En lækker lille “hapser” til forret, eller bare som noget lækkert på tapasordet. Blinis med laks og rødløg er den perfekte kombination af smagselementer. Lækker røget laks, en smule fed creme fraiche sammen med lidt knas og skarphed fra rødløg, så bliver det ikke meget bedre. Hvis du vil se hvordan man laver en nem og utroligt velsmagende forret, så læs med her og få vores opskrift.

Nem forret med koldrøget laks
Det kan tit være svært at forny sig når det kommer til madlavning, og specielt forretter synes jeg altid er svært. Men der er heldigvis også nemme forretter, der kan varieres i et hav af retninger.
Blinis med røget laks og rødløg, eller i det hele taget blinis er nok en af de nemmeste forretter man kan lave, og de smager helt vildt godt. En velanrettet tallerken med 3-4 små blinis med forskelligt fyld, det er en fantastisk måde at lægge op til et dejligt måltid.
Blinis, altså de “små pandekager” kan man lave i forvejen og fryse ned så de er lige til at tage op og komme fyld på, så bliver det da ikke meget nemmere. Og fyldet, der er så mange muligheder og det er kun fantasien der sætter grænser. En af mine favoritter er den her med koldrøget laks, cremefraiche og et drys finthakket rødløg.
Mere gæstemad
Hvordan laver man blinis med røget laks og rødløg?
Her kommer en kort beskrivelse af hvordan du laver lækre små blinis med koldrøget laks med rødløg og cremefraiche.
Den fulde opskrift finder du nederst på siden.
Du skal bruge:
- Gær
- Vand
- Salt
- Hvedemel, og eventuelt boghvedemel.
- Mælk
- Æg
- Smør
- Rødløg
- Creme fraiche
- Koldrøget laks
- Dild
- Salt
- Peber
Dejen skal laves på forhånd, da den skal stå og hæve en times tid inden den vendes med stiftpiskede æggehvider, og de små blinis kan steges på panden. Herefter er du sådan set klar til at anrette din forret.
Kom 1 tsk. creme fraiche på hver blinis, så finthakket rødløg og koldrøget laks i skiver. Slut af med dild, salt og peber.
Prøv også den lækre version med varmrøget laks og syltede rødløg.
Opskrift på Blinis med laks og rødløg
Her kommer vores opskrift på en rigtig nem forret som alle vil elske. Koldrøget laks, fed cremefraiche og lidt knas og skarphed fra rødløg er vores bud på en lækker blinis der kan serveres som en del af tapasbordet, eller som en lækker forret.

Blinis med laks og rødløg
Ingredienser
Blinis:
- 2 spsk vand
- 10 g gær
- ½ tsk salt
- 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 1 ½ dl mælk
- 1 æg, deles i blommer og hvider
- 10 g smør, smeltet
- 15 g smør, til stegning
Fyld:
- 1 rødløg
- 250 g koldrøget laks
- 1 dl creme fraiche
- Peber
- Flagesalt
- frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
- Opløs gæren i vandet. Rør så salt og hvedemel i, og tilsæt nu mælk og æggeblommer. Rør godt sammen og tilsæt til sidst afkølet smeltet smør. Lad dejen hæve lunt 1 time.
- Pisk æggehvider helt stive, og vend dem så forsigtigt i dejen.
- Varm en pande op til middel varme, og kom dej på panden i små klatter. Jeg bruger cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg blinierne 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist og lad dem køle lidt af.
Servering:
- Kom en teskefuld creme fraiche på hver blini, og et lille drys finthakkede rødløg. Læg derefter lidt røget laks ovenpå, og slut af med dild, friskkværmet peber og flagesalt på toppen.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her