Indhold

Ramsløgsalt

Indhold

Ramsløgene er perfekte lige nu – de kalder nærmest på at blive lavet til lækker ramsløgsalt, som du kan bruge på din æggemad eller i din madlavning. Ramsløg er en spændende plante, den smager lidt af hvidløg, og kan bruges på mange måder.

Jeg husker ramsløg tydeligt fra min barndom på Bornholm. Når vi tog på tur med mor og far til Døndalen i april og maj, var lugten af ramsløg så gennemtrængende at man næsten kunne blive dårlig. Allerede når vi parkerede bilen oppe over dalen var det tydeligt at ramsløgene var i blomst.

Her i de seneste år er ramsløg kommet mere i fokus, det tror jeg vi kan takke det nordiske køkken for. Ramsløg er superlækkert i mad, smagen minder om en mild smag af hvidløg og løg. Vi har det i haven sammen de andre krydderurter, det kan også købes på de fleste planteskoler.
Vi har masser af krydderurter i haven og det er en nydelse at kunne gå ud og plukke friske urter til madlavningen.

ramsløgsalt - opskrift på dejlig salt med ramsløg
ramsløgsalt - opskrift på dejlig salt med ramsløg

Ramsløgsalt opskrift

Med kun ramsløg, salt, en blender og en ovn, kan du altså lave den skønneste kryddersalt, som du kan bruge på din mad eller i madlavningen. Det er virkelig nemt og tager faktisk ikke ret lang tid. Du kan bruge samme fremgangsmåde til andre krydderuter og lave din egen urtesalt med det du allerbedst kan lide.

ramsløgsalt - opskrift på dejlig salt med ramsløg
4.15 fra 7 stemmer

Ramsløgsalt opskrift

Ramsløg er helt perfekte til at tørre sammen med salt!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 1 t 40 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Ingredienser

 • 1,5 dl groft salt
 • 50 blade fra ramsløg, ca

Sådan gør du

 • Skyl ramsløgbladene og tør dem godt i køkkenrulle. Put bladene i en blender eller minihakker sammen med 1,5 dl. groft salt og blend det hele til bladene er helt findelt. 
 • Tænd ovnen på varmluft 50 grader og fordel saltblandingen på en bageplade med bagepapir på. 
 • Tør saltet i ovnen i ca. halvanden time, rør rundt i saltet ca. hvert kvarter for at være sikker på det hele bliver tørret. Hvis saltet samler sig lidt i klumper, kan du tage pladen ud af ovnen og smuldre klumperne ud inden du sætter pladen i ovnen igen.
 •  Når saltet er helt tørt tages pladen ud af ovnen og saltet hældes i et glas til opbevaring.
 • Brug saltet som ekstra smagsgiver på fx kød, fisk eller dit blødkogte æg om morgenen.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Forår
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv evt. dit ramsløgsalt på: æggemuffins med bacon

Ramsløg sæson

Vores ramsløg er fremme i haven lige nu, sæsonen er tidligt forår, men det kan variere lidt. Hvis du ikke er så heldig at have dem i haven, så se efter på din planteskole eller måske i supermarkedet. De er begyndt at komme mere og mere frem i de seneste år.

Er ramsløg sundt?

Ud over at smage dejligt og gøre din mad superlækker, så er ramsløg faktisk også ret sundt. Vidste du for eksempel at de indeholder c-vitamin? 10 gange mere c-vitamin end citroner for at være helt præcis. Derudover virker de antibiotisk og er med til at styrke dit immunforsvar- win/win..

Læs mere om planten her

Kan man lave andet end ramsløgsalt?

Du kan bruge den lækre krydderurt/grøntsag på mange måder. En af dem er som ramsløgssalt. Du kan også lave pesto, suppe ramsløgolie eller måske bruge den i salater. Du kan dampe bladene og spise dem, eller du kan spise dem rå. De er også gode i wokretter eller i en nordisk version af brændende kærlighed. Kun fantasien sætter grænsen for hvor du kan bruge ramsløg i din madlavning.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

2 reaktioner

  1. Hej Kirsten.

   Det er nemlig rigtigt! Det er bare så godt på et blødkogt æg 🙂

   De bedste hilsener

   Rasmus – Madformadelskere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg