Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Omelet med spinat og champignon

Omelet med spinat og champignon

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Omelet er bare en sikker vinder til en let frokost eller hurtig aftensmad. Omelet med spinat og champignon er en af de bedre versioner. Sund og lækker frokost, og serveret sammen med et par skiver ristet rugbrød og en lille grøn salat, så bliver det altså ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en god omelet, så læs med her og få vores opskrift.

omelet med spinat og champignon serveret på tallerken med ristet rugbrød og salat

Nem frokost eller let aftensmad

Jeg elsker en god omelet, og faktisk er det tit en af de retter jeg vælger, når vi en sjælden gang i mellem vi er på café. Der er noget ved en god krydret omelet med fyld. Og det bedste ved dem er at man stort set kan fylde I hvad man ønsker.

Du kan servere en omelet til frokost, som lækker aftensmad, eller til brunch. Vi spiser det tit til aften fordi det ikke tager så lang tid at “svinge et par omeletter igennem køkkenet og stille dem på bordet, og hvis man serverer dem sammen med lidt ristet brød og en let salat, så bliver det faktisk et komplet måltid.

Samtidig er det heldigvis noget børnene elsker!

Selve æggemassen til en omelet er selvfølgelig halvdelen af opskriften. Den skal være velkrydret, der skal være nok af den, men heller ikke så meget at det bare bliver en æggekage.

Det vigtigste for at lave en god omelet, er panden man laver den på. Jeg har fundet ud af at en diameter på 24 cm er passende til den mængde æg vi bruger. Det bør være en non-stick pande, så æggemassen ikke binder sig til panden. Det gør det nemme når omeletten skal flippes over, eller “rulles” som vidst er den helt rigtige traditionelle fremgangsmåde.

Her i opskriften, er det en omelet med spinat og champignoner vi laver. Vi bruger frisk spinat og smørristede champignoner. Det giver en dejlig smag og mætter godt sammen med selve omeletten. I æggemassen kommer jeg fløde og revet parmesan samt salt og peber.

Parmesanen giver en god dyb smag til omeletten, men hvis man ikke bryder sig om parmesan, så springer du det bare over.

Og så er det ellers bare om at komme i gang og kaste sig ud i at lave en masse lækre omeletter til familien, eller bare til dig selv, som en nem og let frokostret.

tallerken med omelet med spinat og champignon samt ristet rugbrød og salat med tomater

Ingrediensnoter

Æg – Vi bruger 2 æg til hver omelet og det er størrelse m/l.

Fløde – Der skal efter min mening fløde i omeletten. Det gør den lidt mere “blød” i konsistensen.

Parmesan – Vi plejer at komme et drys revet parmesan i omeletmassen, det giver en dejlig smag og tilfører også lidt salt.

Salt og peber – Æggemassen til en omelet skal selvfølgelig krydres med salt og peber.

Spinat – Vi bruger frisk spinat og kommer det direkte i omeletten. Du skal selvfølgelig skylle spinaten grundigt af i kold vand og lade den dryppe af inden.

Champignoner – Jeg bruger champignoner, men det kunne lige så godt være kantareller, Karl Johan, Østershatte. Du skal bruge lige de svampe du bedst kan lide.

Hvordan laver man en omelet med spinat og champignon?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver den bedste omelet med spinat og champignon. Mængderne i vores opskrift passer til en pande på 24 cm i diameter, det giver en fin tynd omelet.

I en lille skål piskes æggemassen sammen. På en pande smeltes smør ved middel varme, når smørret er smeltet hældes æggemassen på. Når den næsten har sat sig, komme den allerede klargjorte spinat samt de smørristede champignoner på den ene halvdel af omeletten. Den anden halvdel af omeletten flippes forsigtigt henover fyldet.

Lad omeletten varme igennem, inden den overføres til en tallerken og serveres med det ønskede tilbehør.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

omelet med spinat og ristede svampe serveret med rugbrød og salat

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man en omelet med spinat og champignoner?

Rester opbevares på køl. Hvis der er anvendt spinat, er det meget vigtigt at rester varmes meget grundigt igennem, inden de spises.

Kan omelet fryses?

I princippet ja, men jeg vil anbefale at man spiser det samme dag, eller dagen efter.

Kan jeg bruge andet end Spinat?

Ja, du kan også prøve med frisk rucola salat, det giver også en god smag.

Andre retter med æg du måske vil synes om

Andre nemme hverdagsretter

omelet med spinat og smørristede svampe serveret med brød og salat

Opskrift på frokost omelet med frisk spinat og svampe

Her får du vores opskrift på en helt utroligt velsmagende omelet med spinat og smørristede champignoner. Den passer perfekt til en nemt frokostret, eller som let aftensmad på 15 minutter.

Det er en af vores go to-retter når der skal hurtig aftensmad på bordet, og vi håber også at du får lyst til at prøve at servere den for familien.

omelet med spinat og champignon serveret på tallerken med ristet rugbrød og salat
5 fra 1 stemme

Omelet med spinat og champignon

Opskrift på omelet med spinat og champignon
Her får du opskriften på den bedste omelet i verden. Fyldt med skøn spinat og lækre smørristede champignoner. Server den med ristet rugbrød og en lille salat som den perfekte frokostret eller en hurtig aftensmad til travle dage.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 1 person
Kalorier 366 kcal

Ingredienser

Omelet:

  • 2 æg
  • 2 spsk piskefløde
  • 2 spsk parmesan
  • 0,5 tsk salt
  • Peber
  • 1 tsk smør

Fyld:

  • 15 g frisk spinat, svarende til 1 stor håndfuld
  • 100 g champignoner
  • 1 tsk smør

Sådan gør du

  • Den friske spinat skylles i koldt vand og dryppes af.
  • Champignonerne renses og skæres i kvarte. Stil dem til siden.
  • I en lille skål piskes æg, fløde, fintrevet parmesan, salt samt peber sammen. Stil det til siden.
  • I en gryde smeltes 1 tsk smør og svampene svitses til væden er fordampet. Stil svampene til siden.
  • I mens svampene svitses smeltes 1 tsk. smør på en pande på 24 cm. i diameter.
    – Det er bedste at bruge en non-stick pande til at lave omeletten, så den ikke sætter sig fast i bunden.
  • Hæld æggemassen på panden, og lad omeletten sætte sig ved middellav varme, det tager omkring 4-5 minutter. Når æggemassen er næsten sat, kommes den friske afdryppede spinat på den ene halvdel af omeletten efterfulgt af de ristede champignoner.
  • Vip panden en smule over mod fyldet, og løft forsigtigt den tomme halvdel af omeletten hen over fyldet.
    Jeg plejer at bruge en blød dejskraber til dette.
  • Lad omeletten varme igennem et minuts tid.
  • Nu er omeletten klar til servering. Løft den forsigtigt af panden, eller lad den glide af pande over på en tallerken.
  • Server omelet med spinat og champignoner sammen med smørristet rugbrød og en let salat.

Noter

Det kræver lidt øvelse at lave den perfekte omelet. Du kan hjælpe dig selv ved at investere i en god pande med non-stick belægning. Jeg fortrækker at lave omeletter i en pande på 24 cm. i diameter. Det passer perfekt til 2 æg, så bliver omeletten tynd og lækker.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 366kcalKulhydrater: 6gProtein: 19gFedt: 31gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 397mgNatrium: 1548mgKalium: 557mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 2651IUC-vitamin: 7mgCalcium: 208mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.