Æggemuffins med bacon

Alle elsker æg og bacon! Der er noget nærmest magisk over den kombination lige meget hvilken måde det bliver lavet på. Her er en super nem metode til at lave lækre æggemuffins med bacon. De er nemme, også til mange mennesker på en gang. De er perfekt til både brunch æg og frokost, og kan krydres præcis som man bedst kan li´det. Det eneste man skal bruge er æg, bacon, muffinsforme og krydderier.

æggemuffins med bacon

Man lægger en skive bacon rundt i kanten af en muffinsform, slår et æg ud i midten, krydrer det og bager æggene ved 200 grader varmluft i ca. 15 min.

æggemuffins med bacon

Vores favorit æg er krydret med hjemmelavet ramsløgsalt og peber og pyntet med friskt purløg fra haven.

Æggemuffins med bacon opskrift

Herunder finder du opskriften på vores æggemuffins med bacon. Husk at lav rigeligt, for de er SÅ gode!

æggemuffins med bacon

Æggemuffins med bacon

Perfekt til morgenmad eller brunchbordet
4 fra 3 stemmer
Ret: Brunch, Morgenmad
Keyword: lchf
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 4 stk Æg
 • 4 skiver Bacon
 • Salt, evt. kryddersalt
 • Peber
 • Purløg

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 • Læg baconskiverne i muffinsforme, jeg bruger dem af silikone, da baconen afgiver en del fedt under tilberedningen. Så et æg ud i hver muffinsform, og kom lidt salt og peber på toppen.
 • Bag dine muffins ca 15 min, og server dem straks
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Tips og tricks til brunch æggemuffins med bacon

Disse æggemuffins er perfekte på brunchbordet. De er super nemme at lave selv til mange mennesker, og derfor er det altid noget vi laver når vi har brunch herhjemme.

 • Forbered dine æggemuffins inden gæsterne kommer og sæt muffinformen i køleskabet. Sæt den i ovnen ca. 15 minutter inden I skal spise.
 • Drys lidt revet mozzarella eller parmesan på toppen, det giver en skøn smag.
 • Du kan bruge lidt kryddersalt til toppen af æggene, prøv for eksempel ramsløgsalt.
 • Brug muffinsforme af silikone eller aluminium, papirforme er ikke gode til denne ret, da baconfedtet gennemvæder papiret.

Lchf æggemuffins med bacon

Spiser du efter principperne fra lchf? Så er æggemuffins en god morgenmad for dig. De mætter godt, og er fulde af proteiner og fedt, som jo er lige i lchf-ånden. Du kan evt. drysse lidt ost på toppen hvis du synes. Det smager også skønt.

Andre lækre brunchretter

Har du brug for andre lækre opskrifter på brunchretter? Så prøv at se på Æg i portobellosvampe eller vafler med squash! Du kan finde alle vores retter til morgenmad og brunch her

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

2 reaktioner

  1. Baconen bliver ikke mega sprød – du kan evt. give baconen lidt tid alene i ovnen først inden du putter ægget i hvis du gerne vil have ekstra sprødhed. Jeg vil ikke anbefale papirsforme, da baconen afgiver en del fedt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares