En perfekt kogt hamburgerryg smager fantastisk, og serveret sammen med sønderjysk grønlangkål, gammeldags hvidkål og brunede kartofler, så er det et kongemåltid. Mør og saftig med masser af den salte røgede smag, sådan skal en god hamburgerryg være. Hvis du vil se hvordan du kan lave den perfekte kogte hamburgerryg, så læs med her og få vores opskrift.
Kogt hamburgerryg er nem mad
Jeg elsker kogt hamburgerryg, selvfølgelig mest fordi det smager rigtig godt, men også fordi det er så nemt at lave.
Og så er der så meget tilbehør der passer rigtig godt sammen med. Favoritten er vist flødekartofler, men lige efter det, så må det være grønlangkål og hele svineriet.
Når og hvis der er rester af hamburgerryg, er det jo oplagt at skære det til pålæg, men det kan også bruges til rigtig mange andre retter. Så rester skal man selvfølgelig gemme. De kan også sagtens fryses ned til senere.
Når jeg skal have hamburgerryg, så skal den være saftig! Der er ikke noget værre end en hamburgerryg der har stået og “lumret” i gryden alt for længe, så bliver den tør og hård i kødet, det er ikke meningen.
Jeg koger den på samme måde hver gang, og det slår aldrig fejl. Resultatet er en mør og saftig hamburgerryg.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Hamburgerryg – Røget hamburgerryg, som kan købes i de fleste supermarkeder. Du kan få dem i forskellige størrelse, vi laver gerne lidt mere end vi behøver, for resten kan bruges som pålæg, i pastaretter eller bare spises dagen efter.
Vand – Bare helt almindeligt koldt vand fra hanen. Du skal bruge nok vand, så det dækker stegen når den ligger i gryden.
Hvordan koger man en hamburgerryg?
Jeg koger hamburgerryg som min mor altid har gjort det. Det har aldrig skuffet, og så er der ingen grund til at ændre på det.
Hamburgerryggen kommes i en stor gryde. Derefter fyldes der vand på til hamburgerryggen er helt dækket. Kom sukker i vandet, og bring det i kog. Der skues ned for varmen og hamburgerryggen skal nu simre ved lav varme.
Når tiden er gået tages gryden af blusset og hamburgerryggen skal nu trække i kogevandet inden den er klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan for eksempel spise:
– Flødekartofler og salat
– Grønlangkål og brunede kartofler
– Stuvet spidskål eller stuvet grønkål og kartofler
Andre opskrifter du måske vil synes om
- Hamburgerryg med grønlangkål
- Hamburgerryg på grill
- Glaseret hamburgerryg sous vide
- Glaseret hamburgerryg
Tips og tricks til opskriften
- Husk hviletiden i vandet når hamburgerryggen har kogt. Det er virkelig vigtigt for at få en perfekt tilberedt og saftig hamburgerryg, så det må du endelig ikke springe over.
Serveringsforslag
- Server med Kogte kålpølser, Brunede kartofler og Sønderjysk grønlangkål
- Server med Flødekartofler eller en god Kold kartoffelsalat
Vil du prøve at glasere din hambugerryg med et lækkert lag karamel udenpå?
Prøv vores opskrift på Glaseret hamburgerryg
Opskrift og kogetid på hamburgerryg
Her kommer vore opskrift på hvordan du selv kan koge den perfekte hamburgerryg. Saftig og mør, lige til at servere med dit favorit tilbehør.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, det er noget vi ofte laver herhjemme, for både børn og vi voksne elsker det.
Kogt hamburgerryg
Ingredienser
- 1,5 kg hamburgerryg
- Vand, så det dækker hamburgerryggen i gryden
- 3 spsk sukker
Sådan gør du
- Find en stor gryden frem. Kom hamburgerryggen i og hæld koldt vand over til det dækker stegen helt.1,5 kg hamburgerryg, Vand
- Kom sukker i vandet og skru op for varmen. Bring vandet i kog. Når vandet koger skrues der ned for varmen til middel varme. Kom låg på.3 spsk sukker
- Lad nu hamburgerryggen stå og simre i 45 minutter. Når der er gået 45 minutter tages gryden af blusset og hamburgerryggen skal nu stå og trække i kogevandet i ca. 45 minutter yderligere inden den tages op og nettes fjernes.
- Skær hamburgerryggen ud i passende skiver og server den sammen med dit favorit tilbehør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 31. oktober 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her