Hjem » Frokost » Hønsesalat med bacon

Hønsesalat med bacon

Den helt rigtige smag af lækker kylling, bacon og smørstegte svampe. Hjemmelavet hønsesalat med bacon er bare det bedste! Serveret helt enkelt på et stykke godt rugbrød, eller i en sprød croissant, så er jeg i himlen. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste hjemmelavede hønsesalat med bacon, så læs med her og få vores opskrift.

hønsesalat med bacon, asparges og champignoner

Kyllingesalat med drøn på smagen

På et godt gammeldags frokostbord er der bare nogle ting der skal være, og for mig er en klassisk hønsesalat helt klart en af dem. Derudover kommer selvfølgelig lidt sild, en lun leverpostej og et par andre småting, mere behøver jeg ikke. Det gælder både når vi snakker julefrokost og påskefrokost.

Hønsekødssalat, eller hønsesalat med bacon, som vi kalder det, er en vaskeægte klassiker. Vi har i mange år købt hønsesalat, men det kan altså ikke betale sig! Der er en verden til forskel i smagen og konsistensen, og det bedste er at man kan “dreje” smagen lige i den retning man selv ønsker.

Vores opskrift på kyllingesalat med bacon er den helt traditionelle med sprød bacon, asparges og smørristede champignoner. Den kombination kan bare noget, og forenet i en lækker cremet mild dressing, så bliver det altså ikke bedre.

Hønsesalaten kan du servere som et lækker pålæg til frokosten op til jul, ved morgenbordet på et stykke ristet brød eller hvad med i en lækker sprød croissant som en frokostret.

Vi kender jo også alle sammen Hønsesalat som en forret serveret på en skive ananas, det er var vidst lidt en 70/80’er ting, men det smager nu stadigvæk godt, og altså endnu bedre hvis d laver det selv fra bunden.

I vores opskrift er der brugt kyllingelår, men det kan sagtens erstattes af brystkød, jeg synes bare der er mere smag i lårkødet, og det bliver heller ikke så tørt. Fordi kogetiden for lårene er relativ lang, så kan det godt betale sig at forberede det i forvejen, og så tage kødet ud af køleskabet når det skal bruges.

Faktisk kan du også med fordel riste svampene og bacon i forvejen, da det alt sammen skal køles helt ned inden det blandes sammen i dressingen.

Hvis du selv koger lårene, så husk lige at gemme fonden der er tilbage i gryden, den kan med fordel anvendes i supper, eller saucer efterfølgende.

hønsesalat eller kyllingesalat med bacon, champignoner og asparges

Ingrediensnoter

Kyllingelår – Kan erstattes af brystkød hvis man er mere til det.

Bacon – Bacon kan efter min mening ikke undværes i en klassisk hønsesalat, det giver den der dejlige salte, røgede smag til salaten.

Champignoner – Smørristede champignoner er bare godt og skal være med i salaten. Du kan sagtens bruge andre svampe i stedet for, prøv med kantareller, østershatte eller portobellosvampe.

Hvide asparges – Hvide asparges på glas er fint, men du kan faktisk også bruge grønne. De skal bare have et let opkog inden, de giver også lidt mere struktur i hønsesalaten end de bløde hvide på glas.

Hvordan laver man hønsesalat med bacon?

Her kommer er en kort gennemgang af hvordan du laver verdens bedste hønsesalat med bacon hjemme hos dig selv.

Jeg går ud fra at du har kyllingekød, sprødstegt bacon og smørstegte champignoner klar og kølet af. Hvis ikke, kan du finde ud af hvordan du laver det længere nede på siden.

I en stor skål blandes creme fraiche, mayonnaise samt dijonsennep sammen. Hak purløget fint og kom det i dressingen sammen med kyllingekødet, den sprødstegte bacon samt svampene og asparges, salt, peber, sukker og citronsaft og vend det grundigt sammen.

Smag hønsesalaten til med ekstra salt, sukker, peber og citronsaft om nødvendigt.

Server hønsesalaten straks, eller stil den på køl til den skal på bordet.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmelavet hønsesalat med bacon serveret med rugbrød

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man hønsesalat?

Hønsesalat kan holde sig i køleskabet i et par dage.

Kan hønsesalat fryses?

Nej, det egner sig ikke til at blive frosset ned. Du kan fryse kyllingekødet inden det kommer i dressingen.

Kan jeg bruge andet end kyllingelår?

Ja, du kan sagtens skifte lårene ud med kyllingebryst. Det korter også lidt af tilberedningstiden, da de ikke skal koge så lang tid. Du kan også bruge rester af kyllingekød hvis du har noget tilbage fra aftensmaden.

Andre kyllinge retter du måske vil synes om

hønsesalat med bacon og champignoner i skål

Opskrift på hønsesalat med bacon

Her får du vores opskrift på den bedste hønsesalat med bacon og smørristede champignoner. Der er velsmag i lange baner og du kan lie så godt lave en stor portion, for det forsvinder hurtigt!

Du kan servere hjemmelavet hønsesalat til julefrokosten, til forret, eller bare til en helt almindelig hyggefrokost med familien. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

hønsesalat med bacon, asparges og champignoner
5 fra 2 stemmer

Hønsesalat med bacon

Opskrift på hønsesalat med bacon
Hjemmelavet hønsesalat hører sig til på bordet til julefrokost eller påskefrokost. Det er nemt at lave, og så smager det fantastisk. I denne version får du hønsesalat med bacon, champignoner, hvide asparges og purløg.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 5 min
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 659 kcal

Ingredienser

  • 12 kyllingelår, svarende til 400 gram kyllingekød
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • Vand
  • 1 spsk tørret timian
  • 2,5 spsk salt
  • Peber
  • 1 hønsebouillonterning

Hønsesalat

  • 30 g smør
  • 350 g champignoner
  • 200 g bacon
  • 1 dl mayonnaise
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl purløg
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 125 g hvide asparges
  • 0,5 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

Forberedelse:

  • Bladsellerien skæres i skiver, løget halveres, guleroden skæres i skiver. Kom det i en stor gryde sammen med kyllingelårene og fyld koldt vand på så det dækker.
  • Kom tørret timian, salt, peber samt hønsebouillon i gryden. Stil den på komfuret og bring vandet i kog. Skru ned for varmen så det simrer. Husk at skumme overfladen løbende i starten.
  • Nu skal kyllingelårene simre i ca. 40 minutter.
  • Når kødet er helt mørt tages kyllingelårene op, og kødet pilles fra. Lad kødet køle helt ned inden det er klart til brug i hønsesalaten.
    Husk at hælde fonden fra gryden igennem en si og gemme den. Den kan bruges som en basis for en god suppe.
  • I mens kyllingen står og simrer forberedes bacon og smørstegte champignoner.
  • Svampene renses og deles i kvarte eller passende mundrette stykker. På en pande smeltes smør. Kom svampene i og svits dem til al væde er fordampet. Derefter stilles de til siden så de kan køle helt af.
  • Baconen skøres i tern og svitses på en stor pande til den er gylden og sprød, hæld fedet fra og stil baconen til siden så den kan køle af.

Hønsesalaten:

  • I en skål blandes cremefraiche og mayonnaise sammen med dijonsennep.
  • Purløget hakkes og kommes i. Tilsæt salt, peber, sukker, citronsaft og rør dressingen grundigt sammen.
  • De hvide asparges skæres i mundrette stykker og kommes i dressingen sammen med kyllingekødet (cirka 400 gram), bacon og champignoner.
  • Vend hønsesalaten rundt og smag den til.
  • Server den bedste hønsesalat med et godt stykke rugbrød, i en croissant eller helt klassisk på en skive ananas til forret.

Hvad skal du huske til næste gang?



Nutrition

Serving: 1personKalorier: 659kcalKulhydrater: 10gProtein: 22gFedt: 60gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 17gEnkeltumættet fedt: 20gTransfedt: 1gKolesterol: 130mgNatrium: 1221mgKalium: 745mgFibre: 2gSukker: 4gA-vitamin: 1764IUC-vitamin: 19mgCalcium: 116mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dansk forret, gammeldags frokostbord, hønsekødssalat, Klassisk dansk mad, kyllingesalat med asparges, kyllingesalat med bacon, mormor hønsesalat
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af hønsesalat

hønsesalat med bacon og rugbrød til

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Photo of author

Opskrift af Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.