Disse lækre sprøde butterdejsstænger er som regel på menuen til nytår når vi serverer snacks til nytårstalen. De er nemme at lave, og så er de altid et hit hos både børn og voksne. Læs med her og få vores opskrift på de bedste butterdejssnacks med pesto og skinke.
Sprøde butterdejssnacks
De her sprøde stænger af butterdej er både en nem og en utroligt lækker snack. Du kan selvfølgelig gå all in og lave din egen butterdej, men vi køber nu en færdig rulle, det er nemmest, og så bliver resultatet bare godt.
Kombinationen af den sprøde butterdej, den salte skinke og den krydrede pesto er bare god, og du kan jo bruge lige præcis den skinke og den pesto I bedst kan lide hjemme hos Jer.
Hvordan laver man butterdejsstænger?
Det er lige så enkelt som det ser ud at lave disse butterdejsstænger. Det eneste du skal bruge er:
- Butterdej, vi bruger sådan en færdigkøbt rulle.
- Pesto , den du bedst kan lide, vi bruger basilikumspesto.
- Skinke, vælg din yndlings for eksempel serrano eller prosciutto.
Fremgangsmåde er ganske enkel. Butterdejen smørres med pesto, og der lægges skinke ovenpå. Dejen med fyld skæres i strimler, der snurres rundt og lægges på en bageplade. Så skal de bages i ovnen, og så er de klar til servering.
Serveringsforslag
Det her er en af de nemmeste snacks du kan lave, og de er gode i mange sammenhænge. Ungerne elsker dem, så til børnefødselsdagen eller sommerfesten er de oplagte.
De er også lækre som til en drink forud for et godt måltid mad eller som snack til Dronningens Nytårstale. Server dem evt. sammen med Pindemadder med ost eller andre små hapsere.
Andre måder at tilberede butterdejsstænger på
Opskrift på butterdejsstænger
Her får du vores opskrift på en lækker butterdejssnack med skinke og pesto. De er nemme at lave, og hele familien elsker når der kommer sådan en portion på bordet sammen med en god aioli eller en lækker kryddermayonnaise.
Butterdejsstænger med pesto og skinke
Ingredienser
- 1 rulle butterdej, købt færdiglavet
- 4 spsk pesto, grøn eller rød
- 100 g skinke, proscuitto eller serrano
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Rul butterdejen ud, og smør den med pesto over det hele.
- Fordel lufttørret skinke over pestoen, og skær herefter butterdejen med fyld i strimler på den korte led. De skal skæres cirka 1,5cm bredde.
- Sno strimlerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag butterdejsstængerne i cirka 10-15 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
- Server lune eller afkølede eventuelt med dyppelse i form af aioli eller pesto.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: