Indhold

Anderilette

Indhold

Anderilette af rester af anden, er en super god ret dagen efter Mortensaften eller juleaften hvis man ikke lige orker at spise and med hele molevitten en gang mere. Det er nemt at lave og så smager det skønt. Læs med her og få vores opskrift på rilette af and.

Anderilette - Opskrift på rilette med and - brug gerne resterne af and fra jul eller mortensaften

Gå til opskrift

Brug rester af and til frokost

Dagen efter en god middag med andesteg, brunede kartofler og sovs, har vi ikke altid lyst til sådan en omgang lige med det samme igen. Derfor bruger vi ofte resterne af andestegen til en fantastisk anderilette.

Vi elsker den her variant med de salte kapers og friske krydderurter. Og så enten på en skive brød eller med nogle rugbrødschips til. Det er bare guf.

Sidst vi fik rilette af and, købte vi nogle små tartelet-skaller, som vi fik det i. Det var børnene helt vilde med, og det hele blev spist på ingen tid. Det vil også være en mega god i de til et tapasbord eller brunchbord.

Sådan en portion er den perfekte frokost dagen oven på Mortensaften eller juleaften hvor man har spist lidt for meget, og har brug for lidt let mad. Det er både let at lave, og så smager det fantastisk!

anderilette af rester i glas med rugbrødschips

Hvordan laver man anderilette?

Riletten her er ganske enkel at lave, især hvis du har rester af andestegen, lidt andefedt og måske endda lidt andefond. Ellers kan den købte version også sagtens bruges til opskriften. Til retten her skal du bruge:

  • Andekød, rester fra andestegen eller confiteret and
  • Andefond
  • Andefedt
  • Laurbærblad
  • Frisk timian
  • Frisk persille
  • Peberkorn
  • Kapers
  • Grov dijonsennep
  • Sherryeddike
  • Salt og peber

Først koges andefonen op med timian, laurbærblade og peberkorn. Herefter smeltes andefedtet, og det findelte andekød røres i en skål med den siede andefond, andefedt, hakket persille, hakkede kapers, sennep, sherryeddike og salt og peber.

Anderiletten kan spises på ristet rugbrød, franskbrød eller flutes.

Gå til opskrift

Anderilette opskrift

Her er vores bud på en dejlig anderilette der kan laves på resterne af julemanden eller andestegen fra Mortensaften. Hvis du ikke har nogen rester, så fungerer confiteret and også super godt (confitér for eksempel nogle lår i sous vide eller køb en gang confiteret and på dåse i supermarkedet).

Opskrift på anderilette med rester af and
5 fra 2 stemmer

Anderilette opskrift

Brug rester af anden til en dejlig rilette
Opskrift lavet af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 20 min
Ret Forret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 399 kcal

Ingredienser

  • 300 g andekød, rester eller confiteret and
  • 1 dl andefond
  • 3 spsk andefedt
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 tsk frisk timian, fint hakket
  • 1 spsk frisk persille, fint hakket
  • 3 stk peberkorn
  • 1 spsk kapers, hakkede
  • 1 tsk grov dijonsennep
  • 2 tsk sherryeddike
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Kom andefond, laurbærblad, timian, peberkorn i en gryde og giv det opkog. Lad det stå og trække et par minutter og hæld derefter fonden igennem en si.
  • Smelt andefedt i en gryde og stil til siden.
  • Findel andekødet, kør det evt. på en blender til den ønskede konsistens er nået. jeg kan godt lide at der er lidt stuktur tilbage.
  • I en skål røres andekød, andefond, andefedt, persille, kapers, dijonsennep samt sherryeddike sammen. Smag til med salt og peber og server med ristet brød.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 399kcalKulhydrater: 1gProtein: 9gFedt: 39gMættet fedt: 13gKolesterol: 67mgNatrium: 157mgKalium: 183mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 206IUC-vitamin: 4mgCalcium: 8mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Anderester, anderilette af rester, Jul, Julefrokost, lchf, Mortensaften, Rester af andesteg, Rilette af and, Vinter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Lakserilette med varmrøget laks

Anderilette – Tips og tricks

  • Sørg for at smage riletten godt til. Fordi and er fedt, skal du typisk bruge lidt mere syre end du regner med.
  • Hvis du har rester af and, så frys dem ned, så har du altid and til at lave denne rilette af når du får lyst.

Serveringsforslag

  • Spises til et stykke rugbrød eller andet godt brød.
  • Fungerer godt på et tapasbord eller til brunch.

Opbevaring og frysning

  • Hvis du laver riletten på rester af and, så anbefaler vi at du højest gemmer den i 1-2 dage i køleskabet.
  • Vi anbefaler at du fryser anderesterne ned, og først laver selve riletten når den skal spises.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. november 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg