Gulerodssuppe

Mangler du en idé til en hurtig og velsmagende ret til aftensmad? Så skal du give denne gulerodssuppe et forsøg. Suppen er meget nem at lave, og den smager helt fantastisk. Tilmed er det både sund og billig aftensmad, for hele familien.

Guldrodssuppe serveret i hvide skåle med brød til

Verdens bedste gulerodssuppe

Vi synes at denne suppe er helt fantastisk – både fordi den smager rigtig godt, men også fordi den er så nem at lave. Det er en suppe man nemt kan lave efter en lang dag, jeg sætter gerne børnene til at hjælpe med at skære gulerødder og røre i gryden, og så er der hurtig en gang sund aftensmad.

Suppen kan også fryses ned hvis du laver en stor portion, og så har du ultranem mad på de dage hvor det kniber med tiden og overskuddet.

Suppe er en nem ret at lave og servere, du behøver ikke et kæmpe udvalg af tilbehør, men med lidt godt brød og noget sprødt bacon, så er alle vist glade. Sådan er det i hvert fald her i familien.

Suppen har en dejlig rund og sødlig smag, og den er derfor en god familiesuppe, som altid er et hit hos både børn og voksne. Derudover er den vegetarisk, så den er helt perfekt til kødfrie dage.

Hvordan laver man gulerodssuppe?

Suppen er ganske nem at lave, og billig at købe ind til. Alt du skal bruge er:

  • Olie
  • Løg og hvidløg
  • Gulerødder
  • Grøntsagsbouillon, det kan sagtens være fra terninger eller fond du chef.
  • Krydderier, timian, chili, laurbærblade samt salt og peber.

Det første du skal gøre er, at skære løgene i tern og svitse dem i olie sammen med hvidløg. I mens skæres gulerødderne i skiver og steges med. Det er vigtigt de steges med i 10 minutter cirka for at få den gode søde smag godt frem. Herefter tilsættes resten af ingredienserne, og suppen koges indtil gulerødderne er møre, før den blendes. Husk at tage laurbærbladene op inden du blender! Server med creme fraiche, timiam og et godt brød.

Lækker gulerodssuppe i fine suppeskåle med brød til

Gulerodssuppe opskrift

Her er vores opskrift på lækker gulerodssuppe. En dejlig familiesuppe, der tid er på menuen herhjemme.

Det kan anbefales at lave en stor portion, så er der enten til frokosten dagen efter eller til en portion i fryseren der kan tages op efter en lang dag. Suppen kan spises som den er, eller drysses med sprøde bacontern eller rugbrøds croutoner. Vi spiser den også nogen gange med ristede kikærter.

Gulerodssuppe med timian og brød til, nem opskrift på vegetarret
5 fra 2 stemmer

Gulerodssuppe opskrift

Lækker og cremet gulerodssuppe – god på kolde dage!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Forret, Hverdagsmad, Suppe
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 212 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ½ kg gulerødder
  • 1 ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk timian, , tørret eller 1 spsk frisk
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 3 laurbærblade
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Løgene skæres i både og svitses sammen med hvidløg i olien. 
    gulerodssuppe
  • Gulerødderne skæres i skiver og kommes i gryden og det steges ca. 10 min. 
    gulerodssuppe
  • Kom krydderierne i gryden sammen med bouillon og kog det til gulerødderne er møre, ca. 20-30 min. 
  • Tag laurbærbladene op og blend suppen. Smag til med salt og peber.

Noter

Serveres for eksempel med stegte bacontern og ristet rugbrød

Nutrition

Serving: 4dlKalorier: 212kcalKulhydrater: 49gProtein: 4gFedt: 2gMættet fedt: 1gNatrium: 1764mgKalium: 1320mgFibre: 12gSukker: 24gA-vitamin: 63483IUC-vitamin: 29mgCalcium: 143mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Billig aftensmad, Gulerodssuppe, Sund aftensmad, Suppe
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Lækker fyldig tomatsuppe eller Suppe fra Toscana.

Serveringsforslag

  • Server med creme fraiche og et lækkert brød, prøv for eksempel grydebrød med surdej.
  • Drys med sprøde bacontern
  • Server med sprøde kikærter eller brødcrutoner.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg