Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og der skal styr på de sidste detaljer. Et super godt bud på en lækker og nem forret, kunne være blinis med laks og peberrod. Det er en skøn kombination, læs med her og få vores opskrift.
Forret med røget laks til nytår
Koldrøget laks er super lækkert. Det er noget de fleste kan lide, og det er nemt at få fat i for alle.
Derfor er det også oplagt at bruge røget laks til forretten til nytår. Man kan enten, hvis man er i god tid, røge sin egen laks, eller man kan slå et smut forbi supermarkedet eller fiskemanden og købe et stykke koldrøget laks.
Laksen får i denne forret selvskab af en peberrodscreme. Den er virkelig nem at lave, og den lidt stærke peberrod spiller bare fantastisk sammen med laksen.
Når det bliver kombineret på en lækker blini med lidt peberrodscreme og en tynd skive laks, og så lige med lidt dild på toppen, ja så er det altså en helt fantastisk mundfuld.
Du kan servere de lækre blinis som forret som de er, eller du kan kombinere dem med andet fyld, og lave en tallerken med 3-4 forskellige blinis til hver.
De små pandekager kan købes færdige i mange supermarkeder, men de er slet ikke så svære at lave selv faktisk.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Koldrøget laks – Kan købes i de fleste supermarkeder eller ved fiskemanden. Du kan også lave hjemmelavet koldrøget laks.
Creme fraiche – Der skal bruges creme fraiche til peberrodscremen. Vælg minimum 18 % men helst 38 % for det bedste resultat.
Blinis – Du kan købe færdige blinis eller lave dine egne. Det er slet ikke svært, og de kan laves dagen i forvejen.
Hvordan laver man blinis med laks og peberrod?
Heldigvis er det virkelig nemt at lave en lækker forret med blinis med laks og peberrod.
Først skal du lave de små pandekager, hvis du altså ikke køber dem færdige. Dejen laves ved at udrøre gæren i vand, og derefter tilsætte salt og hvedemel. Så skal der æggeblommer og mælk i, og til sidst smeltet smør.
Nu skal dejen hæve. Efter hævning skal æggehviderne piskes helt stive og så vendes i dejen. Nu er du klar til at stege dine blinis på en pande i smør. De færdigstegte små pandekager lægges på en rist for at køle lidt ned.
Peberrodscremen laves ved at blande creme fraiche, fintrevet peberrod, salt, peber og citronsaft, og så skal den bare stå på køl indtil den skal bruges.
Så er der kun tilbage at anrette. Kom en teskefuld peberrodscreme på hver blinis, og så et stykke laks og lidt dild på toppen. Nu er de klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan lave dine blinis på forhånd, og lune dem kort i ovnen inden servering. Du kan også lave peberrodscremen og sætte den i køleskabet indtil den skal bruges. Så er der kun tilbage at anrette de små blinis inden servering.
Ja du kan også bruge en creme af flødeost med urter i eller en ren creme fraiche hvis den skal være helt mild.
Andre blinisopskrifter du måske vil synes om
- Blinis med hønsesalat
- Blinis med laks og avocado
- Blinis med rejer og avocado
- Blinis med laks og rødløg
- Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
Opskrift på forret med koldrøget laks og peberrodscreme
Her får du vores opskrift på små lækre blinis med laks og peberrod. De er nemme at lave, og laks og peberrodscreme smager bare fantastisk sammen.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og måske overraske dine venner med en lækker forret til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed.
Blinis med laks og peberrod
Ingredienser
Blinis:
- 2 spsk vand
- 10 g gær
- ½ tsk salt
- 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 1 ½ dl mælk
- 1 æg, deles i blommer og hvider
- 10 g smør, smeltet
- 15 g smør, til stegning
Peberrodscreme:
- 2 dl creme fraiche, 38%
- 2 spsk peberrod
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk salt
- Peber
Fyld:
- 250 g koldrøget laks
- Frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
- Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
- Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Peberrodscreme:
- Riv peberroden helt fint. Bland fintrevet peberrod med creme fraiche, citronsaft, salt og peber. Kom eventuelt peberroden i lidt af gangen, og smag til undervejs, der er stor forskel på styrken af peberrod.
Servering:
- Kom en god teskefuld peberrodscreme på hver blini, og fordel laksen hen over cremen. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her