Denne suppe er virkelig nem at lave, og så er den lækker og cremet. Den er skøn på en efterårs- eller vinterdag med en klat creme fraiche, rugbrødstern eller sprøde bacontern. Det er en skøn vegetarisk aftensmad, som hele familien elsker herhjemme.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2spskolivenolie
3løg
3fedhvidløg
1 ½kggulerødder
1 ½lgrøntsagsbouillon
1tsktørret timian, eller 1 spsk frisk timian
½tskchilipulver
3laurbærblade
Salt
Peber
Sådan gør du
Løgene skæres i både og svitses sammen med hvidløg i olien.
2 spsk olivenolie, 3 løg, 3 fed hvidløg
Gulerødderne skæres i skiver og kommes i gryden og det steges ca. 10 min.
1 ½ kg gulerødder
Kom krydderierne i gryden sammen med bouillon og kog det til gulerødderne er møre, ca. 20-30 min. til gulerødderne er helt møre.
1 ½ l grøntsagsbouillon, 1 tsk tørret timian, ½ tsk chilipulver, 3 laurbærblade, Salt, Peber
Tag laurbærbladene op og blend suppen. Smag til med salt og peber.
Noter
Tilbehør - Suppen serveres for eksempel med stegte bacontern og ristet rugbrød eller andet knas på toppen. En klat creme fraiche er også super lækkert i suppen.