Blinis med rejer

4.67

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker lækre forretter med fisk og skaldyr, og disse små blinis med rejer og kaviar er ingen undtagelse. De små lækre blinis pandekager er nemme at lave, og rejer er noget hele familien elsker herhjemme. Læs med her og få vores opskrift på denne skønne forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder.

Blinis med rejer ørredrogn dressing og dild

Små pandekager med rejer

Blinis er oprindeligt en russisk ret. I Rusland ser man dem ofte større end vi normalt laver dem herhjemme, og de spises ikke kun som forret.

Vi spiser dem oftest som forret herhjemme, og i en noget mindre udgave end de traditionelle russiske blinier. Originalt laves de med boghvedemel, og hvis jeg har boghvedemel hjemme, bruger jeg gerne 50% hvedemel og 50% boghvedemel. Hvis du ikke har det, kan de sagtens laves helt uden boghvedemel.

Blinisdejen laves med her gær, og dejen skal derfor hæve, inden der vendes stiftpiskede æggehvider i, og den luftige dej steges på en pande.

Se andre opskrifter på forretter her.

4 blinis med rejer og kaviar på tallerken

Mere gæstemad


Hvordan laver man blinis med rejer?

Retten her er ret nem at lave. Hvis du vil gøre den endnu nemmere kan du vælge at købe færdigbagte blinis, men de er altså ikke svære at lave selv.

Til denne opskrift på blinis med rejer skal du bruge følgende:

  • Vand
  • Gær
  • Salt
  • Hvedemel og eventuelt boghvedemel
  • Mælk
  • Æg
  • Smør, til dejen og til stegning
  • Dressing af: mayonnaise, ketchup, sherry, paprika, salt og peber
  • Rejer
  • Kaviar eller ørredrøgn
  • Dild

Først skal dejen laves. Her er det vigtigt at den får tid til at hæve, da den skal laves på gær. Når dejen har hævet, skal der vendes stiftpiskede æggehvider i. Her er det vigtigt at du passer på at du ikke slår for meget luft ud af dejen når du rører i den.

Jeg laver små blinis, det synes jeg er lækrest. Jeg bruger cirka 1 spsk-mål pr blinis. Så kan jeg stege 5-6 stykker på panden af gangen. Husk at steg dem i godt med smør, så bliver de lækrest og du undgår at de sidder fast i panden.

Når du har bagt alle de små pandekager, skal de køle lidt af inden du kommer dressing, rejer, rogn og dild på toppen. Nu er de klar til servering.

Blinis med dressing, rejer, ørredrogn og dild

Opskrift på små blinis med rejer og paprikadressing

Her får du vores opskrift på små blinis med rejer og kaviar. Det er en hyggelig og nem lille forret som passer godt til nytårsforret. Du kan vælge at lave den udelukkende med rejer, eller måske lave to forskellige slags fyld. Skift eventuelt rejerne ud med røget laks, det smager også helt fantastisk.

Blinis med rejer ørredrogn dressing og dild
4.67 fra 3 stemmer

Blinis med rejer

Nem opskrift på små blinis med dressing og rejer – perfekte kanapeer til forret eller som en snack
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 255 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 stk æg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smør, smeltet
  • 15 g smør, til stegning

Dressing:

  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 ½ tsk ketchup
  • 1 tsk sherry, kan udelades
  • ½ tsk paprika
  • Salt og peber

Fyld

  • 200 g rejer
  • Ørredrogn, eller kaviar
  • frisk dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i dejen. Lad dejen hæve lun 1 time.
  • Pisk æggehvider helt stiver, og vend dem så forsigtigt i dejen.
  • Varm en pande op på middel varme, og kom blinisdejen på panden i små klatter. Jeg bruger en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.

Dressing:

  • Bland en dressing af mayonnaise, ketchup, eventuelt lidt sherry, paprika og smag den til med salt og peber.

Servering:

  • Kom en teskefuld dressing på hver blini, fordel rejerne hen over, og pynt med lidt dild og rogn. Slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.

Noter

Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 255kcalKulhydrater: 22gProtein: 16gFedt: 11gMættet fedt: 4gKolesterol: 182mgNatrium: 795mgKalium: 146mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 324IUC-vitamin: 2mgCalcium: 125mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.