Spansk tortilla – omelet med kartofler

Spansk tortilla er en slags æggekage eller omelet med kartofler. Den smager rigtig godt, og er nem at lave og med simple og billige ingredienser. Retten laves traditionelt som her med kartofler, men hvis man vil have lidt ekstra kan man tilføje kød, chorizo eller lidt flere grøntsager. Vi kan dog godt lide den traditionelle spanske tortilla med kartofler.

spansk tortilla opskrift på dejlig spansk kartoffelomelet. Spansk æggekage med kartofler

Spansk omelet på tapasbordet

For os er denne ret blevet en fast del af tapasbordet. Den smager simpelthen så godt, og så er det nemt at lave den til mange mennesker. Når tortillaen er færdig, vendes den blot ud på en tallerken og skæres ud til passende portioner. Så kan tallerkenen sættes på tapasbordet med andre lækre tapasretter og man kan snuppe et stykke. Den er både god lun og kold, så man kan godt lave den i god tid og servere den kold, for eksempel skåret ud til mindre kvadrater med en pind i.

spansk tortilla opskrift på dejlig spansk kartoffelomelet. Spansk æggekage med kartofler

Hvordan laver man spansk tortilla?

Det er både en nem og billig ret, og det eneste du skal bruge for at lave den er:

  • Løg
  • Smør
  • Kartofler, skåret i tynde skiver
  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Æg
  • Lidt røget paprika
  • Salt og peber

Først skal løg og hvidløg steges i en blanding af olie og smør. Herefter tilsættes kartoffelskiverne, og når de er blevet lidt bløde, skal der sammenpisket æg ud over. Retten krydres med røget paprika, salt og peber og tilberedes under låg til den er færdig.

Spansk tortilla opskrift

Her er vores bud på en spansk tortilla. Nogen gange laver vi også vores omelet med ost, for eksempel en håndfuld parmesan eller hvad vi lige har. Det giver en super god smag!

spansk tortilla opskrift på dejlig spansk kartoffelomelet. Spansk æggekage med kartofler

Spansk tortilla opskrift

Kartoffelomelet på spansk!
0 fra 0 stemmer
Ret: Tapas, Tilbehør
Køkken: Spansk
Diet: Vegetarisk
Keyword: Æggekage med kartofler, Kartoffelpandekage, Spansk omelet
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 55 minutter
Samlet tid: 1 time
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg, hakket
  • 40 g smør
  • 1/2 dl olivenolie
  • 5 fed hvidløg, fint hakket
  • 650 g kartofler, skrællet og skåret i skiver af ca.3 mm.
  • 8 stk æg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • peber efter smag

Sådan gør du

  • Steg løget i smør og olien ved lav varme til det er klaret uden at brune. Det burde tage Ca. 10 – 15 min. Tilsæt hvidløget og steg yderligere 5 minutter.
  • Kom kartoffelskiverne i panden og steg ved lav varme i Ca. 20 minutter. eller til kartoffelskiverne er blevet bløde.
  • Pisk æg, røget paprika, salt, og peber sammen i en skål.
  • Kom de piskede æg i panden og dæk den til med folie eller et låg. Tilbered ved lav varme i Ca. 20 minutter eller til den er let gylden i bunden og i siderne.
  • Efter de 20 minutter vendes tortillaen og tilberedes yderligere i 5 – 10 minutter
  • Server varm, lun eller kold, Evt. drysset med persille eller purløg.

Næringsværdi

Kalorier: 451 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 15 g | Fedt: 29 g | Mættet fedt: 10 g | Kolesterol: 349 mg | Natrium: 790 mg | Kalium: 872 mg | Fibre: 4 g | Sukker: 3 g | A-vitamin: 971 IU | C-vitamin: 35 mg | Calcium: 82 mg | Jern: 3 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Spansk tortilla i ovn

I stedet for at bage din tortilla færdig på panden kan du også sætte den i ovnen hvis du hellere vil det. Dæk den over med stanniol, og giv den 175 grader indtil den er færdigbagt. Det tager lidt kortere tid at lave den i ovn, så regn med ca 40 minutters bagetid i ovnen. Du skal først sætte den i ovnen når du har stegt kartoflerne på panden, og har hældt æggene over (husk at bruge en pande der kan tåle at gå i ovnen, eller hæld det hele over i et ildfast fad)

Andre lækre tapasretter

Skal du lave tapas og bruge denne opskrift til en af dine tapasretter, så har vi nogle flere opskrifter jeg gerne vil anbefale dig. Spanske kødboller, Gazpacho og hvidløgsbrød med ost er nogle af de retter vi altid laver når vi skal have tapasaften. Derudover serverer vi også altid saltmandler og ofte også lakserilette.

Se alle vores tapasopskrifter her

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg