Hjem » Hverdagsmad » Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

Mangler du en idé til en hurtig og velsmagende ret til aftensmad? Så skal du give denne gulerodssuppe et forsøg. Suppen er meget nem at lave, og den smager helt fantastisk. Tilmed er det både sund og billig aftensmad, for hele familien. Læs med her og få vores nemme opskrift.

gulerodssuppe i skåle med creme fraiche og timian på toppen samt brød

Verdens bedste gulerodssuppe

Vi synes at denne suppe er helt fantastisk – både fordi den smager rigtig godt, men også fordi den er så nem at lave. Det er en suppe man nemt kan lave efter en lang dag, jeg sætter gerne børnene til at hjælpe med at skære gulerødder og røre i gryden, og så er der hurtig en gang sund aftensmad.

Suppen kan også fryses ned hvis du laver en stor portion, og så har du ultranem mad på de dage hvor det kniber med tiden og overskuddet.

Suppe er en nem ret at lave og servere, du behøver ikke et kæmpe udvalg af tilbehør, men med lidt godt brød og noget sprødt bacon, så er alle vist glade. Sådan er det i hvert fald her i familien.

Suppen har en dejlig rund og sødlig smag, og den er derfor en god familiesuppe, som altid er et hit hos både børn og voksne. Derudover er den vegetarisk, så den er helt perfekt til kødfrie dage.

to hvide skåle med hjemmelavet gulerodssuppe med creme fraiche og brød til

Ingrediensnoter

Løg og hvidløg – Løg og hvidløg giver god smag til suppen.

Gulerødder – Jeg bruger økologisk gulerødder. Du kan bruge alle slags gulerødder.

Grøntsagsbouillon – Brug den du bedst kan lide. Du kan sagtens bruge en bouillonterning opløst i vand.

Krydderier – vi bruger timian, chili, laurbærblade samt salt og peber. Det giver god smag til suppen.

Hvordan laver man gulerodssuppe?

Suppen er ganske nem at lave, og billig at købe ind til.

Det første du skal gøre er, at skære løgene i tern og svitse dem i olie sammen med hvidløg. I mens skæres gulerødderne i skiver og steges med. Det er vigtigt de steges med i 10 minutter cirka for at få den gode søde smag godt frem.

Herefter tilsættes resten af ingredienserne, og suppen koges indtil gulerødderne er møre, før den blendes. Husk at tage laurbærbladene op inden du blender!

Server suppen med creme fraiche, timian og et godt brød.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmelavet gulerodssuppe med creme fraiche og timian

Ofte stillede spørgsmål

Kan man fryse gulerodssuppe ned?

Ja det kan man sagtens. Det er skønt med en portion suppe i fryseren man lige kan varme på dage hvor man ikke lige gider stå i køkkenet.

Hvad kan jeg servere til suppen?

Du kan servere suppen som en vegetarisk suppe med creme fraiche eller sprøde kikærter på toppen. Du kan også lave nogle lækre brødcrutoner til, eventuelt af rugbrød for ekstra mæthed. Hvis du vil have lidt kød til, kan du lave sprøde bacontern og servere til din suppe.

Andre suppeopskrifter du måske vil synes om

To hvide skåle med orange gulerodssuppe med creme fraiche og timian samt frisk brød

Opskrift på den bedste suppe med gulerødder

Her er vores opskrift på lækker gulerodssuppe. En dejlig familiesuppe, der tit er på menuen herhjemme.

Det kan anbefales at lave en stor portion, så er der enten til frokosten dagen efter eller til en portion i fryseren der kan tages op efter en lang dag. Suppen kan spises som den er, eller drysses med sprøde bacontern eller rugbrødscroutoner. Vi spiser den også nogen gange med ristede kikærter.

gulerodssuppe i skåle med creme fraiche og timian på toppen samt brød
4.67 fra 3 stemmer

Gulerodssuppe

Opskrift på gulerodssuppe
Denne gulerodssuppe er virkelig nem at lave, og så er den lækker og cremet. Den er skøn på en efterårs- eller vinterdag med en klat creme fraiche, rugbrødstern eller sprøde bacontern. Det er en skøn vegetarisk aftensmad, som hele familien elsker herhjemme.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Forret, Hverdagsmad, Suppe
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 272 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 ½ kg gulerødder
  • 1 ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk tørret timian, eller 1 spsk frisk timian
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 3 laurbærblade
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Løgene skæres i både og svitses sammen med hvidløg i olien. 
    gulerodssuppe
  • Gulerødderne skæres i skiver og kommes i gryden og det steges ca. 10 min. 
    gulerodssuppe
  • Kom krydderierne i gryden sammen med bouillon og kog det til gulerødderne er møre, ca. 20-30 min. 
  • Tag laurbærbladene op og blend suppen. Smag til med salt og peber.

Noter

Serveres for eksempel med stegte bacontern og ristet rugbrød

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 272kcalKulhydrater: 49gProtein: 5gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gNatrium: 1768mgKalium: 1338mgFibre: 12gSukker: 25gA-vitamin: 63562IUC-vitamin: 29mgCalcium: 149mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Billig aftensmad, Børnevenlig vegetarmad, Nem hverdagsmad, Sund aftensmad, Suppe, Vegetarret
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag

  • Server med creme fraiche og et lækkert brød, prøv for eksempel grydebrød med surdej.
  • Drys med sprøde bacontern
  • Server med sprøde kikærter eller brødcrutoner.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.