Den helt rigtige smag af lækker kylling, bacon og smørstegte svampe. Hjemmelavet hønsesalat med bacon er bare det bedste! Serveret helt enkelt på et stykke godt rugbrød, eller i en sprød croissant, så er jeg i himlen. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave den bedste hjemmelavede hønsesalat med bacon, så læs med her og få vores opskrift.
Kyllingesalat med drøn på smagen
På et godt gammeldags frokostbord er der bare nogle ting der skal være, og for mig er en klassisk hønsesalat helt klart en af dem. Derudover kommer selvfølgelig lidt sild, en lun leverpostej og et par andre småting, mere behøver jeg ikke. Det gælder både når vi snakker julefrokost og påskefrokost.
Hønsekødssalat, eller hønsesalat med bacon, som vi kalder det, er en vaskeægte klassiker. Vi har i mange år købt hønsesalat, men det kan altså ikke betale sig! Der er en verden til forskel i smagen og konsistensen, og det bedste er at man kan “dreje” smagen lige i den retning man selv ønsker.
Vores opskrift på kyllingesalat med bacon er den helt traditionelle med sprød bacon, asparges og smørristede champignoner. Den kombination kan bare noget, og forenet i en lækker cremet mild dressing, så bliver det altså ikke bedre.
Hønsesalaten kan du servere som et lækker pålæg til frokosten op til jul, ved morgenbordet på et stykke ristet brød eller hvad med i en lækker sprød croissant som en frokostret.
Vi kender jo også alle sammen Hønsesalat som en forret serveret på en skive ananas, det er var vidst lidt en 70/80’er ting, men det smager nu stadigvæk godt, og altså endnu bedre hvis d laver det selv fra bunden.
I vores opskrift er der brugt kyllingelår, men det kan sagtens erstattes af brystkød, jeg synes bare der er mere smag i lårkødet, og det bliver heller ikke så tørt. Fordi kogetiden for lårene er relativ lang, så kan det godt betale sig at forberede det i forvejen, og så tage kødet ud af køleskabet når det skal bruges.
Faktisk kan du også med fordel riste svampene og bacon i forvejen, da det alt sammen skal køles helt ned inden det blandes sammen i dressingen.
Hvis du selv koger lårene, så husk lige at gemme fonden der er tilbage i gryden, den kan med fordel anvendes i supper, eller saucer efterfølgende.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kyllingelår – Kan erstattes af brystkød hvis man er mere til det.
Bacon – Bacon kan efter min mening ikke undværes i en klassisk hønsesalat, det giver den der dejlige salte, røgede smag til salaten.
Champignoner – Smørristede champignoner er bare godt og skal være med i salaten. Du kan sagtens bruge andre svampe i stedet for, prøv med kantareller, østershatte eller portobellosvampe.
Hvide asparges – Hvide asparges på glas er fint, men du kan faktisk også bruge grønne. De skal bare have et let opkog inden, de giver også lidt mere struktur i hønsesalaten end de bløde hvide på glas.
Hvordan laver man hønsesalat med bacon?
Her kommer er en kort gennemgang af hvordan du laver verdens bedste hønsesalat med bacon hjemme hos dig selv.
Jeg går ud fra at du har kyllingekød, sprødstegt bacon og smørstegte champignoner klar og kølet af. Hvis ikke, kan du finde ud af hvordan du laver det længere nede på siden.
I en stor skål blandes creme fraiche, mayonnaise samt dijonsennep sammen. Hak purløget fint og kom det i dressingen sammen med kyllingekødet, den sprødstegte bacon samt svampene og asparges, salt, peber, sukker og citronsaft og vend det grundigt sammen.
Smag hønsesalaten til med ekstra salt, sukker, peber og citronsaft om nødvendigt.
Server hønsesalaten straks, eller stil den på køl til den skal på bordet.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Hønsesalat kan holde sig i køleskabet i et par dage.
Nej, det egner sig ikke til at blive frosset ned. Du kan fryse kyllingekødet inden det kommer i dressingen.
Ja, du kan sagtens skifte lårene ud med kyllingebryst. Det korter også lidt af tilberedningstiden, da de ikke skal koge så lang tid. Du kan også bruge rester af kyllingekød hvis du har noget tilbage fra aftensmaden.
Andre kyllinge retter du måske vil synes om
- Tarteletter med høns i asparges
- Pastafad med kylling
- Kylling i fad med grøntsager
- Quesadillas med kylling
- Kylling stroganoff
Opskrift på hønsesalat med bacon
Her får du vores opskrift på den bedste hønsesalat med bacon og smørristede champignoner. Der er velsmag i lange baner og du kan lie så godt lave en stor portion, for det forsvinder hurtigt!
Du kan servere hjemmelavet hønsesalat til julefrokosten, til forret, eller bare til en helt almindelig hyggefrokost med familien. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.
Hønsesalat med bacon
Ingredienser
- 12 kyllingelår, svarende til 400 gram kyllingekød
- 1 stilk bladselleri
- 1 løg
- 1 gulerod
- Vand
- 1 spsk tørret timian
- 2,5 spsk salt
- Peber
- 1 hønsebouillonterning
Hønsesalat
- 30 g smør
- 350 g champignoner
- 200 g bacon
- 1 dl mayonnaise
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl purløg
- 1 tsk citronsaft
- 0,5 tsk dijonsennep
- 125 g hvide asparges
- 0,5 tsk sukker
- 1 tsk salt
- Peber
Sådan gør du
Forberedelse:
- Bladsellerien skæres i skiver, løget halveres, guleroden skæres i skiver. Kom det i en stor gryde sammen med kyllingelårene og fyld koldt vand på så det dækker.
- Kom tørret timian, salt, peber samt hønsebouillon i gryden. Stil den på komfuret og bring vandet i kog. Skru ned for varmen så det simrer. Husk at skumme overfladen løbende i starten.
- Nu skal kyllingelårene simre i ca. 40 minutter.
- Når kødet er helt mørt tages kyllingelårene op, og kødet pilles fra. Lad kødet køle helt ned inden det er klart til brug i hønsesalaten.Husk at hælde fonden fra gryden igennem en si og gemme den. Den kan bruges som en basis for en god suppe.
- I mens kyllingen står og simrer forberedes bacon og smørstegte champignoner.
- Svampene renses og deles i kvarte eller passende mundrette stykker. På en pande smeltes smør. Kom svampene i og svits dem til al væde er fordampet. Derefter stilles de til siden så de kan køle helt af.
- Baconen skæres i tern og svitses på en stor pande til den er gylden og sprød, hæld fedet fra og stil baconen til siden så den kan køle af.
Hønsesalaten:
- I en skål blandes cremefraiche og mayonnaise sammen med dijonsennep.
- Purløget hakkes og kommes i. Tilsæt salt, peber, sukker, citronsaft og rør dressingen grundigt sammen.
- De hvide asparges skæres i mundrette stykker og kommes i dressingen sammen med kyllingekødet (cirka
400 gram), bacon og champignoner. - Vend hønsesalaten rundt og smag den til.
- Server den bedste hønsesalat med et godt stykke rugbrød, i en croissant eller helt klassisk på en skive ananas til forret.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Flere billeder af hønsesalat
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
hej
Jeg vil pröve din hönsesalat med bacon, der står at der skal br uges 2 1/2 spsk salt til kogelagen kan det väre rigtigt?
Hilsen Lisbeth
Hej Lisbeth.
Der skulle en del vand til før kyllingelårene var dækket helt med vand, så det krævede en del salt sammen med bouillonterningen, for at få kogelagen til at smage af noget.
Du kan også prøve med halvdelen af saltet, og så komme mere i hvis du synes at den mangler. Jeg plejer at salte til “kanten” og selve kyllingekødet optager slet ikke så meget salt som man tror.
Jeg håber du bliver glad for hønsesalaten når den er færdig.
De bedste hilsner
Rasmus – Mad For Madelskere
Fantastisk
Hej Per
Dejligt at høre, tak for din feedback 😍
Mvh Tina