Populært:

Madformadelskere / Forretter / Skaldyrssalat

Skaldyrssalat

4.38

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.38

/5

15 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker skaldyrssalat når det er bedst! Vi elsker rejer og krebsehaler, så en smuk forening af dem i en lækker skaldyrssalat er da bare helt perfekt. Den passer rigtig godt som en lille forret, eller som et komplet måltid serveret med sprødt ristet brød, gnedet med lidt hvidløg. Læs med her og så den nemme opskrift.

skaldyrssalat med krebsehaler, rejer og asparges på tallerken som forret

Forret med krebsehaler eller skøn sommermad

En lækker skaldyrssalat og et glas koldt hvidvin på en lun sommeraften, så bliver det altså bare ikke bedre!

Den her salat med rejer og krebsehaler, er en af favoritterne i løbet af sommeren, både hos os voksne og ungerne. Salaten er meget mild i smagen, så det er virkelig en børnevenlig skaldyrssalat, og vores børn elsker den! De har begge spist den fra de var helt små, og de er stadig glade for den.

Den har en rigtig fin smag af den friske dild og de andre ingredienser, og som sagt så kan den både spises som en lækker forret, eller et helt måltid.

Skaldyrssalat er ikke kun sommermad. Det er nemlig en skøn forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder, hvor man vil gøre lidt ekstra ud af maden.

fad med skaldyrssalat

Dressing til skaldyrssalat

Dressingen i denne opskrift passer godt til forskellige typer af skaldyrssalat. Du kan sagtens variere indholdet i din salat, og bruge den samme dressing med mayonnaise, creme fraiche, dild og hvidløg.

Det er en klassisk og lækker dressing, som du også kan bruge sammen med andre grøntsager, frugter og skaldyr. Prøv for eksempel at skifte asparges ud med melon, avocado eller mango.

Som Tapasret

Skaldyrssalat kan sagtens spises som en del af en større tapasanretning. Det gør vi tit, ligesom vi gør med lakserilette.

Jeg synes det er rigtig dejligt med noget fisk eller skaldyr på tapasbordet, og det er også en god måde at få noget fisk i ungerne.

Ellen elsker rejer, så det er ikke noget problem, men Johannes er lidt mere selektiv, men som regel går rejer og krebsehaler rent ind hos ham også.

tallerken med skaldyrssalat og fad og brød i baggrunden

Ingrediensnoter

Rejer i lage – Gerne store grønlandske rejer.

Krebsehaler i lage – Mums! Elsker dem bare.. De kan købes i de fleste større supermarkeder.

Løg – Giver lidt skarphed til salaten.

Rød peberfrugt – Giver god smag og lidt farve og knas til salaten. Passer rigtig godt til skaldyrene.

Grønne asparges – Lidt knas og smag.

Creme fraiche – Gør dressingen lidt lettere, og giver lidt syre.

Mayonnaise – Hjemmelavet eller færdigkøbt. Hvis du ikke gider lave den selv, så kan jeg anbefale Hellmann´s.

Hvidløg – Et lækkert pift, dog uden at overdøve de andre ingredienser.

Frisk dild – Dild og skaldyr er bare et godt match.

Salt og peber – Husk at smage salaten god til.

Hvordan laver man den bedste skaldyrssalat?

Når man først har lavet den her fantastiske skaldyrssalat en gang, så hænger opskriften bare ved! Og den er heldigvis også rigtig nem at lave.

Enderne knækkes af de grønne asparges, der efterfølgende for et kort bad i kogende vand. De køles efterfølgende ned i koldt vand for at stoppe tilberedningen. Skær dem derpå i passende stykker og stil dem til siden. Rejer samt krebsehaler kommes i et dørslag til afdrypning.

Mayonnaise, cremefraiche, hakket dild samt hvidløg blandes i en skål og smages til med salt salt og peber.

Når smagen er tilfredsstillende, kommes de nu afdryppede rejer, krebsehaler i dressingen sammen med stykkerne af asparges, rød peber i små tern og løg. Det hele blandes godt sammen. Stil nu skaldyrssalaten på køl til den skal serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skål med skaldyrssalat med rejer og krebsehaler samt asparges og peberfrugt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man salaten?

Når du har lavet salaten færdig skal den opbevares i køleskabet. Den bliver faktisk kun bedre af at stå og trække et par timer inden servering.

Kan jeg lave salaten på forhånd?

Ja. Lav den meget gerne et par timer før den skal serveres. Lad den stå i køleskabet og trække smag indtil servering.

Andre forretter med fisk du måske vil synes om

skaldyrssalat i skål og på tallerken med brød til

Tips og tricks til opskriften

  • Lav salaten et par timer inden servering, den har rigtig godt af at stå på køl og trække smag inden den skal spises.
  • Smag dressingen godt til, og smag også på det efter du har blandet det hele sammen for at se om det mangler salt og peber.
  • Kom rigeligt med dild i, det gør det kun endnu bedre!

Serveringsforslag

  • Server som forret til nytårsaften, konfirmation eller til andre festlige lejligheder.
  • Skal det være lidt ekstra lækkert, så kan du servere salaten på små hjemmelavede blinis.
  • Server som hovedmåltid en varm sommerdag på terrassen.
  • Brug som en tapasret, eller et element på brunch- eller frokostbordet til julefrokosten.

Elsker du forretter med skaldyr? Prøv også vores opskrift på klassisk Rejecocktail

tallerken med krebsehalesalat med rejer
lækker skaldyrssalat med rejer og krebsehaler samt asparges og dild

Opskrift på hjemmelavet krebsehalesalat med rejer

Her kommer opskriften på den bedste skaldyrssalat med krebsehaler og rejer. Den smager skønt at sommer på grund af dild og asparges. Du kan selvfølgelig nemt eksperimentere med andre typer af krydderurter hvis du synes, men dild er bare rigtig godt til skaldyr.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, den er dejlig at spise hele året rundt, både på en varm sommerdag og som en forret til nytårsaften eller til andre festlige lejligheder.

skaldyrssalat med krebsehaler, rejer og asparges på tallerken som forret
4.38 fra 16 stemmer

Skaldyrssalat

Opskrift på skaldyrssalat
Nem og lækker salat med skaldyr. Den er perfekt som en forret eller en let frokost på en varm sommerdag. Den er nem at lave, og indeholder både rejer og krebsehaler sammen med lækre grønne asparges og en god dressing. Opskriften passer til 4 personer til forret eller 2 personer til frokost.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 165 kcal

Ingredienser

  • 200 g rejer i lage
  • 200 g krebsehaler i lage
  • 8 grønne asparges
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 dl frisk dild
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kom rejer og krebsehaler i et dørslag og lad dem dryppe af.
    200 g rejer i lage, 200 g krebsehaler i lage
  • Nu skal de grønne asparges tilberedes. Først skal man lige have den lidt seje ende af, det gøres led ved at tage fat i hver ende og knække den, så man har den del med toppen tilbage. Kom dem i kogende vand og giv dem ca. 3 min. Hæld det varme vand fra, og skyl dem under den kolde hane. Når de er kølet ned skal de lige dryppe af, dernæst skæres de i passende stykker på ca. 1 cm
    8 grønne asparges
  • Skær løget og rød peberfrugt i små tern.
    1/2 rød peberfrugt, 1 løg
  • Hak dilden fint, og riv hvidløget fint.
    1 dl frisk dild, 1/2 fed hvidløg
  • Bland mayonnaise og creme fraiche i en skål sammen med dild og hvidløg, og smag til med salt og peber.
    2 spsk creme fraiche, 1 spsk mayonnaise, Peber, Salt
  • Kom løg, rød peber og asparges samt rejer og krebsehaler op i dressingen og rør det sammen.
  • Server den som forret eller frokost med et godt stykke brød eller hjemmebagte flutes.

Noter

Tips

Forbered gerne skaldyrssalaten i god tid. Den har godt af at stå og trække nogle timer i køleskabet inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 165kcalKulhydrater: 7gProtein: 23gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 256mgNatrium: 1402mgKalium: 416mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 2660IUC-vitamin: 48mgCalcium: 222mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. juni 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Skaldyrssalat”

  1. 5 stars
    Dejlig salat, bliver ikke dårligere med jomfruhummerhaler, ristet på panden, skåret i passende stykker, og blandet med alle de andre gode ting. Mums.

    Svar
    • Hej Torben
      Tak for din kommentar, det lyder bestemt meget lækkert med jomfruhummerhaler 🙂
      God weekend til dig.
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




Om madformadelskere

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt

[email protected]
Læs mere om os her

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.

Følg med her