Madformadelskere / Morgenmad / Morgenmad med æg / Æg og bacon i muffinsforme

Æg og bacon i muffinsforme

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Æg og bacon hører til på brunchbordet eller når man skal hygge lidt ekstra i weekenderne. At lave disse simple æggemuffins med bacon er en nem måde at lave æg og bacon i muffinsforme, og de ser tilmed smukke ud. Læs med her og få den nemme opskrift.

nemme æg og bacon i muffinsforme som lille brunchret serveret med ærteskud.

Nem brunch til mange mennesker

Alle elsker æg og bacon! Der er noget nærmest magisk over den kombination lige meget hvilken måde det bliver lavet på.

Her er en super nem metode til at lave lækre æg og bacon i ovnen i muffinsforme. De er nemme, også til mange mennesker på en gang.

De er perfekt til både brunch æg og frokost, og kan krydres præcis som man bedst kan li´det. Det eneste man skal bruge er æg, bacon, muffinsforme og krydderier.

lækre æggemuffins med sprød bacon til morgenmad.

Mere morgenmad

Ingrediensnoter

Bacon – Alle slags bacon kan bruges til denne opskrift. Det er vigtigt at du ikke vælger alt for tykke skiver, så hvis du selv skærer din bacon, så se om du kan skære den lidt tyndt. Så bliver den sprødest og lækrest.

Kryddersalt – Hvis vi har en portion ramsløgsalt, så er det perfekt på disse æg, og alle andre æg for den sags skyld. Du kan også bruge andre typer af kryddersalt, eller bare helt almindeligt groft salt.

Purløg – Purløg og æg er altid lækkert sammen. Du kan også bruge andre krydderurter hvis du har lyst til det.

Alternative ingredienser

  • Prøv også at lave de lækre små æggemuffins med serranoskinke i stedet for bacon, det smager også rigtig dejligt.
ingredienser der skal bruges til æg og bacon i ovn.

Hvordan laver man æg og bacon i muffinsforme?

Denne lille brunchret er ganske nem at lave. Det tager få øjeblikke at forberede den, og så klarer ovnen resten.

sådan bages baconen.

Step 1: Man lægger en skive bacon rundt i kanten af en muffinsform, og så bager man lige baconen for sig selv, så den lige når at få lidt sprødhed.

æggene slås ud når baconen er forbagt.

Step 2: Derefter man slår et æg ud i midten, krydrer det og bager det til æggene er tilberedte, men stadig bløde i midten.

Når de serveres kan de drysses med frisk purløg.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

færdigbagt æggemuffin med sprød bacon rundt om.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave dem på forhånd?

Personligt synes jeg bedst om dem når de er lune og frisklavede. Når det så er sagt, så kan de godt laves på forhånd og vores unger at spise dem kolde fra køleskabet som nem morgenmad. Du kan eventuelt opvarme dem kort i mikroovnen inden de skal spises.

Kan jeg lave dem uden bacon?

Ja. Hvis du eller en af dine gæster ikke spiser bacon, så kan du sagtens slå ægget ud direkte i muffinsformen (spray lige med lidt fedtstof først). Du kan også bruge kalkunbacon, proscuitto eller anden skinke i stedet for traditionel svinebacon.


Andre lækre æggeretter til brunch

bagt æg og bacon i ovn klar til servering.

Tips og Tricks

  • Ost på toppen
    • Drys lidt revet mozzarella eller parmesan på toppen, det giver en skøn smag.
  • Kryddersalt giver ekstra smag
    • Du kan bruge lidt kryddersalt til toppen af æggene, prøv for eksempel ramsløgsalt.
  • Undgå papirforme
    • Brug muffinsforme af silikone eller aluminium, papirforme er ikke gode til denne ret, da baconfedtet gennemvæder papiret.

Serveringsforslag

  • Disse æggemuffins er perfekte på brunchbordet. De er super nemme at lave selv til mange mennesker, og derfor er det altid noget vi laver når vi har brunch herhjemme.
  • De er også lækre som en dejlig søndagsmorgenmad med et stykke ristet toastbrød til.

Elsker du æg og bacon?

Prøv også vores opskrift på en lækker omelet med bacon og champignon

fad med servering af æg og bacon i muffinsforme.

Opskrift på Æggemuffins med bacon

Herunder finder du opskriften på vores æggemuffins med bacon. Husk at lav rigeligt, for de er SÅ gode! Herhjemme elsker både børn og voksne de små fine æg der er bagt i muffinsforme sammen med bacon. De smager bare godt, og så er de så fine på et brunchbord.

nemme æg og bacon i muffinsforme som lille brunchret serveret med ærteskud.
4.45 fra 9 stemmer

Æg og bacon i muffinsforme

Opskrift på en skøn måde at lave æg og bacon i ovnen på. Disse små æggemuffins er perfekte til morgenmad eller brunchbordet. Det er en børnevenlig ret, som hele familien elsker, og så er den hurtig og nem at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 4 minutter
Tilb. tid 16 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 4 stk
Kalorier 155 kcal

Udstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 skiver bacon
  • Salt, eller kryddersalt
  • Peber
  • 1 spsk purløg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Læg baconskiverne rundt i kanten i muffinsformene. Sæt dem i ovnen i 8 minutter til baconen er let gylden. Tag formen ud.
    4 skiver bacon
  • Så et æg ud midt i hver muffinsform, så baconen omkranser ægget. Kom lidt salt og peber på toppen.
    4 æg, Salt, Peber
  • Bag dine muffins i cirka 8 minutter yderligere til hviden er akkurat fast, mens blommen stadig er lidt blød.
  • Tag de færdige æggemuffins ud af formen, drys med hakket purløg, og server straks.
    1 spsk purløg

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 155kcalKulhydrater: 1gProtein: 8gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.05gKolesterol: 178mgNatrium: 208mgKalium: 107mgFibre: 0.02gSukker: 0.2gA-vitamin: 278IUC-vitamin: 0.4mgCalcium: 26mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. juni 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Note: Tidligere har denne opskrift beskrevet at lave æg og bacon på en gang, og uden at give baconen tid i ovnen alene først. Vi har nu ændret opskriften, fordi vi synes det giver et bedre resultat på denne måde, og det er muligt både at få sprød bacon og en blød æggeblomme.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

6 kommentarer til “Æg og bacon i muffinsforme”

    • Baconen bliver ikke mega sprød – du kan evt. give baconen lidt tid alene i ovnen først inden du putter ægget i hvis du gerne vil have ekstra sprødhed. Jeg vil ikke anbefale papirsforme, da baconen afgiver en del fedt.

      Svar
    • Hej Lisa
      Nej det ville jeg ikke gøre, jeg tror ikke det bliver godt. Men heldigvis tager de ikke så lang tid at lave.
      God søndag
      Mvh Tina

      Svar
    • Jeg har ikke prøvet, og vil tro at baconen bliver blød og lidt kedelig. Men i teorien der er ikke noget i vejen for at fryse dem.

      Svar
4.45 from 9 votes (9 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.