Smรฅ lรฆkre blinis pandekager med lรฆkkert fyld er den perfekte nytรฅrsforret. Du kan lave lรฆkre anretninger med forskellige toppings, og imponere din familie med bรฅde smuk og lรฆkker mad. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift samt forskellige forslag til blinis fyld og toppings.
Mere gรฆstemad
Ideer og forslag til blinisfyld
Det er helt oplagt at lave blinis med forskellige slags fisk og skaldyr. Det smager bare altid godt! Men du kan faktisk ogsรฅ sagtens lave blinis uden fisk. Vi elsker at servere nogle forskellige slags, sรฅ der er lidt for enhver smag.
Du kan anrette de fรฆrdige smรฅ pandekager pรฅ et stort fad, eller du kan lave mindre anretninger til hver person. Beregn 3-4 blinis pr person nรฅr det er som forret hvis der er godt med fyld pรฅ. Vi synes det er super lรฆkkert med 4 mindre hapsere, sรฅ man kan smage lidt forskelligt.
Her kommer vores bedste bud pรฅ lรฆkkert fyld:
Flere ideer til fyld
Mรฅske er du selv kommet pรฅ nogle gode forslag ud fra vores billeder, men hvis du har brug for lidt flere ideer, sรฅ kan du ogsรฅ overveje at bruge fรธlgende fyld:
- Stenbiderrogn, creme fraiche og rรธdlรธg – en klassikker.
- Lakserilette med varmrรธget laks
- Lรฆkker skaldyrssalat
- Rejesalat
- Tomatsalsa med lรธvstikke og persille
- Tunmousse eller tunsalat
Det er kun fantasien der sรฆtter grรฆnser for hvad du kan komme pรฅ som fyld, sรฅ prรธv dig bare frem og lรฆg en kommentar og fortรฆl os om dine kreative ideer og forslag.
Blinis med boghvedemel
Blinierne stammer oprindeligt fra Rusland, hvor de spises i stor stil til nytรฅr med forskelligt fyld. De traditionelle russiske versioner er ofte stรธrre end vi vil lave dem herhjemme, og sรฅ indeholder de oftest boghvedemel.
Vi kan ogsรฅ rigtig godt lide at lave dem med boghvedemel, men hvis man ikke kan fรฅ fat i det, kan man sagtens lave blinis uden boghvedemel. Det smager ogsรฅ helt fantastisk. I denne opskrift kan halvdelen af melet sagtens vรฆre boghvede hvis man foretrรฆkker det.
Opskrift pรฅ hjemmelavede blinis
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ de bedste smรฅ pandekager. De er perfekte som en forret med lรฆkkert fyld og toppings.
Du kan sagtens lave dem i god tid, enten dagen fรธr og lige lune dem i ovnen inden, eller du kan fryse dem ned hvis du er i endnu bedre tid.
Her fรฅr du opskriften med forskellige forslag til fyld og topping.
Blinis med fyld
Ingredienser
- 0,5 dl vand
- 15 g gรฆr
- ยฝ tsk salt
- 200 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 3 dl mรฆlk
- 2 stk รฆg, deles i blommer og hvider
- 25 g smรธr, smeltet
- 25 g smรธr, til stegning
Sรฅdan gรธr du
- Udgรธr fรธrst gรฆren i vand. Tilsรฆt herefter salt og hvedemel. Hvis du har, kan du skifte halvdelen af hvedemelet ud med boghvedemel. Tilsรฆt herefter mรฆlk og รฆggeblommer, og rรธr dejen til den er jรฆvn. Kom til sidst det smeltede smรธr i, og stil dejen til hรฆvning 1 times tid.
- Pisk รฆggehviderne helt stive, og vend dem i den hรฆvede dej.
- Varm en pande op pรฅ middel varme. Tilsรฆt lidt smรธr til panden, og steg dine blinier i 1-2 minutter pรฅ hver side til de er gyldne og gennembagte. Du kan med fordel steget 4-6 af gangen alt efter stรธrrelsen pรฅ panden.
- Lรฆg de fรฆrdige blinis pรฅ en ris, og lad dem kรธle lidt ned mens du bager resten fรฆrdige.
- Anret dine blinis pรฅ fade eller tallerkener, og kom dit yndlingsfyld pรฅ. Fรฅ inspiration til fyldet her pรฅ siden. Prรธv for eksempel med rejer, varmrรธget laks eller parmaskinke.
Noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her