Stegte kammuslinger er en delikatesse, det er nรฆsten tรฆt pรฅ at vรฆre den perfekte forret. Og serveret sammen med med noget godt tilbehรธr, sรฅ bliver det altsรฅ ikke meget bedre. Hvis du stรฅr og mangler en god forret til nytรฅr, eller bare hvis maden bare skal vรฆre lidt ekstra lรฆkker, sรฅ lรฆs med her.
Der er muslinger og sรฅ er der kammuslinger
Som overskriften siger, sรฅ er kammuslinger i mine รธjne noget helt andet end almindelige muslinger. De smager meget bedre, og konsistensen minder da ogsรฅ om noget helt andet end for eksempel blรฅmuslinger. Nรฅr det sรฅ er sagt, sรฅ sรฆtter jeg ogsรฅ meget pris pรฅ andre muslinger end lige kammuslinger.
Men en stegt kammusling kan noget! Smagen er mild og er nรฆrmere over i retning at noget med rejer/hummerhaler, den er fast i kรธdet og sรฅ passer den bare helt perfekt som en god forret.
Tilberedningen skal ske ved hรธj varme i en smule olie, og efterfรธlgende tilsรฆttes smรธr, der รธses over muslingerne. Og sรฅ skal de efter min mening lige nรธjagtigt have varmen i center, tรฆt pรฅ rรฅ uden helt at vรฆre det. Hvis man overtilbereder dem bliver de en smule mere “gummiagtige” i stedet for at smelte pรฅ tungen.
Og sรฅ er der alt det lรฆkre tilbehรธr der skal serveres til for at lรธfte den stegte kammusling til at vรฆre noget helt sรฆrligt. En god purรฉ, her kan det vรฆre blomkรฅlspurรฉ, jordskokkepurรฉ eller gulerodspurรฉ.
Dertil noget syrligt, som syltet fennikel, kapers, eller andet der kan give en smule syre. Sรฅ skal der noget knas pรฅ banen, jeg kan godt lide rugbrรธdsknas (smรธreristet hakket rugbrรธd) eller hakkede saltmandler og selvfรธlgelig noget grรธnt. Alt samles pรฅ en tallerken og serveres med et glas tรธr hvidvin.
Mere gรฆstemad
Ingrediensnoter
Kammuslinger – Find nogle store af god kvalitet. Jeg har kรธbt i Fรธtex, ellers kan man finde dem hos fiskemanden. Den nemme lรธsning er at fรฅ dem helt klar, men det kan nu ogsรฅ noget hvis man finder dem med skal og det hele. Her skal de bare renses og klargรธres.
Olie – En smagsneutral olie som vindruekerneolie eller lignende.
Smรธr – Bruges til at give smag, den der rare smรธrsmag.
Salt & Peber – Kammuslingerne drysses med fint salt og en godt drys peber. Hvis du kan finde hvid peber, sรฅ kan du bruge det.
Hvordan laver man stegte kammuslinger?
Det er virkelig nemt at lave kammuslinger! Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du gรธr med billeder der viser processen.
- Krydder kammuslingerne pรฅ den ene side, og kom dem pรฅ en meget varm pande med olie.
- De krydres nu ogsรฅ med salt og peber pรฅ siden der vender op.
- Efter ca. 1,5 minut vendes kammuslingerne.
- Der tilsรฆttes en god klat smรธr og det รธses over kammuslingerne der igen tilberedes i ca. 1,5 minut pรฅ den anden side. Tag dem af panden og lad dem trรฆkke et par minutter pรฅ en rist inden de er klar til servering.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Kammuslinger har en god umamismag, lidt sรธdelig meget mild smag der vil kunne spises af de fleste.
Andre skaldyrsretter du mรฅske vil synes om
Tips og Tricks
- Optรธning af kammuslinger
- Tรธ kammuslingerne op pรฅ kรธl, eller i koldt vand i en vakuumpose.
- Brug en god pande
- Brug en stรธbejernspande, eller en pande med god varmefordeling.
Serveringsforslag
- Server med blomkรฅlspurรฉ, brunet smรธr, hakkede kapers og รฆrteskud.
- Server med sauce blanquette, dildolie, smรธrristet rugbrรธdsknas og radiseskud.
- Server med gulerodspurรฉ, syltet fenikel, รฆrteskud og hakkede saltmandler.
Opskrift pรฅ tilberedning af kammuslinger
Her fรฅr du vores ultra nemme opskrift pรฅ lรฆkre stegte kammuslinger. Den perfekte lille lรฆkre forret til nytรฅrsmenuen, eller bare hvis det skal vรฆre lidt ekstra lรฆkkert.
Forkรฆl og imponer familien nรฆste gang du inviterer pรฅ middag og server kammuslinger.
Stegte kammuslinger
Ingredienser
- 12 kammuslinger
- 1 spsk olie, smagsneutral
- 20 g smรธr
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sรฅdan gรธr du
- Pรฅ en tykbundet pande varmes olien op til hรธj varme.1 spsk olie
- Imens olien varmer op, duppes kammuslingerne helt tรธrre med kรธkkenrulle. De krydres herefter med salt og peber pรฅ den ene side.12 kammuslinger, Salt, Peber
- Kom nu kammuslingerne pรฅ den varme pande og tilbered dem i 1ยฝ – 2 minutter eller til de har fรฅet en god stegeflade. Krydder dem med salt og peber inden de vendes.Salt, Peber
- Kammuslingerne vendes og der tilsรฆttes smรธr til panden. De tilberedes igen i 1ยฝ – 2 minutter i mens smรธrret รธses over med en ske. Nรฅr de er fรฆrdige tages de af panden og stilles pรฅ en rist. Lad dem trรฆkke i et par minutter inden de serveres.20 g smรธr
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her