Populært:

Fastelavnsbollestang


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er fastelavn lige om lidt, og mange af os er allerede i gang med at indtage fastelavnsboller i lange baner. Her får du vores ide til en kæmpe fastelavnsbolle, nemlig en fastelavnsbollestang, som du kan servere for familien. Læs med her og få vores nemme opskrift.

fastelavnsbollestang med creme, syltetøj og fløde

En fastelavnsstang i stedet for fastelavnsboller

Kan man lave fastelavnsboller som en stang? Det var det spørgsmål der var ideen forud for denne opskrift.

Og ja, det kan man da selvfølgelig godt!

Det er en helt traditionel vandbakkelsesbolle med syltetøj, vaniljecreme og en lækker flødecreme, der her er forklædt i en lang stang. Den kan du servere for din familie, dine kollegaer eller dine gæster her op til fastelavn i stedet for de traditionelle fastelavnsboller.

Du kan selvfølgelig sagtens lave andre slags fyld, prøv for eksempel også at lave den med hindbærskum eller med måske med skildpaddecreme og solbær.

Få inspiration til flere slags fyld i alle vores andre opskrifter på fastelavnsboller her.

kæmpe fastelavnsbolle med fløde, creme og marmelade

Ingrediensnoter

Vandbakkelse – Jeg laver en helt simpel vandbakkelsesdej af vand, smør, hvedemel og æg.

Vaniljecreme – Det er slet ikke svært at lave din egen vaniljecreme. Hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i at koge cremen selv, så kan du godt bruge pulverkagecreme fra supermarkedet.

Piskefløde – Der skal bruges piskefløde til flødecremen. Den laves ved at blande en del af vaniljecremen ved flødeskum.

Solbærmarmelade – Jeg elsker solbærmarmelade i fastelavnsboller, fordi det er en smule syrligt, der bare passer så godt til de ellers lidt søde kager. Du kan selvfølgelig bruge andre marmelader hvis du foretrækker det.

Hvordan laver man fastelavnsbollestang?

Det er faktisk nemt nok at lave sådan en stang, og hvis du skal servere fastelavnsboller til mange, så er det måske værd at overveje sådan nogle stænger i stedet.

Først skal vandbakkelsesdejen laves. Det gør man ved at smelte smør og koge det op sammen med vand. Når væsken koger, tilsættes alt melet på en gang, og dejen røres sammen med en grydeske. Hold gryden på varmen et par minutter under omrøring, så dejen bliver blank og sammenhængende, og melet bliver varmet godt igennem.

Lad herefter dejen køle ned.

Når dejen er kølet ned, piskes æggene i et af gangen. Pisk godt efter hvert æg. Den færdige vandbakkelsesdej kommes på en sprøjtepose og sprøjtes ud på en bageplade. Bag herefter vandbakkelsesstangen.

Mens vandbakkelsen bager, kan du lave vaniljecremen. Det er ret nemt, man kommer nemlig bare alle ingrenserne i en gryde, og koger det op mens du pisker. Kog cremen 2-3 minutter, og køl den herefter ned.

Når vandbakkelsen er bagt færdig skal den køle ned, inden den deles på langs, smørres med marmelade og derefter vaniljecreme. Resten af vaniljecremen blandes med flødeskum, og flødecremen kommes i stangen inden låget lægges på, og toppen pyntes med glasur og mandelflager.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fastelavnsbollestang med solbærmarmelade, vaniljecreme og fløde

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kagen?

Når du har samlet stangen, skal den opbevares på køl. Den kan godt stå nogle timer på køl inden den skal serveres.

Kan jeg bruge andet fyld?

Ja det kan du selvfølgelig. Vi kan for eksempel anbefaler hindbærskum eller skildpaddecreme og solbær. Find masser af inspiration til fyld i fastelavnsboller her.

Andre opskrifter til fastelavn du måske vil synes om

fastelavnsstang af vandbakkelse fyldt med flødecreme og syltetøj

Tips og tricks til opskriften

  • Husk at du ikke må åbne ovnen før vandbakkelsen er bagt helt færdig. Hvis du åbner ovnen for tidligt, kan du risikere at det falder sammen.
  • Undgå at bage flere plader med vandbakkelser på en gang. Du kan sagtens bage 3 stænger på samme plade på en gang, bare læg dem med noget afstand i mellem.

Serveringsforslag

  • Server til eftermiddagskaffen for familien her op til fastelavn.
  • Server som dessert ovenpå et dejligt måltid mad.

Elsker du fastelavnsboller? Prøv også vores opskrift på Semlor – Svenske fastelavnsboller

fastelavnsboller bagt som stang af vandbakkelse med fløde og syltetøj

Opskrift på walesstang ala fastelavn

Her får du vores bud på en fastelavnsbollestang af vandbakkelse fyldt med syltetøj, creme og flødeskum. Det er den ultimative fastelavnskage hvis du spørger os!

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere kagen for din familie her op til fastelavn. Du kan selvfølgelig variere fyldet helt som du har lyst til.

fastelavnsbollestang med creme, syltetøj og fløde
5 fra 2 stemmer

Fastelavnsbollestang

Opskrift på fastelavnsbollestang
Vandbakkelsesstang med solbærmarmelade, vaniljecreme og fløde. Perfekt at servere for din familie eller dine gæster i stedet for almindelige fastelavnsboller.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Nedkøling 1 time
Samlet tid 2 timer
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 313 kcal

Ingredienser

Vandbakkelse

  • 0,75 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg

Vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 35 g sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk maizena
  • 2,5 dl sødmælk

Andet

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 dl solbærmarmelade
  • 50 g flormelis
  • ½ spsk kakao
  • Vand, kogende
  • 20 g mandelflager

Sådan gør du

Vandbakkelse

  • Kom smør og vand i en gryde, og kog op. Når væsken koger, tilsættes alt melet på en gang. Rør godt mens gryden stadig står på varmen, indtil melet er varmet godt igennem, og dejen samler sig og bliver jævn og glat.
    0,75 dl vand, 50 g smør, 50 g hvedemel
  • Kom dejen i en røreskål, og lad den køle ned et kvarters tid. Slå i mens æggene ud, og pisk dem sammen, og varm ovnen op til 200 grader over- og undervarme.
    2 æg
  • Pisk æggene i dejen, cirka et æg af gangen, og pisk rigtig godt mellem hvert æg. Hæld æg i til dejen er til at sprøjte ud af en sprøjtepose, men stadig kan holde formen. Mængden af æg du skal bruge, kan variere lidt efter størrelsen på æggene, så du skal kigge efter konsistensen.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir, som på billedet her i en stang på cirka 5 cm i bredden.
    vandbakkelsesdej sprøjtet ud på en bageplade
  • Bag vandbakkelsen ved 200 grader i cirka 35 min. Du må ikke åbne ovnen de første 30 minutter, for at undgå at den falder sammen. Når vandbakkelsen er færdig, køles den ned på en rist.

Vaniljecreme

  • Mens vandbakkelsen bages, kan du lave vaniljecremen.
  • Kom vaniljekorn, sukker, æg, maizena og sødmælk i en gryde og pisk det godt sammen. Kog cremen op mens du pisker, og lad den koge 2-3 minutter til den tykner og bliver helt glat.
    ½ vaniljestang, 35 g sukker, 1 æg, 2 spsk maizena, 2,5 dl sødmælk
  • Kom cremen i et lavt fad og lad den køle ned, sæt den herefter i køleskabet til den skal bruges.

Samling

  • Pisk fløden til flødeskum.
    2,5 dl piskefløde
  • Flæk vandbakkelsesstangen på langs, og smør bunden med solbærmarmelade.
    1 dl solbærmarmelade
    vandbakkelse med solbærmarmelade
  • Kom cirka 1 dl vaniljecreme i en sprøjtepose, og sprøjt den på midt på stangen.
    vaniljecreme sprøjtet ovenpå marmeladen
  • Bland resten af vaniljecremen med flødeskum, og kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle. Sprøjt cremen ud på stangen, hen over cremen.
    flødecreme fordelt ovenpå
  • Rør en glasur sammen af flormelis, kakao og vand, og pynt toppen af vandbakkelsen med glasuren og drys med mandelflager.
    50 g flormelis, ½ spsk kakao, Vand, 20 g mandelflager
  • Læg toppen på, og så er stangen klar til servering.

Noter

Fyld
Du kan selvfølgelig skifte fyldet ud med andre slags fyld hvis du har lyst. Få inspiration blandt alle vores opskrifter på fastelavnsboller her.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 313kcalKulhydrater: 29gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 113mgNatrium: 92mgKalium: 138mgFibre: 1gSukker: 19gA-vitamin: 737IUC-vitamin: 1mgCalcium: 80mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.