Hjem » Forretter » Blinis og forslag til blinis fyld

Blinis og forslag til blinis fyld

Små lækre blinis pandekager med lækkert fyld er den perfekte nytårsforret. Du kan lave lækre anretninger med forskellige toppings, og imponere din familie med både smuk og lækker mad. Læs med her og få vores opskrift samt forskellige forslag til blinis fyld og toppings.

Små blinis pandekager og forslag til blinis fyld med rejer, laks og parmaskinke

Ideer og forslag til blinisfyld

Det er helt oplagt at lave blinis med forskellige slags fisk og skaldyr. Det smager bare altid godt! Men du kan faktisk også sagtens lave blinis uden fisk. Vi elsker at servere nogle forskellige slags, så der er lidt for enhver smag.

Du kan anrette de færdige små pandekager på et stort fad, eller du kan lave mindre anretninger til hver person. Beregn 3-4 blinis pr person når det er som forret hvis der er godt med fyld på. Vi synes det er super lækkert med 4 mindre hapsere, så man kan smage lidt forskelligt.

Her kommer vores bedste bud på lækkert fyld:

Flere ideer til fyld

Måske er du selv kommet på nogle gode forslag ud fra vores billeder, men hvis du har brug for lidt flere ideer, så kan du også overveje at bruge følgende fyld:

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan komme på som fyld, så prøv dig bare frem og læg en kommentar og fortæl os om dine kreative ideer og forslag.

Blinis med boghvedemel

Blinierne stammer oprindeligt fra Rusland, hvor de spises i stor stil til nytår med forskelligt fyld. De traditionelle russiske versioner er ofte større end vi vil lave dem herhjemme, og så indeholder de oftest boghvedemel.

Vi kan også rigtig godt lide at lave dem med boghvedemel, men hvis man ikke kan få fat i det, kan man sagtens lave blinis uden boghvedemel. Det smager også helt fantastisk. I denne opskrift kan halvdelen af melet sagtens være boghvede hvis man foretrækker det.

Tallerken med små blinis med forskelligt fyld ovenpå blandet andet rejer, laks og parmaskinke

Opskrift på hjemmelavede blinis

Her får du vores opskrift på de bedste små pandekager. De er perfekte som en forret med lækkert fyld og toppings.

Du kan sagtens lave dem i god tid, enten dagen før og lige lune dem i ovnen inden, eller du kan fryse dem ned hvis du er i endnu bedre tid.

Her får du opskriften med forskellige forslag til fyld og topping.

Små blinis pandekager og forslag til blinis fyld med rejer, laks og parmaskinke
5 fra 1 stemme

Blinis med fyld

Den bedste nemme opskrift på små blinis pandekager og ideer til blinis fyld
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Forret
Køkken Russisk
Antal 50 små
Kalorier 26 kcal

Ingredienser

  • 0,5 dl vand
  • 15 g gær
  • ½ tsk salt
  • 200 g hvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
  • 3 dl mælk
  • 2 stk æg, deles i blommer og hvider
  • 25 g smør, smeltet
  • 25 g smør, til stegning

Sådan gør du

  • Udgør først gæren i vand. Tilsæt herefter salt og hvedemel. Hvis du har, kan du skifte halvdelen af hvedemelet ud med boghvedemel. Tilsæt herefter mælk og æggeblommer, og rør dejen til den er jævn. Kom til sidst det smeltede smør i, og stil dejen til hævning 1 times tid.
  • Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i den hævede dej.
  • Varm en pande op på middel varme. Tilsæt lidt smør til panden, og steg dine blinier i 1-2 minutter på hver side til de er gyldne og gennembagte. Du kan med fordel steget 4-6 af gangen alt efter størrelsen på panden.
  • Læg de færdige blinis på en ris, og lad dem køle lidt ned mens du bager resten færdige.
  • Anret dine blinis på fade eller tallerkener, og kom dit yndlingsfyld på. Få inspiration til fyldet her på siden. Prøv for eksempel med rejer, varmrøget laks eller parmaskinke.

Noter

Denne opskrift rækker til 50 små blinis. Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Vil du lave lidt større blinis, giver denne portion cirka 25 stk.
Forslag til fyld:
Blinis med varmrøget laks og syltede rødløg
Blinis med parmaskinke og pestocreme
Blinis med rejer
Blinis med laks og rødløg

Nutrition

Serving: 1stk uden fyldKalorier: 26kcalKulhydrater: 3gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 14mgKalium: 14mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 35IUCalcium: 7mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Blinis pandekager, Forret til nytårsaften, Hjemmelavet blinis, Inspiration og forslag til blinis fyld, Nytårsforret, Små pandekager med fyld
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.