Omelet er bare en sikker vinder til en let frokost eller hurtig aftensmad. Omelet med spinat og champignon er en af de bedre versioner. Sund og lækker frokost, og serveret sammen med et par skiver ristet rugbrød og en lille grøn salat, så bliver det altså ikke meget bedre. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en god omelet, så læs med her og få vores opskrift.
Nem frokost eller let aftensmad
Jeg elsker en god omelet, og faktisk er det tit en af de retter jeg vælger, når vi en sjælden gang i mellem vi er på café. Der er noget ved en god krydret omelet med fyld. Og det bedste ved dem er at man stort set kan fylde I hvad man ønsker.
Du kan servere en omelet til frokost, som lækker aftensmad, eller til brunch. Vi spiser det tit til aften fordi det ikke tager så lang tid at “svinge et par omeletter igennem køkkenet og stille dem på bordet, og hvis man serverer dem sammen med lidt ristet brød og en let salat, så bliver det faktisk et komplet måltid.
Samtidig er det heldigvis noget børnene elsker!
Selve æggemassen til en omelet er selvfølgelig halvdelen af opskriften. Den skal være velkrydret, der skal være nok af den, men heller ikke så meget at det bare bliver en æggekage.
Det vigtigste for at lave en god omelet, er panden man laver den på. Jeg har fundet ud af at en diameter på 24 cm er passende til den mængde æg vi bruger. Det bør være en non-stick pande, så æggemassen ikke binder sig til panden. Det gør det nemme når omeletten skal flippes over, eller “rulles” som vidst er den helt rigtige traditionelle fremgangsmåde.
Her i opskriften, er det en omelet med spinat og champignoner vi laver. Vi bruger frisk spinat og smørristede champignoner. Det giver en dejlig smag og mætter godt sammen med selve omeletten. I æggemassen kommer jeg fløde og revet parmesan samt salt og peber.
Parmesanen giver en god dyb smag til omeletten, men hvis man ikke bryder sig om parmesan, så springer du det bare over.
Og så er det ellers bare om at komme i gang og kaste sig ud i at lave en masse lækre omeletter til familien, eller bare til dig selv, som en nem og let frokostret.
Ingrediensnoter
Æg – Vi bruger 2 æg til hver omelet og det er størrelse m/l.
Fløde – Der skal efter min mening fløde i omeletten. Det gør den lidt mere “blød” i konsistensen.
Parmesan – Vi plejer at komme et drys revet parmesan i omeletmassen, det giver en dejlig smag og tilfører også lidt salt.
Salt og peber – Æggemassen til en omelet skal selvfølgelig krydres med salt og peber.
Spinat – Vi bruger frisk spinat og kommer det direkte i omeletten. Du skal selvfølgelig skylle spinaten grundigt af i kold vand og lade den dryppe af inden.
Champignoner – Jeg bruger champignoner, men det kunne lige så godt være kantareller, Karl Johan, Østershatte. Du skal bruge lige de svampe du bedst kan lide.
Hvordan laver man en omelet med spinat og champignon?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver den bedste omelet med spinat og champignon. Mængderne i vores opskrift passer til en pande på 24 cm i diameter, det giver en fin tynd omelet.
I en lille skål piskes æggemassen sammen. På en pande smeltes smør ved middel varme, når smørret er smeltet hældes æggemassen på. Når den næsten har sat sig, komme den allerede klargjorte spinat samt de smørristede champignoner på den ene halvdel af omeletten. Den anden halvdel af omeletten flippes forsigtigt henover fyldet.
Lad omeletten varme igennem, inden den overføres til en tallerken og serveres med det ønskede tilbehør.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Rester opbevares på køl. Hvis der er anvendt spinat, er det meget vigtigt at rester varmes meget grundigt igennem, inden de spises.
I princippet ja, men jeg vil anbefale at man spiser det samme dag, eller dagen efter.
Ja, du kan også prøve med frisk rucola salat, det giver også en god smag.
Andre retter med æg du måske vil synes om
Andre nemme hverdagsretter
- Risotto med kylling og ærter
- Tortillas med kylling
- Bagekartofler med fyld a la brændende kærlighed
- Spansk tortilla – omelet med kartofler
- Quesadillas med kylling
Opskrift på frokost omelet med frisk spinat og svampe
Her får du vores opskrift på en helt utroligt velsmagende omelet med spinat og smørristede champignoner. Den passer perfekt til en nemt frokostret, eller som let aftensmad på 15 minutter.
Det er en af vores go to-retter når der skal hurtig aftensmad på bordet, og vi håber også at du får lyst til at prøve at servere den for familien.
Omelet med spinat og champignon
Ingredienser
Omelet:
- 2 æg
- 2 spsk piskefløde
- 2 spsk parmesan
- 0,5 tsk salt
- Peber
- 1 tsk smør
Fyld:
- 15 g frisk spinat, svarende til 1 stor håndfuld
- 100 g champignoner
- 1 tsk smør
Sådan gør du
- Den friske spinat skylles i koldt vand og dryppes af.
- Champignonerne renses og skæres i kvarte. Stil dem til siden.
- I en lille skål piskes æg, fløde, fintrevet parmesan, salt samt peber sammen. Stil det til siden.
- I en gryde smeltes 1 tsk smør og svampene svitses til væden er fordampet. Stil svampene til siden.
- I mens svampene svitses smeltes 1 tsk. smør på en pande på 24 cm. i diameter. – Det er bedste at bruge en non-stick pande til at lave omeletten, så den ikke sætter sig fast i bunden.
- Hæld æggemassen på panden, og lad omeletten sætte sig ved middellav varme, det tager omkring 4-5 minutter. Når æggemassen er næsten sat, kommes den friske afdryppede spinat på den ene halvdel af omeletten efterfulgt af de ristede champignoner.
- Vip panden en smule over mod fyldet, og løft forsigtigt den tomme halvdel af omeletten hen over fyldet. Jeg plejer at bruge en blød dejskraber til dette.
- Lad omeletten varme igennem et minuts tid.
- Nu er omeletten klar til servering. Løft den forsigtigt af panden, eller lad den glide af pande over på en tallerken.
- Server omelet med spinat og champignoner sammen med smørristet rugbrød og en let salat.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her