Rejesalat er godt som en let forret med brød til eller på frokostbordet til rugbrød. Det må ikke mangle på bordet til påske- eller julefrokost, og heldigvis er det nemt at lave. Læs med her og få vores opskrift.

Pift rugbrødsmaden op
Vi spiser gerne rugbrødsmadder til aftensmad en gang i mellem. Mest fordi børnene elsker rugbrødsmadder, og så gør det jo heller ikke noget at det er super nemt at forberede.
Derfor laver vi også ofte en god salat for eksempel denne rejesalat, en tunsalat eller æggesalat. Så er det lige lidt ekstra lækkert at spise rugbrødsmadder.
Lækker forret med rejer
På de dage hvor man gerne vil gøre det ekstra lækkert, så er det skønt med en lille forret før aftensmaden. Her passer denne salat perfekt ind. Den er nemlig nem at lave, og kan endda laves på forhånd så er det ekstra nemt.
Server rejesalaten med et godt stykke brød, og så behøver man ikke meget andet. Det skulle da lige være et glas koldt hvidvin.
Hvordan laver man en god rejesalat?
Det er ikke så svært at lave hjemmelavet rejesalat, og man skal faktisk ikke bruge så mange ingredienser.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Rejer, i lage eller fra frost
- Asparges, jeg bruger dem fra dåse, i sæson kan du bruge friske blancherede asparges.
- Dild, det skal der til, og det passer så godt til rejer.
- Rødløg, giver lidt skarphed og kontrast i den fede dressing.
- Dressing der består af:
- Creme fraiche
- Mayonnaise, købt eller hjemmelavet.
- Piskefløde, der piskes til flødeskum.
- Salt og peber
Først laves dressingen. Fløden piskes til stiv flødeskum, og blandes med de andre ingredienser og smages til med salt og peber. Så tilsættes finthakket rødløg, hakket dild, asparges i mundrette stykker og selvfølgelig rejer, og det hele vendes rundt.
Nu er salaten klar til servering.
Opskrift på den bedste rejesalat
Her får du vores opskrift på en let og lækker rejesalat. Den er god på et stykke friskbagt rugbrød til frokost eller med et godt franskbrød eller surdejsbrød til forret.

Rejesalat
Ingredienser
- 500 g rejer
- 1 ds aspargessnitter
- 0,5 dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 rødløg
- 1 bdt frisk dild
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Dræn rejerne, og lad dem dryppe af i en si.
- Dræn aspargessnitterne, og skær dem i mundrette stykker. Lad dem dryppe af i en si.
- Pisk fløden til en stiv flødeskum, og vend den sammen med creme fraiche, mayonnaise og citronsaft. Smag dressingen til med salt og peber.
- Hak rødløg og dild fint, og bland det i dressingen.
- Vend rejer og aspargessnitter sammen med dressingen, og pynt eventuelt med lidt dild på toppen.
- Server rejesalaten med et godt brød.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Den bedste rejesalat jeg nogensinde har smagt
Hej Karina
Tak for din tilbagemelding, hvor er det dejligt at høre at du kunne lide rejesalaten.
Mvh Tina