Vi elsker tunsalat herhjemme! Især hvis den er hjemmelavet. Det er nemt at lave sin egen tunsalat, og det smager skønt på en rugbrødsmad eller som fyld i for eksempel sandwich eller pitabrød. Læs med her og få den nemme opskrift.

Tunsalat til frokost
Vi elsker at servere tunsalat til frokost. Hvad enten det er på en almindelig søndag herhjemme, til julefrokost eller i madpakken til hverdag, så er tunsalat bare en vinder.
Det er en billig ret at lave, det smager virkelig godt, og så er det sundt og mættende. Vores børn er også vilde med det, og får det ofte med i madpakken. Det er altid et hit.
Mere madpakkeinspiration
Tunsalat med majs, ærter og peberfrugt
Her er vores go-to opskrift. Den er nem og med majs, ærter og peberfrugt. Det er sådan en rigtig familievenlig version. Sådan som vi alle sammen elsker den herhjemme.
Du kan nemt variere med andre grøntsager i din tunsalat, det bestemmer du selv selv. Du kan også sagtens springe ærterne over og bruge lidt flere majs hvis du synes. Det er en smags sag, og helt op til dig selv.
Hvordan laver man tunsalat?
Tunsalat er virkelig nemt at lave, og man kan tilpasse den efter hvilke grøntsager man bedst kan lide.
Til denne version skal man bruge:
- Tun i vand på dåse
- Ærter
- Majs
- Peberfrugt
- Skalotteløg
- Hvidløg
- Mayonnaise
- Citronsaft
- Creme fraiche
- Salt og peber
Det er ganske nemt at bikse denne nemme frokostret sammen. Først blandes dressingen af hakket skalotteløg, presset hvidløg, mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, salt og peber, og derefter blandes den med tun, peberfrugt i tern samt ærter og majs. Så er den klar til at spise på et stykke rugbrød eller et stykke ristet franskbrød.
Opskrift på tunsalat
Her får du vores nemme opskrift på en lækker tunsalat. Spis den til frokost eller sæt den på bordet når I skal have en god brunch, jule- eller påskefrokost. Det er en nem og billig ret, som er nem at lave, men som altid er et hit hos både voksne og børn.

Tunsalat opskrift
Ingredienser
- 2 ds tun i vand
- 1 dl ærter
- 1 dl majs
- 1 stk rød peberfrugt
Dressing:
- ½ stk skalotteløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 2 spsk creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at bland alle ingredienserne til dressingen.
- Skær peberfrugten i små tern, og bland den sammen med ærter, majs og tun.
- Vend dressingen sammen med tun og grøntsager, og smag til med ekstra salt og peber og evt. mere citronsaft.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her