Lakserilette med varmrøget laks, det smager helt fantastisk og passer både som forret, på brunchbordet og til tapas.

Mere gæstemad
Opskriften er god fordi
Nem og hurtig – Denne rilette smager virkelig skønt og samtidig er den både nem og hurtig at lave.
Kan laves på forhånd – Så hvis du skal servere den for gæster, behøver du ikke stå med den i sidste øjeblik.
Ingrediensnoter
Varmrøget laks – Laksen er hovedingrediensen i denne rilette, og det er den der giver smagen. Hvis du ikke røger den selv, så brug hellere et par kroner ekstra på god kvalitet. Køb et lækkert stykke varmrøget laks ved fiskemanden, så er du allerede et godt stykke af vejen mod en god lakerilette eller varmrøget laksesalat.
Creme fraiche og mayonnaise – En blanding af de to produkter giver den helt rette smag og fedme.
Smør – Det skal være godt blødt når du skal lave det, så tag det ud af køleskabet i god tid inden. Jeg bruger almindeligt saltet smør her.
Skalotteløg – Giver den rette skarphed og smag men uden at blive for dominerende, som det ville gøre hvis du brugte almindelig løg.
Kapers – Bidrager med et salt og let syrligt pift til den lidt fede rilette. Du må endelig ikke springe dem over, for de gør altså bare noget helt fantastisk i denne ret.
Hvordan laver man lakserilette med varmrøget laks?
Det er ikke svært at lave lakserilette. Når du først har fået dig et stykke god laks, ja så er du over halvvejs.
- Først findeles laksen, og mayonnaise og creme fraiche blandes i en skål med det bløde smør. Så tilsættes citron samt finthakket skalotteløg, purløg, dild og kapers.
- Så skal det smages til med salt og peber, og til sidst vendes den findelte laks i.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Servering – Vi serverer gerne riletten i små glas og med lækkert brød til. Det kan for eksempel være et Grydebrød med surdej eller ciabatta, og den er også helt formidabel med sprøde rugbrødschips til.
Det ser så fint ud med lakserilette i små glas på brunch- eller tapasbordet sammen med sprøde rugbrødschips.
Blinis eller vandbakkelser – Riletten er også fin at komme på små blinis, i små crossainter eller måske vandbakkelser som en dejlig forret. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænserne.
Tilsmagning – Det er så vigtigt at få smagt ordenligt til. Og tilsmagningen handler meget om hvor salt din laks er i forvejen. Så smag til til sidst med salt, peber og eventuelt mere citronsaft hvis du synes den mangler syrlighed.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du fint gøre. Det smager faktisk bare ekstra godt når den lige har stået og trukket en dag i køleskabet.
Flere lækre frokostretter

Lakserilette
Ingredienser
- 300 g varmrøget laks
- 1 ½ spsk creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 50 g smør, blødt
- 1 ½ spsk citronsaft
- 1 skalotteløg
- 1 spsk purløg
- 1 spsk frisk dild
- 1 spsk kapers
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Findel den varmrøget laks, husk at tjekke for ben.300 g varmrøget laks
- Hak skalotteløget, purløg, dild og kapers fint.1 skalotteløg, 1 spsk purløg, 1 spsk frisk dild, 1 spsk kapers
- Tag en skål frem og kom creme fraiche, mayonnaise, samt det bløde smør i. Pisk det grundigt sammen så der ikke er klumper af smør tilbage.1 ½ spsk creme fraiche, 2 spsk mayonnaise, 50 g smør
- Tilsæt derefter citronsaft og det finthakkede purløg, dild, kapers og løg, rør rundt. Smag til med salt og peber. Husk at den røgede laks er salt i sig selv, så overdriv ikke med salt.1 ½ spsk citronsaft, Salt, Peber
- Tilsæt til sidst den røgede laks og bland det hele grundigt sammen. Smag på det igen, og smag til hvis du synes den mangler salt, peber eller ekstra citronsaft.
- Kom riletten på små glas eller i en skål, og server det koldt sammen med ciabatta eller et godt surdejsbrød.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. januar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Lakserilletten ser rigtig lækker ud, kan man lave den dagen før så alt ikke er i sidste øjeblik ?
Hej Bente.
Jeg tror ikke at der skulle ske noget ved at forberede den dagen i forvejen. 🙂
Med venlig hislen og god weekend.
Rasmus – Madformadelskere