Anderilette med rester af andestegen, er en super god ret dagen efter Mortensaften eller Juleaften hvis man ikke lige orker at spise and med hele molevitten en gang mere. Det er nemt at lave og så smager det skønt. Læs med her og få vores opskrift.
Brug rester af and til frokost
Dagen efter en god middag med andesteg, brunede kartofler og sovs, har vi ikke altid lyst til sådan en omgang lige med det samme igen. Derfor bruger vi ofte resterne af andestegen til en fantastisk anderilette.
Den er virkelig skøn dagen efter Mortensaften eller jul, når man skal have brugt anderesterne.
Vi elsker den her variant med de salte kapers og friske krydderurter. Og så enten på en skive brød eller med nogle rugbrødschips til. Det er bare guf.
Vi har også tidligere købt nogle små tartelet-skaller, som vi fik det i. Det var børnene helt vilde med, og det hele blev spist på ingen tid. Det vil også være en mega god ide til et tapasbord eller brunchbord.
Sådan en portion er den perfekte frokost dagen oven på Mortensaften eller juleaften hvor man har spist lidt for meget, og har brug for lidt let mad. Det er både let at lave, og så smager det fantastisk!
Mere juleinspiration
Ingrediensnoter
Andekød – Tilberedt andekød. Det kan være rester fra andestegen eller confiterede andelår.
Andefond – Hvis du har noget hjemmelavet er det selvfølgelig lækkert, men ellers kan du fint bruge den købte slags også.
Andefedt – Gem endelig fedtet fra andestegen. Det smager skønt i både hjemmelavet rødkål, og som her i rilette. Hvis du ikke har andefedt, kan det købes i de fleste supermarkeder her op til jul
Laurbærblad, frisk timian og peberkorn – Skal lige koges op med andefonden, for at give ekstra smag til fonden der skal bruges i riletten.
Frisk persille – Persillen giver noget friskhed og et pift til den ellers lidt fede anderilette. Den skal du ikke springe over!
Kapers – Kapers er bare lækkert! Og her bidrager de virkelig med noget salt og syrligt, som vi ikke vil undvære.
Hvordan laver man anderilette?
Riletten her er ganske enkel at lave, især hvis du har rester af andestegen, lidt andefedt og måske endda lidt andefond. Ellers kan den købte version også sagtens bruges til opskriften.
Først koges andefonen op med timian, laurbærblade og peberkorn. Herefter smeltes andefedtet, og det findelte andekød røres i en skål med den siede andefond, andefedt, hakket persille, hakkede kapers, sennep, sherryeddike og salt og peber.
Anderiletten kan spises på ristet rugbrød, franskbrød eller flutes, og den smager altså helt fantastisk. Den er altid et hit dagen efter man har fået and, eller til julefrokosten.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan du godt. Du skal dog være lidt opmærksom hvis du bruger rester af andekød der allerede har ligget nogle dage. Hvis du laver riletten på rester af and, så anbefaler vi at du højest gemmer den i 1-2 dage i køleskabet. Vi anbefaler dog som udgangspunkt at du fryser anderesterne ned, og først laver selve riletten når den skal spises.
Andre frokostretter du måske vil synes om
- Lakserilette med varmrøget laks
- Hønsesalat med bacon
- Mormors æbleflæsk med bacon
- Karrysalat
- Ristet brød med varmrøget laks og syltede rødløg
Tips og Tricks
- Tilsmagning
- Sørg for at smage riletten godt til. Fordi and er fedt, skal du typisk bruge lidt mere syre end du regner med. Så giv den lidt ekstra eddike, og eventuelt mere salt og peber alt efter hvor salt sit kød er til at starte med.
- Frys dine anderester ned
- Hvis du har rester af and, så frys dem ned, så har du altid and til at lave denne rilette af når du får lyst.
Serveringsforslag
- Spises til et stykke rugbrød eller andet godt brød.
- Fungerer godt på et tapasbord eller til brunch for eksempel med sprøde stykker franskbrød eller med rugbrødschips.
Elsker du and?
Prøv også vores opskrifter på Andesteg i ovn eller Stegt andebryst på pande
Opskrift på rilette af and
Her er vores bud på en dejlig anderilette der kan laves på resterne af julemanden eller andestegen fra Mortensaften.
Hvis du ikke har nogen rester, så fungerer confiteret and også super godt (confitér for eksempel nogle lår i sous vide eller køb en gang confiteret and på dåse i supermarkedet).
Anderilette
Ingredienser
- 300 g andekød, rester eller confiteret and
- 1 dl andefond
- 3 spsk andefedt
- 1 laurbærblad
- 1 tsk frisk timian
- 3 peberkorn
- 1 spsk frisk persille
- 1 spsk kapers
- 1 tsk grov dijonsennep
- 2 tsk sherryeddike
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Kom andefond, laurbærblad, finthakket timian og peberkorn i en gryde og giv det opkog. Lad det stå og trække et par minutter og hæld derefter fonden igennem en si.1 dl andefond, 1 laurbærblad, 1 tsk frisk timian, 3 peberkorn
- Smelt andefedt i en gryde og stil til siden.3 spsk andefedt
- Findel andekødet, kør det evt. på en blender til den ønskede konsistens er nået. Jeg kan godt lide at der er lidt struktur tilbage, så jeg plukker det bare fra hinanden.300 g andekød
- I en skål røres det findelte andekød sammen med andefond, andefedt, finthakket persille, hakkede kapers, dijonsennep samt sherryeddike.1 spsk frisk persille, 1 spsk kapers, 1 tsk grov dijonsennep, 2 tsk sherryeddike
- Smag riletten til med salt og peber. Saltmængden afhænger meget af hvor salt din fond er, så husk at smage inden du kommer ekstra salt i.Salt, Peber
- Server med et godt brød eller sprøde rugbrødschips til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. november 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her