Der er ikke noget son en lækker og luftig æggekage med sprød bacon. Æggekage i ovn er en virkelig nem måde at lave en æggekage på uden at den brænder på i bunden, og man er sikker på at den bliver gennembagt. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en helt perfekt klassisk æggekage på en nem måde, så læs med her og få vores opskrift.
En lækker frokost på 30 minutter
Jeg er vild med æggekage, og det er resten af familien heldigvis også. Det er tit at vi i weekenderne laver en hurtig æggekage og stiller på bordet til frokost. Det er nemt, hurtigt og det er faktisk også billigt.
Rugbrødsdag. Det er helt fast rutine at vi en aften i hver uge spiser rugbrød til aftensmaden, simpelthen for at gøre det nemt for os selv. Og her kommer æggekage i ovn også tit på bordet som en del af “pålægget” til rugbrødet.
Der er mange måder at lave en god æggekage på og den nemmeste måde, må simpelthen være i ovnen. Jeg bruger en pande der kan tåle ovn, men hvis man ikke har det, så kan et ildfast fad også bruges. Bare husk at den kolde æggemasse ikke skal hældes ned i et rygende varmt fad, for så kan det godt gå i stykker. Brug et fad i metal, så er du sikker på at det ikke sprænger.
Mere hverdagsmad
Sådan gør du
Her i opskriften har jeg lavet æggekagen i en pande der kan tåle at komme i ovnen, de er relativt billige at købe og de kan bruges til meget andet end lige æggekage. Bruger du et fad, så vælg et fad i metal, og hvis du ikke har det, så kom æggemassen i et koldt fad og derefter i ovnen, men så skal du nok lægge lidt til tilberedningstiden, fordi fadet skal varmes op først.
Her kommer en kort oversigt over de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Husk at du kan finde den fulde opskrift længere nede på siden.
- Smør
- Æg
- Piskefløde
- Bagepulver
- Salt
- Peber
- Bacon
- Tomater
- Agurk
- Purløg
På en pande smeltes smørret ved middel varme, den piskede æggemasse hældes i panden. Panden stilles derefter i en forvarmet ovn, og æggekagen tilberedes nu til den er blevet gylden og fast.
Den færdige æggekage pyntes med tomat, skiver af agurk samt sprødstegt bacon. Slut af med at klippe frisk purløg ud over æggekagen.
Server æggekagen med rugbrød og en kold pilsner.
Opskrift på ovnbagt æggekage
Her kommer vores opskrift på en helt klassisk Dansk æggekage lavet i ovnen. Lækker, luftig og med den helt rigtige smag. Server den sammen med et stykke godt rugbrød og selvfølgelig ketchup til dem der bruger det.
Æggekage i ovn
Ingredienser
- 15 g smør
- 12 æg, M/L
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk bagepulver
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Pynt:
- 300 g bacon, sprødstegt
- 2 tomater, skåret i tynde skiver
- ½ agurk, skåret i tynde skiver
- 1 dl purløg
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 200 grader alm. ovn
- Æggene slås ud i en skål, tilsæt fløden samt bagepulver og krydder med salt og peber.
- Smelt smørret på en pande der kan gå i ovnen, alternativt kan den laves i et ildfast fad. Kom æggemassen på panden og stil den i ovnen i ca. 20 minutter, eller til æggekagen er færdigbagt.
- Der pyntes med med skiver af sprød bacon, skiver af tomat, agurk samt frisk purløg.
- Jeg vil forslå at spise en skive godt hjemmebagt rugbrød til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Super god opskrift 💪🍺
Hej Leif
Dejligt du kunne bruge opskriften, og tusind tak fordi du har taget dig tid til at skrive en kommentar til os.
Rigtig godt nytår til dig.
Venlig hilsen
Tina, Madformadelskere.dk