Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg

5

/5

1 time 35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

En perfekt kogt hamburgerryg smager fantastisk, og serveret sammen med sønderjysk grønlangkål, gammeldags hvidkål og brunede kartofler, så er det et kongemåltid. Mør og saftig med masser af den salte røgede smag, sådan skal en god hamburgerryg være. Hvis du vil se hvordan du kan lave den perfekte kogte hamburgerryg, så læs med her og få vores opskrift.

Opskrift på kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg er nem mad

Jeg elsker kogt hamburgerryg, selvfølgelig mest fordi det smager rigtig godt, men også fordi det er så nemt at lave. Og så er der så meget tilbehør der passer rigtig godt sammen med. Favoritten er vidst flødekartofler, men lige efter det, så må det være grønlangkål og hele svineriet.

Når og hvis der er rester af hamburgerryg, er det jo oplagt at skære det til pålæg, men det kan også bruges til rigtig mange andre retter. Så rester skal man selvfølgelig gemme.

Når jeg skal have hamburgerryg, så skal den være saftig! Der er ikke noget værre end en hamburgerryg der har stået og “lumret” i gryden alt for længe, så bliver den tør og hård i kødet, det er ikke meningen. Jeg koger den på samme måde hver gang, og det slår aldrig fejl. Resultatet er en mør og saftig hamburgerryg.

Kogt hamburgerryg skåret i skiver

Hvordan koger man en hamburgerryg?

Jeg koger hamburgerryg som min mor altid har gjort det. Det har aldrig skuffet, og så er der ingen grund til at ændre på det.

Her kommer kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde. Den fulde opskrift med tider, den finder du nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Hamburgerryg
  • Vand
  • Sukker

Hamburgerryggen kommes i en stor gryde. Derefter fyldes der vand på til hamburgerryggen er helt dækket. Kom sukker i vandet, og bring det i kog. Der skues ned for varmen og hamburgerryggen skal nu simre ved lav varme.

Når tiden er gået tages gryden af blusset og hamburgerryggen skal nu trække i kogevandet inden den er klar til servering.

Kogt hamburgerryg med sønderjysk grønlangkål

Opskrift og kogetid på kogt hamburgerryg

Her kommer vore opskrift på hvordan du selv kan koge den perfekte hamburgerryg. Saftig og mør, lige til at servere med dit favorit tilbehør.

Opskrift på kogt hamburgerryg
5 fra 3 stemmer

Kogt hamburgerryg

Opskrift og kogetid på den perfekte hamburgerryg. Den er god til klassisk sønderjysk nytårsmiddag eller som en lækker hverdagsret. Det er børnevenlig og nem aftensmad for hele familien.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Trækketid 45 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 304 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg hamburgerryg
  • Vand, så det dækker hamburgerryggen i gryden
  • 3 spsk sukker

Sådan gør du

  • Find en stor gryden frem. Kom hamburgerryggen i og hæld koldt vand over til det dækker stegen helt.
  • Kom sukker i vandet og skru op for varmen. Bring vandet i kog. Når vandet koger skrues der ned for varmen til middel varme. Kom låg på.
  • Lad nu hamburgerryggen stå og simre i 45 minutter. Når der er gået 45 minutter tages gryden af blusset og hamburgerryggen skal nu stå og trække i kogevandet i ca. 45 minutter yderligere inden den tages op og nettes fjernes.
  • Skær hamburgerryggen ud i passende skiver og server den sammen med dit favorit tilbehør.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 304kcalKulhydrater: 1gKolesterol: 138mgNatrium: 3850mgKalium: 793mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1IUC-vitamin: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering
KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.