Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Gæstemad / Forretter / Blinis med laks og flødeost

Blinis med laks og flødeost

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Blinis er den perfekte forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder. En version som de fleste elsker, er blinis med laks og flødeost. En lille pandekage med en skøn koldrøget laks og en flødeostecreme med dild, er en skøn mundfuld. Læs med her og få vores opskrift.

Blinis med laks og flødeost samt dild på toppen

Nytårsforret med laks

Nytår venter lige om hjørnet. Til nytårsaften er det et must med god mad. Det må gerne være lidt ud over det sædvanlige, og gerne lidt eksklusivt.

Er du på udkig efter en flot og lækker forret til nytårsaften, så kunne du overveje at servere blinis med forskelligt fyld.

En skøn og meget harmonisk blinis er denne med laks og flødeost.

Det er milde smage, som både børn og voksne med garanti vil sætte pris på.

Derudover ser de virkelig flotte ud på tallerkenen.

De små pandekager kan du med fordel lave i god tid. Det kan være dagen før, og så skal de bare lige lunes i ovnen eller på panden inden servering.

Cremen kan også røres sammen i god tid og stilles på køl. Så skal du bare lige komme flødeostecremen på de lune blinis og en skive laks og dild på toppen, og så er de klar til servering.

Så bliver det vist ikke meget nemmere. Du kan sågar købe færdiglavede blinis hvis du ikke har mod på at lave dine egne, eller hvis tiden er knap eller du hellere vil bruge tiden sammen med dine gæster.

Disse blinis er ikke kun fantastiske som forret, men de er også virkelig lækre på et lækkert brunchbord.

blinis med laks og flødeost

Ingrediensnoter

Flødeost – Jeg bruger en neutral flødeost. Du kan også bruge en med urter, og så springe dilden over i opskriften.

Koldrøget laks – Hvis du har hjemmerøget laks er det helt klart at foretrække, men ellers kan du købe det i supermarkeder eller hos fiskehandleren.

Hvordan laver man blinis med laks og flødeost?

Disse blinis med lækker røget laks og en cremet og mild flødeostecreme, er virkelig nemme at lave selv.

Først skal du lave dine blinis. Dejen laves ved at opløse gær i vand, og derefter tilsætte salt og hvedemel. Så skal der æggeblommer og mælk i, og til sidst smeltet smør. Så skal dejen hæve en times tid, inden der vendes stiftpiske æggehvider i.

Nu skal du stege dine blinis på en middelvarm pande. De steges i smør, og skal have 1-2 minutter på hver side. Lad dem køle ned på en rist når de er færdigbagt.

Flødeostecremen laves ved at blande flødeost med hakket dild, citronsaft, salt og peber.

Ved anretning kommes en klar flødeostecreme på en blini, og en skive laks lægges ovenpå. Øverst toppes med frisk dild og lidt friskkværnet peber.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med 4 blinis med laks og flødeostecreme

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave forretten på forhånd?

Du kan forberede elementerne på forhånd, og så bare samle retten lige inden servering. Blinis kan lave på forhånd og lunes i ovnen eller på panden inden servering. Flødeostecremen kan blandes og opbevares på køl indtil servering.

Kan blinis fryses?

Ja du kan sagtens fryse dine blinis ned. De kan lunes i ovnen eller på panden når de er tøet op.

Andre blinisopskrifter du måske vil synes om

blinis med koldrøget laks og flødeost

Opskrift på forret med koldrøget laks og flødeostecreme

Her får du vores opskrift på en skøn forret med laks og flødeost, som du kan servere til nytår eller andre festlige lejligheder. Du kan blande det med andre blinis, så du serverer en lille anretning med blinis med forskelligt fyld på.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere lækre blinis med laks og flødeost for din familie eller dine venner. De smager skønt, og er ret nemme at lave selv.

Blinis med laks og flødeost samt dild på toppen
5 fra 1 stemme

Blinis med laks og flødeost

Opskrift på blinis med laks og flødeost
Små blinis med en lækker flødeostecreme og laks. De er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytår, eventuelt sammen med blinis med andet fyld også.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 4 personer
Kalorier 422 kcal

Ingredienser

Blinis:

  • 2 spsk vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk salt
  • 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 æg, deles i blommer og hvider
  • 10 g smør, smeltet
  • 15 g smør, til stegning

Flødeostecreme:

  • 200 g flødeost
  • 2 spsk dild
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • Peber

Fyld:

  • 250 g koldrøget laks
  • Frisk dild

Sådan gør du

Blinis:

  • Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
  • Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.

Flødeostecreme:

  • Hak dilden fint. Bland dild, flødeost, citronsaft, salt og peber, og smag til hvis nødvendigt. Opbevar cremen i køleskabet indtil servering.

Servering:

  • Kom en god klat flødeostecreme på hver blini. Du kan med fordel komme den i en sprøjtepose og sprøjte fine dutter. Fordel laksen hen over cremen. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.

Noter

Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 422kcalKulhydrater: 24gProtein: 20gFedt: 27gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 127mgNatrium: 1358mgKalium: 289mgFibre: 1gSukker: 4gA-vitamin: 1002IUC-vitamin: 1mgCalcium: 111mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.