Spansk tortilla – omelet med kartofler

Spansk tortilla er en slags æggekage med kartofler. Den smager rigtig godt, og er nem at lave og med simple og billige ingredienser. Retten laves traditionelt som her med kartofler, men hvis man vil have lidt ekstra kan man tilføje kød, chorizo eller lidt flere grøntsager. Vi kan dog godt lide den traditionelle spanske tortilla med kartofler.

For os er denne ret blevet en fast del af tapasbordet. Den smager simpelthen så godt, og så er det nemt at lave den til mange mennesker. Når tortillaen er færdig, vendes den blot ud på en tallerken og skæres ud til passende portioner. Så kan tallerkenen sættes på tapasbordet med andre lækre tapasretter og man kan snuppe et stykke. Den er både god lun og kold, så man kan godt lave den i god tid og servere den kold, for eksempel skåret ud til mindre kvadrater med en pind i.

spansk tortilla opskrift på dejlig spansk kartoffelomelet. Spansk æggekage med kartofler
spansk tortilla opskrift på dejlig spansk kartoffelomelet. Spansk æggekage med kartofler

Spansk tortilla opskrift

Her er vores bud på en spansk tortilla. Nogen gange laver vi også vores omelet med ost, for eksempel en håndfuld parmesan eller hvad vi lige har. Det giver en super god smag!

spansk tortilla opskrift på dejlig spansk kartoffelomelet. Spansk æggekage med kartofler
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Spansk tortilla opskrift

Kartoffelomelet på spansk!
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Spansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg hakket
  • 40 g smør
  • 600 -700 g kartofler skrællet og skåret i skiver af ca.3 mm.
  • 1/2 dl olivenolie
  • 5 fed hvidløg fint hakket
  • 8 æg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • peber efter smag

Fremgangsmåde

  • Steg løget i smør og olien ved lav varme til det er klaret uden at brune. Det burde tage Ca. 10 – 15 min. Tilsæt hvidløget og steg yderligere 5 minutter.
  • Kom kartoffelskiverne i panden og steg ved lav varme i Ca. 20 minutter. eller til kartoffelskiverne er blevet bløde.
  • Pisk æg og salt, samt peber sammen i en skål.
  • Kom de piskede æg i panden og dæk den til med folie eller et låg. Tilbered ved lav varme i Ca. 20 minutter eller til den er let gylden i bunden og i siderne.
  • Efter de 20 minutter vendes tortillaen og tilberedes yderligere i 5 – 10 minutter
  • Server varm, lun eller kold, Evt. drysset med persille eller purløg.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Spansk tortilla i ovn

I stedet for at bage din tortilla færdig på panden kan du også sætte den i ovnen hvis du hellere vil det. Dæk den over med stanniol, og giv den 175 grader indtil den er færdigbagt. Det tager lidt kortere tid at lave den i ovn, så regn med ca 40 minutters bagetid i ovnen. Du skal først sætte den i ovnen når du har stegt kartoflerne på panden, og har hældt æggene over (husk at bruge en pande der kan tåle at gå i ovnen, eller hæld det hele over i et ildfast fad)

Andre lækre tapasretter

Skal du lave tapas og bruge denne opskrift til en af dine tapasretter, så har jeg nogle flere opskrifter jeg gerne vil anbefale dig. Spanske kødboller, Gazpacho og hvidløgsbrød med ost er nogle af de retter vi altid laver når vi skal have tapasaften. Derudover serverer vi også altid saltmandler og ofte også lakserilette. Se alle tapasopskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares