Små lækre blinis pandekager med lækkert fyld er den perfekte nytårsforret. Du kan lave lækre anretninger med forskellige toppings, og imponere din familie med både smuk og lækker mad. Læs med her og få vores opskrift samt forskellige forslag til blinis fyld og toppings.

Ideer og forslag til blinisfyld
Det er helt oplagt at lave blinis med forskellige slags fisk og skaldyr. Det smager bare altid godt! Men du kan faktisk også sagtens lave blinis uden fisk. Vi elsker at servere nogle forskellige slags, så der er lidt for enhver smag.
Du kan anrette de færdige små pandekager på et stort fad, eller du kan lave mindre anretninger til hver person. Beregn 3-4 blinis pr person når det er som forret hvis der er godt med fyld på. Vi synes det er super lækkert med 4 mindre hapsere, så man kan smage lidt forskelligt.
Her kommer vores bedste bud på lækkert fyld:






Flere ideer til fyld
Måske er du selv kommet på nogle gode forslag ud fra vores billeder, men hvis du har brug for lidt flere ideer, så kan du også overveje at bruge følgende fyld:
- Stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg – en klassikker.
- Lakserilette med varmrøget laks
- Lækker skaldyrssalat
- Rejesalat
- Tomatsalsa med løvstikke og persille
- Tunmousse eller tunsalat
Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan komme på som fyld, så prøv dig bare frem og læg en kommentar og fortæl os om dine kreative ideer og forslag.
Blinis med boghvedemel
Blinierne stammer oprindeligt fra Rusland, hvor de spises i stor stil til nytår med forskelligt fyld. De traditionelle russiske versioner er ofte større end vi vil lave dem herhjemme, og så indeholder de oftest boghvedemel.
Vi kan også rigtig godt lide at lave dem med boghvedemel, men hvis man ikke kan få fat i det, kan man sagtens lave blinis uden boghvedemel. Det smager også helt fantastisk. I denne opskrift kan halvdelen af melet sagtens være boghvede hvis man foretrækker det.

Opskrift på hjemmelavede blinis
Her får du vores opskrift på de bedste små pandekager. De er perfekte som en forret med lækkert fyld og toppings.
Du kan sagtens lave dem i god tid, enten dagen før og lige lune dem i ovnen inden, eller du kan fryse dem ned hvis du er i endnu bedre tid.
Her får du opskriften med forskellige forslag til fyld og topping.

Blinis med fyld
Ingredienser
- 0,5 dl vand
- 15 g gær
- ½ tsk salt
- 200 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
- 3 dl mælk
- 2 stk æg, deles i blommer og hvider
- 25 g smør, smeltet
- 25 g smør, til stegning
Sådan gør du
- Udgør først gæren i vand. Tilsæt herefter salt og hvedemel. Hvis du har, kan du skifte halvdelen af hvedemelet ud med boghvedemel. Tilsæt herefter mælk og æggeblommer, og rør dejen til den er jævn. Kom til sidst det smeltede smør i, og stil dejen til hævning 1 times tid.
- Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i den hævede dej.
- Varm en pande op på middel varme. Tilsæt lidt smør til panden, og steg dine blinier i 1-2 minutter på hver side til de er gyldne og gennembagte. Du kan med fordel steget 4-6 af gangen alt efter størrelsen på panden.
- Læg de færdige blinis på en ris, og lad dem køle lidt ned mens du bager resten færdige.
- Anret dine blinis på fade eller tallerkener, og kom dit yndlingsfyld på. Få inspiration til fyldet her på siden. Prøv for eksempel med rejer, varmrøget laks eller parmaskinke.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her