Indhold

Bagt avocado med æg

Indhold

Bagt avocado med æg er en formidabel lille morgenmadsret, hvor der er både protein og gode fedtstoffer. Den er fri for kulhydrater og er derfor helt i tråd med lchf, paleo, keto og hvad det nu ellers hedder. Den er helt glutenfri og vigtigst af alt så smager det fantastisk og mætter godt. Få den nemme opskrift her.

Opskrift på Bagt avocado med æg - en dejlig morgenmad, brunch eller eftermiddagssnack

Nem og sund morgenmad

Det er en nem lille ret at lave til morgenmad, og så er det også nemt at lave den til mange. En bagt avocado med æg ser fantastisk ud på brunchbordet, og du kan nemt lave et helt fad hvis du får gæster.

Jeg elsker at spise sådan et par halve avocadoer om morgenen, gerne med en kop kaffe til, og så slutter jeg gerne af med en rød grapefrugt ovenpå. Hvis du synes, kan du skære lidt ekstra grønt til at spise ved siden af, eller supplere med et stykke ristet brød.

Hvordan laver man bagt avocado med æg?

Denne opskrift er super nem og du skal kun bruge:

  • Avocado
  • Æg
  • Salt og peber
  • Og lidt purløg til at drysse på toppen

Avocadoen deles og stenen fjernes. Skrab lidt af indmaden ud, så der bliver plads til et æg. Slå et æg ud i hver halve avocado, drys med lidt salt og peber, og bag dem i ovnen i et kvarters tid ved 180 grader. Når ægget er tilberedt, tages de ud af ovnen, og drysses med purløg. Serveres straks og spises med ske.

Opskrift på Bagt avocado med æg - en dejlig morgenmad, brunch eller eftermiddagssnack

Bagt avocado med æg opskrift

Opskriften er simpel og lige til. Fyld din avocado med æg, drys med salt og peber, bag den i ovnen og drys med purløg inden servering. Vola – ingen hokus pokus, men masser af god smag og et mættende og sundt morgenmåltid.

Opskrift på Bagt avocado med æg - en dejlig morgenmad, brunch eller eftermiddagssnack
4.25 fra 4 stemmer

Bagt avocado med æg opskrift

En hurtig lille ret til morgenmad eller frokost!
Udskriv Pin
Forb. tid 2 min
Tilb. tid 18 min
Samlet tid 20 min
Ret Brunch, Frokost, Morgenmad, Snack
Køkken Amerikansk
Antal 1 person
Kalorier 448 kcal

Ingredienser

  • 1 avocado
  • 2 æg
  • Salt og peber
  • 1 spsk purløg, hakket

Sådan gør du

  • Skær avocadoen over på midten og fjern stenen. Fjern lidt mere af avocadoen, så der bliver plads til ægget.
  • Stil de halve avocadoer i et ildfast fad, placer den evt. i lidt krøllet staniol så de står helt vandret med hullet opad. 
  • Slå et æg ud i hvert hul i de to halve avocadoer og drys med salt og peber.
  • Bag avocadoerne i 15-18 minutter ved 180 grader til hviden er fast og blommen stadig er let flydende. 
  • Drys æggene med hakket purløg og server straks.

Nutrition

Serving: 2halveKalorier: 448kcalKulhydrater: 18gProtein: 15gFedt: 38gMættet fedt: 7gKolesterol: 327mgNatrium: 139mgKalium: 1096mgFibre: 13gSukker: 2gA-vitamin: 769IUC-vitamin: 20mgCalcium: 73mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Avocado med æg, Sund morgenmad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Er du glad for denne opskrift, så vil du sikkert også synes om avocado med rejer og portobellosvampe med æg.

Avocado modning

Til denne opskrift skal din avocado helst ikke være overmoden. Hellere lidt for hård end lidt for blød. Den bliver nemlig endnu blødere når den bliver bagt. Hvis den er alt for hård, kan du med fordel lægge den sammen med bananerne i frugtskålen natten over, eller du kan give den 10 minutter i ovnen ved 150 grader pakket ind i staniol.

Lav din egen avocadoplante

Vidste du at du kan bruge stenen i din avocado til at lave en smuk avocadoplante til din stue? Det er faktisk ikke svært, og du finder en rigtig god guide til at komme i gang her.

Hvad synes du om opskriften på bagt avocado med æg?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. april 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg