Ramsløgspesto

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Ramsløgene er her, og vi skal uf i skoven og plukke de lækre blade. Vi elsker at lave ramsløgspesto, og med denne opskrift er det et sikkert hit.

skål med ramsløgspesto med ramsløg, valnødder og parmesan ost.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Ramsløgene er her, og de hvidløgsagtige blade er perfekte i en pesto.

    Opskriften er god fordi

    Nem og smagfuld – Vi elsker smagen af de spæde ramsløgsblade når de kommer frem om foråret. Pestoen her er både nem, og så bevarer den den gode ramsløgssmag rigtig godt.

    Ingrediensnoter

    Ramsløg – Vi er så heldige at have dem i haven, men hvis du ikke har det, så kan de altså også findes i mange af naturens skove. Ramsløg er jo naturens vilde hvidløg, det er jo nok også derfor de på engelsk kaldes wild garlic. Smagen er dog lidt mildere end vi kender fra almindelige hvidløg, men smagen kan altså godt variere end del alt efter hvornår på sæsonen du plukker dine ramsløg.

    Valnødder – Valnødder er bare lækre i pesto, og deres let bitre smag passer godt i denne version med ramsløg.

    Ost – Parmesan eller Grana Padano er godt i denne pesto, og bidrager med en god salt smag.

    Alternative ingredienser

    Valnødder – Hvis du ikke er vild med valnødder kan de godt skiftes ud. Hvis du hellere vil bruge mandler, cashewnødder eller solsikkekerner så kan du også sagtens det.

    Hvordan laver man ramsløgspesto?

    Det eneste du skal bruge er sådan set er minihakker eller en blender. Så er du klar til at lave pesto.

    1. Det er en virkelig nem proces, for man kommer bare alle ingredienserne i blenderen, og så blender man ind til pestoen har den ønskede konsistens. Nogen vil gerne have den helt fin, andre kan godt lide en lidt grovere pesto. Det bestemmer du selv!
    2. Smag til med salt og peber og så er din pesto klar til servering.

    Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Servering – Vi spiser pestoen til alt fra en lækker kylling på grillen og med brød- og grøntsagsstænger til at dyppe i pestoen til tapas eller i sandwich.

    Opbevaring – Opbevar din pesto i et rent skoldet glas i køleskabet. Dæk gerne toppen af pestoen med lidt ekstra olie. På denne måde kan din pesto holde sig op til en uges tid. Skal den holde længere, anbefaler vi at du fryser den ned.

    ramsløgspesto på et tapas bord med ost og kiks.

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvornår skal man plukke ramsløg?

    Sæsonen strækker sig fra april til juni, så det er i forårsmånederne ud skal ud og se efter de første blade, som er dem der smager bedst.

    Kan jeg fryse ramsløgspesto?

    Ja du kan sagtens fryse pesto ned. Også når det er lavet med ramsløg. Det er nemmest i små plastbøtter, der passer cirka i størrelsen med hvad I kan spise i Jeres familie. Så er der altid lækker pesto når tapaslysten melder sig.

    Flere lækre pestoer

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    skål med ramsløgspesto med ramsløg, valnødder og parmesan ost.
    5 fra 2 stemmer

    Ramsløgspesto

    Nem opskrift på lækker cremet pesto med ramsløg og valnødder. Den er perfekt som dyppelse til tapas, og så er det en skøn forårsret, som fint kan serveres som tilbehør til aftensmaden.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 5 minutter
    Samlet tid 10 minutter
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 1 dl
    Kalorier 731 kcal

    Ingredienser

    • 50 g ramsløg
    • 40 g valnødder
    • 25 g parmesan, revet
    • ½ citron, saften heraf
    • 2 spsk olivenolie
    • ½ tsk sukker
    • Salt, til tilsmagning
    • Peber, til tilsmagning

    Sådan gør du

    • Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, og blend til en jævn masse.
      50 g ramsløg, 40 g valnødder, 25 g parmesan, ½ citron, 2 spsk olivenolie, ½ tsk sukker
    • Smag til med salt, peber, sukker og citron indtil du har den ønskede smag og konsistens.
      Salt, Peber

    Tips og noter

    1. TilsmagningSmagen på ramsløg kan variere en del, så det er vigtigt at smage til undervejs. Juster konsistensen med lidt mere olie hvis den er for tyk.
    2. Opbevaring – Opbevar din pesto i et skoldet glas og sæt det i køleskabet. Dæk gerne toppen af pestoen med olie. På denne måde kan den holde sig en lille uges tid.
    3. Frysning – Pestoen kan fint fryses ned. Vi plejer at fryse den i små plastbøtter med låg, så er det nemt at tage en bøtte op med en portion der passer til vores familie.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1dlKalorier: 731kcalKulhydrater: 35gProtein: 20gFedt: 61gMættet fedt: 10gKolesterol: 17mgNatrium: 2740mgKalium: 274mgFibre: 5gSukker: 4gA-vitamin: 228IUC-vitamin: 28mgCalcium: 482mgJern: 3mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 8. april 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.