Omelet med ost er altid et hit herhjemme. Det er nemlig både en lækker og virkelig nem ret, som kan bruges til både morgenmad, frokost og en let aftensmad. Det er noget hele familien elsker at spise herhjemme. Læs med her og få den nemme opskrift på den bedste osteomelet.
Omelet til morgen, middag eller aften
Omelet er en af vores go to-retter når det skal gå hurtigt herhjemme. Omelet er nemlig noget både børn og voksne sætter pris på, og så kan man jo “bestille” med det fyld man hver i sær bedst kan lide.
Denne omelet med ost er en klassikker.
Den fungerer faktisk til alle dagens måltider, både som en mættende morgenmad, en lækker frokost eller en hurtig aftensmad til de travle dage.
Her er den serveret med en grøn salat og smørristet rugbrød, men du kan også vælge andet tilbehør efter eget valg. Gnavegrøntsager eller bagt kål eller rodfrugter er altid et hit herhjemme, men det varierer meget efter årstiden hvad vi serverer til en omelet.
Omeletter er heldigvis ikke svære at lave. Og fyldet kan man jo variere i det uendelige.
En omelet med ost er en genial ting hvis man har lidt forskelligt ost tilbage i køleskabet. Her er der brugt mozzarella, pecorino og cheddar, men du kan stort set rive alle oste og komme inden i din omelet. Så den er genial til at få brugt osterester.
Ingrediensnoter
Æg – En omelet består hovedsageligt af æg. Vi bruger 2 æg pr omelet, og det passer når man laver den på en lille pande på omkring 24 cm i diameter. Omeletten skal nemlig ikke være alt for tyk, hvis den skal nå at blive ordentlig tilberedt.
Parmesan – Vi kommer gerne lidt parmesan i selve omeletmassen, det giver en fantastisk smag. Så i denne omelet er der faktisk 4 slags oste.
Piskefløde – Der skal lidt fløde i æggemassen. Du kan til nød også bruge sødmælk. Det giver en blød og cremet omelet.
Fyld – Vi bruger 3 slags oste som fyld, men du kan skifte ud og bruge hvad du har i køleskabet.
Hvordan laver man omelet med ost?
Det er slet ikke svært at lave en lækker omelet med ost.
Først skal æggemassen laves. Det gør man ved at piske æg, fløde, parmesan, salt og peber sammen.
Så smelter man lidt smør på en pande og hælder æggemassen på. Når massen næsten af sat sig, kommer man revet ost, gerne forskellige slags, på den ene side af æggemassen, og flipper den frie side henover. Nu skal omeletten have et par minutter til den er færdigtilberedt, og osten er smeltet.
Server din omelet med rugbrød og noget grønt efter eget valg.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan bruge de oste du bedst kan lide, eller dem du har rester af i køleskabet. Prøv dig frem, og eksperimenter gerne med forskellige slags. Hvis du bruger meget saltede oste, kan du skrue lidt ned for saltet i æggemassen.
Ja du kan sagtens gemme en rest omelet på køl til dagen efter. Den smager også godt kold i madpakken.
Ja du kan stort set tilsætte alle slags grøntsager til omeletten, og hvis du har lidt stegt bacon eller tilberedt skinke kan du også sagtens komme det i. Det er kun fantasien der sætter grænsen.
Husk at det fyld du kommer i omeletten kun tilberedes et par minutter så det skal næsten være færdigtilberedt hvis du kommer for eksempel kød inden i. Men en rest færdigtilberedt kød fra gårsdagens aftensmad kan sagtens komme med i.
Andre nemme hverdagsretter du måske vil synes om
- Omelet med spinat og champignon
- Spansk tortilla – omelet med kartofler
- Wok med nudler og oksekød
- Stir fry med oksekød og peberfrugt
- Panini med skinke og ost
Tips og tricks til omelet med ost
- Brug en blanding af dine yndlingsoste eller de rester du har i køleskabet.
- Tilsæt kød i form af sprødstegt bacon, skinke eller kyllingestrimler.
Serveringsforslag
- Server med sprødt rugbrød og en grøn salat til aftensmad.
- Server til morgenmad sammen med lidt frisk frugt.
- Tag en omelet med i madpakken sammen med gnavegrønt.
Opskrift på nem osteomelet
Her får du vores opskrift på en nem og simpel omelet med ost. Her serveret med smørristet rugbrød og en grøn salat. Omelet er lækker til både morgenmad, frokost og en hurtig aftensmad.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere en skøn omelet med ost for din familie. Brug den ost du bedst kan lide, og bland gerne flere slags.
Omelet med ost
Ingredienser
Omelet:
- 2 æg
- 2 spsk piskefløde
- 2 spsk parmesan
- 0,5 tsk salt
- Peber
- 1 tsk smør
Fyld:
- 15 g revet mozzarella
- 15 g pecorino
- 15 g cheddarost
Sådan gør du
- I en lille skål piskes æg, fløde, fintrevet parmesan, salt samt peber sammen.
- Nu smeltes smør på en pande på cirka 24 cm. i diameter. – Det er bedste at bruge en non-stick pande til at lave omeletten, så den ikke sætter sig fast i bunden.
- Hæld æggemassen på panden, og lad omeletten sætte sig ved middellav varme, det tager omkring 4-5 minutter. Når æggemassen er næsten sat, fordeles revet mozzarella, revet pecorino og revet cheddar på halvdelen af æggemassen.
- Vip panden en smule over mod fyldet, og løft forsigtigt den tomme halvdel af omeletten hen over fyldet. Jeg plejer at bruge en blød dejskraber til dette.
- Lad omeletten varme igennem 1-2 minutter til osten er godt smeltet.
- Nu er omeletten klar til servering. Løft den forsigtigt af panden, eller lad den glide af panden over på en tallerken.
- Server omelet med ost sammen med smørristet rugbrød og en let salat. Drys eventuelt med purløg, persille eller anden krydderurt.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her