Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Fastelavn / Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Når fastelavnsbollesæsonen nærmer sig, går vi nok lidt amok i de lækre fyldte boller. Vi bager alle mulige forskellige slags, men en af dem vi vender tilbage til hvert år er disse fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær i en vandbakkelsesbolle. De er nemme at lave og så smager de fantastisk. Læs med her og få vores opskrift.

fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær med mini skildpadde ovenpå

Fastelavnsboller med chokoladeskildpadder

Det er vist ingen hemmelighed at chokoladeskildpadder er en af mine helt store laster, og derfor blev fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbærmarmelade også årets første portion fastelavnsboller.

Det er en fastelavnsbolle af vandbakkelse, smurt med solbærmarmelade og fyldt med den skønneste skildpaddeganache. What’s not to like?

En lille chokoladeskildpadde på toppen til at slutte festen af med, gør det bestemt ikke værre.

Skildpaddecremen kan du nemt lave i god tid, men vandbakkelserne er nu bedst friskbagte, men det er heldigvis ret nemt når man først har fundet teknikken.

Mange er bange for at gå i gang med vandbakkelser, men det skal man ikke være. Det handler om at få kogt dejen godt sammen, lade dejen køle godt af inden man kommer æg i, at på piske æggene godt ind i dejen, og herefter at have tålmodighed og ikke åbne ovnen for tidligt.

Er du også vild med chokoladeskildpadder, så må du prøve denne opskrift.

vandbakkelses fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær

Ingrediensnoter

Chokoladeskildpadder – Jeg bruger både de store til chokoladeganachen, og de små til pynt på toppen. Du kan selvfølgelig pynte dem på andre måder hvis du har lyst til det.

Piskefløde – Du skal bruge piskefløde til ganachen.

Smør – Der skal smør til vandbakkelsesdejen. Jeg bruger som regel saltet smør når jeg bager vandbakkelser.

Æg – Æggene er det der får vandbakkelserne til at hæve op, så de er vigtige. Husk at dejen skal køle ned før æggene piskes i.

Solbærsyltetøj – Solbær giver en god syrlighed til den intense chokoladesmag. Du kan også bruge andre typer af marmelade eller syltetøj, gerne en med nogle syrlige bær eller frugter.

Hvordan laver man fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær?

Det er heldigvis ret nemt selv at lave disse fastelavnsboller i vandbakkelser. Det tager heller ikke så lang tid.

Cremen skal man gerne lave dagen før, så den kan stå og blive helt kold inden den skal piskes op. Men den laver man ved at koge fløden op, og derefter tilsætte hakkede chokoladeskildpadder, og røre rundt til det hele er opløst. Så skal cremen bare i køleskabet og blive helt kold inden den skal piskes op.

Vandbakkelserne laver man ved at koge smør og vand op. Herefter skal alt hvedemelet tilsættes på en gang, og så skal man røre godt til dejen er jævn og glat. Så skal dejen tages af varmen, og køle ned inden æggene piskes i et af gangen.

Når dejen er færdig, sættes den i klatter på en bageplade som bages i ovnen til de hæver op og bliver store og gyldne. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen undervejs, da vandbakkelserne så kan falde sammen.

Når vandbakkelserne er færdigbagte, skæres de over og smørres med solbærsyltetøj på bunden. Chokoladecremen piskes op til den bliver luftig og sprøjtefast, og så kommes den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjtes ovenpå marmeladen.

Til sidst lægges låget på fastelavnsbollen, og så kan den pyntes med flormelis, en creme eller glasur og en miniskildpadde.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær samt miniskildpadder på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave fastelavnsbollerne på forhånd?

Vandbakkelserne er helt klart bedst når de lige er friskbagte, og hvis de samlede fastelavnsboller står for længe vil de klaske lidt sammen. Jeg anbefaler at du max samler dem et par timer før de skal serveres.

Kan jeg bruge en anden type chokolade?

Ja! Du behøver ikke bruge chokoladeskildpadder men du kan bruge samme mængde af alle mulige andre slags chokolade. Det er helt op til dig selv.

Andre fastelavnsbolleopskrifter du måske vil synes om

fastelavnsboller med skildpaddecreme

Tips og tricks til fastelavnsboller med skildpaddecreme

  • Når du laver vandbakkelser skal du have tålmodighed. Åben ikke åben ikke ovnen for tidligt, og tag kun enkelt vandbakkelse ud når du tror de er færdig. Lad den stå på køkkenbordet og se om den falder sammen. Gør den det skal de bages lidt længere. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud.
  • Lav evt. minifastelavnsboller i halv størrelse til børnene.
  • Vil du ikke kaste dig ud i at lave vandbakkelser, så kan du købe frosne fastelavnsboller af wienerbrød, bage dem efter anvisningen og fylde dem med skildpaddecreme.

Serveringsforslag

  • Server fastelavnsbollerne op til fastelavn eller fastelavnssøndag for familien.
  • Server dem til børnefødselsdagen med flag i.
vandbakkelsesfastelavnsboller med skildpaddecreme
fastelavnsboller med chokoladeskildpadder og solbærsyltetøj

Opskrift på vandbakkelsesFastelavnsboller med chokoladeskildpadder

Her er vores bud på lækre fastelavnsboller af vandbakkelse med skildpaddecreme. Hvis man ikke vil kaste sig ud i vandbakkelses-delen, så kan man købe frosne wienerbrødsfastelavnsboller, som man kan bage, og herefter fylde med den lækre skildpaddecreme.

Så bliver det vist ikke meget lettere at lave hjemmebagte fastelavnsboller til familien! Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær med mini skildpadde ovenpå
5 fra 2 stemmer

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær

Opskrift på fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær
Lækre vandbakkelser med skøn smag af chokoladeskildpadder og solbærmarmelade. De er nemme at lave, og hele familien elsker at sætte tænderne i dem. Hvis du ikke vil lave vandbakkelser, kan du købe frosne wienerbrødsfastelavnsboller, som du kan bage og bruge i stedet.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 383 kcal

Ingredienser

Skildpaddecreme

  • 1/2 l piskefløde
  • 8 store chokoladeskildpadder, svarende til ca. 230 gram

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 5 æg

Samling og pynt

  • 2 dl Solbærmarmelade
  • 12 Miniskildpadder
  • Flormelis

Sådan gør du

Skildpaddecreme

  • Lav først cremen, den kan med fordel laves dagen før, eller minimum 8 timer før de skal samles.
  • Kog fløde op og lad den koge ca. 1 minut. Hak skildpadderne groft, kom dem i en skål og hæld den varme fløde over. Rør i skålen til massen er helt jævn og alt chokolade er smeltet.
  • Lad massen køle lidt af, dæk den med husholdningsfilm (det skal ligge direkte oven på cremen for at undgå skind) og stil fløde/chokoladecremen i køleskabet til den er helt kold. Det tager omkring 8 timer eller gerne til næste dag.

Vandbakkelser

  • Vandbakkelserne er bedst at lave lige før de skal serveres.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Start med at koge vand og smør op i en gryde.
  • Når smørret er smeltet og væsken koger tilsættes alt melet på en gang, og der røres kraftigt, jeg bruger helst en træske. Hold gryden på lav varme mens du rører indtil dejen samler sig, bliver blank og slipper skål og ske. Så skal den hurtigt af varmen!
  • Lad dejen køle af mens du slår 5 æg ud og pisker dem godt sammen. Dejen må ikke være for varm når du piske æggene i.
  • Kom dejen i røremaskinen med piskeris eller brug en elpisker. Tilføj hvad der svarer til 1 æg af gangen, og pisk godt efter hvert æg. Til sidst skal massen være klistret men jævn og glat.
  • Sæt 12 klatter på en bageplade med bagepapir, det er nemmest at gøre med to skeer.
  • Bag vandbakkelserne i 25-35 minutter midterst i ovnen. Undgå at åbne ovnen de første 25 minutter. Når tiden er gået og de er gyldne, tager du en vandbakkelse ud, og ser om den falder sammen. Gør det det, skal bagetiden forlænges. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud af ovnen.
  • Klip et lille hul i siden når de kommer ud så dampen kan slippe ud og de ikke bliver bløde.

Samling af fastelavnsbollerne

  • Når du er klar til at samle bollerne, og lige inden de skal serveres, tager du skildpaddecremen ud af køleskabet, og pisker den op. Det kan du gøre i en røremaskine med piskeris eller med en elpisker. Den skal blive let og luftig, men kan nem overpiskes, så vær opmærksom mens du pisker.
  • Klip fastelavnsbollerne op, smør bunden med solbærmarmelade og fyld dem derefter skildpaddecreme. Du kan gøre det med en ske, eller fylde cremen i en sprøjtepose med en tyl hvis du synes.
  • Toppen af fastelavnsbollen drysses med flormelis eller pyntes evt. med creme eller glasur og en miniskildpadde.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 383kcalKulhydrater: 27gProtein: 5gFedt: 29gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 148mgNatrium: 124mgKalium: 114mgFibre: 1gSukker: 14gA-vitamin: 972IUC-vitamin: 2mgCalcium: 48mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. januar 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

6 kommentarer til “Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær”

  1. Det vigtigste med vandbakkelsesdej er, at dejen IKKE må være varmere end ca. 40 grader, når man rører æggene i. Varmere dej vil ødelægge æggenes evne til at gøre bagværket let og luftigt. Et gammelt råd er at ovnen skal være lukket i min. 25 minutter inden første “besøg”.

    Svar
    • Hej Lisbet

      Hvis du scroller ned i bunden af siden kommer du til opsrkiftskortet hvor mængder og fremgangsmåden er angivet. Du kan også klikke på “gå til opskrift” i toppen af siden, og så hopper den automatisk til opskriften.

      Håber det hjælper dig.

      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Susanne

      Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg kan læse på nettet at det burde gå fint at fryse chokoladeganache. Den skal tøs op ved stuetemperatur og derefter piskes godt inden den fyldes i fastelavnsbollerne. Lad mig gerne høre hvordan det går hvis du gør forsøget.

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.