eller dagen i forvejen. Lad karamellen køle ned inden den fyldes i bollerne.
  • Når bollerne er bagt, skal de køles helt ned inden du kan fylde dem. Når de er kølet ned, skæres de over på midten.
  • Pisk fløden sammen med vaniljesukkeret til en luftig flødeskum og fyld den på en sprøjtepose. Sprøjt fløde rundt i kanten af underbollen.
    2 dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
  • Fyld midten af fastelavnsbollen med saltkaramel, og læg så låget på.
    2 dl saltkaramel
  • Pisk en glasur af flormelis med 1 spsk. saltkaramel i. Tilsæt vand til du har en tyk konsistens, men så den stadig kan smørres ud på toppen af bollen.
    1 dl flormelis, Vand
  • Pynt bollerne med karamelglasuren og server dem straks eller sæt dem på køl til de skal spises.

Noter

Frosne wienerbrødsfastelavnsboller – Til billeder og video her på siden har vi brugt dem der hedder “Festlige fastelavnsboller” fra Hatting. Vi har også gode erfaringer med at bruge de frosne fastelavnsboller fra Mette Munk.
Saltkaramel – Saltkaramel er nemt at lave selv. Så det vil jeg selvfølgelig opfordre til. Hvis du vil tage den nemme løsning, kan man også købe færdig saltkaramel i større supermarkeder. Find vores opskrift på saltkaramel her.
Pynt – Du kan selvfølgelig pynte helt som du vil. Glasur, flødeskum eller flormelis er nok de mest klassiske måder at pynte toppen af en fastelavnsbolle på.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 718kcalKulhydrater: 88gProtein: 5gFedt: 41gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gKolesterol: 57mgNatrium: 185mgKalium: 81mgSukker: 63gA-vitamin: 780IUC-vitamin: 1mgCalcium: 58mgJern: 0.1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.