Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Blinis med laks og peberrod

Blinis med laks og peberrod

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og der skal styr på de sidste detaljer. Et super godt bud på en lækker og nem forret, kunne være blinis med laks og peberrod. Det er en skøn kombination, læs med her og få vores opskrift.

blinis med laks og peberrod pyntet med dild på toppen

Forret med røget laks til nytår

Koldrøget laks er super lækkert. Det er noget de fleste kan lide, og det er nemt at få fat i for alle.

Derfor er det også oplagt at bruge røget laks til forretten til nytår. Man kan enten, hvis man er i god tid, røge sin egen laks, eller man kan slå et smut forbi supermarkedet eller fiskemanden og købe et stykke koldrøget laks.

Laksen får i denne forret selvskab af en peberrodscreme. Den er virkelig nem at lave, og den lidt stærke peberrod spiller bare fantastisk sammen med laksen.

Når det bliver kombineret på en lækker blini med lidt peberrodscreme og en tynd skive laks, og så lige med lidt dild på toppen, ja så er det altså en helt fantastisk mundfuld.

Du kan servere de lækre blinis som forret som de er, eller du kan kombinere dem med andet fyld, og lave en tallerken med 3-4 forskellige blinis til hver.

De små pandekager kan købes færdige i mange supermarkeder, men de er slet ikke så svære at lave selv faktisk.

blinis med laks og peberrod som forret

Ingrediensnoter

Koldrøget laks – Kan købes i de fleste supermarkeder eller ved fiskemanden. Du kan også lave hjemmelavet koldrøget laks.

Creme fraiche – Der skal bruges creme fraiche til peberrodscremen. Vælg minimum 18 % men helst 38 % for det bedste resultat.

Blinis – Du kan købe færdige blinis eller lave dine egne. Det er slet ikke svært, og de kan laves dagen i forvejen.

Hvordan laver man blinis med laks og peberrod?

Heldigvis er det virkelig nemt at lave en lækker forret med blinis med laks og peberrod.

Først skal du lave de små pandekager, hvis du altså ikke køber dem færdige. Dejen laves ved at udrøre gæren i vand, og derefter tilsætte salt og hvedemel. Så skal der æggeblommer og mælk i, og til sidst smeltet smør.

Nu skal dejen hæve. Efter hævning skal æggehviderne piskes helt stive og så vendes i dejen. Nu er du klar til at stege dine blinis på en pande i smør. De færdigstegte små pandekager lægges på en rist for at køle lidt ned.

Peberrodscremen laves ved at blande creme fraiche, fintrevet peberrod, salt, peber og citronsaft, og så skal den bare stå på køl indtil den skal bruges.

Så er der kun tilbage at anrette. Kom en teskefuld peberrodscreme på hver blinis, og så et stykke laks og lidt dild på toppen. Nu er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

forret med blinis med laks og peberrod

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave forretten på forhånd?

Ja du kan lave dine blinis på forhånd, og lune dem kort i ovnen inden servering. Du kan også lave peberrodscremen og sætte den i køleskabet indtil den skal bruges. Så er der kun tilbage at anrette de små blinis inden servering.

Kan jeg bruge andet end peberrodscreme?

Ja du kan også bruge en creme af flødeost med urter i eller en ren creme fraiche hvis den skal være helt mild.

Andre blinisopskrifter du måske vil synes om

nytårs forret med blinis med laks og peberrod

Opskrift på forret med koldrøget laks og peberrodscreme

Her får du vores opskrift på små lækre blinis med laks og peberrod. De er nemme at lave, og laks og peberrodscreme smager bare fantastisk sammen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og måske overraske dine venner med en lækker forret til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed.

blinis med laks og peberrod pyntet med dild på toppen
5 fra 1 stemme

Blinis med laks og peberrod

Opskrift på blinis med laks og peberrod
Små blinis med en lækker peberrodscreme og laks. De er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytår, eventuelt sammen med blinis med andet fyld også.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 323 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smør, smeltet
  • 15 g smør, til stegning

Peberrodscreme:

  • 2 dl creme fraiche, 38%
  • 2 spsk peberrod
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • Peber

Fyld:

  • 250 g koldrøget laks
  • Frisk dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
  • Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.

Peberrodscreme:

  • Riv peberroden helt fint. Bland fintrevet peberrod med creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Kom eventuelt peberroden i lidt af gangen, og smag til undervejs, der er stor forskel på styrken af peberrod.

Servering:

  • Kom en god teskefuld peberrodscreme på hver blini, og fordel laksen hen over cremen. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.

Noter

Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 323kcalKulhydrater: 26gProtein: 19gFedt: 16gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 1265mgKalium: 344mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 495IUC-vitamin: 3mgCalcium: 137mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.