Indhold

Rejesalat

Indhold

Rejesalat er godt som en let forret med brød til eller på frokostbordet til rugbrød. Det må ikke mangle på bordet til påske- eller julefrokost, og heldigvis er det nemt at lave. Læs med her og få vores opskrift.

opskrift på hjemmelavet rejesalat

Pift rugbrødsmaden op

Vi spiser gerne rugbrødsmadder til aftensmad en gang i mellem. Mest fordi børnene elsker rugbrødsmadder, og så gør det jo heller ikke noget at det er super nemt at forberede.

Derfor laver vi også ofte en god salat for eksempel denne rejesalat, en tunsalat eller æggesalat. Så er det lige lidt ekstra lækkert at spise rugbrødsmadder.

Lækker forret med rejer

På de dage hvor man gerne vil gøre det ekstra lækkert, så er det skønt med en lille forret før aftensmaden. Her passer denne salat perfekt ind. Den er nemlig nem at lave, og kan endda laves på forhånd så er det ekstra nemt.

Server rejesalaten med et godt stykke brød, og så behøver man ikke meget andet. Det skulle da lige være et glas koldt hvidvin.

rejesalat med masser af dild i sort skål

Hvordan laver man en god rejesalat?

Det er ikke så svært at lave hjemmelavet rejesalat, og man skal faktisk ikke bruge så mange ingredienser.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Rejer, i lage eller fra frost
  • Asparges, jeg bruger dem fra dåse, i sæson kan du bruge friske blancherede asparges.
  • Dild, det skal der til, og det passer så godt til rejer.
  • Rødløg, giver lidt skarphed og kontrast i den fede dressing.
  • Dressing der består af:
    • Creme fraiche
    • Mayonnaise, købt eller hjemmelavet.
    • Piskefløde, der piskes til flødeskum.
    • Salt og peber

Først laves dressingen. Fløden piskes til stiv flødeskum, og blandes med de andre ingredienser og smages til med salt og peber. Så tilsættes finthakket rødløg, hakket dild, asparges i mundrette stykker og selvfølgelig rejer, og det hele vendes rundt.

Nu er salaten klar til servering.

Rejesalat og hjemmebagt brød

Opskrift på den bedste rejesalat

Her får du vores opskrift på en let og lækker rejesalat. Den er god på et stykke friskbagt rugbrød til frokost eller med et godt franskbrød eller surdejsbrød til forret.

opskrift på hjemmelavet rejesalat
0 fra 0 stemmer

Rejesalat

Opskrift på lækker cremet salat med rejer til frokostbordet eller som forret.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 396 kcal

Ingredienser

  • 500 g rejer
  • 1 ds aspargessnitter
  • 0,5 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 stk rødløg
  • 1 bdt dild
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Dræn rejerne, og lad dem dryppe af i en si.
  • Dræn aspargessnitterne, og skær dem i mundrette stykker. Lad dem dryppe af i en si.
  • Pisk fløden til en stiv flødeskum, og vend den sammen med creme fraiche, mayonnaise og citronsaft. Smag dressingen til med salt og peber.
  • Hak rødløg og dild fint, og bland det i dressingen.
  • Vend rejer og aspargessnitter sammen med dressingen, og pynt eventuelt med lidt dild på toppen.
  • Server rejesalaten med et godt brød.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 396kcalKulhydrater: 6gProtein: 29gFedt: 28gMættet fedt: 8gKolesterol: 351mgNatrium: 1332mgKalium: 309mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 811IUC-vitamin: 19mgCalcium: 241mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Forret med rejer, Hjemmelavet rejesalat, Julefrokost, Påskefrokost
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg