Blinis med tunmousse

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Mรธller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Mรธller

Blinis med tunmousse er den perfekte kanape til nytรฅrsaften. Man kan servere blinis med fyld som en lรฆkker appetizer eller forret fรธr hovedretten, til nytรฅrstalen, eller som en del at en lรฆkker tapasmenu. Hvis du vil se hvor nemt der er at lave blinis med tunmousse, sรฅ lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.

blinis med tunmousse, rejer og dild

Nemme blinis med fyld

Vi elsker bare blinis med fyld. Blinis med tunmousse er en af de bedre efter min mening. Den lรฆkre cremede tunmousse med smรธr, et par rejer og lidt frisk dild gรฅr bare op i en hรธjere enhed.

Og det bedste ved blinis er at man kan lave det hele i forvejen, sรฅ de er lige til at “samle” inden de skar serveres.

Det er specielt tilย nytรฅrย at folk serverer blinis. De er nemme at lave, ser festlige ud, og sรฅ smager de altsรฅ bare godt. Du kan komme nรฆsten lige hvad du vil pรฅ dine blinis, Her pรฅ vores side kan du finde masser af inspiration til fyld.

For dig der elsker blinis, og elsker at forkรฆle dine gรฆster eller familie, sรฅ er det bare om at komme i gang. Nytรฅret nรฆrmer sig og blinis er bare de bedste smรฅ “hapsere” til nytรฅrstalen, eller som forret til middagen.

tallerken med 4 blinis med tunmousse til nytรฅr

Ingrediensnoter

Blinis – Vi laver altid blinis selv. Men hvis du ikke gider, sรฅ kan du sagtes bruge dem man kรธber i butikkerne.

Tunmousse med smรธr – Efter min mening den bedste tummousse i verden. Lรฆkker og cremet med en dejlig frisk smag fra citronsaft.

Rejer – Rejer kan noget sammen med hjemmelavet tunmousse. Du kan sagtens springe dem over, men de giver lige de sidste pift.

Frisk dild – Frisk dild elsker fisk og skaldyr, sรฅ selvfรธlgelig skal der frisk dild pรฅ.

Hvordan laver man blinis med tunmousse?

Her kommer der en beskrivelse af hvordan du selv kan lave blinis helt fra bunden og en lรฆkker hjemmelavet tunmousse med smรธr.

Dejen til blinis skal laves som det fรธrste, sรฅ den kan stรฅ og hรฆve. Gรฆren rรธres ud i vandet, tilsรฆt salt og hvedemel. Sรฅ skal der mรฆlk og รฆggeblommer i, og som det sidste, det smeltet smรธr. Derefter stilles dejen til hรฆvning.

Efter dejen er hรฆvet piskes รฆggehviderne stive i en skรฅl, og vendes forsigtigt i dejen.

Pรฅ en pande med smeltet smรธr kommes dejen pรฅ i smรฅ portioner. Steg de smรฅ blinis 1-2 minutter pรฅ hver side. Derefter stilles de til afkรธling pรฅ en rist.

I mens dejen til blinis hรฆver kan man laver man tunmoussen. Smรธrret tages ud af kรธleskabet i god tid. Tunen afdryppes i en si, inden den skal bruges. Kom ingredienserne i en skรฅl og blend dem med en stavblender til det er en cremet mousse. smag den til med salt, peber og mere citronsaft om nรธdvendigt.

Du kan ogsรฅ lave moussen i en almindelig blender.

Som det sidste fรธr servering samles dine blinis. Kom en lille skefuld tunmousse pรฅ en blinis, derefter et par rejer og lidt frisk dild. Drys til sidst med peber.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

blinis med tunmousse som forret

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Hvordan opbevarer man tunmousse?

Tunmousse med smรธr opbevares pรฅ kรธl og kan holde sig i et par dage.

Kan jeg bruge andet end tun i olie?

Jeg vil anbefale at man bruger tun i olie, da moussen bliver mere fast og ikke sรฅ vandet.

Andre opskrifter med blinis du mรฅske vil synes om

blinis med tunmousse og rejer

Opskrift pรฅ blinis med cremet tunmousse

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ de lรฆkreste blinis med en hjemmelavet cremet tunmousse med smรธr. De smรฅ blinis pyntes med rejer og en smule frisk dild.

De kan serveres som en appetizer fรธr middagen, som en snack til nytรฅrstalen, eller bare nรฅr man har lyst. Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften.

blinis med tunmousse, rejer og dild
5 fra 1 stemme

Blinis med tunmousse

Opskrift pรฅ blinis med tunmousse
Smรฅ blinis med cremet tunmousse. De er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytรฅr, eventuelt sammen med blinis med andet fyld ogsรฅ.
Opskrift af: Rasmus Juul Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hรฆvetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Forret
Kรธkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 462 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gรฆr
  • ยฝ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ยฝ dl mรฆlk
  • 1 รฆg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smรธr, smeltet
  • 15 g smรธr, til stegning

Tunmousse:

  • 2 ds tun i olie
  • 60 g smรธr
  • 1 spsk creme fraiche, 18%
  • 2 tsk citronsaft
  • ยฝ tsk salt
  • Peber

Servering:

  • 100 g rejer
  • Frisk dild

Sรฅdan gรธr du

Blinis:

  • Rรธr gรฆren ud i vandet. Rรธr salt og hvedemel i, og tilsรฆt sรฅ mรฆlk og รฆggeblommer. Rรธr det hele godt sammen og hรฆld til sidst afkรธlet smeltet smรธr i. Lad dejen hรฆve et lunt sted i 1 time.
  • Pisk รฆggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slรฅ for meget luft ud af dejen.
  • Varm en pande op til middel varme. Kom dejen pรฅ panden i smรฅ klatter pรฅ cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere pรฅ panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter pรฅ hver side, til de er gyldne og gennembagte. Lรฆg dem pรฅ en rist, og lad dem kรธle af.

Tunmousse:

  • Tag smรธrret ud af kรธleskabet en time inden du skal lave moussen.
  • ร…ben dรฅserne med tun. Kom indholdet op i en si og lad det dryppe af i ca. 5 minutter.
  • Kom tunen og resten af ingredienserne i en skรฅl, og blend det med en stavblender til det er en helt glat mousse.
    – Du kan ogsรฅ gรธre dette i en alm. blender.

Servering:

  • Kom en skefuld tunmousse pรฅ hver blini. Pynt med 2-3 rejer og en smule frisk dild, Slut af med lidt friskkvรฆrnet peber pรฅ toppen.

Noter

Beregn 3-4 styk pr person som en forret nรฅr der er fyld pรฅ. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan ogsรฅ fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen fรธr servering.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 462kcalKulhydrater: 22gProtein: 31gFedt: 27gMรฆttet fedt: 14gFlerumรฆttet fedt: 4gEnkeltumรฆttet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 108mgNatrium: 1072mgKalium: 305mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 756IUC-vitamin: 1mgCalcium: 79mgJern: 3mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Mรธller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.