Lakserilette med varmrøget laks

Lakserilette med varmrøget laks, det smager helt fantastisk og passer både som forret, på brunchbordet og på bordet med tapas. Jeg har faktisk tænkt over den her opskrift i lang tid, og da Jeg i weekenden havde gang i røgeovnen, så røg der en side laks på. Noget af den blev til lakserilette og her får du min opskrift.

Lakserilette med varmrøget laks i små glas serveret med brød til

God kvalitet er vigtigt

Laksen er hovedingrediensen ,og den der giver smagen. Hvis du ikke røger den selv, så brug hellere et par kroner ekstra på god kvalitet. Køb et lækkert stykke varmrøget laks ved fiskemanden, så er du allerede et godt stykke af vejen mod en god lakerilette eller varmrøget laksesalat.

Laks til brunch eller tapas

Vi serverer gerne riletten i små glas og med lækkert brød til. Det kan for eksempel være et Grydebrød med surdej. Det ser så fint ud med lakserilette i små glas på brunch- eller tapasbordet. Derudover kan de forberedes på forhånd, evt. dagen før, og gemmes i køleskabet indtil servering. Det er smart og nemt.

Lækker lakserilette til forret, tapas eller brunch

Hvordan laver man lakserilette?

Det er ikke svært at lave lakserilette. Når du først har fået dig et stykke god laks, ja så er du over halvvejs. Her er hvad du skal bruge til at lave denne opskrift, samt en kort gennemgang af fremgangsmåden:

 • Varmrøget laks, hjemmerøget eller et godt stykke fra fiskemanden.
 • Creme fraiche og mayonnaise
 • Smør, det skal være godt blødt
 • Citronsaft
 • Skalotteløg
 • Purløg og dild
 • Salt og peber
 • Kapers

Det er ganske enkelt at lave riletten. Først findeles laksen, og mayonnaise og creme fraiche blandes i en skål med det bløde smør. Så tilsættes citron samt finthakket skalotteløg, purløg, dild og kapers. Så skal det smages til med salt og peber, og til sidst vendes den findelte laks i.

Vi elsker at servere rilette i små glas, de er fine både til forret, tapas eller brunch. Server sammen med ristet ciabattabrød.

Lakserilette opskrift

Her er vores opskrift på en lækker lakserilette. Vi spiser den både som en del af en god brunch, som en tapasret, eller med brød til som en frokostret. Den er cremet og lækker, og har mange gode smagsnuancer, som lige falder i vores smag.

Lakserilette med varmrøget laks i små glas serveret med brød til
5 fra 2 stemmer

Lakserilette opskrift

Smagfuld og cremet rilette til brunch, tapas eller frokost!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Ret Brunch, Forret, Frokost, Madpakke, Tapas
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 263 kcal

Ingredienser

 • 300 g varmrøget laks
 • 1 1/2 spsk creme fraiche
 • 2 spsk mayonnaise
 • 50 g smør, blødt så det er til at røre ud
 • 1 – 2 spsk citronsaft
 • 1 stk skalotteløg, finthakket
 • 1 spsk purløg, finthakket
 • 1 spsk dild, finthakket
 • 1 spsk Kapers , finthakket
 • Salt og peber , efter smag

Sådan gør du

 • Findel den varmrøget laks, husk at tjekke for ben.
 • Tag en skål frem og kom creme fraiche, mayonnaise, samt det bløde smør i. Pisk det grundigt sammen så der ikke er klumper af smør tilbage.
 • Tilsæt derefter citronsaft, purløg, dild, kapers, løg, rør rundt og smag til med salt og peber. Husk at den røgede laks er salt i sig selv, så overdriv ikke med salt.
 • Tilsæt til sidst den røgede laks og bland det hele grundigt sammen, fyld på små glas og server det koldt sammen med ristet sprødt ciabatta eller et godt surdejsbrød.

Nutrition

Kalorier: 263kcalKulhydrater: 4gProtein: 16gFedt: 21gMættet fedt: 8gKolesterol: 73mgNatrium: 230mgKalium: 429mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 390IUC-vitamin: 7mgCalcium: 25mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Lakserilette, Rilette med varmrøger laks
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Avocado med rejer eller Lækker skaldyrssalat

Lakserilette – En resteret

Lakserilette er en af de nemmeste og lækreste resteretter man kan lave. Har man lidt røget laks tilbage efter frokosten, så gem resten til rilette. Så kan du nemt lave en lille hurtig frokostret dagen efter, eller tage riletten med på madpakken – det er super lækkert med et stykke godt brød til.

Hvis du ikke har en rest eller selv røger din laks, så kan et stykke røget laks fra fiskemanden eller supermarkedet også sagtens bruges, dog anbefaler vi at du vælger en laks af god kvalitet, man får som regel hvad man betaler for i denne situation, og smagen skal man ikke gå på kompromis med.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. februar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

2 reaktioner

  1. Hej Bente.

   Jeg tror ikke at der skulle ske noget ved at forberede den dagen i forvejen. 🙂

   Med venlig hislen og god weekend.

   Rasmus – Madformadelskere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg