Populært:

Madformadelskere / Tapas / Spansk tortilla – omelet med kartofler

Spansk tortilla – omelet med kartofler

4.58

/5

1 time

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Spansk tortilla er en slags æggekage eller omelet med kartofler. Den smager rigtig godt, er nem at lave, og med simple og billige ingredienser. Retten laves traditionelt som her med kartofler, men hvis man vil have lidt ekstra kan man tilføje kød, chorizo eller lidt flere grøntsager. Vi kan dog godt lide den traditionelle spanske tortilla med kartofler, læs med her og få den nemme opskrift.

spansk tortilla eller spansk kartoffelomelet i pande

Spansk kartoffelomelet på tapasbordet

Det er super nemt at lave en lækker spansk tortilla til aftensmaden. Det er nem og billig aftensmad, som hele familien elsker at spise herhjemme.

Den spanske kartoffelomelet er også en traditionel tapasret, og for os er denne ret blevet en fast del af tapasbordet.

Den smager simpelthen så godt, og så er det nemt at lave den til mange mennesker. Når tortillaen er færdig, vendes den blot ud på en tallerken og skæres ud til passende portioner.

Så kan tallerkenen sættes på tapasbordet med andre lækre tapasretter og man kan snuppe et stykke.

Den er både god lun og kold, så man kan godt lave den i god tid og servere den kold, for eksempel skåret ud til mindre kvadrater med en pind i.

Omeletten kan også fungere godt på en brunchbuffet eller som en lækker frokost med en grøn salat til.

Det er sådan en ret som bare er super god at kunne lave, fordi den kan bruges i så mange sammenhænge, og det er noget alle kan lide at spise. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvad enten det er til morgenmad, frokost, aftensmad eller til tapas.

pande med spansk kartoffelomelet / tortilla

Ingrediensnoter

Æg – Du skal bruge helt almindelig æg til opskriften, og masser af dem.

Kartofler – Du kan bruge dem du har derhjemme eller dem du bedst kan lide. Du behøver ikke at skrælle kartoflerne, det er op til dig selv.

Løg og hvidløg – De giver god smag til kartoffelomeletten, så det bør du ikke springe over.

Røget paprika – Giver den let røgede gode spanske smag til din tortilla.

Hvordan laver man spansk tortilla?

Det er både en nem og billig ret, og det er en ret du hurtig kan sætte over.

Først skal løg og hvidløg steges i en blanding af olie og smør. Herefter tilsættes kartoffelskiverne, og når de er blevet lidt bløde, skal der sammenpisket æg ud over.

Retten krydres med røget paprika, salt og peber og tilberedes under låg eller staniol til den er færdig.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pande med spansk tortilla med timian

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bage den i ovnen?

I stedet for at bage din tortilla færdig på panden kan du også sætte den i ovnen hvis du hellere vil det. Dæk den over med stanniol, og giv den 175 grader indtil den er færdigbagt.

Det tager lidt kortere tid at lave den i ovn, så regn med ca. 40 minutters bagetid i ovnen. Du skal først sætte den i ovnen når du har stegt kartoflerne på panden, og har hældt æggene over (husk at bruge en pande der kan tåle at gå i ovnen, eller hæld det hele over i et ildfast fad).

Kan den spises kold?

Ja! Retten er både god varm og kold. Gem eventuelle rester i køleskabet, og så er de perfekte til madpakken eller frokost dagen efter.

Andre lækre tapasretter du måske vil synes om

Skal du lave tapas og bruge denne opskrift til en af dine tapasretter, så har vi nogle flere opskrifter jeg gerne vil anbefale dig. Det er nogle af de retter vi selv laver igen og igen når vi serverer tapas:

hjemmelavet spansk tortilla i pande

Opskrift på Spansk kartoffelomelet

Her er vores bud på en lækker kartoffelomelet. Nogle gange laver vi også vores omelet med ost, for eksempel en håndfuld parmesan eller hvad vi lige har. Det giver en super god smag!

Ellers er det en virkelig simpel ret, som både børn og voksne elsker herhjemme. Vi spiser den både som tapasret eller til frokost eller aftenmad. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften derhjemme.

spansk tortilla eller spansk kartoffelomelet i pande
4.58 fra 7 stemmer

Spansk tortilla

Opskrift på spansk tortilla
Den spanske kartoffelomelet med masser af god smag. Den er perfekt til tapas, som frokost med en grøn salat eller som en nem og billig aftensmad med et stykke godt brød til. Det er en skøn æggekage med kartofler, som både børn og voksne elsker at spise.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Tapas
Køkken Spansk
Antal 4 personer
Kalorier 451 kcal

Ingredienser

 • 1 løg
 • 5 fed hvidløg
 • 40 g smør
 • 1/2 dl olivenolie
 • 650 g kartofler
 • 8 æg
 • 1 tsk røget paprika
 • 1 tsk salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Hak løget og hak hvidløget fint.
  5 fed hvidløg, 1 løg
 • Steg løget i smør og olie ved lav varme til det er klaret uden at brune. Det burde tage ca. 10 – 15 min. Tilsæt hvidløget og steg yderligere 5 minutter.
  40 g smør, 1/2 dl olivenolie
 • Skræl eventuelt kartoflerne, og skær dem i skiver på cirka 3 mm i tykkelsen. Kom kartoffelskiverne i panden og steg ved lav varme i ca. 20 minutter eller til kartoffelskiverne er blevet bløde.
  650 g kartofler
 • Pisk æg, røget paprika, salt, og peber sammen i en skål.
  8 æg, 1 tsk røget paprika, 1 tsk salt, Peber
 • Kom de piskede æg i panden og dæk den til med folie eller et låg. Tilbered din tortilla lav varme i ca. 25 minutter eller til den er let gylden i bunden og siderne, og den er fast på toppen.
 • Server varm, lun eller kold, Evt. drysset med timian, persille eller purløg.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 451kcalKulhydrater: 33gProtein: 15gFedt: 29gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 14gTransfedt: 1gKolesterol: 349mgNatrium: 790mgKalium: 875mgFibre: 4gSukker: 3gA-vitamin: 976IUC-vitamin: 35mgCalcium: 86mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 25. marts 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

3 kommentarer til “Spansk tortilla – omelet med kartofler”

 1. 4 stars
  Lavede spansk tortilla (halv portion) i aften, og den blev rigtig god og velsmagende. Vi var dog ikke helt så glad for den røgede paprika. Næste gang vil vi bruge almindelig paprika.
  Vi overvejede også at komme lidt hakket grønt i tortillaen: persille eller timian, men det er måske ikke spansk.

  Svar
 2. Hej igen

  Glemte at skrive at vi rev kartoflerne groft i stedet for at skære dem i skiver (regnede med at det gik hurtigere).

  Svar
  • Hej Hanna og godt nytår.

   Fin ide med at rive kartoflerne. Den røgede paprika har en meget speciel smag, så den er bestemt ikke for alle, så den kan sagtens erstattes af almindelig paprika.
   Hvis i har lyst til at komme lidt grønt i, så sker der bestemt ikke noget ved det, om det er Spansk eller ej er vel egentlig lige meget, bare det smager godt 🙂

   De bedste hilsner

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.