Anderilette

Anderilette af rester af anden, er en super god ret dagen efter Mortensaften eller juleaften hvis man ikke lige orker at spise and med hele molevitten en gang mere. Det er nemt at lave og så smager det skønt.

Vi elsker den her variant med de salte kapers og friske krydderurter. Og så enten på en skive brød eller med nogle rugbrødschips til. Det er bare guf. Sidst vi fik rilette af and, købte vi nogle små tartelet-skaller, som vi fik det i. Det var børnene helt vilde med, og det hele blev spist på ingen tid. Det vil også være en mega god i de til et tapasbord eller brunchbord.

Anderilette - Opskrift på rilette med and - brug gerne resterne af and fra jul eller mortensaften

Anderilette opskrift

Her er vores bud på en dejlig anderilette der kan laves på resterne af julemanden eller andestegen fra Mortensaften. Hvis du ikke har nogen rester, så fungerer confiteret and også super godt (confitér for eksempel nogle lår i sous vide eller køb en gang confiteret and på dåse i supermarkedet).

Anderilette - Opskrift på rilette med and - brug gerne resterne af and fra jul eller mortensaften

Anderilette opskrift

Brug rester af anden til en dejlig rilette
0 fra 0 stemmer
Ret: Forret, Frokost, Madpakke
Køkken: Dansk
Keyword: Jul, Julefrokost, lchf, Mortensaften, Vinter
Samlet tid: 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4

Ingredienser

  • 300 g andekød, rester fra and eller confiteret and
  • 1 dl andefond
  • 3 spsk andefedt
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 tsk frisk timian, fint hakket
  • 1 spsk frisk persille, fint hakket
  • 3 stk peberkorn
  • 1 spsk kapers, hakkede
  • 1 tsk grov dijonsennep
  • 2 tsk sherryeddike
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Kom andefond, laurbærblad, timian, peberkorn i en gryde og giv det opkog. Lad det stå og trække et par minutter og hæld derefter fonden igennem en si.
  • Smelt andefedt i en gryde og stil til siden.
  • Findel andekødet, kør det evt. på en blender til den ønskede konsistens er nået. jeg kan godt lide at der er lidt stuktur tilbage.
  • I en skål røres andekød, andefond, andefedt, persille, kapers, dijonsennep samt sherryeddike sammen. Smag til med salt og peber og server med ristet brød.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Lakserilette med varmrøget laks

Anderilette – Tips og tricks

  • Sørg for at smage riletten godt til. Fordi and er fedt, skal du typisk bruge lidt mere syre end du regner med.
  • Hvis du har rester af and, så frys dem ned, så har du altid and til at lave denne rilette af når du får lyst.

Serveringsforslag

  • Spises til et stykke rugbrød eller andet godt brød.
  • Fungerer godt på et tapasbord eller til brunch.

Opbevaring og frysning

  • Hvis du laver riletten på rester af and, så anbefaler vi at du højest gemmer den i 1-2 dage i køleskabet.
  • Vi anbefaler at du fryser anderesterne ned, og først laver selve riletten når den skal spises.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares