Æg og bacon hører til på brunchbordet eller når man skal hygge lidt ekstra i weekenderne. At lave disse simple æggemuffins med bacon er en nem måde at lave æg og bacon i muffinsforme, og de ser tilmed smukke ud. Læs med her og få den nemme opskrift.

Nem brunch til mange mennesker
Alle elsker æg og bacon! Der er noget nærmest magisk over den kombination lige meget hvilken måde det bliver lavet på.
Her er en super nem metode til at lave lækre æg og bacon i ovnen i muffinsforme. De er nemme, også til mange mennesker på en gang.
De er perfekt til både brunch æg og frokost, og kan krydres præcis som man bedst kan li´det. Det eneste man skal bruge er æg, bacon, muffinsforme og krydderier.
Mere morgenmad
Ingrediensnoter
Bacon – Alle slags bacon kan bruges til denne opskrift. Det er vigtigt at du ikke vælger alt for tykke skiver, så hvis du selv skærer din bacon, så se om du kan skære den lidt tyndt. Så bliver den sprødest og lækrest.
Kryddersalt – Hvis vi har en portion ramsløgsalt, så er det perfekt på disse æg, og alle andre æg for den sags skyld. Du kan også bruge andre typer af kryddersalt, eller bare helt almindeligt groft salt.
Purløg – Purløg og æg er altid lækkert sammen. Du kan også bruge andre krydderurter hvis du har lyst til det.
Alternative ingredienser
- Prøv også at lave de lækre små æggemuffins med serranoskinke i stedet for bacon, det smager også rigtig dejligt.
Hvordan laver man æg og bacon i muffinsforme?
Denne lille brunchret er ganske nem at lave. Det tager få øjeblikke at forberede den, og så klarer ovnen resten.
Step 1: Man lægger en skive bacon rundt i kanten af en muffinsform, og så bager man lige baconen for sig selv, så den lige når at få lidt sprødhed.
Step 2: Derefter man slår et æg ud i midten, krydrer det og bager det til æggene er tilberedte, men stadig bløde i midten.
Når de serveres kan de drysses med frisk purløg.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Personligt synes jeg bedst om dem når de er lune og frisklavede. Når det så er sagt, så kan de godt laves på forhånd og vores unger at spise dem kolde fra køleskabet som nem morgenmad. Du kan eventuelt opvarme dem kort i mikroovnen inden de skal spises.
Ja. Hvis du eller en af dine gæster ikke spiser bacon, så kan du sagtens slå ægget ud direkte i muffinsformen (spray lige med lidt fedtstof først). Du kan også bruge kalkunbacon, proscuitto eller anden skinke i stedet for traditionel svinebacon.
Andre lækre æggeretter til brunch
Tips og Tricks
- Ost på toppen
- Drys lidt revet mozzarella eller parmesan på toppen, det giver en skøn smag.
- Kryddersalt giver ekstra smag
- Du kan bruge lidt kryddersalt til toppen af æggene, prøv for eksempel ramsløgsalt.
- Undgå papirforme
- Brug muffinsforme af silikone eller aluminium, papirforme er ikke gode til denne ret, da baconfedtet gennemvæder papiret.
Serveringsforslag
- Disse æggemuffins er perfekte på brunchbordet. De er super nemme at lave selv til mange mennesker, og derfor er det altid noget vi laver når vi har brunch herhjemme.
- De er også lækre som en dejlig søndagsmorgenmad med et stykke ristet toastbrød til.
Elsker du æg og bacon?
Prøv også vores opskrift på en lækker omelet med bacon og champignon
Opskrift på Æggemuffins med bacon
Herunder finder du opskriften på vores æggemuffins med bacon. Husk at lav rigeligt, for de er SÅ gode! Herhjemme elsker både børn og voksne de små fine æg der er bagt i muffinsforme sammen med bacon. De smager bare godt, og så er de så fine på et brunchbord.

Æg og bacon i muffinsforme
Udstyr
- Muffinsform
Ingredienser
- 4 æg
- 4 skiver bacon
- Salt, eller kryddersalt
- Peber
- 1 spsk purløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Læg baconskiverne rundt i kanten i muffinsformene. Sæt dem i ovnen i 8 minutter til baconen er let gylden. Tag formen ud.4 skiver bacon
- Så et æg ud midt i hver muffinsform, så baconen omkranser ægget. Kom lidt salt og peber på toppen.4 æg, Salt, Peber
- Bag dine muffins i cirka 8 minutter yderligere til hviden er akkurat fast, mens blommen stadig er lidt blød.
- Tag de færdige æggemuffins ud af formen, drys med hakket purløg, og server straks.1 spsk purløg
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. juni 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Note: Tidligere har denne opskrift beskrevet at lave æg og bacon på en gang, og uden at give baconen tid i ovnen alene først. Vi har nu ændret opskriften, fordi vi synes det giver et bedre resultat på denne måde, og det er muligt både at få sprød bacon og en blød æggeblomme.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Bliver baconen sprød? Kan man lave dem i papirsforme?
Baconen bliver ikke mega sprød – du kan evt. give baconen lidt tid alene i ovnen først inden du putter ægget i hvis du gerne vil have ekstra sprødhed. Jeg vil ikke anbefale papirsforme, da baconen afgiver en del fedt.
Kan de laves dagen før og opvarmes på dagen? 🙂
Hej Lisa
Nej det ville jeg ikke gøre, jeg tror ikke det bliver godt. Men heldigvis tager de ikke så lang tid at lave.
God søndag
Mvh Tina
Kan de fryses og opvarmes i mikroovn?
Jeg har ikke prøvet, og vil tro at baconen bliver blød og lidt kedelig. Men i teorien der er ikke noget i vejen for at fryse dem.