Lakserilette med varmrøget laks

Rilette med varmrøget laks, det smager helt fantastisk og passer både på brunchbordet og på bordet med tapas. Jeg har faktisk gået og rumlet over den her opskrift i lang tid, og da Jeg i weekenden havde gang i røgeovnen, så røg der selvfølgelig en side laks på. Noget af den blev til denne lakserilette.

Laksen er hovedingrediensen og den der giver smagen, og hvis du ikke røger den selv, så brug hellere et par kroner ekstra på god kvalitet. Køb et lækkert stykke varmrøget laks ved fiskemanden, så er du allerede et godt stykke af vejen mod en god lakerilette eller varmrøget laksesalat.

Opskrift på dejlig lakserilette med varmrøget laks. Perfekt til brunch, tapas eller frokost.
Opskrift på dejlig lakserilette med varmrøget laks. Perfekt til brunch, tapas eller frokost.

Lakserilette opskrift

Her er vores opskrift på en lækker lakserilette. Vi spiser den både som en del af en god brunch, som en tapasret, eller med brød til som en frokost ret. Den er cremet og lækker, og har mange gode smagsnuancer, som lige falder i vores smag.

Opskrift på dejlig lakserilette med varmrøget laks. Perfekt til brunch, tapas eller frokost.
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Lakserilette opskrift

Smagfuld og cremet rilette til brunch, tapas eller frokost!
Ret Brunch, Madpakke, Tapas
Forb. tid 10 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

 • 300 g Varmrøget laks
 • 1 1/2 spsk Creme fraiche
 • 2 spsk Mayonnaise
 • 50 g Smør blødt så det er til at røre ud
 • 1 – 2 spsk Citronsaft
 • 1 stk Skalotteløg finthakket
 • 1 spsk Purløg finthakket
 • 1 spsk Dild finthakket
 • Salt og peber efter smag
 • 1 spsk Kapers finthakket

Fremgangsmåde

 • Findel den varmrøget laks, husk at tjekke for ben.
 • Tag en skål frem og kom creme fraiche, mayonnaise, samt det bløde smør i. Pisk det grundigt sammen så der ikke er klumper af smør tilbage.
 • Tilsæt derefter citronsaft, purløg, dild, kapers, løg, rør rundt og smag til med salt og peber. Husk at den røgede laks er salt i sig selv, så overdriv ikke med salt.
 • Tilsæt til sidst den røgede laks og bland det hele grundigt sammen, fyld på små glas og server det koldt sammen med ristet sprødt ciabatta eller et godt surdejsbrød.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Avocado med rejer eller Lækker skaldyrssalat

Laks til brunch eller tapas

Vi serverer gerne riletten i små glas og med lækkert brød til. Det kan for eksempel være et Grydebrød med surdej. Det ser så fint ud med lakserilette i små glas på brunch- eller tapasbordet. Derudover kan de forberedes på forhånd, evt. dagen før, og gemmes i køleskabet indtil servering. Det er smart og nemt.

En resteret

Lakserilette er en af de nemmeste og lækreste resteretter man kan lave. Har man lidt røget laks tilbage efter frokosten, så gem resten til rilette. Så kan du nemt lave en lille hurtig frokostret dagen efter, eller tage riletten med på madpakken – det er super lækkert med et stykke godt brød til.

Hvis du ikke har en rest eller selv røger din laks, så kan et stykke røget laks fra fiskemanden eller supermarkedet også sagtens bruges, dog anbefaler vi at du vælger en laks af god kvalitet, man får som regel hvad man betaler for i denne situation, og smagen skal man ikke gå på kompromis med.

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares