Populært:

Madformadelskere / Tapas / Mozzarellaspyd med tomat og prosciutto

Mozzarellaspyd med tomat og prosciutto

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre små pindemadder med lækker cremet mozzarella, tomater og en dejlig salt prosciutto. Det er en lille lækker mundfuld der passer helt perfekt på bordet når det er tapas på menuen, eller som en lille pindemad til nytårsaften når dronningen holder tale. Hvis du vil se hvordan du hurtigt selv kan lave lækre mozzarellaspyd som pindemadder, så læs med her.

Mozzarellaspyd med tomat og proscuitto

Snacks til nytårstalen

Når hendes majestæt Dronningen holder sin tale nytårsaften, så er det en fast tradition at der står forskellige pindemadder eller Hors D’oeuvre på bordet. 2021 bliver ikke anderledes på den front, men i år bliver det dog uden vennerne at vi fejrer det nye år.

Nemme små “hapsere” i form af pindemadder eller Hors D’oeuvre er både noget for børn og voksne. Det kan være noget så enkelt som en lille pølse med bacon til ungerne, eller blinis med noget lækkert på toppen til de voksne.

De her små pindemadder med små søde cherrytomater, den lækre salte skinke og cremet mozzarella er en sikker vinder. Som prikken over det berømte i, så er der en lækker lille dressing til at give det sidste pift.

Tallerken med pindemadder med tomat og mozzarella ost

Hvordan laver man mozzarellaspyd med tomat?

Det er virkelig nemt at lave den her lille snack. Her kommer en hurtig gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift finder du nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Cherrytomater
  • Prosciutto, eller anden lufttørret skinke.
  • Små mozzarellakugler, som dem fra Galbani.
  • Tandstikker, eller små træspyd.
  • Olivenolie
  • Sherryeddike, eller anden vineddike.
  • Grøn pesto
  • Salt
  • Peber

Jeg plejer at lave dressingen først, så kan den lige stå og trække imens man laver selve spydene. Alle ingredienserne til dressingen blandes sammen i en lille skål og smages til med salt og peber. Dressingen stilles til siden, så den kan trække.

Tomaterne skylles og væsken hældes fra mozzarellakuglerne. Tag en tandstik, eller et lille træspyd og kom først en cherrytomat på. Derefter kommes skinken på, efterfulgt af mozzarellakuglen. Gentag processen til alle spyd er lavet.

Slut af med at komme dressing på alle spyd lige før de skal serveres, så de får et ekstra krydret pift.

Server dem som en del af et tapasbord, for eksempel sammen med Dadler med bacon, Baconsvøbte muslinger og Butterdejsstænger med pesto og skinke

Lækre Mozzarellaspyd med tomat og skinke og pestodressing

Mozzarellaspyd med tomat opskrift

Her kommer vores opskrift på en nem lille snack til tapasbordet, eller til nytårsaften. Den smager vildt godt og er lige noget for både børn og voksne.

Mozzarellaspyd med tomat og proscuitto
5 fra 1 stemme

Mozzarellaspyd med tomat og prosciutto

Opskrift på en lækker pindemad der passer perfekt på tapasbordet og som en lille snack til nytårsaften.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Snack
Køkken Italiensk
Antal 10 stk
Kalorier 67 kcal

Ingredienser

  • 10 stk cherrytomater
  • 5 skiver prosciutto, hver skive deles i 2
  • 10 stk små mozzarella kugler, for eksempel Galbani

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk sherryeddike
  • 1 spsk grøn pesto
  • Salt, efter smag
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Alle ingredienser til dressingen piskes sammen i en lille skål.
  • Tag en tomat og kom den på en tandstikker. Derefter kommes ½ skive prosciutto på og til sidst en mozzarellakugle.
  • Kom dem på en tallerken og hæld en smule af dressingen over lige inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 67kcalKulhydrater: 1gProtein: 2gFedt: 7gMættet fedt: 2gKolesterol: 5mgNatrium: 46mgKalium: 8mgSukker: 1gA-vitamin: 30IUC-vitamin: 1mgCalcium: 29mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:


Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.