Madformadelskere / Frokost / Omelet med skinke og ost

Omelet med skinke og ost

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Her får du vores opskrift på den perfekte omelet med skinke og ost. Serveret sammen med noget knasende sprødt ristet rugbrød og en lækker frisk salat, så er det opskriften på et sandt kongemåltid. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste omelet med skinke og ost, så læs med her.

omelet med skinke og ost serveret med grøn salat og ristet rugbrød

Nem mad på 15 minutter

I weekenderne når vi slapper af og hygger med ungerne, så er det tit at vi laver en omelet til frokost, det er nemt, det tager ingen tid at lave, og det smager godt. Også når vi er på farten i vores lille camper, så er omelet tit på menuen, da det ikke kræver det store udstyr at lave den perfekte omelet.

Den bedste omelet, er helt klart den hjemmelavede. Du kan selv styre hvad der kommer i og serveres til, og det er også derfor ungerne er så vilde med omeletter herhjemme. Jeg styrer panden og de laver fyldet klar, undervejs. I princippet kan man jo fylde alt i en omelet, men den her udgave med skinke og ost, er og bliver ungernes favorit.

Når du skal lave en omelet, så vil jeg helt klart anbefale dig at du bruger en non-stick pande, det gør det noget nemmere, da æg har en tildens til at sætte sig fast i panden. Det andet er fedtstof på panden. Jeg foretrækker at bruge smør, men det kunne i princippet lige så godt være olie af en en eller anden slags.

Så er det bare tålmodighed og lav varme på panden. Når omeletten næsten har sat sig, er et tid til at komme fyld på og “flippe” omeletten over fyldet. Det er vel egentlig nok den sværeste del, men med en let hånd og lidt øvelse, så er det slet ikke så slemt.

omelet med skinke og ost samt grøn salat til

Ingrediensnoter

Æg – Jeg bruger M/L æg, det passer med to æg til en god tynd omelet. Hvis du er lidt mere sulten, så brug 3 æg i stedet for.

Fløde – Fløden giver en lidt mere blød konsistens til omeletten, et kan udelades.

Parmesan – Jeg plejer at komme lidt parmesan i omeletmassen, det giver en god salt umamismag til selve omeletten.

Hvordan laver man omelet med skinke og ost?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver den bedste omelet med skinke og ost på 15 minutter. Find en non-stick pande på ca. 24 cm. i diameter, det passer til 2-3 æg. Jeg måtte lige øve mig lidt inden jeg “mestrede” kunsten at lave en omelet, men det kommer hurtigt!

I en lille skål piskes ingredienserne til omeletten let sammen. Find panden frem og smelt smørret ved middellav varme. Hæld omeletmassen på panden, og lad nu omeletten tilberede til en er næsten sat. Derefter kommes osten og skinketernene på den ene halvdel af omeletten. Vip panden en smule og vip forsigtigt den tomme halvdel af omeletten hen over fyldet. Lad nu omeletten varme helt igennem, så osten smelter.

Nu er omeletten færdig og kan overføres til en tallerken og serveres sammen med ristet rugbrød og salat.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Omelet med skinke og ost samt ristet rugbrød og salat

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet fyld?

Ja. I princippet kan du fylde alt i omeletten. Brug forskellige grøntsager, ost eller en rest tilberedt kød fra gårsdagens aftensmad. Det er en super god tøm køleskabet-ret, hvor du kan bruge de rester du har.

Kan jeg gemme resterne af omeletten?

Ja. Hvis du får lavet for mange eller kun får spist en halv, så kan resterne gemmes til dagen efter. De smager også lækkert kolde på madpakken.

Andre nemme hverdagsretter du måske vil synes om

tallerken med omelet med skinke og ost samt salat og rugbrød

Tips og tricks til omelet med skinke og ost

  • Brug en non-stick pande med en diameter på ca. 24 Cm.
  • Brug fedtstof på panden.
  • Når du skal lave en omelet skal du ikke bruge alt for høj varme, hellere bruge lidt længere tid og undgå at den brænder på.
  • Når omeletten skal vippes over fyldet bruger jeg en blød dejskraber til at løfte den med.

Serveringsforslag

  • Server omelet med skinke og ost sammen med smørristet rugbrød.
  • Du kan også servere en let lille salat til.
  • Prøv med forskellige slags skinke, eller sprødstegte bacontern i stedet.
  • Du kan også prøve med forskellige slags ost.
omelet med skinke og ost serveret med salat og brød

Opskrift på fyldt omelet med ost og skinke

Her får du vores opskrift på en lækker og let frokostomelet der vil glæde børn og voksne. Det er nem mad på 15 minutter, og det er så let at lave.

Du kan servere omelet med skinke og ost til frokost eller aftensmad. Server omeletten med et stykke ristet brød, en let salat og et glas koldt øl. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en skøn omelet til familien.

omelet med skinke og ost serveret med grøn salat og ristet rugbrød
5 fra 1 stemme

Omelet med skinke og ost

Opskrift på omelet med skinke og ost
Her får du opskriften på den bedste omelet i verden. Fyldt med lækker skinke og ost. Den kan du servere som en lækker og let frokostret, eller som aftensmad med tilbehør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 1 person
Kalorier 456 kcal

Ingredienser

Omelet:

  • 2 æg
  • 2 spsk piskefløde
  • 2 spsk parmesan
  • 0,5 tsk salt
  • Peber
  • 1 tsk smør

Fyld:

  • 20 g revet mozzarella
  • 75 g skinketern

Sådan gør du

  • Pisk æg, fløde, fintrevet parmesan, salt samt peber sammen i en lille skål.
  • Nu smeltes smør på en pande på cirka 24 cm. i diameter.
    – Husk at bruge en non-stick pande, så omeletten ikke sætter sig i bunden af panden.
  • Æggemassen hældes på panden, lad omeletten sætte sig ved middellav varme, det plejer at tage omkring 4-5 minutter. Når æggemassen er næsten sat, fordeles revet mozzarella samt skinketern på halvdelen af æggemassen.
  • Panden vippes en smule over mod fyldet, og den tomme halvdel af omeletten løftes forsigtigt henover fyldet.
    Jeg plejer at bruge en blød dejskraber til dette.
  • Lad omeletten varme igennem 1-2 minutter til osten er godt smeltet.
  • Omeletten er nu klar til servering. Den løftes forsigtigt af panden, eller lad den glide af panden over på en tallerken.
  • Server omelet med skinke og ost sammen med smørristet rugbrød og en let salat. Drys eventuelt med purløg, persille eller anden krydderurt.

Noter

Det kræver lidt øvelse at lave den perfekte omelet. Du kan hjælpe dig selv ved at investere i en god pande med non-stick belægning. Jeg fortrækker at lave omeletter i en pande på 24 cm. i diameter. Det passer perfekt til 2 æg, så bliver omeletten tynd og lækker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 456kcalKulhydrater: 6gProtein: 34gFedt: 33gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 442mgNatrium: 2599mgKalium: 228mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 1279IUC-vitamin: 1mgCalcium: 310mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.