Hjem » Forretter » Blinis med laks og rødløg

Blinis med laks og rødløg

En lækker lille “hapser” til forret, eller bare som noget lækkert på tapasordet. Blinis med laks og rødløg er den perfekte kombination af smagselementer. Lækker røget laks, en smule fed creme fraiche sammen med lidt knas og skarphed fra rødløg, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan man laver en nem og utroligt velsmagende forret, så læs med her og få vores opskrift.

blinis med laks og rødløg, creme fraiche og dild på tallerken

Nem forret med koldrøget laks

Det kan tit være svært at forny sig når det kommer til madlavning, og specielt forretter synes jeg altid er svært. Men der er heldigvis også nemme forretter, der kan varieres i et hav af retninger.

Blinis med røget laks og rødløg, eller i det hele taget blinis er nok en af de nemmeste forretter man kan lave, og de smager helt vildt godt. En velanrettet tallerken med 3-4 små blinis med forskelligt fyld, det er en fantastisk måde at lægge op til et dejligt måltid.

Blinis, altså de “små pandekager” kan man lave i forvejen og fryse ned så de er lige til at tage op og komme fyld på, så bliver det da ikke meget nemmere. Og fyldet, der er så mange muligheder og det er kun fantasien der sætter grænser. En af mine favoritter er den her med koldrøget laks, cremefraiche og et drys finthakket rødløg.

4 stk små blinis med laks og rødløg

Hvordan laver man blinis med røget laks og rødløg?

Her kommer en kort beskrivelse af hvordan du laver lækre små blinis med koldrøget laks med rødløg og cremefraiche.

Den fulde opskrift finder du nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Gær
  • Vand
  • Salt
  • Hvedemel, og eventuelt boghvedemel.
  • Mælk
  • Æg
  • Smør
  • Rødløg
  • Creme fraiche
  • Koldrøget laks
  • Dild
  • Salt
  • Peber

Dejen skal laves på forhånd, da den skal stå og hæve en times tid inden den vendes med stiftpiskede æggehvider, og de små blinis kan steges på panden. Herefter er du sådan set klar til at anrette din forret.

Kom 1 tsk. creme fraiche på hver blinis, så finthakket rødløg og koldrøget laks i skiver. Slut af med dild, salt og peber.

Prøv også den lækre version med varmrøget laks og syltede rødløg.

Nem nytårsforret med koldrøget laks på blinis med creme fraiche og rødløg

Opskrift på Blinis med laks og rødløg

Her kommer vores opskrift på en rigtig nem forret som alle vil elske. Koldrøget laks, fed cremefraiche og lidt knas og skarphed fra rødløg er vores bud på en lækker blinis der kan serveres som en del af tapasbordet, eller som en lækker forret.

blinis med laks og rødløg, creme fraiche og dild på tallerken
5 fra 1 stemme

Blinis med laks og rødløg

Nem opskrift på små blinis med røget laks og rødløg med creme fraiche og dild – Perfekte som små kanapeer til forret eller som en snack til nytårsaften
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 272 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 stk æg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smør, smeltet
  • 2 g smør, til stegning

Fyld:

  • 1 stk rødløg
  • 250 g koldrøget laks
  • 1 dl creme fraiche
  • Peber
  • Flagesalt
  • Dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Opløs gæren i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt nu mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og tilsæt til sidst afkølet smeltet smør. Lad dejen hæve lunt 1 time.
  • Pisk æggehvider helt stive, og vend dem så forsigtigt i dejen.
  • Varm en pande op til middel varme, og kom dej på panden i små klatter. Jeg bruger cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg blinierne 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.

Servering:

  • Kom en teskefuld creme fraiche på hver blini, og et lille drys finthakkede rødløg. Læg derefter lidt røget laks ovenpå, og slut af med dild, friskkværmet peber og flagesalt på toppen.

Noter

Beregn 3-4 blinis pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de fryses ned og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og lune dem et minut i ovnen inden servering.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 272kcalKulhydrater: 26gProtein: 18gFedt: 10gMættet fedt: 5gKolesterol: 74mgNatrium: 612mgKalium: 309mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 319IUC-vitamin: 2mgCalcium: 101mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Blinis med laks, Blinis pandekager, Forret med laks, Forret til nytår, Koldrøget laks, Nytårsforret, Russiske pandekager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.