Hjem » Forretter » Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Dagens opskrift er en klassisk dansk familieret, nemlig tarteletter med fyld af kylling og asparges. Det er en billig, nem og meget velsmagende ret, som han spises som hovedret eller som forret forud for andre retter. Tarteletter med høns i asparges er også et must til julefrokosten. Læs med her og få vores opskrift på den danske klassiker.

Anrettede tarteletter med høns i asparges på grå tallerken og persille på toppen

Glade barndomsminder og fester

Hvad er det med tarteletter og høns i asparges? Jeg kan huske det tydeligt fra min barndom når min mor lavede det, vi elskede det! Nu er det mig selv der serverer det for min egen lille familie, og de er da heldigvis også vilde med det.

Det er ikke så tit vi får det, og det er som regel også noget jeg laver i weekenden. Jeg plejer at koge hele kyllinger, så bliver der også en god suppe ud af det, men man kan sagtens lave den “nemme version” altså koge nogle kyllingebryster og bruge dem. Det sparer lidt tid, og det smager næsten lige så godt.

Tarteletter til forret er også en klassiker. Lige som en lille opvarmning til hovedretten, det er faktisk slet ikke så dårligt.

Der er nogle ting der bare skal prøves og hvis I kommer til Bornholm, så må i ikke snyde Jer selv for en tur til Ekkodalshuset. Her serverer de en tartelet med høns i asparges der er lidt ud over det sædvanlige. 500 gram hjemmelavet høns i asparges i en gigant tartelet, bagt hos bager Dam i Aakirkeby.

Det er en oplevelse og en utrolig velsmagende en! Men bestil bord i god tid hvis I skal derover i sommerferien.

Tre tarteletter med høns i asparges på mørk tallerken drysset med hakket frisk persille

Hvordan laver man høns i asparges

Når man laver høns i asparges, så er det heldigvis noget man kan forberede i god tid. Jeg køber tarteletskallerne, er simpelthen for doven til at bage dem selv! Kyllingen kan med fordel koges i forvejen, så sparer man også noget tid der.

Til høns i asparges skal der bruges hønsebouillon/fond og jeg må sige at hjemmelavet er bedst, altså helt fra bunden. Men hvis man ikke har tid og overskud, så bliver det endelige resultat altså også ganske godt med enten en terning, eller Fond du Chef fra Knorr.

Jeg går ud fra her i opskriften at man har forkogt kyllingekød til rådighed.

Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal bruge og en beskrivelse af fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde længere nede på siden.

  • Kyllingekød, fra kogt suppehøne, eller kogt kyllingebryst. Der er ca. 600 g kød på en hel kylling der vejer 1200-1300 g.
  • Smør
  • Mel
  • Hønsefond
  • Mælk
  • Fløde
  • Aspargessnitter, inkl væden.
  • Salt
  • Stødt muskatnød
  • Peber

I en tykbundet gryde laves en roux, bestående af en rundhåndet mængde smeltet smør, hvori der piskes mel. Det svites i et par minutter inden der tilføres hønsefond gradvist i mens der piskes.

Derefter tilsættes der væde fra aspargessnitter på samme måde som før, efterfulgt af mælk samt fløde. Lad saucen koge op og jævne, tilsæt stødt muskatnød samt salt og peber. Skru ned til lav varme og tilsæt kyllingekød samt aspargessnitter og vend det rundt i saucen.

Smag det til med yderlige salt og peber om nødvendigt og lad det simre ved svag varme til det skal serveres. Husk at røre rundt med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.

Velbekomme.

Tarteletter med kyllingefyld i hvid sovs

Opskriften på de bedste tarteletter med kylling

Her kommer vores opskrift på de bedste høns i asparges. Du kan spise det som en forret, eller som hovedret. Der er masser af velsmag og høns i asparges kan sagtens laves i forvejen og fryses ned, så det er lige til at tage op. Jeg håber i får lyst til at prøve opskriften.

tarteletter med høns i asparges på tallerken
5 fra 1 stemme

Tarteletter med høns i asparges

Opskrift på det klassiske tarteletfyld med hønsekød og asparges i en cremet opbagt sovs.
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 721 kcal

Ingredienser

  • 700 g kyllingekød, tilberedt og i tern. Fra kogt suppehøne, eller kogt kyllingebryst.
  • 70 g smør
  • 65 g hvedemel
  • 3 dl hønsefond, gerne fra hjemmekogt suppe. Terning er også fint.
  • 2 dl væde fra aspargessnitter
  • 1,5 dl mælk, gerne sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • 2 ds aspargessnitter, husk at gemme væden, den skal bruges i saucen.
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk stødt muskatnød, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • I en stor tykbundet gryde smeltes smørret. Når det er er smeltet kommes mel i, det blandes sammen med smørret til en roux eller opbagning. Lad det svitse ved medium varme i et par minutter under omrøring.
  • Derefter tilsættes først hønsefond gradvist i mens der piskes til det bliver en tyk sauce. Tilsæt derefter væden fra aspargesene på samme måde. Pisk hele tiden så der ikke kommer klumper i saucen.
  • Tilsæt nu mælk samt piskefløde gradvist i mens der piskes. Lad saucen koge op og jævne under omrøring så den får en tyk konsistens. Tilsæt salt, stødt muskatnød samt peber til saucen og smag den til.
  • Kom det forkogte kyllingekød samt aspargessnitter i saucen og rør forsigtigt rundt. Lad saucen simre ved svag varme til den skal serveres. Husk at røre rundt med jævnes mellemrum. Det er en opbagt sauce og er tilbøjelig til at brænde på.
  • Server høns i asparges i klassiske tarteletskaller.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 721kcalKulhydrater: 21gProtein: 41gFedt: 53gMættet fedt: 23gKolesterol: 209mgNatrium: 1318mgKalium: 708mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 2130IUC-vitamin: 26mgCalcium: 102mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk forret, Høns i asparges, Klassisk dansk mad, Klassiske tarteletter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.