Løvstikkepesto

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Et glas løvstikkepesto med solsikkekerner, hvidløg, parmesan og citron er skønt tilbehør til aftensmaden eller som en del af tapasbordet. Har du selv løvstikke i haven, så må du ikke snyde dig selv for at prøve pesto med løvstikke. Det smager fantastisk! Få vores opskrift her.

løvstikkepesto i glas med løvstikke, citron og solsikkekerner ved siden af

Nordisk pesto

En gang imellem rammer man bare helt rigtigt. Det var lige hvad der skete med den her pesto med løvstikke. Den har en helt fantastisk smag af forår, og vil gøre sig rigtig godt på et hvert tapasbord. Så hvis du har løvstikke i haven, så kom i gang med pestofremstillingen, det smager bare godt!

Men hvad er løvstikke egentlig? løvstikke er en flerårig plante der også går under navnet maggiurt. Den har en kraftig krydret smag, og er en helt fantastisk krydderurt i haven. Den kan med fordel bruges i supper og gryderetter, og kom gerne en “dusk” i vandet når du skal koge kartofler. Frøene kan også tørres og bruges som krydderi, de har en selleriagtig smag.

Jeg kan huske løvstikke helt tilbage fra min barndom, vi havde en rigtig stor en i haven, den duftede helt fantastisk, og min mor brugte det heldigvis også i maden. Nu er det mig der præger mine børn med brugen af friske krydderurter fra haven, og de synes heldigvis at det er spændende.

Løvstikke er min favoritkrydderurt, jeg går og venter på at den dukker op her i foråret, så jeg kan komme den i salater, salsa og lave den her lækre pesto. Så for mig er løvstikken et længe ventet tegn på at foråret er landet.

løvstikkepesto i glas med løvstikke og citron ved siden af

Mere gæstemad


Ingrediensnoter til løvstikkepesto

Løvstikke – Vi er så heldige at have løvstikke i haven. Hvis du ikke har det endnu, så se at få anskaffet dig en plante. Den er helt fantastisk. Ellers er man nogle gange heldig at kunne finde det ved grønthandleren eller i større supermarkeder.

Parmesan – Ingen pesto uden ost! Du kan bruge en almindelig parmesan eller en Grana Padano alt efter hvad du har i køleskabet.

Solsikkekerner – Vi bruger ofte solsikkekerner til pesto. Det er forholdsvist billigt, og så smager det bare godt. Rist gerne solsikkekernerne lidt på panden inden de skal i pestoen, det giver rigtig god smag. Du kan også skifte solsikkekerner ud med for eksempel pinjekerner, cashewnødder eller mandler.

Hvordan laver man løvstikkepesto?

Her kommer en hurtig gennemgang af fremgangsmåden til hvordan du laver den bedste pesto i verden. Fyldt med smag og kraft, er den perfekt på bordet til en grillaften eller når du serverer tapas.

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

De forberedte ingredienser kommes i en blender, og blendes til en tyk konsistens med lidt struktur. pestoen smages til med salt og peber efter smag, og hældes på et skoldet glas og dækkes med et tyndt lag olivenolie.

Pestoen er klar til servering med det samme, den kan også stille på køl, her kan den holde sig i en uge hvis man husker, at den skal være dækket af olie.

glas med løvstikkepesto hvor der bliver taget en skefuld

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man løvstikkepesto?

Pestoen skal opbevares i køleskabet. Hæld godt med olie ovenpå, så den dækker pestoen i glasset, og sæt låget på, så kan det holde sig en uges tid.

Kan løvstikkepesto fryses?

Ja du kan faktisk godt fryse hjemmelavet pesto. Kom det i små plastbøtter med låg, eller frys det i fryseposer i passende portioner. Det er skønt at have pesto med havens krydderurter hele vinteren også.

Kan jeg bruge andet end løvstikke?

Du kan sagtens lave din pesto med alt muligt andet end løvstikke. Denne opskrift er også velegnet til at lave ramsløgspesto eller pesto med basilikum eller andre krydderurter. Prøv dig frem.

Ken jeg bruge andet end solsikkekerner?

Du kan lave pesto på mange slags frø og kerner. Du kan skifte solsikkefrøene ud med for eksempel mandler, pinjekerner eller cashewnødder.

Andre pestoopskrifter du måske vil synes om

glas med løvstikkepesto med ske i

Opskrift på grøn pesto med løvstikke

Her får du vores opskrift på en lækker løvstikkepesto med god smag af parmesan, hvidløg og solsikkekerner. Det er en pesto du nemt selv kan lave, og det tager altså virkelig ingen tid at lave. Den er skøn at spise på ristet brød eller vendt med nye kogte kartofler eller kogt pasta. Den er et must til en lækker forårs- eller sommertapas.

løvstikkepesto i glas med løvstikke, citron og solsikkekerner ved siden af
5 fra 2 stemmer

Løvstikkepesto

Opskrift på løvstikkepesto
Nem opskrift på pesto med løvstikke, parmesan, hvidløg, citron og solsikkekerner. Det er en skøn pesto som tilbehør til tapas eller vendt med nye kogte kartofler eller kogt pasta. Pestoen kan fryses ned, så du kan gemme sommerens smag til senere på året.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Dip, Tapas
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 1 glas
Kalorier 2507 kcal

Ingredienser

  • 2 dl olivenolie
  • 60 g frisk løvstikke
  • 30 g parmesan, eller Grana Padano
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 fed hvidløg
  • ½ citron, saften heraf
  • ½ tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • De store stilke fjerne fra løvstikken og kasseres. Efterfælgende skylles løvstikkebladene i koldt vand og dryppes derefter af.
  • Imens løvstikken drypper af, ristes solsikkekerne let på en pande til de bliver gyldne.
  • Derefter kommes alle ingredienserne i en blender og blendes til den ønskede konsistens. Der må stadig gerne være lidt struktur i pestoen.
  • Smag den til med mere salt og peber om nødvendigt.
  • Hæld pestoen på et skoldet glas og overhæld den med olivenolie så det dækker pestoen med ca. ½ cm.
  • Opbevar pestoen på køl til den skal serveres.

Noter

Tip: Du kan fryse din pesto ned. Frys den i mindre portioner, i små plastbøtter eller fryseposer.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 2507kcalKulhydrater: 29gProtein: 34gFedt: 260gMættet fedt: 37gKolesterol: 20mgNatrium: 1691mgKalium: 1062mgFibre: 11gSukker: 4gA-vitamin: 5341IUC-vitamin: 95mgCalcium: 531mgJern: 10mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Løvstikkepesto”

  1. Skøn løvstikkepesto… super med solsikkekerner, som også er en del billigere. 🌟🌟🌟🌟🌟🌟

    Svar
    • Hej Ruth
      Tak for din kommentar, vi er super glade for at du kunne lide pestoen.
      Vi elsker også at lave pesto med solsikkekerner, det er billigere og smager skønt 😍

      God søndag
      Mvh Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.