Blinis med tunmousse er den perfekte kanape til nytårsaften. Man kan servere blinis med fyld som en lækker appetizer eller forret før hovedretten, til nytårstalen, eller som en del at en lækker tapasmenu. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave blinis med tunmousse, så læs med her og få vores opskrift.
Nemme blinis med fyld
Vi elsker bare blinis med fyld. Blinis med tunmousse er en af de bedre efter min mening. Den lækre cremede tunmousse med smør, et par rejer og lidt frisk dild går bare op i en højere enhed.
Og det bedste ved blinis er at man kan lave det hele i forvejen, så de er lige til at “samle” inden de skar serveres.
Det er specielt til nytår at folk serverer blinis. De er nemme at lave, ser festlige ud, og så smager de altså bare godt. Du kan komme næsten lige hvad du vil på dine blinis, Her på vores side kan du finde masser af inspiration til fyld.
For dig der elsker blinis, og elsker at forkæle dine gæster eller familie, så er det bare om at komme i gang. Nytåret nærmer sig og blinis er bare de bedste små “hapsere” til nytårstalen, eller som forret til middagen.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Blinis – Vi laver altid blinis selv. Men hvis du ikke gider, så kan du sagtes bruge dem man køber i butikkerne.
Tunmousse med smør – Efter min mening den bedste tummousse i verden. Lækker og cremet med en dejlig frisk smag fra citronsaft.
Rejer – Rejer kan noget sammen med hjemmelavet tunmousse. Du kan sagtens springe dem over, men de giver lige de sidste pift.
Frisk dild – Frisk dild elsker fisk og skaldyr, så selvfølgelig skal der frisk dild på.
Hvordan laver man blinis med tunmousse?
Her kommer der en beskrivelse af hvordan du selv kan lave blinis helt fra bunden og en lækker hjemmelavet tunmousse med smør.
Dejen til blinis skal laves som det første, så den kan stå og hæve. Gæren røres ud i vandet, tilsæt salt og hvedemel. Så skal der mælk og æggeblommer i, og som det sidste, det smeltet smør. Derefter stilles dejen til hævning.
Efter dejen er hævet piskes æggehviderne stive i en skål, og vendes forsigtigt i dejen.
På en pande med smeltet smør kommes dejen på i små portioner. Steg de små blinis 1-2 minutter på hver side. Derefter stilles de til afkøling på en rist.
I mens dejen til blinis hæver kan man laver man tunmoussen. Smørret tages ud af køleskabet i god tid. Tunen afdryppes i en si, inden den skal bruges. Kom ingredienserne i en skål og blend dem med en stavblender til det er en cremet mousse. smag den til med salt, peber og mere citronsaft om nødvendigt.
Du kan også lave moussen i en almindelig blender.
Som det sidste før servering samles dine blinis. Kom en lille skefuld tunmousse på en blinis, derefter et par rejer og lidt frisk dild. Drys til sidst med peber.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Tunmousse med smør opbevares på køl og kan holde sig i et par dage.
Jeg vil anbefale at man bruger tun i olie, da moussen bliver mere fast og ikke så vandet.
Andre opskrifter med blinis du måske vil synes om
- Blinis med laks og peberrod
- Blinis med hønsesalat
- Blinis med laks og rødløg
- Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
- Blinis med parmaskinke og pestocreme
Opskrift på blinis med cremet tunmousse
Her får du vores opskrift på de lækreste blinis med en hjemmelavet cremet tunmousse med smør. De små blinis pyntes med rejer og en smule frisk dild.
De kan serveres som en appetizer før middagen, som en snack til nytårstalen, eller bare når man har lyst. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.
Blinis med tunmousse
Ingredienser
Blinis:
- 2 spsk vand
- 10 g gær
- ½ tsk salt
- 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 1 ½ dl mælk
- 1 æg, deles i blommer og hvider
- 10 g smør, smeltet
- 15 g smør, til stegning
Tunmousse:
- 2 ds tun i olie
- 60 g smør
- 1 spsk creme fraiche, 18%
- 2 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
- Peber
Servering:
- 100 g rejer
- Frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
- Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
- Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Tunmousse:
- Tag smørret ud af køleskabet en time inden du skal lave moussen.
- Åben dåserne med tun. Kom indholdet op i en si og lad det dryppe af i ca. 5 minutter.
- Kom tunen og resten af ingredienserne i en skål, og blend det med en stavblender til det er en helt glat mousse. – Du kan også gøre dette i en alm. blender.
Servering:
- Kom en skefuld tunmousse på hver blini. Pynt med 2-3 rejer og en smule frisk dild, Slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her