Blinis er den perfekte forret til nytårsaften eller andre festlige lejligheder. En version som de fleste elsker, er blinis med laks og flødeost. En lille pandekage med en skøn koldrøget laks og en flødeostecreme med dild, er en skøn mundfuld. Læs med her og få vores opskrift.

Nytårsforret med laks
Nytår venter lige om hjørnet. Til nytårsaften er det et must med god mad. Det må gerne være lidt ud over det sædvanlige, og gerne lidt eksklusivt.
Er du på udkig efter en flot og lækker forret til nytårsaften, så kunne du overveje at servere blinis med forskelligt fyld.
En skøn og meget harmonisk blinis er denne med laks og flødeost.
Det er milde smage, som både børn og voksne med garanti vil sætte pris på.
Derudover ser de virkelig flotte ud på tallerkenen.
De små pandekager kan du med fordel lave i god tid. Det kan være dagen før, og så skal de bare lige lunes i ovnen eller på panden inden servering.
Cremen kan også røres sammen i god tid og stilles på køl. Så skal du bare lige komme flødeostecremen på de lune blinis og en skive laks og dild på toppen, og så er de klar til servering.
Så bliver det vist ikke meget nemmere. Du kan sågar købe færdiglavede blinis hvis du ikke har mod på at lave dine egne, eller hvis tiden er knap eller du hellere vil bruge tiden sammen med dine gæster.
Disse blinis er ikke kun fantastiske som forret, men de er også virkelig lækre på et lækkert brunchbord.
Mere gæstemad
Ingrediensnoter
Flødeost – Jeg bruger en neutral flødeost. Du kan også bruge en med urter, og så springe dilden over i opskriften.
Koldrøget laks – Hvis du har hjemmerøget laks er det helt klart at foretrække, men ellers kan du købe det i supermarkeder eller hos fiskehandleren.
Hvordan laver man blinis med laks og flødeost?
Disse blinis med lækker røget laks og en cremet og mild flødeostecreme, er virkelig nemme at lave selv.
Først skal du lave dine blinis. Dejen laves ved at opløse gær i vand, og derefter tilsætte salt og hvedemel. Så skal der æggeblommer og mælk i, og til sidst smeltet smør. Så skal dejen hæve en times tid, inden der vendes stiftpiske æggehvider i.
Nu skal du stege dine blinis på en middelvarm pande. De steges i smør, og skal have 1-2 minutter på hver side. Lad dem køle ned på en rist når de er færdigbagt.
Flødeostecremen laves ved at blande flødeost med hakket dild, citronsaft, salt og peber.
Ved anretning kommes en klar flødeostecreme på en blini, og en skive laks lægges ovenpå. Øverst toppes med frisk dild og lidt friskkværnet peber.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan forberede elementerne på forhånd, og så bare samle retten lige inden servering. Blinis kan lave på forhånd og lunes i ovnen eller på panden inden servering. Flødeostecremen kan blandes og opbevares på køl indtil servering.
Ja du kan sagtens fryse dine blinis ned. De kan lunes i ovnen eller på panden når de er tøet op.
Andre blinisopskrifter du måske vil synes om
- Blinis med laks og peberrod
- Blinis med hønsesalat
- Blinis med laks og avocado
- Blinis med rejer og avocado
- Blinis med parmaskinke og pestocreme
Opskrift på forret med koldrøget laks og flødeostecreme
Her får du vores opskrift på en skøn forret med laks og flødeost, som du kan servere til nytår eller andre festlige lejligheder. Du kan blande det med andre blinis, så du serverer en lille anretning med blinis med forskelligt fyld på.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere lækre blinis med laks og flødeost for din familie eller dine venner. De smager skønt, og er ret nemme at lave selv.

Blinis med laks og flødeost
Ingredients
Blinis:
- 2 spsk vand
- 10 g gær
- ½ tsk salt
- 100 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 1 ½ dl mælk
- 1 æg, deles i blommer og hvider
- 10 g smør, smeltet
- 15 g smør, til stegning
Flødeostecreme:
- 200 g flødeost
- 2 spsk dild
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk salt
- Peber
Fyld:
- 250 g koldrøget laks
- Frisk dild
Instructions
Blinis:
- Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
- Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Flødeostecreme:
- Hak dilden fint. Bland dild, flødeost, citronsaft, salt og peber, og smag til hvis nødvendigt. Opbevar cremen i køleskabet indtil servering.
Servering:
- Kom en god klat flødeostecreme på hver blini. Du kan med fordel komme den i en sprøjtepose og sprøjte fine dutter. Fordel laksen hen over cremen. Pynt med lidt dild, og slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Notes
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her