Tomatpesto

Det varer forhåbentlig ikke længe inden drivhuset igen bugner af lækre tomater, som er perfekte til en lækker tomatpesto. Til denne pesto bruger vi tørrede semidried tomater, det vil sige at vi tørrer dem lidt før vi bruger dem i pestoen. Det giver en mere koncentreret og lækker tomatsmag.

Nem opskrift på lækker rød tomatpesto

Hvordan lavet man tomatpesto?

Hvis du laver denne pesto med friske tomater, skal tomaterne tørres først. Her har vi givet dem 12-18 timer i tørremaskinen. Hvis man ikke har en tørremaskine, kan 4-5 timer i ovnen ved lav varme (ca. 50 grader) gøre det.

Her er hvad du skal bruge til tomatpesto:

  • Semidried tomater, som bare er friske tomater tørret i ovn eller tørremaskine.
  • Parmesan.
  • Pinjekerner, rist dem gerne let på panden for ekstra smag.
  • Basilikum, tomater elsker basilikum.
  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Salt

Denne tomatpesto laver du ganske rimpelt ved at komme alle ingredienserne i blenderen, og blende til du har en jævn konsistens. Smag så til med ekstra salt eller parmesan, og kom lidt olie i hvis den er for tyk.

Sådan laver du tomatpesto i din blender

Tomatpesto opskrift

Her får du vores opskrift på en virkelig skøn rød pesto. Tomatpestoen er rigtig let at lave og smager helt fantastisk på et stykke ristet brød gnedet med lidt hvidløg.

Tomatpesto - Opskrift på nem pesto med friske eller tørrede tomater

Tomatpesto opskrift

Nem og lækker pesto med friske eller tørrede tomater
0 fra 0 stemmer
Ret: Dip, Tilbehør
Køkken: Dansk
Diet: Vegetarisk
Keyword: Pesto, Tomater, Tomatpesto
Samlet tid: 10 minutter
Udskriv Pin
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 250 g semidried tomatoes
  • 60 g parmesan
  • 40 g pinjekerner, gerne ristet let på panden
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk salt

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne hældes i en blender og blendes godt sammen. Tilsæt evt. mere olie til du får den ønskede konsistens. Smag til med salt.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Serveringsforslag til tomatpesto

  • Spis som en lækker pesto på tapasbordet sammen med godt ciabattabrød og andre tapasretter.
  • Spis som smørelse i sandwich sammen med kylling.
  • Server som dip til grøntssags- eller brødstænger.

Opbevaring og holdbarhed

Pestoen kan opbevares i køleskabet, dæk den med olivenolie på toppen så holder den sig fint en uges tid. Så længe når den dog ikke at stå herhjemme.

Pestoen kan også fryses ned hvis den skal holde endnu længere.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. august 2016 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg