Fastelavnsboller skal der til på denne tid af året, og denne version af fastelavnsboller med saltkaramel er både nemme at lave, og så smager de fantastisk. Læs med her og se hvordan du gør!
Fastelavn, er mit navn
Boller vil jeg have..!
Sådan har mange af os det vist når vi kommer på den anden side at nytår. Der går ikke ret mange dage, så er der gang i bollerne, og fastelavnsbolleopskrifterne bliver besøgt flittigt her på bloggen i denne tid.
I dag får I en version som vi elsker. Det er en wienerbrødsbolle med fyld af sød flødeskum og saltkaramel i midten. Her er de pyntet med karamelglasur på toppen også som prikken over i’et.
De er lavet med de frosne fastelavnsboller man kan købe, og derfor er de super hurtige at bikse sammen, og til en brækdel af prisen til hvad fastelavnsboller kan købes til.
Ingrediensnoter
Wienerbrødsboller – Dem her på billederne er af mærket Hatting, men Mette Munk laver også nogle rigtig lækre af slagsen. De er normalt at finde i Føtex, og også andre supermarkeder op til fastelavn.
Piskefløde – Almindelig piskefløde eller et alternativt produkt som kan piskes skift til skum.
Saltkaramel – Det er nemt at lave selv, men du kan også sagtens købe det færdigt hvis det skal gå endnu hurtigere.
Alternative ingredienser
- Hvis du ikke er vild med wienerbrødsbollerne, kan du i stedet lave fastelavnsboller af vandbakkelser.
Hvordan laver man fastelavnsboller med saltkaramel?
Det er slet ikke svært at diske op med lækre fastelavnsboller til familien. Specielt ikke hvis du går med frosne fastelavnsboller og fylder dem selv.
- Start med at lave din saltkaramel og lad den køle af. Brug denne opskrift, og lav en enkelt portion. Du vil kun bruge cirka halvdelen af karamellen til 4 boller, men den kan fint holde sig nogle uger i køleskabet og så er der jo til en gang mere, eller du kan bruge den i pandekager eller andre kager.
- Bag fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken.
- Når fastelavnsbollerne er kølet ned, deles de på midten.
- Pisk fløde og vaniljesukker til flødeskum, og kom det i en sprøjtepose. Sprøjt flødeskum rundt i kanten på underbollen.
- Kom en stor spiseskefuld karamel i midten af fastelavnsbollerne.
- Læg toppen på, og pynt med en glasur der er rørt sammen af flormelis, saltkaramel og vand.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Det kan du godt. De kan sagtens stå nogle timer i køleskabet inden de skal serveres. Du kan også godt gemme eventuelle rester til dagen efter.
Andre fastelavnsboller du måske vil synes om
- Fastelavnsboller med hindbærskum
- Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær
- Gammeldags æblekage-fastelavnsboller
- Lemon meringue pie-fastelavnsboller
- Fastelavnsbollestang
Tips og Tricks
-
Wienerbrødsboller
- Her i opskriften bruger vi de færdigkøbte frosne boller, der bare skal i ovnen og bages. Vil du kaste dig ud i at lave fastelavnsboller af wienerbrød helt fra bunden, så har vi en god opskrift med masser af tips og tricks til dig. Find vores opskrifter på fastelavnsboller af wienerbrød her.
Serveringsforslag
- Server dem til eftermiddagskaffen.
- Server bollerne til fastelavnsfesten, de er et hit hos både børn og voksne.
Elsker du fastelavnsboller?
Prøv også at fylde dine fastelavnsboller med hindbærskum
Se hvordan du laver opskriften
Opskrift på karamel-boller til fastelavn
Her får du vores opskrift på nemme og lækre fastelavnsboller med saltkaramel og flødeskum. De er lavet med færdigkøbte frosne boller, og er derfor virkelig nemme.
De bliver helt sikkert et his hos familien her op til fastelavn, vi håber du får lyst til at prøve dem. Læg gerne en kommentar og fortæl os om du kan lide dem.
Fastelavnsboller med saltkaramel
Ingredienser
- 4 frosne fastelavnsboller, fx fra Hatting el. Mette Munk
- 2 dl saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 dl flormelis
- Vand
Sådan gør du
-
Bag fastelavnsbollerne efter anvisningen på posen. Hvis du har mod på det, kan du i stedet lave dine egne wienerbrødsboller efter denne opskrift.4 frosne fastelavnsboller
- Hvis du vil lave din egen saltkaramel, kan du bruge denne opskrift. Du kan lave karamelsaucen mens bollerne bager eller dagen i forvejen. Lad karamellen køle ned inden den fyldes i bollerne.
- Når bollerne er bagt, skal de køles helt ned inden du kan fylde dem. Når de er kølet ned, skæres de over på midten.
-
Pisk fløden sammen med vaniljesukkeret til en luftig flødeskum og fyld den på en sprøjtepose. Sprøjt fløde rundt i kanten af underbollen.2 dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
-
Fyld midten af fastelavnsbollen med saltkaramel, og læg så låget på.2 dl saltkaramel
-
Pisk en glasur af flormelis med 1 spsk. saltkaramel i. Tilsæt vand til du har en tyk konsistens, men så den stadig kan smørres ud på toppen af bollen.1 dl flormelis, Vand
- Pynt bollerne med karamelglasuren og server dem straks eller sæt dem på køl til de skal spises.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her