Nem opskrift på lækker cremet pesto med ramsløg og valnødder. Den er perfekt som dyppelse til tapas, og så er det en skøn forårsret, som fint kan serveres som tilbehør til aftensmaden.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 1dl
Ingredienser
50gramsløg
40gvalnødder
25gparmesan, revet
½citron, saften heraf
2spskolivenolie
½tsksukker
Salt, til tilsmagning
Peber, til tilsmagning
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, og blend til en jævn masse.
50 g ramsløg, 40 g valnødder, 25 g parmesan, ½ citron, 2 spsk olivenolie, ½ tsk sukker
Smag til med salt, peber, sukker og citron indtil du har den ønskede smag og konsistens.
Salt, Peber
Noter
1. Tilsmagning - Smagen på ramsløg kan variere en del, så det er vigtigt at smage til undervejs. Juster konsistensen med lidt mere olie hvis den er for tyk.2. Opbevaring - Opbevar din pesto i et skoldet glas og sæt det i køleskabet. Dæk gerne toppen af pestoen med olie. På denne måde kan den holde sig en lille uges tid.3. Frysning - Pestoen kan fint fryses ned. Vi plejer at fryse den i små plastbøtter med låg, så er det nemt at tage en bøtte op med en portion der passer til vores familie.