Populært:

Glaseret hamburgerryg

5

/5

1 time 20 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 20 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er da ikke noget bedre end en glaseret hamburgerryg! Den helt perfekte salte røgede smag sammen med sød glasering med styrke fra sennep. Servet med lækre flødekartofler, eller Sønderjysk grønlangkål og brunede kartofler, så bliver det ikke meget bedre! Læs med her og få opskriften.

Glaseret hamburgerryg serveret med flødekartofler og grønne bønner

Glaseret hamburgerryg er lidt julemad, eller er det?

Spis hamburgerryg året rundt! Selvom der er lidt jul over glaseret hamburgerryg, så spiser vi det altså hele året. Faktisk både glaseret, ikke glaseret, lavet i sous vide, eller på grillen, så er hamburgerryg bare lækkert.

Hamburgerryggen er laves af svinekam, eller svineryg. Det saltes og røges, og er derefter klar til at blive solgt som hamburgerryg som vi kender det.
Man kan sagtens selv lave hamburgerryg, det eneste det umiddelbart kræver er en røgeovn.

Glaseret hamburgerryg skåret i skiver på skærebræt

Hvad spiser man til?

Der er så meget lækkert man kan spise til. Hjemme hos er favorittilbehøret flødekartofler, men vi spiser det også med med Sønderjysk grønlangkål og brunkartofler.

Dagen efter er resterne skåret i tynde skiver, noget nær det perfekte pålæg på et stykke rugbrød med italiensk salat. Man kan også gemme resterne, skære de i tynde strimler og bruge det i pastaretter, eller som fyld i et pitabrød.

Om sommeren spiser vi det med en lækker kartoffelsalat og et godt flutes.

lækker glaseret hamburgerryg med flødekartofler og grønne bønner

Hvordan laver man glaseret hamburgerryg?

Det er faktisk en virkelig simpel opskrift, og man skal ikke bruge ret mange ingredienser for at få et super lækkert resultat.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • En god hamburgerryg
  • Lidt sukker
  • Brun farin
  • Sennep
  • Rasp

Først skal hamburgerryggen koges i en gryde med vand og lidt sukker. Herefter skal den stå og trække lidt i vanden inden den skal glaseres i ovnen med en blanding af brun farin, sennep og rasp ovenpå. Når den kommer ud af ovnen skal den lige stå 5 minutter inden den skæres ud og serveres.

Glaseret hamburgerryg opskrift

Her kommer vores opskrift på en lækker, og saftig glaseret hamburgerryg. Server den med dit eget favorittilbehør, eller prøv med flødekartofler som vi plejer at spise til. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

Glaseret hamburgerryg serveret med flødekartofler og grønne bønner
5 fra 1 stemme

Glaseret hamburgerryg

Opskrift på en saftig glaseret hamburgerryg i ovn
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 1 time
Trækketid 15 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 306 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg hamburgerryg
  • 2 spsk sukker

Glasering:

  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk sennep, dijon, eller sød fransk sennep
  • 1 spsk rasp

Sådan gør du

  • Hamburgerryggen kommes en stor gryde. Hæld koldt vand over til det dækker hamburgerryggen.
  • Kom sukker i vandet. Skru op for varmen, og bring vandet i kog. Når vandet koger skrues der ned for varmen til middel varme og låget kommes på.
  • Nu skal hamburgerryggen simre i 45 minutter. Når tiden er gået, tages gryden af blusset og hamburgerryggen skal nu stå og trække i kogevandet.
    Hamburgerryggen kan stå i kogevandet og trække i 15 – 45 minutter, alt efter hvad mn har tid til og hvornår man skal spise.
  • Ovnen forvarmes til 230 grader.
  • Når hamburgerryggen har trukket, tages den op. Nettet/skindet fjernes og den duppes tør med køkkenrulle.
  • Alle ingredienserne til glaseringen blandes sammen i en skål.
  • Kom hamburgerryggen i et ildfast fad og smør dem på på den øverste halvdel med glaseringen.
  • Stil den i den forvarmede ovn og tilbered den nu til glaseringen er boblet op og blevet tilberedt, det tager cirka 10-15 minutter.
  • Tag hamburgerryggen ud af ovnen og lad den trække ca. 5 minutter inden den skæres ud og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 306kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gKolesterol: 138mgNatrium: 3853mgKalium: 793mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1IUC-vitamin: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.