Madformadelskere / Forretter / Lækker skaldyrssalat

Lækker skaldyrssalat


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker skaldyrssalat når det er bedst! Vi elsker rejer og krebsehaler, så en smuk forening af dem i en lækker skaldyrssalat er da bare helt perfekt. Den passer rigtig godt som en lille forret, eller som et komplet måltid serveret med sprødt ristet brød, gnedet med lidt hvidløg. Kast Jer ud i det, den er virkelig nem at lave.

Skaldyrssalat og kold hvidvin

En lækker skaldyrssalat og et glas koldt hvidvin på en lun sommeraften, så bliver det altså bare ikke bedre!

Den her salat med rejer og krebsehaler, er en af favoritterne i løbet af sommeren, både hos os voksne og ungerne. Skaldyrssalaten er meget mild i smagen, Så det er virkelig en børnevenlig skaldyrssalat. Den har en rigtig fin smag af den friske dild og de andre ingredienser, og som sagt så kan den både spises som en lækker forret, eller et helt måltid.

Opskrift på hjemmelavet skaldyrssalat med krebsehaler rejer og asparges. En dejlig og nem forret

Hvordan laver man den bedste skaldyrssalat?

Når man først har lavet den her fantastiske skaldyrssalat en gang, så hænger opskriften bare ved! Og den er heldigvis også rigtig nem at lave. Her kommer en lille gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

  • Rejer i lage. Gerne store grønlandske rejer
  • Krebsehaler i lage. Mums! Elsker dem bare..
  • Løg.
  • Rød peber.
  • Grønne asparges. Lidt knas og smag
  • Creme fraiche. Gør dressingen lidt lettere..
  • Mayonnaise. Hvis du ikke gider lave den selv, så kan jeg anbefale Hellmann´s
  • Hvidløg. Et lækkert pift, dog uden at overdøve de andre ingredienser
  • Frisk dild. Dild og skaldyr er bare et godt match.
  • Salt og peber

Enderne knækkes af de grønne asparges, der efterfølgende for et kort bad i kogende vand. De køles efterfølgende ned i koldt vand for at stoppe tilberedningen. Skær dem derpå i passende stykker og stil dem til siden. Rejer samt krebsehaler kommes i et dørslag til afdrypning.

Mayonnaise, cremefraiche, hakket dild samt hvidløg blandes i en skål og smages til med salt salt og peber. Når smagen er tilfredsstillende, kommes de nu afdryppede rejer, krebsehaler i dressingen sammen med stykkerne af asparges, rød peber og løg. Det hele blandes godt sammen. Stil nu skaldyrssalaten på køl til den skal serveres.

Hjemmelavet skaldyrssalat opskrift

Her kommer opskriften på den bedste skaldyrssalat med krebsehaler og rejer. Den smager skønt at sommer på grund af dild og asparges. Du kan selvfølgelig nemt eksperimentere med andre typer af krydderurter hvis du synes, men dild er bare rigtig godt til skaldyr.

Opskrift på hjemmelavet skaldyrssalat med krebsehaler rejer og asparges. En dejlig og nem forret
4.2 fra 15 stemmer

Skaldyrssalat

Opskrift på skaldyrssalat
Nem og lækker salat med skaldyr. Den er perfekt som en forret eller en let frokost på en varm sommerdag. Den er nem at lave, og indeholder både rejer og krebsehaler sammen med lækre grønne asparges og en god dressing. Opskriften passer til 4 personer til forret eller 2 personer til frokost.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 0 min
Samlet tid 15 min
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 165 kcal

Ingredienser

  • 200 g rejer i lage
  • 200 g krebsehaler i lage
  • 8 grønne asparges
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 dl frisk dild
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kom rejer og krebsehaler i et dørslag og lad dem dryppe af.
  • Nu skal de grønne asparges tilberedes. Først skal man lige have den lidt seje ende af, det gøres led ved at tage fat i hver ende og knække den, så man har den del med toppen tilbage. Kom dem i kogende vand og giv dem ca. 3 min. Hæld det varme vand fra, og skyl dem under den kolde hane. Når de er kølet ned skal de lige dryppe af, dernæst skæres de i passende stykker på ca. 1 cm
  • Skær løget og den røde peberfrugt i små tern.
  • Hak dilden fint, og riv hvidløget fint.
  • Bland mayonnaise og creme fraiche i en skål sammen med dild og hvidløg, og smag til med salt og peber.
  • Kom løg, rød peber og asparges samt rejer og krebsehaler op i dressingen og rør det sammen
  • Og vupti! så har man den mest lækre skaldyrssalat.
  • Server den som forret eller frokost med et godt stykke brød eller hjemmebagte flutes.

Noter

Forbered gerne skaldyrssalaten i god tid. Den har godt af at stå og trække nogle timer i køleskabet inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 165kcalKulhydrater: 7gProtein: 23gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 256mgNatrium: 1402mgKalium: 416mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 2660IUC-vitamin: 48mgCalcium: 222mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk forret, Forret med rejer og krebsehaler, Forret med skaldyr, Forret til nytårsaften, krebsehalesalat, salat med krebsehaler, Salat med rejer og krebsehaler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Er du på jagt efter en anden forret med fisk eller rejer? Så vil jeg anbefale dig at prøve Avocado med rejer eller lakserilette med varmrøget laks.

Dressing til skaldyrssalat

Dressingen i denne opskrift passer godt til forskellige typer af skaldyrssalat. Du kan sagtens variere indholdet i din salat, og bruge den samme dressing med mayonnaise, creme fraiche, dild og hvidløg. Det er en klassisk og lækker dressing til skaldyrssalat, som du også kan bruge sammen med andre grøntsager, frugter og skaldyr. Prøv for eksempel at skifte asparges ud med melon, avocado eller mango.

Tapasret

Skaldyrssalat kan sagtens spises som en del af en større tapasanretning. Det gør vi tit, ligesom vi gør med lakserilette. Jeg synes det er rigtig dejligt med noget fisk eller skaldyr på tapasbordet, og det er også en god måde at få noget fisk i ungerne. Ellen elsker rejer, så det er ikke noget problem, men Johannes er lidt mere selektiv, men som regel går rejer og krebsehaler rent ind hos ham også.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

2 kommentarer til “Lækker skaldyrssalat”

  1. 5 stars
    Dejlig salat, bliver ikke dårligere med jomfruhummerhaler, ristet på panden, skåret i passende stykker, og blandet med alle de andre gode ting. Mums.

    Svar
    • Hej Torben
      Tak for din kommentar, det lyder bestemt meget lækkert med jomfruhummerhaler 🙂
      God weekend til dig.
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.