Mangler du en idé til en hurtig og velsmagende ret til aftensmad? Så skal du give denne gulerodssuppe et forsøg. Suppen er meget nem at lave, og den smager helt fantastisk. Tilmed er det både sund og billig aftensmad, for hele familien. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Verdens bedste vegetarsuppe
Vi synes at denne suppe er helt fantastisk – både fordi den smager rigtig godt, men også fordi den er så nem at lave. Det er en suppe man nemt kan lave efter en lang dag, jeg sætter gerne børnene til at hjælpe med at skære gulerødder og røre i gryden, og så er der hurtig en gang sund aftensmad.
Suppen kan også fryses ned hvis du laver en stor portion, og så har du ultranem mad på de dage hvor det kniber med tiden og overskuddet.
Suppe er en nem ret at lave og servere, du behøver ikke et kæmpe udvalg af tilbehør, men med lidt godt brød og noget sprødt bacon, så er alle vist glade. Sådan er det i hvert fald her i familien.
Suppen har en dejlig rund og sødlig smag, og den er derfor en god familiesuppe, som altid er et hit hos både børn og voksne. Derudover er den vegetarisk, så den er helt perfekt til kødfrie dage.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Løg og hvidløg – Løg og hvidløg giver god smag til suppen.
Gulerødder – Jeg bruger økologisk gulerødder. Du kan bruge alle slags gulerødder.
Grøntsagsbouillon – Brug den du bedst kan lide. Du kan sagtens bruge en bouillonterning opløst i vand.
Krydderier – vi bruger timian, chili, laurbærblade samt salt og peber. Det giver god smag til suppen.
Hvordan laver man gulerodssuppe?
Suppen er ganske nem at lave, og billig at købe ind til.
Det første du skal gøre er, at skære løgene i tern og svitse dem i olie sammen med hvidløg. I mens skæres gulerødderne i skiver og steges med. Det er vigtigt de steges med i 10 minutter cirka for at få den gode søde smag godt frem.
Herefter tilsættes resten af ingredienserne, og suppen koges indtil gulerødderne er møre, før den blendes. Husk at tage laurbærbladene op inden du blender!
Server suppen med creme fraiche, timian og et godt brød.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan man sagtens. Det er skønt med en portion suppe i fryseren man lige kan varme på dage hvor man ikke lige gider stå i køkkenet.
Du kan servere suppen som en vegetarisk suppe med creme fraiche eller sprøde kikærter på toppen. Du kan også lave nogle lækre brødcrutoner til, eventuelt af rugbrød for ekstra mæthed. Hvis du vil have lidt kød til, kan du lave sprøde bacontern og servere til din suppe.
Andre suppeopskrifter du måske vil synes om
- Hønsekødssuppe
- Jordskokkesuppe med torsk
- Thaisuppe med rejer
- Tomatsuppe med friske tomater
- Suppe fra Toscana
Tips og tricks til opskriften
- Køb nogle lækre økologisk gulerødder, så behøver du ikke at skrælle dem. Det er både sundere og nemmere at lave suppen på den måde.
- Husk at smage suppen til når den er blendet. Gulerødder kan tage en del salt og peber, og måske også lidt ekstra timian eller chili.
Serveringsforslag
- Server suppen med et lækker brød eller måske et hjemmebagt Hvidløgsbrød med urter eller Ciabattabrød
- Server med en klat creme fraiche i suppen hvis I godt kan lide det.
- Drys med sprøde bacontern, sprøde kikærter eller brødcrutoner.
Vil du prøve andre opskrifter på sunde supper?
Det er lækkert med nogle sunde, billige og vegetariske supper, hvis du vil prøve nogle andre versioner, så kan vi anbefale Butternut squash suppe eller Vintersuppe
Gulerødder er super sunde!
Gulerødder indeholder masser af kostfibre, som er godt for maven, og som holder dig mæt længe. Derudover er der også A og K-vitaminer, som både er godt for hud og øjne, og C-vitamin der styrker dit immumforsvar. Derfor er der mange gode grunde til at spise masser af gulerødder.
Opskrift på den bedste suppe med gulerødder
Her er vores opskrift på lækker gulerodssuppe. En dejlig familiesuppe, der tit er på menuen herhjemme.
Det kan anbefales at lave en stor portion, så er der enten til frokosten dagen efter eller til en portion i fryseren der kan tages op efter en lang dag. Suppen kan spises som den er, eller drysses med sprøde bacontern eller rugbrødscroutoner. Vi spiser den også nogen gange med ristede kikærter.
Gulerodssuppe
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ kg gulerødder
- 1 ½ l grøntsagsbouillon
- 1 tsk tørret timian, eller 1 spsk frisk timian
- 1/2 tsk chilipulver
- 3 laurbærblade
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Løgene skæres i både og svitses sammen med hvidløg i olien.2 spsk olivenolie, 3 løg, 3 fed hvidløg
- Gulerødderne skæres i skiver og kommes i gryden og det steges ca. 10 min.1 ½ kg gulerødder
- Kom krydderierne i gryden sammen med bouillon og kog det til gulerødderne er møre, ca. 20-30 min. til gulerødderne er helt møre.1 ½ l grøntsagsbouillon, 1 tsk tørret timian, 1/2 tsk chilipulver, 3 laurbærblade, Salt, Peber
- Tag laurbærbladene op og blend suppen. Smag til med salt og peber.
Noter
Tilbehør
Suppen serveres for eksempel med stegte bacontern og ristet rugbrød eller andet knas på toppen. En klat creme fraiche er også super lækkert i suppen.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her