TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær

Det er vist ingen hemmelighed at chokoladeskildpadder er en af mine helt store laster, og derfor blev fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbærmarmelade også årets første portion fastelavnsboller.

Det er en fastelavnsbolle af vandbakkelse, smurt med solbærmarmelade og fyldt med den skønneste skildpaddeganache. Whats not to like? En lille chokoladeskildpadde på toppen til at slutte festen af med, gør det bestemt ikke værre.

Skildpaddecreme kan du nemt lave i god tid, men vandbakkelserne er nu bedst friskbagte, men det er heldigvis ret nemt når man først har fundet teknikken. Mange er bange for at gå i gang med vandbakkelser, men det skal man ikke være. Det handler om at få kogt dejen godt sammen, at på pisket æggene godt ind i dejen, og herefter at have tålmodighed og ikke åbne ovnen for tidligt.

Fastelavnsboller med skildpaddecreme - Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med skildpaddeganache og solbærmarmelade

Prøv også: Gammeldags fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær opskrift

Her er vores bud på lækre fastelavnsboller af vandbakkelse med skildpaddecreme. Hvis man ikke vil kaste sig ud i vandbakkelses-delen, så kan man købe frosne wienerbrødsfastelavnsboller, som man kan bage, og herefter fylde med den lækre skildpaddecreme. Så bliver det vist ikke meget lettere at lave hjemmebagte fastelavnsboller!

Fastelavnsboller med skildpaddecreme - Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med skildpaddeganache og solbærmarmelade
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær opskrift

Lækre vandbakkelser med skøn smag af chokoladeskildpadder
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Keyword Bagværk, Fastelavn, Forår
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Portioner 12 stk

Ingredienser

Skildpaddecreme

  • 1/2 l piskefløde
  • 8 store chokoladeskildpadder svarende til ca. 230 gram

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 5 æg

Samling og pynt

  • Solbærmarmelade
  • Miniskildpadder
  • Flormelis

Fremgangsmåde

Skildpaddecreme

  • Lav først cremen, den kan med fordel laves dagen før, eller minimum 8 timer før de skal samles.
  • Kog fløde op og lad den koge ca. 1 minut. Hak skildpadderne groft, kom dem i en skål og hæld den varme fløde over. Rør i skålen til massen er helt jævn og alt chokolade er smeltet.
  • Lad massen køle lidt af, dæk den med husholdningsfilm (det skal ligge direkte oven på cremen for at undgå skind) og stil fløde/chokoladecremen i køleskabet til den er helt kold. Det tager omkring 8 timer eller gerne til næste dag.

Vandbakkelser

  • Vandbakkelserne er bedst at lave lige før de skal serveres.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Start med at koge vand og smør op i en gryde.
  • Når smørret er smeltet og væsken koger tilsættes alt melet på en gang, og der røres kraftigt, jeg bruger helst en træske. Hold gryden på lav varme mens du rører indtil dejen samler sig, bliver blank og slipper skål og ske. Så skal den hurtigt af varmen!
  • Lad dejen køle af et øjeblik mens du slår 5 æg ud og pisker dem godt sammen.
  • Kom dejen i røremaskinen med piskeris eller brug en elpisker. Tilføj hvad der svarer til 1 æg af gangen, og pisk godt efter hvert æg. Til sidst skal massen være klistret men jævn og glat.
  • Sæt 12 klatter på en bageplade med bagepapir, det er nemmest at gøre med to skeer.
  • Bag vandbakkelserne i 25-35 minutter midterst i ovnen. Undgå at åbne ovnen de første 25 minutter. Når tiden er gået og de er gyldne, tager du en vandbakkelse ud, og ser om den falder sammen. Gør det det, skal bagetiden forlænges. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud af ovnen.
  • Klip et lille hul i siden når de kommer ud så dampen kan slippe ud og de ikke bliver bløde.

Samling af fastelavnsbollerne

  • Når du er klar til at samle bollerne, og lige inden de skal serveres, tager du skildpaddecremen ud af køleskabet, og pisker den op. Det kan du gøre i en røremaskine med piskeris eller med en elpisker. Den skal blive let og luftig, men kan nem overpiskes, så vær opmærksom mens du pisker.
  • Klip fastelavnsbollerne op, smør bunden med solbærmarmelade og fyld dem derefter skildpaddecreme. Du kan gøre det med en ske, eller fylde cremen i en sprøjtepose med en tyl hvis du synes.
  • Toppen af fastelavnsbollen drysses med flormelis eller pyntes evt. med creme eller glasur og en miniskildpadde.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Tips og tricks til fastelavnsboller med skildpaddecreme

  • Når du laver vandbakkelser skal du have tålmodighed. Åben ikke åben ikke ovnen for tidligt, og tag kun enkelt vandbakkelse ud når du tror de er færdig. Lad den stå på køkkenbordet og se om den falder sammen. Gør den det skal de bages lidt længere. Falder den ikke sammen, kan du tage resten ud.
  • Lav evt. minifastelavnsboller i halv størrelse til børnene.
  • Vil du ikke kaste dig ud i at lave vandbakkelser, så kan du købe frosne fastelavnsboller af wienerbrød, bage dem efter anvisningen og fylde dem med skildpaddecreme.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 reaktioner

  1. Det vigtigste med vandbakkelsesdej er, at dejen IKKE må være varmere end ca. 40 grader, når man rører æggene i. Varmere dej vil ødelægge æggenes evne til at gøre bagværket let og luftigt. Et gammelt råd er at ovnen skal være lukket i min. 25 minutter inden første “besøg”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Citron-trifli med brændt marengs - Nem opskrift på citron-dessert i glas - Perfekt afslutning på et lækkert måltid

Citron-trifli med brændt marengs

Opskrift »
shares