Ramsløgene er her, og vi skal uf i skoven og plukke de lækre blade. Vi elsker at lave ramsløgspesto, og med denne opskrift er det et sikkert hit.

Mere hverdagsmad
Ramsløgene er her, og de hvidløgsagtige blade er perfekte i en pesto.
Opskriften er god fordi
Nem og smagfuld – Vi elsker smagen af de spæde ramsløgsblade når de kommer frem om foråret. Pestoen her er både nem, og så bevarer den den gode ramsløgssmag rigtig godt.
Ingrediensnoter
Ramsløg – Vi er så heldige at have dem i haven, men hvis du ikke har det, så kan de altså også findes i mange af naturens skove. Ramsløg er jo naturens vilde hvidløg, det er jo nok også derfor de på engelsk kaldes wild garlic. Smagen er dog lidt mildere end vi kender fra almindelige hvidløg, men smagen kan altså godt variere end del alt efter hvornår på sæsonen du plukker dine ramsløg.
Valnødder – Valnødder er bare lækre i pesto, og deres let bitre smag passer godt i denne version med ramsløg.
Ost – Parmesan eller Grana Padano er godt i denne pesto, og bidrager med en god salt smag.
Alternative ingredienser
Valnødder – Hvis du ikke er vild med valnødder kan de godt skiftes ud. Hvis du hellere vil bruge mandler, cashewnødder eller solsikkekerner så kan du også sagtens det.
Hvordan laver man ramsløgspesto?
Det eneste du skal bruge er sådan set er minihakker eller en blender. Så er du klar til at lave pesto.
- Det er en virkelig nem proces, for man kommer bare alle ingredienserne i blenderen, og så blender man ind til pestoen har den ønskede konsistens. Nogen vil gerne have den helt fin, andre kan godt lide en lidt grovere pesto. Det bestemmer du selv!
- Smag til med salt og peber og så er din pesto klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Servering – Vi spiser pestoen til alt fra en lækker kylling på grillen og med brød- og grøntsagsstænger til at dyppe i pestoen til tapas eller i sandwich.
Opbevaring – Opbevar din pesto i et rent skoldet glas i køleskabet. Dæk gerne toppen af pestoen med lidt ekstra olie. På denne måde kan din pesto holde sig op til en uges tid. Skal den holde længere, anbefaler vi at du fryser den ned.
Ofte stillede spørgsmål
Sæsonen strækker sig fra april til juni, så det er i forårsmånederne ud skal ud og se efter de første blade, som er dem der smager bedst.
Ja du kan sagtens fryse pesto ned. Også når det er lavet med ramsløg. Det er nemmest i små plastbøtter, der passer cirka i størrelsen med hvad I kan spise i Jeres familie. Så er der altid lækker pesto når tapaslysten melder sig.
Flere lækre pestoer

Ramsløgspesto
Ingredienser
- 50 g ramsløg
- 40 g valnødder
- 25 g parmesan, revet
- ½ citron, saften heraf
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk sukker
- Salt, til tilsmagning
- Peber, til tilsmagning
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, og blend til en jævn masse.50 g ramsløg, 40 g valnødder, 25 g parmesan, ½ citron, 2 spsk olivenolie, ½ tsk sukker
- Smag til med salt, peber, sukker og citron indtil du har den ønskede smag og konsistens.Salt, Peber
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. april 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: