Madformadelskere / Alle opskrifter / Fastelavnsboller af vandbakkelser

Fastelavnsboller af vandbakkelser


Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Fastelavn betyder selvfรธlgelig fastelavnsboller! Her fรฅr du vores opskrift pรฅ nemme fastelavnsboller af vandbakkelser med fyld af vaniljecreme og konditorcreme eller en lรฆkker bรฆrskum og syltetรธj. Lรฆs med her og sรฅ hvor nemme de er at lave selv.

fastelavnsboller af vandbakkelser fyldt med solbรฆrskum og vaniljecreme

Fastelavnstraditioner

Der knytter sig en del traditioner til fastelavn her i Danmark. Udklรฆdning, tรธndeslagning og selvfรธlgelig fastelavnsboller!

De fleste danskere spiser sig igennem en del fastelavnsboller i denne sรฆson, og derfor er det selvfรธlgelig skรธnt at variere smagen og de varianter man laver.

Her er det klassiske fastelavnsboller af vandbakkelser.

De kan fyldes med dit favoritfyld, men her foreslรฅr vi enten at gรฅ med klassisk vaniljecreme, syltetรธj og konditorcreme eller en solbรฆrvariant med solbรฆrsyltetรธj og solbรฆrskum.

Begge varianter er super nemme at lave, og du kan variere og pynte dem pรฅ mange forskellige mรฅder.

trรฆbrรฆt med 4 fastelavnsboller af vandbakkelser med fyld

Ingrediensnoter

Smรธr – Smรธr er en vigtig ingrediens i vandbakkelser, og her bruger jeg saltet smรธr. Du kan ogsรฅ lave dem med usaltet smรธr, og sรฅ lige give dejen en knivspids salt.

ร†g – ร†g er en vigtig ingrediens i vandbakkelser, og her er det vigtigt at holde godt รธje med dejen nรฅr รฆggene skal piskes i. Det er fordi konsistensen pรฅ vandbakkelserne skal vรฆre helt rigtig, og der skal den rigtig mรฆngde รฆg i, sรฅ dejen stadig er fast nok og ikke for flydende, men den skal stadig have nok รฆg til at kunne hรฆve flot op.

Vaniljecreme – Du kan lave din egen, det er ret nemt, eller alternativt kan du bruge et brev fรฆrdig creme der bare skal piskes med mรฆlk. Find vores opskrift pรฅ hjemmelavet kagecreme her.

Piskeflรธde – Der skal selvfรธlgelig flรธde i vores fastelavnsboller, lige til fastelavn kan det altsรฅ ikke undvรฆres.

Solbรฆrsyltetรธj – Den lidt syrlige syltetรธj passer bare rigtig godt ind her, men du kan selvfรธlgelig ogsรฅ vรฆlge hindbรฆr-, jordbรฆr- eller en helt anden syltetรธj.

Hvordan laver man fastelavnsboller af vandbakkelser?

Det er faktisk ikke sรฅ svรฆrt at lave vandbakkelser som mange tror. Fรธrst skal man selvfรธlgelig have lavet dejen. Det gรธr man ved at varme smรธr og vand op til kogepunktet, og derefter rรธre hvedemelet i. Nรฅr dejen er kรธlet lidt ned, skal รฆggene piskes i et af gangen.

Vandbakkelserne sprรธjtes ud eller sรฆttes pรฅ en bageplade med to skeer, og sรฅ skal de bages i ovnen. Det er vigtigt at bage dem lรฆnge nok, og ikke รฅbne ovnen inden bagetiden er fรฆrdig, sรฅ risikerer du nemlig at de falder sammen.

I mens vandbakkelserne bager, kan du forberede fyldet. Her er det vaniljecreme, konditorcreme, solbรฆrsyltetรธj og solbรฆrskum.

Nรฅr vandbakkelserne er kรธlet ned, kan de fyldes med cremer og syltetรธj.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

vandbakkelser som fastelanvsboller

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Hvordan opbevarer man fastelavnsbollerne?

Nรฅr fastelavnsbollerne er fyldt, skal de opbevares i kรธleskabet. Jeg anbefaler at du fylder dem umiddelbart inden, eller maks. et par timer inden servering, sรฅ er vandbakkelsesbollen lรฆkrest. Rester kan dog sagtens spises dagen efter ogsรฅ.

Andre fastelavnsopskrifter du mรฅske vil synes om

fastelavnsboller med glasur

Tips og tricks til opskriften

  • Variationer og smag: Du kan selvfรธlgelig fylde dine fastelavnsboller med lige prรฆcis det fyld du bedst kan lide. Det kan for eksempel vรฆre flรธdeskum vendt med forskellige slags bรฆrkompot eller marmelade, det kan vรฆre chokoladecreme eller mรฅske skildpaddecreme.
  • Ideer til dekoration: Du kan dekorere toppen af fastelavnsbollen med glasur, eventuelt i forskellige farver hvis det skal vรฆre ekstra festligt, og drys eventuelt med krymmel, hakkede nรธdder eller frysetรธrrede bรฆr. Det er faktisk kun fantasien der sรฆtter grรฆnsen for hvordan du kan pynte. Du kan ogsรฅ pynte med marcipan eller bare drysse toppen med flormelis. Det er helt op til dig.

Serveringsforslag

  • Server til eftermiddagskaffen fastelavnssรธndag eller som dessert efter et dejligt mรฅltid mad.

Elsker du ogsรฅ vandbakkelser?

Prรธv at lave dine vandbakkelser som en stor Fastelavnsbollestang i stedet for individuelle fastelavnsboller. Det smager prรฆcis lige sรฅ godt, og sรฅ er den ret sjov og nem at lave.
vandbakkelsesfastelavnsboller med creme og syltetรธj og glasur pรฅ toppen
vandbakkelser med fyld til fastelavn

Opskrift pรฅ vandbakkelser med fyld

Her fรฅr du vores nemme opskrift pรฅ lรฆkre fastelavnsboller af vandbakkelser med fyld af creme og syltetรธj eller solbรฆrskum og syltetรธj. Men du kan selvfรธlgelig bruge de fyld du vil.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften, og lave fastelavnsboller til din familie. Det vil bรฅde bรธrn og voksne med garanti sรฆtte pris pรฅ.

fastelavnsboller af vandbakkelser fyldt med solbรฆrskum og vaniljecreme
5 fra 2 stemmer

Fastelavnsboller af vandbakkelser

Opskrift pรฅ fastelavnsboller af vandbakkelser
Lรฆkre og fine vandbakkelsesboller med fyld af vaniljecreme og syltetรธj samt nogle med solbรฆrskum og syltetรธj. Det er lรฆkre kager til fastelavn, som hele familien elsker.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Nedkรธling og samling 1 time 15 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret Kage
Kรธkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 404 kcal

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 125 g smรธr
  • 125 g hvedemel
  • 5 รฆg

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 2 รฆg
  • 2 spsk majsstivelse
  • 5 dl sรธdmรฆlk

Andet fyld

  • 5 dl piskeflรธde
  • 2 dl solbรฆrmarmelade

Glasur

  • 50 g flormelis
  • Vand, kogende
  • Frugtfarve, valgfrit
  • Hakkede nรธdder eller krymmel, valgfrit

Sรฅdan gรธr du

Vandbakkelser

  • Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader almindelig ovn.
  • Kog vand og smรธr op i en gryde. Tilsรฆt herefter alt melet pรฅ en gang. Rรธr godt i dejen med en grydeske over lav varme til dejen samler sig og bliver jรฆvn og glat. Den bliver helt blank, og slipper siderne pรฅ skรฅlen. Herefter tages gryden af varmen, og dejen kรธler ned i et kvarters tid inden รฆggene piskes i.
    2 dl vand, 125 g smรธr, 125 g hvedemel
  • Slรฅ รฆggene ud i en skรฅl og pisk dem sammen. Tilsรฆt hvad der svarer til 1 รฆg af gangen til dejen, og pisk dejen godt efter hvert รฆg. Brug gerne en elpisker. Til sidst skal massen vรฆre ret klistret men stadig jรฆvn og glat, og den skal kunne holde formen, den mรฅ altsรฅ ikke vรฆre helt flydende. Det kan godt vรฆre du skal bruge lidt mindre end 5 hele รฆg, det afhรฆnger meget af stรธrrelsen pรฅ รฆggene.
    5 รฆg
  • Sรฆt 12 vandbakkelser pรฅ en bageplade med bagepapir. Det gรธres nemmest med to skeer eller i en sprรธjtepose. Det behรธver ikke at vรฆre sรฅ pรฆnt, bare de er nogenlunde ens i stรธrrelsen.
  • Bag vandbakkelserne i 30-35 minutter i midten af ovnen. Undgรฅ at รฅbne ovnen de fรธrste 30 minutter. Nรฅr tiden er gรฅet og de er godt gyldne, tager du en af vandbakkelserne ud, og ser om den falder sammen. Falder den sammen, de bages lidt lรฆngere. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud.
  • Lad vandbakkelserne kรธle ned pรฅ en rist.

Vaniljecreme

  • Vaniljecremen laves mens vandbakkelserne er i ovnen.
  • Kom korn fra vaniljestangen, sukker, รฆg, majsstivelse og mรฆlk i en gryde og pisk det godt sammen. Kog cremen op ved middel varme mens du pisker.
    1 vaniljestang, 75 g sukker, 2 รฆg, 2 spsk majsstivelse, 5 dl sรธdmรฆlk
  • Lad cremen koge 2-3 minutter til den tykner og bliver lรฆkker og jรฆvn. Lad den herefter kรธle ned og sรฆt den i kรธleskabet sรฅ den kan sรฆtte sig helt inden den skal bruges.

Samling

  • Skรฆr vandbakkelserne over.
  • Smรธr bunden af alle vandbakkelserne med lidt solbรฆrmarmelade
    2 dl solbรฆrmarmelade
  • Pisk vaniljecremen godt igennem, og kom en skefuld ovenpรฅ bundene med syltetรธj.
  • Pisk flรธden til en let flรธdeskum. Vend halvdejen af flรธdeskummen med den resterende vaniljecreme og den anden halvdel af flรธdeskummen med den resterende solbรฆrsyltetรธj. Fyld cremerne pรฅ sprรธjteposer og fyld halvdelen af fastelavnsbollerne med hver creme.
    5 dl piskeflรธde
  • Lรฆg lรฅget pรฅ vandbakkelserne, og pynt med glasur rรธrt af flormelis og kogende vand. Du kan eventuelt tilsรฆtte farve eller kakao og pynte med krymmel eller hakkede nรธdder pรฅ toppen.
    50 g flormelis, Vand, Frugtfarve, Hakkede nรธdder eller krymmel

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 404kcalKulhydrater: 35gProtein: 7gFedt: 27gMรฆttet fedt: 16gFlerumรฆttet fedt: 2gEnkeltumรฆttet fedt: 7gTransfedt: 0.4gKolesterol: 168mgNatrium: 141mgKalium: 160mgFibre: 0.5gSukker: 22gA-vitamin: 1054IUC-vitamin: 2mgCalcium: 100mgJern: 1mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.