Madformadelskere / Aftensmad / Glaseret skinke i ovn

Glaseret skinke i ovn

5

/5

2 timer 55 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 55 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En lækker og saftig glaseret skinke i ovn, er og bliver en af mine livretter. Serveret sammen med nogle lækre flødekartofler og lidt kogt broccoli, så bliver det efter min mening ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan du laver den bedste skinke i ovn, så læs med her og og se hvilken kernetemperatur du skal gå efter, og hvor lang tid den skal have.

glaseret skinke i ovn skåret ud på skærebræt

glaseret skinke er altid en vinder

Jeg har længe gået og “danset” rundt om køledisken, og tænkt på at lave en skinke i ovnen, og måske endda glasere den. Nu er det sket og det var lige så godt som jeg forventede. Alle i familien var positivt overraskede og meget mætte da vi havde spist.

Men hvordan er sådan en skinke så? Saftig, mør og knapt så salt som en hamburgerryg vil jeg sige. Jeg vaklede lidt imellem ovn og grill, men efter som vejret viste sig fra sin “grimme” side, og selvom mine griller står under tag, så var det temperaturen det afgjorde det. I ovnen kom den, og det var faktisk overraskende nemt.

Som så meget andet af det kød vi tilbereder i ovn og på grill, så var det også her kernetemperaturen der fik lov til at bestemme hvornår den var færdig. 70 grader er det “magiske” tal man skal gå efter, her er den het klart færdig, men ikke overtilberedt, det vil sige at den stadig er vildt saftig og slet ikke tør på nogen måde. Det tog ca. 2,5 timer plus tiden til at lave glaseringen komme i mål.

Og så skal man selvfølgelig huske at lade den trække når den kommer ud af ovnen, og det er utildækket!

Når man så skal vælge tilbehør, så er der en verden af muligheder, alt lige fra ovnbagte rodfrugter, grønne ærter, brasede kartofler og smørsovs. Den her gang blev det til flødekartofler og kogt broccoli, som ungerne holder så meget af.

Der er meget mad i sådan en skinke, men heldigvis så er det nemt omsat i en masse andre lækre retter. Der blev til pålæg, fuglekvidder, skinketern til en lækker omelet og selvfølgeliget par skiver til vores elskede Newfoundlænder Lasse.

helt stykke glaseret skinke i ovn

Ingrediensnoter

Skinke – Gå efter en stor fin skinke, vi valgte at bruge en på omkring 2,6 kg.

Brun farin – Den ene ingrediens i en god glasering, og det søde element.

Dijonsennep – Sennep kan ikke undværes i en god glasering. Den bidrager med en varme, bitterhed, salt, og den der helt specielle sennepssmag. Du kan erstatte Dijonsennep med en anden type sennep efter smag.

Rasp – Rasp i glaseringen er med til at gøre den lidt mere drøj, så det hele ikke bare løber af stegen.

Hvordan laver man glaseret skinke i ovn?

Her kommer der en en kort gennemgang af hvordan du bedt tilbereder en glaseret skinke i ovn.

Den passer stort set sig selv, og det eneste du skal bekymre dig om er kernetemperaturen undervejs. Du skal også sørge for at efterfylde med vand i fadet under skinken, så det ikke tørrer ud.

Sværen på skinken ridses og skinken placeres derefter på en rist over et ildfast fad. Hæld vand i fadet og kom skinken i den forvarmede ovn. Tilbered nu skinken til kernetemperaturen er nået.

Derefter skal skinken ud imens ovnen varmes op. Smør den forberedte glasering på skinken, og stil den tilbage i oven og lad den stå til glaseringen er boblet op.

Tag skinken ud af ovnen og lad den trække utildækket inden den skæres ud og serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

glaseret skinke i ovn skåret i skiver

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. Du kan fryse resterne af skinken ned, skære det ud til pålæg eller gemme det i køleskabet. Resterne kan du spise som de er, eller bruge det i skinkesalat, i en omelet eller i en pastasalat.

Kan jeg lave skinken på grillen?

Ja du kan bruge samme fremgangsmåde og lave skinken på grill i stedet. Du skal gå efter samme kernetemperatur som beskrevet her i opskriften.

Andre klassiske danske retter du måske vil synes om

glaseret skinke i ovn skåret i skiver og klar til servering

Tips og tricks til glaseret skinke i ovn

  • Klargør skinken og glaseringen på forhånd.
  • Sørg for at efterfylde med vand i fadet under skinken. Det giver fugtig varme i ovnen og er med til at holde skinken saftig.
  • Husk at gemme og bruge resterne, der er meget mad i sådan en skinke, og resterne kan med fordel gemmes og fryses ned.

Serveringsforslag

skiver af glaseret skinke med sennep og brun farin
glaseret skinke i ovn skåret i skiver på skærebræt

Opskrift på glaseret skinke tilberedt i ovn

Her får du vores opskrift på den bedste glaserede skinke i ovn. Masser af smag, saftig og mør, lige som en skinke skal være.

Server den som lækker mad i weekenden, for gæster, familie og venner. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

glaseret skinke i ovn skåret ud på skærebræt
5 fra 1 stemme

Glaseret skinke i ovn

Opskrift på glaseret skinke i ovn
Her får du opskriften på en perfekt tilberedt saftig glaseret skinke lavet i ovnen. Den smager helt fantastisk og passer selv i ovnen. Server med flødekartofler og kogt broccoli eller dit favorittilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 2 t 45 min
Samlet tid 2 t 55 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 791 kcal

Ingredienser

  • 2,6 kg skinke

Glasering:

  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk rasp

Sådan gør du

  • Ovnen opvarmes til 150 grader med varmluft.
  • Skinken tages ud af køleskabet og pakkes ud. Fjern nettet hvis det sidder på, og kasser det. Rids derefter skindet i diagonalt i hver retning.
  • Placer skinken i en stegholdet over en bradepande. Kom 1 liter kogende vand i bradepanden.
  • Stil fadet midt i den forvarmede ovn og tilbered nu skinken i ca. 2,5 timer, eller til Kernetemperaturen er 70 grader.
    Der fyldes vand på hvis fadet under skinken er ved at tørre ud.
  • Bland ingredienserne til glaseringen sammen i en lille skål og rør det grundigt sammen.
  • Når skinken har nået kernetemperauren tages den ud daf ovnen, og glaseringen smøres ud over toppen.
    Skru op for varmen i ovnen til 240 grader stadig med varmluft.
  • Når ovnen er har nået 240 grader stilles skinken tilbage i ovnen og skal nu tilberedes til glaseringen bobler op.
  • Tag skinken ud af oven og lad den trække utildækket ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 791kcalKulhydrater: 1gProtein: 70gFedt: 55gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 26gKolesterol: 202mgNatrium: 3862mgKalium: 930mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1IUC-vitamin: 1mgCalcium: 23mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med svinekød, Børnevenlig aftensmad, kernetemperatur skinke, Klassisk dansk mad, landskinke, skinke i ovn, Tilbehør til glaseret skinke, Traditionelle danske retter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.