Lรฆkker forret med stegte kammuslinger, i en cremet sauce blanquette. Der er masser af den gode smag, og sammen med dildolien, lidt rรธdbedespirer og rugbrรธdsknas, sรฅ bliver det ikke meget bedre. Lรฆs med her og se hvordan du kan fortrylle dine gรฆster til nytรฅr med denne forret.
Forretter der smager
Hold nu op hvor รฅret gรฅet hurtigt! Jeg synes lige vi har vรฆret ved et รฅrsskifte og nu er vi der altsรฅ allerede igen. Jaja, der er da lige julen vi skal over fรธrst.
Nytรฅrsaften er en helt speciel aften for rigtig mange mennesker. Der bliver gjort ekstra ud af det hele, og det inkluderer heldigvis ogsรฅ maden.
Men det er ogsรฅ forskelligt hvad der sรฅ er pรฅ menuen. Hjemme hos os udvider vi den daglige menu med en forret og en dessert, og sรฅ fรฅr hovedretten selvfรธlgelig ogsรฅ lige en tand ekstra.
Nu er kammuslinger jo ikke noget man lige serverer til hverdag, men godt smager de altsรฅ. Pรฅ opfordring af en rigtig god ven, der efterlyste nogle opskrifter med kammuslinger, sรฅ har vi kastet os ud i det! Thorbjรธrn, den her er til dig.
En kammusling har en rigtig fin og sart sรธdelig smag, lidt hen i retning af en blanding af rejer og hummer. Den er mรธr, og med en god stegeskorpe, sรฅ er det simpelthen en himmelsk mundfuld. Men kammuslingen gรธr det ikke alene, der mรฅ gerne vรฆre lidt ekstra for bรฅde รธje og gane. Sรฅ en god sauce blanquette, der med sin fedme og rige smag lรธfter det hele, lidt dildolie, sprรธdstegt rugbrรธdsknas og nogle sprรธde spirer, sรฅ er det altsรฅ blevet til en forret der er en konge vรฆrdig.
Mere gรฆstemad
Ingrediensnoter
Kammuslinger – Find nogle flotte store kammuslinger. Er de frosne skal de tรธes op inden de skal bruges.
Smรธr – Der skal bruges smรธr bรฅde til at stege i og til saucen. Jeg bruger bare almindeligt saltet smรธr.
Rugbrรธd – Omkring 2 skiver af et godt rugbrรธd med kerner. Det skal hakkes og ristes i smรธr, sรฅ det bliver sprรธdt.
Frisk salvie – Kan du ikke fรฅ frisk salvie, sรฅ kan du bruge frisk rosmarin, eller frisk timian som erstatning.
Frisk dild – Der skal bruges frisk dild til dildolien, den giver farve og smag til retten.
Olie – Smagsneutral olie som vindruekerneolie, solsikkeolie, majsolie eller rapsolie.
Creme fraiche – 38% hverken mere eller mindre. Det er med til at give noget syre, og sammen med รฆggene emulgere saucen.
Bouillon – Jeg har brugt hรธnsebouillon i saucen, men det kunne ogsรฅ i dette tilfรฆlde vรฆre en fiskebouillon.
รg – Bรฅde รฆggeblommer og et helt รฆg skal der til.
Citronsaft – Der skal lidt ekstra syre til saucen for at ballancere fedmen fra alt det smรธr der skal i.
Salt & peber – Der skal selvfรธlgelig krydres med salt og peber. Det er vigtigt at saucen smages godt til og at kammuslingerne krydres godt.
Alternative ingredienser
- Udskift for eksempel Sauce Blanquette med en blomkรฅlspurรฉ
- Erstat rรธdbedespirer med friske รฆrteskud eller andet sprรธdt grรธnt
Hvordan laver man stegte kammuslinger til forret?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver den perfekte forret til dine gรฆster. Alle elementer forberedes og der sluttes af med at anrette fรธr servering. Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver retten, den fulde opskrift finder du nederst pรฅ siden.
I en en pande med smeltet smรธr, ristes der det udskรฅrne rugbrรธd til det er sprรธdt og knasende, det stilles til siden nรฅr det er fรฆrdigt.
I mens rugbrรธdet ristes forberedes dildolien i en blender, hvor der tilsรฆttes smagsneutral olie efterfulgt af frisk dild. Det blendes ved hรธj hastighed til olien begynder at blive varm. Nรฅr det er blendet, passeres det igennem et klรฆde eller en finmasket si, og stilles efterfรธlgende til siden.
Saucen forberedes ved at smelte smรธrret i en gryde, der tilsรฆttes bouillon og blandingen varmes op til ca. 60 grader. I en blender tilsรฆttes รฆggeblommer samt รฆg og creme fraiche, det blendes til en jรฆvn masse. Tilsรฆt nu den varme blanding af smรธr og bouillon til blandingen i en tynd strรฅle i mens der blendes. Til slut tilsรฆttes der citronsaft, og der smages til med salt og peber.
Saucen overfรธres til en gryde hvor den holdes varm til den skal serveres.
Nu steges de forberedte kammuslinger i en smule olie pรฅ en meget varm pande. Nรฅr de er fรฆrdige pรฅ den en side, vendes de og der tilsรฆttes smรธr, der รธses over kammuslingerne til de er fรฆrdigstegte. De fรฆrdige kammuslinger stilles pรฅ en rist, hvor de skal trรฆkke til de skal bruges.
Nu anrettes forretten. Kom lidt sauce blanquette i en passende lidt dyb tallerken, efterfulgt af 3 stegte kammuslinger. Drys med lidt af det sprรธde rugbrรธd efterfulgt af lidt friske spirer. Slut af med at dryppe lidt dildolie ud over og krydder med en smule salt og peber.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja, det vil give god mening at lave noget af det pรฅ forhรฅnd. Lav dildolie og rugbrรธdsknas i god tid, sรฅ er det kun kammuslingerne og saucen der skal forberedes lige fรธr servering.
Alle friske spirer eller urter kan i princippet bruges.
Andre forretter du mรฅske vil synes om
- Ristet brรธd med varmrรธget laks og syltede rรธdlรธg
- Jomfruhummerhaler pรฅ grill
- Blinis og forslag til blinis fyld
- Tunroulade
- Avocado med rejer
Tips og Tricks
- Forberedelse
- Lav de enkelte elementer klar, sรฅ du i princippet bare skal stege kammuslingerne til sidst og samle retten.
- Husk at krydre
- Det er vigtigt at krydre godt og smage til, sรฅ retten sidder lig i skabet til sidst.
- Tips til at stege kammuslinger perfekt
- Det er lidt en kunst at stege perfekte kammuslinger, men det er altsรฅ ikke sรฅ svรฆrt som mange gรธr det til. Der er nogle ting der er vigtige. En meget varm pande, smรธr og sรฅ stegetiden. Vi vil helst ikke give dem for meget. Er det fรธrste gang du skal tilberede kammuslinger, sรฅ anbefaler vi du lรฆser vores indlรฆg om at stege kammuslinger fรธrst.
Serveringsforslag
- Server som en lรฆkker forret til nytรฅrsaften, eller bare nรฅr det skal vรฆre ekstra lรฆkkert og du vil forkรฆle familien eller gรฆster.
Elsker du forretter med kammuslinger?
Prรธv ogsรฅ vores opskrift pรฅ en skรธn forret med stegte kammuslinger, sauce blanquette, dildolie og rugbrรธdsknas
Opskrift pรฅ kammuslinger med blanquette og knas
Mangler du en virkelig lรฆkker og smagsfuld forret til nytรฅr, sรฅ stop her! Her fรฅr du vores bud pรฅ en virkelig velsmagende ret, der med garanti vil imponerer gรฆsterne.
Stegte kammuslinger med en cremet blanguette sauce, dildolie, et knasende element og friske spirer. Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften, herhjemme er den en favorit hos bรฅde bรธrn og voksne. Vores bรธrn er virkelig vilde med kammuslinger, og det er vi voksne heldigvis ogsรฅ!
Stegte kammuslinger med sauce blanquette, dildolie og rugbrรธdsknas
Ingredienser
Rugbrรธdsknas
- 2 skiver rugbrรธd
- 25 g smรธr
- 2 blade frisk salvie
Dildolie
- 1 dl smagsneutral olie
- 2 bdt frisk dild
Sauce Blanquette
- 200 g smรธr
- 2 dl hรธnsebouillon, eller fiskebouillon
- 1 รฆg
- 2 รฆggeblommer
- 2 spsk creme fraiche, 38%
- ยพ spsk citronsaft, eller efter smag
- ยฝ tsk salt, eller efter smag
- Peber, efter smag
Kammuslinger
- 12 kammuslinger
- 1 spsk olie
- 20 g smรธr
- 30 g rรธdbedespirer, eller lignende
Sรฅdan gรธr du
Rugbrรธdsknas
- Pรฅ en pande smeltes smรธrret ved middel varme. Hak rugbrรธdet pรฅ et skรฆrebrรฆt og kom den pรฅ panden i det smeltede smรธr sammen med et par salvieblade.2 skiver rugbrรธd, 25 g smรธr, 2 blade frisk salvie
- Steg nu rugbrรธdet til det bliver sprรธdt og knasende. – Husk at rรธre godt rundt i det, sรฅ det ikke brรฆnder pรฅ.
- Nรฅr rugbrรธdet er blevet sprรธdt, overfรธres det til en skรฅl og stilles til siden.
Dildolie
- Kom olien i en blender sammen med dilden.1 dl smagsneutral olie, 2 bdt frisk dild
- Blend det nu i ca. 5 minutter ved hรธj hastighed. Olien skulle gerne blive varm i processen.
- Den blendede olie hรฆldes nu igennem et klรฆde, eller finmasket filter. Overfรธr olien til en lille flaske eller skรฅl og stil den pรฅ kรธl til den skal bruges.
Sauce Blanquette
- I en gryde gryde smeltes smรธrret, tilsรฆt bouillon og varm det op til ca. 60 grader200 g smรธr, 2 dl hรธnsebouillon
- Kom รฆg samt รฆggeblommer og creme fraiche i en blender. Blend det til det er blevet en jรฆvn masse. Nu tilsรฆttes den varme blanding af smรธr og bouillon i en tynd strรฅle i mens der blendes.1 รฆg, 2 รฆggeblommer, 2 spsk creme fraiche
- Nรฅr det hele er blendet i, kommes citronsaft i og blendes med. Nu smages saucen til med salt og peber, inden den overfรธres til en gryde, hvor den holdes varm til det hele skal anrettes.ยพ spsk citronsaft, ยฝ tsk salt, Peber
Stegte Kammuslinger
- Pรฅ en tykbundet pande varmes olien op til hรธj varme.1 spsk olie
- I mens olien varmes op duppes kammuslingerne tรธrre med kรธkkenrulle. De krydres pรฅ den ene side med salt og peber.12 kammuslinger
- Kom nu kammuslingerne pรฅ den meget varme pande med den krydrede side ned, og steg dem 1 ยฝ til 2 minutter. Krydder dem med salt og peber inden de vendes.
- Kammuslingerne vendes og smรธrret tilsรฆttes til panden. Steg nu kammuslingerne 1 ยฝ – 2 minutter i mens der รธses smรธr over. Nรฅr de er fรฆrdige, overfรธres de til en rist hvor de skal trรฆkke et par minutter inden de er klar til anretning.20 g smรธr
Anretning
- Nu skal forretterne anrettes i smรฅ skรฅl eller dybe tallerkener. Start med ca. ยฝ dl. blanquette sauce, sรฅ placeres 3 stegte kammuslinger. Drys med rugbrรธdsknas efterfulgt af nogle rรธdebedespirer. Slut nu at med at dryppe lidt dildolie ud over.30 g rรธdbedespirer
- Krydder til slut med en smule salt og peber, og server straks.
Noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her