Små butterdejshapsere er lækre at servere som appetizers eller snacks til nytårstalen. I denne version er det små butterdejstærter med laks og avocado, de både smager godt, og er virkelig nemme at lave.
Nem butterdejssnack med laks
Vi elsker at lave snacks eller små appetizers af butterdej. Det smager altså bare virkelig lækkert med den sprøde dej, og så er det virkelig nemt at lave.
Vi køber oftest færdig butterdej, det er jo bare hurtigt og nemt lige at rulle sådan en rulle ud, og så er man klar til at skære den ud og bage den.
Resultatet bliver en lækker sprød bund, og man kan bruge den til alle slags topping.
Her laver vi de små tærter med en creme fraiche dressing, laks og avocado, men det kunne også være andre slags fyld som for eksempel Lakserilette med varmrøget laks, rejer eller Skaldyrssalat
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Butterdej – Her er brugt en rulle færdigkøbt butterdej. Det er nemt at arbejde med, og bliver altid rigtig godt. Du finder det i de fleste supermarkeder på køl sammen med anden færdigdej.
Creme fraiche – Vi har her brugt creme fraiche 18%, men du kan vælge den du synes bedst om. Vælger du en med kun 5% eller 9% fedt, synes vi godt den kan væske lidt, så dem anbefaler vi ikke til disse små tærter.
Koldrøget laks – Du kan købe koldrøget laks i supermarkedet eller hos fiskemanden. Hvis du er så heldig at have hjemmerøget laks, så er det selvfølgelig at foretrække.
Alternative ingredienser
- Prøv også at toppe med rejer, skaldyrssalat, tunmousse eller andre lækkerier. Det er kun fantasien der sætter grænsen, og du kan nemt lave flere forskellige slags, så man kan få lidt forskelligt.
Hvordan laver man små butterdejstærter med laks og avocado?
Det er virkelig nemt og hurtigt at lave de her små tærter. Først skal butterdejen rulles ud og skæres ud. Jeg skærer den ud i 3×5 firkanter, så du får 15 styk af en almindelig rulle butterdej.
Butterdejen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, prikkes nogle gange med en gaffel, og pensles med sammenpisket æg. Herefter skal den i ovnen og bages til den er gylden og sprød.
Når butterdejstærterne er kølet ned, toppes de med en skefuld creme fraiche rørt sammen med hakket dild, citronsaft, salt og peber, samt røget laks og et par tynde skiver avocado. Krydder med salt og kværn lidt peber ud over, og så er de klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan godt bage butterdejen på forhånd og lave creme fraiche-cremen i god tid, men jeg anbefaler at du anretter umiddelbart inden de skal serveres. Så snart creme fraichen kommer på butterdejen, vil den begynde at blive blødere som den står, så vent så længe som muligt med at komme den på, så dine tærter forbliver sprøde og lækre.
Andre butterdejssnacks du måske vil synes om
- Butterdejstærte med asparges
- Små butterdejstærter med figner og gedeost
- Butterdejsstænger med bagt brie
- Butterdejspakker med pepperoni
- Butterdejspakker med asparges og skinke
Tips og Tricks
- Lav forskellige varianter som forret
- Vil du gerne lave en forret med et par forskellige varianter, så kan du for eksempel lave nogen med rejer, tunmousse, lakserilette, varmrøget laks eller noget helt andet. 2-3 styk med forskelligt fyld vil være passende til en forret.
Serveringsforslag
- Server som en appetizer eller snack til nytårstalen sammen med et glas bobler.
- Server som forret forud for et godt måltid mad.
- De er også lækre som lidt let sommermad eller på en brunchbuffet.
Elsker du forretter med røget laks?
Prøv også vores opskrifter på Lakseruller med flødeost eller Blinis med laks og peberrod
Opskrift på hapsere af butterdej med laks
Her får du vores opskrift på nogle små lækre butterdejshapsere med koldrøget laks, avocado og en dejlig dild-creme med creme fraiche. De er nemme at lave, og smager godt som appetizer, forret eller snacks til nytårstalen nytårsaften.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, herhjemme er de et kæmpe hit hos både børn og voksne.
Små butterdejstærter med laks og avocado
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 1 æg
- 2 dl creme fraiche, 18%
- 1 bdt dild
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
- Peber
- 2 avocadoer
- 300 g koldrøget laks, i skiver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Rul butterdejen ud, og skær den ud i 5×3 stykker. Placér stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og prik dem 3-4 gange med en gaffel. Pensel butterdejsstykkerne med sammenpisket æg.1 rulle butterdej, 1 æg
- Bag de små butterdejstærter i ovnen ved 180 grader varmluft i 10 minutter eller til de er gyldne og sprøde. Lad dem herefter køle ned på en rist.
- Hak dild, og bland det sammen med creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Fordel dild-cremen oven på de sprøde butterdejsstykker.2 dl creme fraiche, 1 bdt dild, 1 tsk citronsaft, ½ tsk salt, Peber
- Del avocadoen, fjern stenen og skallen, og skær den i tynde skiver. Kom et par skiver avocado på hver tærte, og til sidst et stykke sammenrullet laks.2 avocadoer, 300 g koldrøget laks
- Krydder med groft salt og lidt friskkværnet peber, og server straks de lækre små butterdejstærter.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her