Populært:

Ramsløgspesto

5

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

10 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Ramsløgene er her, og det betyder at mange begiver sig ud i haven eller i skoven for at plukke de lækre blade. Vi elsker selv at lave ramsløgspesto herhjemme, og med denne opskrift er det et sikkert hit. Det er nemt at lave, og kan spises til så mange lækre retter.

skål med ramsløgspesto med friskplukkede ramsløg, valnødder og parmesan ost

Nem opskrift med ramsløg

Foråret er for alvor kommet, og det betyder at det vælter op med ramsløg i haven. Hvert år bliver nogle af vores ramsløg omdannet til en skøn ramsløgspesto med valnødder og masser af lækker parmesan.

Ramsløg er jo naturens vilde hvidløg, det er jo nok også derfor de på engelsk kaldes wild garlic. Smagen er dog lidt mildere end vi kender fra almindelige hvidløg, men smagen kan altså godt variere end del alt efter hvornår på sæsonen du plukker dine ramsløg.

På grund af den milde hvidløgssmag og den smukke grønne farve, er ramsløg ideel til pesto. Den er smuk på et hvert tapasbord. Pesto med ramsløg er en skøn hvidløgsagtig cremet sag, og den smager dejligt af både ramsløg, ost og valnødder. Mums.. Vi spiser den til alt fra en lækker kylling på grillen og med brød- og grøntsagsstænger til at dyppe i pestoen til tapas eller i sandwich.

Den kan bare super mange ting, og så smager den rigtig af forår.

skål med ramsløgspesto

Ingrediensnoter

Ramsløg – Vi er så heldige at have dem i haven, men hvis du ikke har det, så kan de altså også findes i mange af naturens skove.

Valnødder – Valnødder er bare lækre i pesto! Hvis du hellere vil bruge mandler, cashewnødder eller solsikkekerner så kan du også sagtens det.

Ost – Parmesan eller Grana Padano er godt i denne pesto.

Hvordan laver man pesto med ramsløg?

Det eneste du skal bruge er sådan set er minihakker eller en blender. Så er du klar til at lave pesto.

Det er en virkelig nem proces, for man kommer bare alle ingredienserne i blenderen, og så blender man ind til pestoen har den ønskede konsistens. Nogen vil gerne have den helt fin, andre kan godt lide en lidt grovere pesto. Det bestemmer du selv!

ramsløgspesto på et tapas bord med ost og kiks

Ofte stillede spørgsmål

Kan man fryse pesto med ramsløg?

Ja du kan sagtens fryse pesto ned. Også når det er lavet med ramsløg. Det er nemmest i små plastbøtter, der passer cirka i størrelsen med hvad I kan spise i Jeres familie. Så er der altid lækker pesto når tapaslysten melder sig.

Hvor længe kan ramsløgspesto holde sig?

Opbevar din pesto i et rent skoldet glas i køleskabet. Dæk gerne toppen af pestoen med lidt ekstra olie. På denne måde kan din pesto holde sig op til en uges tid. Skal den holde længere, anbefaler vi at du fryser den ned.

Kan jeg bruge andet end valnødder?

Ja det kan du i hvert fald. Du kan lave din pesto med alle slags nødder og kerner faktisk. Prøv at skifte valnødderne ud med hasselnødder, mandler, cashewnødder, pinjekerner eller solsikkekerner.

Serveringsforslag

 • Spis til en grillkylling med grøntsager og brød.
 • Spis som ret på tapasbordet med en masse andre lækre småretter.
 • Spis som smørelse i sandwich.
 • Vend friskkogt pasta i pestoen.
 • Brug pesto en til at marinere kylling, laks eller lam inden det skal på grillen.

Du kan bruge ramsløgspestoen på præcis samme måde som du vil bruge en anden type pesto. Ramsløgspesto har en skarpere smag end for eksempel basilikumpesto, men hvis du er glad for hvidløg, vil du med garanti også elske den.

ramsløgspesto i hvid skål med grana padano

Andre opskrifter du måske vil synes om

Opskrift på ramsløgspesto

Her er vores lækre opskrift på dejlig pesto med ramsløg. Da smagen af ramsløg kan variere, er det vigtigt at smage sig frem med pestoen. Hvis de er meget skarpe, kan det være nødvendigt med en smule sukker, hvis de er mere milde kan du undlade sukkeret. Hvis de er meget stærke, kan det også anbefales at skifte halvdelen af ramsløgene ud med en mildere krydderurt, fx persille eller basilikum.

Vi bruger valnødder til denne pesto, det giver en fantastisk smag. Du kan også sagtens lave ramsløgspesto med mandler eller solsikkekerner. Begge dele bliver super godt.

skål med ramsløgspesto med friskplukkede ramsløg, valnødder og parmesan ost
5 fra 2 stemmer

Ramsløgspesto

Nem opskrift på lækker cremet pesto med ramsløg og valnødder. Den er perfekt som en ret til tapas, og så er det en skøn forårsret.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Dip, Tapas
Køkken Dansk
Antal 1 dl
Kalorier 731 kcal

Ingredienser

 • 50 g ramsløg
 • 40 g valnødder
 • 25 g parmesan, revet
 • ½ stk citron, saften heraf
 • 2 spsk olivenolie
 • ½ tsk sukker
 • Salt, til tilsmagning
 • Peber, til tilsmagning

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, og blend til en jævn masse.
 • Smag til med salt, peber, sukker og citron indtil du har den ønskede smag og konsistens.
  Smagen på ramsløg kan variere en del, så det er vigtigt at smage til undervejs. Juster konsistensen med lidt mere olie hvis den er for tyk.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1dlKalorier: 731kcalKulhydrater: 35gProtein: 20gFedt: 61gMættet fedt: 10gKolesterol: 17mgNatrium: 2740mgKalium: 274mgFibre: 5gSukker: 4gA-vitamin: 228IUC-vitamin: 28mgCalcium: 482mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Har du flere ramsløg, så kan du også bruge dem til en lækker ramsløgsalt.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. april 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.