Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe

5

/5

2 timer 15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Helt klassisk hønsekødssuppe med masser af smag. En af vores foretrukne supper er klassisk Dansk hjemmelavet hønsekødssuppe med masser af gode grøntsager og lækker mørt kyllingekød. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste hønsekødssuppe, så læs med her og få vores opskrift.

hønsekødssuppe med kylling, gulerod, selleri og porre

Den perfekte alsidige suppe

Hønsekødssuppe er en virkelig lækker suppe. Den har alt det jeg sætter pris på ved en god suppe, den er fyldig, har masser af smag og så er den faktisk også ret nem at lave selv helt fra bunden.

Vores børn elsker når jeg laver hønsekødssuppe, når jeg piller kyllingerne “hærger” de i køkkenet for at få smagsprøver, lidt ligesom når jeg steger frikadeller. De fortrækker hønsekødssuppe med kødboller, hvor vi voksne spiser den med kyllingekød i, men det skal der også være plads til. Selvom en gød hønsekødssuppe er dejligt mættende i sig selv, så plejer jeg altid at servere et godt groft brød til, det giver lige den sidste mæthedsfornemmelse.

Som overskriften siger, så er hønsekødssuppe en dejlig alsidig suppe. Den kan danne grundlag for rigtig mange andre supper og selvfølgelig også som ingrediens i høns i asparges.

Så når du laver hønsekødssuppe, så gem resterne og frys dem ned. Så har du altid et godt grundlag for en suppe i fryseren lige til at tage op.

skål med gammeldags hønsekødssuppe med kylling og grøntsager

Hvordan laver man hønsekødssuppe?

Der er lidt forberedelse. Det kan godt betale sig lige starte med at forberede grøntsagerne. Skyl, skræl og skær ud, stil til siden. Så er det klar til at komme i suppen. Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

  • Kyllinger, eller suppehøns.
  • Vand
  • Porrer
  • Selleri
  • Gulerødder
  • Bladselleri
  • Løg
  • Hvidløg
  • Bouillonterninger, hønsebouillon, Og ja, det er helt legalt! Hvis du springer over, så skal der mere salt i.
  • Løvstikke, giver en dejlig smag til suppen, men det er for de fleste en sæsonvare og kan være svært at skaffe uden for sæsonen.
  • Frisk persille
  • Frisk timian
  • Laurbærblade
  • Nelliker, hele
  • Peberkorn
  • Salt
  • Sukker

De forberedte kyllinger koges i vand, urenheder skummes af og kasseres. porretoppe, selleri, gulerødder, bladselleri, løg, hvidløg samt bouillonterninger i gryden sammen med alle krydderierne. Suppen skal nu simre under låg ved svag varme.

Når suppen har kogt tages kyllingerne op, og suppen kommes igennem en si over i en anden gryde. Gulerødder, selleri samt porrer tilsættes til suppen der nu koges til grøntsagerne er møre. I mellemtiden pilles kyllingerne.

Suppen anrettes skåle med en passende portion kyllingekød, hæld den varme suppe over, og server med et godt brød til.

klassisk dansk hønsekødssuppe med kylling og grøntsager

Opskrift på hjemmelavet hønsekødssuppe med kylling

Her kommer vores opskrift på den bedste hønsekødssuppe. Masser af smag og fylde. Du kan sagtens fryse resterne ned, så der er nem mad til en travl hverdag.

hønsekødssuppe med kylling, gulerod, selleri og porre
5 fra 1 stemme

Hønsekødssuppe

Opskrift på klassisk kyllingesuppe med fyld af mørt kyllingekød, gulerødder, knoldselleri og porre.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 188 kcal

Ingredienser

  • 2 kyllinger, store, eller suppehøns. Skylles i koldt vand og renses for indvolde inden brug. Gumpen klippes af og kasseres.
  • 3 l vand, Så det dækker kyllingerne
  • 2 porretoppe, Renset og skåret groft i stykker
  • ½ selleri, Renset og skåret i tern
  • 2 gulerødder, skrællet, delt på langs og skåret i passende stykker.
  • 2 stængler bladselleri, renset og skåret i skiver
  • 1 løg, skrællet og delt i 4
  • 4 fed hvidløg, hakket groft
  • 2 bouillonterninger, hønsebouillon, kan udelades. Evt. mere efter smag

Krydderierne:

  • frisk løvstikke, kan udelades
  • 1 bdt frisk persille
  • 2 spsk frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 4 hele nelliker
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk salt, eller efter smag
  • 1 spsk sukker

Suppeurter til fyld:

  • 4 gulerødder, skrællet og skåret i tern. Der kan tilføjes ekstra gulerødder efter smag.
  • 1 selleri, skrællet og skåret i tern. Kan erstattes af persillerod.
  • 3 Porrer, Renset og skåret i passende skiver

Sådan gør du

  • Kyllingerne kommes i en stor gryde, fyld koldt vand over så det lige dækker kyllingerne.
  • Bring vandet i og og skum urenhederne væk fra overfladen med en hulske eller en alm. ske.
  • Når der ikke kommer flere urenheder fra kyllingerne kommes porretoppe, selleri, gulerødder, bladselleri, løg, hvidløg samt bouillonterninger i gryden sammen med alle krydderierne.
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad suppen simre under låg i ca. 1,5 time.
  • Når suppen har kogt færdig tages kyllingerne op og kommes i et fad. Derefter hældes suppen igennem en si over i en anden gryde. Alle de suppeurter der har kogt med kasseres.
  • Bring suppen i kog igen. Tilsæt nu de suppeurter der skal udgøre fyldet i den endelige suppe. (Gulerødder, selleri, porrer skåret i passende tern) De skal nu simre med i suppen i 15 – 20 minutter , eller til de er kogt møre. Jeg sætter pris på at der stadig er en smule bid i grøntsagerne, men det er en smagssag.
  • Imens suppen simrer færdig med grøntsagerne, pilles kyllingerne for kød.
  • I dybe tallerkener eller suppeskåle kommes en passende mængde af kyllingekødet, hæld derefter den varme suppe over, og server med et godt madbrød til.

Noter

Resterne af suppe og kyllingekød kan med fordel bruges til høns i asparges.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 188kcalKulhydrater: 21gProtein: 11gFedt: 7gMættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 33mgNatrium: 1682mgKalium: 623mgFibre: 4gSukker: 6gA-vitamin: 7597IUC-vitamin: 17mgCalcium: 109mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.