Påsken byder på masser af lækker mad, og en af de opskrifter vi laver igen og igen er djævleæg, eller deviled eggs, som de også kaldes. Det er kogte halve æg med fyld, som både er smukke på påskebordet, og som smager fantastisk. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Æg til påskefrokosten
Her i påsken er der nok flere af os der holder påskefrokost for familie og venner. Det er en skøn tradition, og en dejlig mulighed for at se nogle mennesker man måske ikke ser ofte nok i hverdagen.
Til en påskefrokost skal der gerne være lækker mad. Men det behøver ikke at betyde at du skal stå i køkkenet hele dagen.
Denne opskrift på djævleæg er en super nem opskrift på æg til påskefrokosten, som også er hurtig at lave.
Og så kan du sagtens lave dem dagen i forvejen hvis du vil spare ekstra tid.
Deviled eggs er kogte æg, hvor blommen er taget ud og blandet med mayonnaise, sennep og andre smagsgivere, og så bliver cremen fyldt tilbage i æggene.
Her pynter vi med lidt dild og et drys paprika, der er smukt at se på, og så giver det en god smag.
Her i Sønderjylland spiser vi jo ofte solæg til påske, og djævleæg er nok den mere nedtonede version, hvor alle kan være med, også ungerne.
Ingrediensnoter
Æg – Æggene skal koges til de er hårdkogte, så man kan skrabe blommen ud.
Mayonnaise – Mayonnaise er det der holder æggeblommecremen sammen.
Sennep – Jeg bruger to forskellige slags sennep i denne opskrift, en sød og klassisk dijon for styrke. Du kan bruge den sennep du bedst kan lide, og du kan smage cremen til så den får styrke som du gerne vil have det.
Paprika og dild – Kommes på toppen. Det ser smukt ud, og så giver det selvfølgelig også noget til smagen. Du kan også bruge et par dråber tabasco hvis du vil have ekstra meget styrke.
Hvordan laver man djævleæg?
Det er så nemt at lave djævleæg til påskefrokosten.
Først skal æggene koges til de er hårdkogte. Det tager cirka 10 minutter i kogende vand. Så skal æggene køles ned og pilles inden de kan deles på langs, og blommen skrabes ud i en skål.
Æggeblommerne blandes med mayonnaise, sennep, æblecidereddike, salt og peber, og smages til. Så kommes cremen i en sprøjtepose og fyldes tilbage i de halve æg.
Æggene pyntes med et drys paprika og dild, og så er de klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
De færdige deviled eggs skal opbevares i køleskabet indtil servering.
Ja, det kan de sagtens. Fyld æggene og kom dem i en lufttæt plastbøtte med låg, og sæt bøtten i køleskabet. Vent med at pynt med dild og paprika til lige inden servering.
Ja, du kan også pynte dine æg med purløg eller karse.
Ja, du kan give dem et par dråber tabasco eller chili sauce på toppen i stedet hvis du synes. Paprika er dog både smukt og giver lidt styrke til æggene.
Andre påskeopskrifter med æg du måske vil synes om
Tips og tricks til djævleæg
- Prøv at komme hakkede krydderurter i æggeblommecremen. Det kan være dild, purløg, karse eller ramsløg.
- Brug den sennep du bedst kan lide. Hvis du vil have dem lidt stærke, så brug en stærk sennep.
- Kom et par rejer, krebsehaler eller stenbiderrogn på toppen. Det er smukt og smager godt.
Serveringsforslag
- Server som en forårsfrokost sammen med lidt rejer og godt hjemmebagt rugbrød.
- Server på frokostbordet til påskefrokost sammen med sild og andre lune og kolde retter.
Opskrift på deviled eggs
Her får du vores opskrift på nemme djævleæg eller deviled eggs. De er skønne at servere på frokostbordet til årets påskefrokost eller bare fordi du vil glæde familien lidt ekstra.
Du kan lave æggene i god tid, og sætte dem på køl indtil servering. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere lækre æg til påske for din familie.
Djævleæg (Deviled eggs)
Ingredienser
- 6 æg
- ½ dl mayonnaise
- 1 tsk sød fransk sennep
- 1 tsk dijonsennep
- ½ tsk æblecidereddike
- ½ tsk salt
- Peber
- Paprika, til pynt
- Dild, til pynt
Sådan gør du
- Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger, kommes æggene i, og koges i 10 minutter. Når tiden er gået, køles æggene ned i koldt vand. Herefter pilles æggene.
- De kogte æg deles på langs, og blommen skrabes ud i en skål.
- Tilsæt mayonnaise, sennep, æblecidereddike, salt og peber, og mos det hele sammen med en gaffel til cremen er helt jævn.
- Fyld cremen tilbage i de halve æg, enten med en ske eller i en sprøjtepose med en stjernetyl hvis du vil have et fint mønster.
- Kom et drys paprika og lidt dild på toppen af hvert æg, og så er æggene klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her