Lækker skaldyrssalat

Jeg elsker rejer og krebsehaler, så en smuk forening af dem i en lækker skaldyrssalat er da bare helt perfekt. Den passer rigtig godt som en lille forret, eller som et komplet måltid serveret med sprødt ristet brød gnedet med lidt hvidløg. Kast Jer ud i det, den er virkelig nem at lave.

Det er sådan en rigtig sommerret for os, det er sådan en ret vi spiser når sommeren nærmer sig. Den kalder ligefrem på en lun sommeraften på terrassen med et glas kold hvidvin.

Denne salat med rejer og krebsehaler er noget både vi voksne og børnene godt kan lide at spise. Det er en mild ret, men som har meget smag fra dilden. Den milde smag gør den meget børnevenlig, og vores børn plejer at spise godt af denne skaldyrssalat når den kommer på bordet. Oftest ligger der lidt asparges tilbage når de er færdige, men det må vi jo tage med.

Opskrift på hjemmelavet skaldyrssalat med krebsehaler rejer og asparges. En dejlig og nem forret

Hjemmelavet skaldyrssalat opskrift

Her er vores bud på en dejlig hjemmelavet skaldyrssalat med krebsehaler og rejer. Den smager skønt at sommer på grund af dild og asparges. Du kan selvfølgelig nemt eksperimentere med andre typer af krydderurter hvis du synes, men dild er bare rigtig godt til skaldyr.

Opskrift på hjemmelavet skaldyrssalat med krebsehaler rejer og asparges. En dejlig og nem forret
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Skaldyrssalat opskrift

Lækker som en forret eller en let frokost
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Portioner 2 personer

Ingredienser

  • 200 g rejer i lage
  • 200 g krebsehaler i lage
  • 1 lille løg
  • 1/2 rød peber
  • 1 bdt grønne asparges
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1/2 fed hvidløg fintrevet
  • 1 bdt dild
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at tilberede de grønne asparges. Først skal man lige have den lidt seje ende af, det gøres led ved at tage fat i hver ende og knække den, så man har den del med toppen tilbage. Kom dem i kogende vand og giv dem ca. 3 min. Hæld det varme vand fra, og skyl dem under den kolde hane. Når de er kølet ned skal de lige dryppe af, dernæst skæres de i passende stykker på ca. 1 cm
  • Kom rejer og krebsehaler i et dørslag og lad dem dryppe af
  • Skær løget og den røde peber i små tern
  • Hak dilden fint
  • Bland mayonnaise og creme fraiche i en skål sammen med dild og hvidløg, og smag til med salt og peber
  • Kom løg, rød peber og asparges samt rejer og krebsehaler op i dressingen og rør det sammen
  • Og vupti! så har man den mest lækre skaldyrssalat 🙂
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Er du på jagt efter en anden forret med fisk eller rejer? Så vil jeg anbefale dig at prøve Avocado med rejer eller lakserilette med varmrøget laks.

Dressing til skaldyrssalat

Dressingen i denne opskrift passer godt til forskellige typer af skaldyrssalat. Du kan sagtens variere indholdet i din salat, og bruge den samme dressing med mayonnaise, creme fraiche, dild og hvidløg. Det er en klassisk og lækker dressing til skaldyrssalat, som du også kan bruge sammen med andre grøntsager, frugter og skaldyr. Prøv for eksempel at skifte asparges ud med melon, avocado eller mango.

Tapasret

Skaldyrssalat kan sagtens spises som en del af en større tapasanretning. Det gør vi tit, ligesom vi gør med lakserilette. Jeg synes det er rigtig dejligt med noget fisk eller skaldyr på tapasbordet, og det er også en god måde at få noget fisk i ungerne. Ellen elsker rejer, så det er ikke noget problem, men Johannes er lidt mere selektiv, men som regel går rejer og krebsehaler rent ind hos ham også.

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares