Indhold

Kogt hamburgerryg

Indhold

En perfekt kogt hamburgerryg smager fantastisk, og serveret sammen med sønderjysk grønlangkål, gammeldags hvidkål og brunede kartofler, så er det et kongemåltid. Mør og saftig med masser af den salte røgede smag, sådan skal en god hamburgerryg være. Hvis du vil se hvordan du kan lave den perfekte kogte hamburgerryg, så læs med her og få vores opskrift.

Opskrift på kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg er nem mad

Jeg elsker kogt hamburgerryg, selvfølgelig mest fordi det smager rigtig godt, men også fordi det er så nemt at lave. Og så er der så meget tilbehør der passer rigtig godt sammen med. Favoritten er vidst flødekartofler, men lige efter det, så må det være grønlangkål og hele svineriet.

Når og hvis der er rester af hamburgerryg, er det jo oplagt at skære det til pålæg, men det kan også bruges til rigtig mange andre retter. Så rester skal man selvfølgelig gemme.

Når jeg skal have hamburgerryg, så skal den være saftig! Der er ikke noget værre end en hamburgerryg der har stået og “lumret” i gryden alt for længe, så bliver den tør og hård i kødet, det er ikke meningen. Jeg koger den på samme måde hver gang, og det slår aldrig fejl. Resultatet er en mør og saftig hamburgerryg.

Kogt hamburgerryg skåret i skiver

Hvordan koger man en hamburgerryg?

Jeg koger hamburgerryg som min mor altid har gjort det. Det har aldrig skuffet, og så er der ingen grund til at ændre på det.

Her kommer kommer en lille gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde. Den fulde opskrift med tider, den finder du nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Hamburgerryg
  • Vand
  • Sukker

Hamburgerryggen kommes i en stor gryde. Derefter fyldes der vand på til hamburgerryggen er helt dækket. Kom sukker i vandet, og bring det i kog. Der skues ned for varmen og hamburgerryggen skal nu simre ved lav varme.

Når tiden er gået tages gryden af blusset og hamburgerryggen skal nu trække i kogevandet inden den er klar til servering.

Kogt hamburgerryg med sønderjysk grønlangkål

Opskrift og kogetid på kogt hamburgerryg

Her kommer vore opskrift på hvordan du selv kan koge den perfekte hamburgerryg. Saftig og mør, lige til at servere med dit favorit tilbehør.

Opskrift på kogt hamburgerryg
5 fra 3 stemmer

Kogt hamburgerryg opskrift

Opskrift og kogetid på den perfekte hamburgerryg
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 45 min
Trækketid 45 min
Samlet tid 1 t 35 min
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 304 kcal

Ingredienser

  • 1,5 kg hamburgerryg
  • Vand, så det dækker hamburgerryggen i gryden
  • 3 spsk sukker

Sådan gør du

  • Find en stor gryden frem. Kom hamburgerryggen i og hæld koldt vand over til det dækker stegen helt.
  • Kom sukker i vandet og skru op for varmen. Bring vandet i kog. Når vandet koger skrues der ned for varmen til middel varme. Kom låg på.
  • Lad nu hamburgerryggen stå og simre i 45 minutter. Når der er gået 45 minutter tages gryden af blusset og hamburgerryggen skal nu stå og trække i kogevandet i ca. 45 minutter yderligere inden den tages op og nettes fjernes.
  • Skær hamburgerryggen ud i passende skiver og server den sammen med dit favorit tilbehør.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 304kcalKulhydrater: 1gKolesterol: 138mgNatrium: 3850mgKalium: 793mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1IUC-vitamin: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Aftensmad med svinekød, Kogetid på hamburgerryg, Kogt hamburgerryg, Nytår, Nytårsmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg