Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Æggekage i ovn

Æggekage i ovn

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Der er ikke noget son en lækker og luftig æggekage med sprød bacon. Æggekage i ovn er en virkelig nem måde at lave en æggekage på uden at den brænder på i bunden, og man er sikker på at den bliver gennembagt.

æggekage i ovn lavet i pande med bacon, agurk, tomat og purløg.

En lækker frokost på 30 minutter

Jeg er vild med æggekage, og det er resten af familien heldigvis også. Det er tit at vi i weekenderne laver en hurtig æggekage og stiller på bordet til frokost. Det er nemt, hurtigt og det er faktisk også billigt.

Det er helt fast rutine at vi en aften i hver uge spiser rugbrød til aftensmaden, simpelthen for at gøre det nemt for os selv. Og her kommer æggekagen også tit på bordet som en del af “pålægget” til rugbrødet.

Der er mange måder at lave en god æggekage på og den nemmeste måde, må simpelthen være i ovnen. Jeg bruger en pande der kan tåle ovn, men hvis man ikke har det, så kan et ildfast fad også bruges.

æggekage lavet i ovn med sprød bacon, agurk. tomat og purløg.

Mere hverdagsmad

Ingrediensnoter

Æg – Du skal selvfølgelig bruge æg. Det er helt almindelige friske æg, og rigeligt af dem!

Piskefløde – Lidt fløde i æggemassen gør underværker. Hvis du hellere vi, kan du også godt bruge sødmælk i stedet.

Bagepulver – Vi kommer bagepulver i for lige at gøre æggekagen lidt mere luftig og let.

Sådan gør du

Her i opskriften har jeg lavet æggekagen i en pande der kan tåle at komme i ovnen, de er relativt billige at købe, og de kan bruges til meget andet end lige æggekage. Bruger du et fad, så vælg et fad i metal, og hvis du ikke har det, så kom æggemassen i et koldt fad og derefter i ovnen, men så skal du nok lægge lidt til tilberedningstiden, fordi fadet skal varmes op først.

På en pande smeltes smørret ved middel varme, den piskede æggemasse hældes i panden. Panden stilles derefter i en forvarmet ovn, og æggekagen tilberedes nu til den er blevet gylden og fast.

Den færdige æggekage pyntes med tomat, skiver af agurk samt sprødstegt bacon. Slut af med at klippe frisk purløg ud over æggekagen.

Server æggekagen med rugbrød, gerne hjemmebagt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Ovnbagt æggekage i pande med bacon, agurk, tomat og purløg.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja! Du skal gemme resterne. De smager forrygende dagen efter, også kold på et stykke godt rugbrød.


Andre lækre æggeretter

æggekage i ovn lavet i pande med bacon, agurk, tomat og purløg.

Tips og Tricks

  • Steg bacon først
    • Hvis du steger baconen på panden først, og så laver æggekagen i lidt af baconfedtet, så får den ekstra god smag.

Serveringsforslag

  • Server æggekage som frokost eller nem aftensmad på et stykke godt Rugbrød

Elsker du også lækre frokostretter?

Prøv også vores opskrift på Ristet rugbrød med avocado og pocheret æg

Ovnbagt æggekage i pande med bacon, agurk, tomat og purløg.

Opskrift på ovnbagt æggekage

Her kommer vores opskrift på en helt klassisk Dansk æggekage lavet i ovnen. Lækker, luftig og med den helt rigtige smag.

Server den sammen med et stykke godt rugbrød og selvfølgelig ketchup til dem der bruger det. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den for din familie.

æggekage i ovn lavet i pande med bacon, agurk, tomat og purløg.
5 fra 2 stemmer

Æggekage i ovn

Nem opskrift på en lækker og luftig æggekage lavet i ovnen. Det er nem, sund og lækker frokost eller aftensmad. Server med et godt stykke rugbrød.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 631 kcal

Ingredienser

  • 15 g smør
  • 12 æg, M/L
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Topping

  • 300 g bacon, i skiver
  • 2 tomater
  • ½ agurk
  • 1 dl frisk purløg

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Slå æggene ud i en skål. Tilsæt fløden samt bagepulver og krydder med salt og peber.
    12 æg, 1 dl piskefløde, 1 tsk bagepulver, Salt, Peber
  • Smelt smørret på en pande der kan gå i ovnen, alternativt kan den laves i et ildfast fad. Kom æggemassen på panden og stil den i ovnen i ca. 20 minutter. ved 200 grader, eller til æggekagen er færdigbagt.
    15 g smør
  • Steg i mens baconskiverne sprøde på en pande.
    300 g bacon
  • Skær tomater og agurk ud i skiver.
    2 tomater, ½ agurk
  • Pynt den færdigbagte æggekage med sprød bacon, skiver af tomat og agurk, og til klip til sidst purløg ud over inden servering.
    1 dl frisk purløg
  • Spis æggekagen lun eller kold med et godt stykke rugbrød til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 631kcalKulhydrater: 6gProtein: 27gFedt: 55gMættet fedt: 22gTransfedt: 1gKolesterol: 583mgNatrium: 846mgKalium: 547mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 1741IUC-vitamin: 10mgCalcium: 174mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 28. februar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

2 kommentarer til “Æggekage i ovn”

    • Hej Leif

      Dejligt du kunne bruge opskriften, og tusind tak fordi du har taget dig tid til at skrive en kommentar til os.
      Rigtig godt nytår til dig.

      Venlig hilsen
      Tina, Madformadelskere.dk

      Svar
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.