Populært:

Blinis med tunmousse

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Blinis med tunmousse er den perfekte kanape til nytårsaften. Man kan servere blinis med fyld som en lækker appetizer eller forret før hovedretten, til nytårstalen, eller som en del at en lækker tapasmenu. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave blinis med tunmousse, så læs med her og få vores opskrift.

blinis med tunmousse, rejer og dild

Nemme blinis med fyld

Vi elsker bare blinis med fyld. Blinis med tunmousse er en af de bedre efter min mening. Den lækre cremede tunmousse med smør, et par rejer og lidt frisk dild går bare op i en højere enhed.

Og det bedste ved blinis er at man kan lave det hele i forvejen, så de er lige til at “samle” inden de skar serveres.

Det er specielt til nytår at folk serverer blinis. De er nemme at lave, ser festlige ud, og så smager de altså bare godt. Du kan komme næsten lige hvad du vil på dine blinis, Her på vores side kan du finde masser af inspiration til fyld.

For dig der elsker blinis, og elsker at forkæle dine gæster eller familie, så er det bare om at komme i gang. Nytåret nærmer sig og blinis er bare de bedste små “hapsere” til nytårstalen, eller som forret til middagen.

tallerken med 4 blinis med tunmousse til nytår

Ingrediensnoter

Blinis – Vi laver altid blinis selv. Men hvis du ikke gider, så kan du sagtes bruge dem man køber i butikkerne.

Tunmousse med smør – Efter min mening den bedste tummousse i verden. Lækker og cremet med en dejlig frisk smag fra citronsaft.

Rejer – Rejer kan noget sammen med hjemmelavet tunmousse. Du kan sagtens springe dem over, men de giver lige de sidste pift.

Frisk dild – Frisk dild elsker fisk og skaldyr, så selvfølgelig skal der frisk dild på.

Hvordan laver man blinis med tunmousse?

Her kommer der en beskrivelse af hvordan du selv kan lave blinis helt fra bunden og en lækker hjemmelavet tunmousse med smør.

Dejen til blinis skal laves som det første, så den kan stå og hæve. Gæren røres ud i vandet, tilsæt salt og hvedemel. Så skal der mælk og æggeblommer i, og som det sidste, det smeltet smør. Derefter stilles dejen til hævning.

Efter dejen er hævet piskes æggehviderne stive i en skål, og vendes forsigtigt i dejen.

På en pande med smeltet smør kommes dejen på i små portioner. Steg de små blinis 1-2 minutter på hver side. Derefter stilles de til afkøling på en rist.

I mens dejen til blinis hæver kan man laver man tunmoussen. Smørret tages ud af køleskabet i god tid. Tunen afdryppes i en si, inden den skal bruges. Kom ingredienserne i en skål og blend dem med en stavblender til det er en cremet mousse. smag den til med salt, peber og mere citronsaft om nødvendigt.

Du kan også lave moussen i en almindelig blender.

Som det sidste før servering samles dine blinis. Kom en lille skefuld tunmousse på en blinis, derefter et par rejer og lidt frisk dild. Drys til sidst med peber.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

blinis med tunmousse som forret

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man tunmousse?

Tunmousse med smør opbevares på køl og kan holde sig i et par dage.

Kan jeg bruge andet end tun i olie?

Jeg vil anbefale at man bruger tun i olie, da moussen bliver mere fast og ikke så vandet.

Andre opskrifter med blinis du måske vil synes om

blinis med tunmousse og rejer

Opskrift på blinis med cremet tunmousse

Her får du vores opskrift på de lækreste blinis med en hjemmelavet cremet tunmousse med smør. De små blinis pyntes med rejer og en smule frisk dild.

De kan serveres som en appetizer før middagen, som en snack til nytårstalen, eller bare når man har lyst. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

blinis med tunmousse, rejer og dild
5 fra 1 stemme

Blinis med tunmousse

Opskrift på blinis med tunmousse
Små blinis med cremet tunmousse. De er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytår, eventuelt sammen med blinis med andet fyld også.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 462 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smør, smeltet
  • 15 g smør, til stegning

Tunmousse:

  • 2 ds tun i olie
  • 60 g smør
  • 1 spsk creme fraiche, 18%
  • 2 tsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • Peber

Servering:

  • 100 g rejer
  • Frisk dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
  • Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.

Tunmousse:

  • Tag smørret ud af køleskabet en time inden du skal lave moussen.
  • Åben dåserne med tun. Kom indholdet op i en si og lad det dryppe af i ca. 5 minutter.
  • Kom tunen og resten af ingredienserne i en skål, og blend det med en stavblender til det er en helt glat mousse.
    – Du kan også gøre dette i en alm. blender.

Servering:

  • Kom en skefuld tunmousse på hver blini. Pynt med 2-3 rejer og en smule frisk dild, Slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.

Noter

Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 462kcalKulhydrater: 22gProtein: 31gFedt: 27gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 108mgNatrium: 1072mgKalium: 305mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 756IUC-vitamin: 1mgCalcium: 79mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.