Bagt avocado med æg

Bagt avocado med æg er en formidabel lille morgenmadsret, hvor der er både protein og gode fedtstoffer. Den er fri for kulhydrater og er derfor helt i tråd med lchf, paleo, keto og hvad det nu ellers hedder. Den er helt glutenfri og vigtigst af alt så smager det fantastisk og mætter godt.

Det er en nem lille ret at lave til morgenmad, og så er det også nemt at lave den til mange. En bagt avocado med æg ser fantastisk ud på brunchbordet, og du kan nemt lave et helt fad hvis du får gæster.

Jeg elsker at spise sådan et par halve avocadoer om morgenen, gerne med en kop kaffe til, og så slutter jeg gerne af med en rød grapefrugt ovenpå. Hvis du synes, kan du skære lidt ekstra grønt til at spise ved siden af, eller supplere med et stykke ristet brød.

Opskrift på Bagt avocado med æg - en dejlig morgenmad, brunch eller eftermiddagssnack
Opskrift på Bagt avocado med æg - en dejlig morgenmad, brunch eller eftermiddagssnack

Bagt avocado med æg opskrift

Opskriften er simpel og lige til. Fyld din avocado med æg, drys med salt og peber, bag den i ovnen og drys med purløg inden servering. Vola – ingen hokus pokus, men masser af god smag og et mættende og sundt morgenmåltid.

Opskrift på Bagt avocado med æg - en dejlig morgenmad, brunch eller eftermiddagssnack
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Bagt avocado med æg

En hurtig lille ret til morgenmad eller frokost!
Ret Brunch, Frokost, Morgenmad, Snack
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 20 minutter
Portioner 1 person

Ingredienser

  • 1 avocado
  • 2 æg
  • salt og peber
  • 1 spsk purløg hakket

Fremgangsmåde

  • Skær avocadoen over på midten og fjern stenen. Fjern lidt mere af avocadoen, så der bliver plads til ægget.
  • Stil de halve avocadoer i et ildfast fad, placer den evt. i lidt krøllet staniol så de står helt vandret med hullet opad. 
  • Slå et æg ud i hvert hul i de to halve avocadoer.
  • Bag avocadoerne i 15-18 minutter ved 180 grader til hviden er fast og blommen stadig er let flydende. 
  • Drys æggene med hakket purløg og server straks.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Er du glad for bagt avocado med æg, så vil du sikkert også synes om avocado med rejer og portobellosvampe med æg.

Avocado modning

Til denne opskrift skal din avocado helst ikke være overmoden. Hellere lidt for hård end lidt for blød. Den bliver nemlig endnu blødere når den bliver bagt. Hvis den er alt for hård, kan du med fordel lægge den sammen med bananerne i frugtskålen natten over, eller du kan give den 10 minutter i ovnen ved 150 grader pakket ind i staniol.

Lav din egen avocadoplante

Vidste du at du kan bruge stenen i din avocado til at lave en smuk avocadoplante til din stue? Det er faktisk ikke svært, og du finder en rigtig god guide til at komme i gang her.

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares