Spinatroulade med laks

4.67

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Spinatroulade med laks er en skøn forret, som kan serveres for gæster eller familien. Den består af en spinatbund med fyld af flødeostecreme med masser af dild samt røget laks. Den er nem at lave, og kan med garanti imponere som nytårsforret. Læs med her og få vores opskrift.

Spinatroulade med røget laks og flødeostecreme serveret med dild, citron, salat og flutes

Flot forret der kan laves i forvejen

Denne spinatroulade med laks og flødeost er tæt ved den optimale fiskeforret. Det er nemlig en virkelig smuk forret på tallerkenen, både på grund af den fine spiral i rouladen, men også på grund af den smukke grønne farve fra spinaten.

Derudover er den rigtig god når der kommer gæster, fordi den skal laves i forvejen og stå i køleskabet sammenrullet nogle timer inden den skæres ud. Lige inden den skal serveres kan du så skære den ud og anrette den med lidt salat, citronbåde og et godt flutes.

Tallerken med lakseroulade med spinat og flødeostecreme serveret med flutes smør og citron

Hvordan laver man spinatroulade med laks

Opskriften her består af 3 elementer – spinatbunde, flødeostecremen og den røgede laks. Sørg for at køb noget godt koldrøget laks, for at få det bedste resultat.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Spinat, vi bruger frossen spinat, som tøs op inden brug.
  • Æg
  • Mælk
  • Citron
  • Flødeost
  • Dild
  • Røget laks
  • Salt og peber

Først skal bunde laves. Når spinaten er tøet op, kommes den i en si og drænes for vand. Så deles æggene i blommer og hvider. Blommerne blandes sammen med spinat, mælk, citronskal samt salt og peber. Så piskes hviderne stives og vendes sammen med spinatblandingen. Dejen fordeles på en bageplade og bages i ovnen i cirka 20 minutter. Herefter køles den ned og fyldet forberedes.

Til flødeostecremen blandes flødeost med dild, citronsaft samt salt og peber. Cremen smørres ud på bunden, og laksen fordeles over. Så rulles den sammen, og sættes på køl nogle timer for at sætte sig inden den kan skæres og serveres.

3 skiver spinatroulade på tallerken med salat, citron og flutes

Opskrift på lækker lakseroulade med spinat

Her får du vores opskrift på en lækker og nem spinatroulade med laks og flødeostecreme. Du kan nemt forberede denne forret i forvejen, og så skære den ud og anrette lige inden servering. Det er en lækkert forret til nytår eller andre festlige anledninger, det bliver helt sikkert vores nytårsforret i år.

Spinatroulade med røget laks og flødeostecreme serveret med dild, citron, salat og flutes
4.67 fra 3 stemmer

Spinatroulade med laks

Opskrift på lakseroulade med spinat og flødeostecreme
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 258 kcal

Ingredienser

Spinatbund:

  • 450 g spinat, hakket, optøet fra frost
  • 4 stk æg
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 stk citron, skallen herfra, saften bruges i fyldet

Fyld:

  • 300 g flødeost, naturel
  • 1 bdt dild, finthakket
  • Peber
  • 1 stk citron, saften
  • 300 g røget laks, koldrøget i tynde skiver

Sådan gør du

Spinatbund:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kom den optøede spinat i en si, og pres vandet ud af den.
  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Bland æggeblommer, mælk, afdryppet spinat, citronskal, salt og peber sammen.
  • Pisk æggehviderne meget stive. Bland ⅓ i spinatblandingen, og vend derefter forsigtigt resten af de stiftpiskede æggehvider i, undgå at slå luften ud af dejen.
  • Fordel dejen på en bageplade på 40×30 cm beklædt med bagepapir. Dejen skal være cirka ½ cm tyk.
  • Bag bunden ved 200 grader i 15-20 minutter eller til den er fast og let gylden.
  • Lad den køle af 5 minutter inden bagepapiret fjernes fra bunden så den kan køle helt af.

Flødeostecreme:

  • Bland flødeost, dild, citronsaft og smag til med peber.

Samling:

  • Smør flødeostecremen ud på bunden. Lad et par cm være fri på den ene af de lange sider.
  • Læg skiver af koldrøget laks ovenpå flødeostecremen, og rul så rouladen stramt sammen fra modsatte side af den frie kant.
  • Pak rouladen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet minimum 2 timer, så er den nemmere at skære.

Servering:

  • Skær rouladen i skiver på cirka 2 cm og anret 3 skiver pr person til forret. Server rouladen med lidt salat, citronbåde og flutes.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 258kcalKulhydrater: 7gProtein: 15gFedt: 20gMættet fedt: 10gKolesterol: 70mgNatrium: 681mgKalium: 611mgFibre: 2gSukker: 3gA-vitamin: 7774IUC-vitamin: 31mgCalcium: 143mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.