Madformadelskere / Frokost / Djævleæg (deviled eggs)

Djævleæg (deviled eggs)


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Påsken byder på masser af lækker mad, og en af de opskrifter vi laver igen og igen er djævleæg, eller deviled eggs, som de også kaldes. Det er kogte halve æg med fyld, som både er smukke på påskebordet, og som smager fantastisk. Læs med her og få vores nemme opskrift.

djævleæg eller deviled eggs med påske pynt til påskefrokost

Æg til påskefrokosten

Her i påsken er der nok flere af os der holder påskefrokost for familie og venner. Det er en skøn tradition, og en dejlig mulighed for at se nogle mennesker man måske ikke ser ofte nok i hverdagen.

Til en påskefrokost skal der gerne være lækker mad. Men det behøver ikke at betyde at du skal stå i køkkenet hele dagen.

Denne opskrift på djævleæg er en super nem opskrift på æg til påskefrokosten, som også er hurtig at lave.

Og så kan du sagtens lave dem dagen i forvejen hvis du vil spare ekstra tid.

Deviled eggs er kogte æg, hvor blommen er taget ud og blandet med mayonnaise, sennep og andre smagsgivere, og så bliver cremen fyldt tilbage i æggene.

Her pynter vi med lidt dild og et drys paprika, der er smukt at se på, og så giver det en god smag.

Her i Sønderjylland spiser vi jo ofte solæg til påske, og djævleæg er nok den mere nedtonede version, hvor alle kan være med, også ungerne.

bræt med fyldte djævleæg eller deviled eggs til påskefrokost

Ingrediensnoter

Æg – Æggene skal koges til de er hårdkogte, så man kan skrabe blommen ud.

Mayonnaise – Mayonnaise er det der holder æggeblommecremen sammen.

Sennep – Jeg bruger to forskellige slags sennep i denne opskrift, en sød og klassisk dijon for styrke. Du kan bruge den sennep du bedst kan lide, og du kan smage cremen til så den får styrke som du gerne vil have det.

Paprika og dild – Kommes på toppen. Det ser smukt ud, og så giver det selvfølgelig også noget til smagen. Du kan også bruge et par dråber tabasco hvis du vil have ekstra meget styrke.

Hvordan laver man djævleæg?

Det er så nemt at lave djævleæg til påskefrokosten.

Først skal æggene koges til de er hårdkogte. Det tager cirka 10 minutter i kogende vand. Så skal æggene køles ned og pilles inden de kan deles på langs, og blommen skrabes ud i en skål.

Æggeblommerne blandes med mayonnaise, sennep, æblecidereddike, salt og peber, og smages til. Så kommes cremen i en sprøjtepose og fyldes tilbage i de halve æg.

Æggene pyntes med et drys paprika og dild, og så er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Djævleæg eller deviled eggs med fyld på træbræt med tallerken ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man djævleæg?

De færdige deviled eggs skal opbevares i køleskabet indtil servering.

Kan djævleæg laves dagen før?

Ja, det kan de sagtens. Fyld æggene og kom dem i en lufttæt plastbøtte med låg, og sæt bøtten i køleskabet. Vent med at pynt med dild og paprika til lige inden servering.

Kan jeg bruge andet end dild?

Ja, du kan også pynte dine æg med purløg eller karse.

Kan jeg bruge andet end paprika?

Ja, du kan give dem et par dråber tabasco eller chili sauce på toppen i stedet hvis du synes. Paprika er dog både smukt og giver lidt styrke til æggene.

Andre påskeopskrifter med æg du måske vil synes om

Fyldte djævleæg med dild og paprika til påskefrokost

Tips og tricks til djævleæg

  • Prøv at komme hakkede krydderurter i æggeblommecremen. Det kan være dild, purløg, karse eller ramsløg.
  • Brug den sennep du bedst kan lide. Hvis du vil have dem lidt stærke, så brug en stærk sennep.
  • Kom et par rejer, krebsehaler eller stenbiderrogn på toppen. Det er smukt og smager godt.

Serveringsforslag

  • Server som en forårsfrokost sammen med lidt rejer og godt hjemmebagt rugbrød.
  • Server på frokostbordet til påskefrokost sammen med sild og andre lune og kolde retter.
Bræt med fyldte deviled eggs og påskepynt ved siden af
Fyldte djævleæg eller deviled æg med paprika på toppen og dild

Opskrift på deviled eggs

Her får du vores opskrift på nemme djævleæg eller deviled eggs. De er skønne at servere på frokostbordet til årets påskefrokost eller bare fordi du vil glæde familien lidt ekstra.

Du kan lave æggene i god tid, og sætte dem på køl indtil servering. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere lækre æg til påske for din familie.

djævleæg eller deviled eggs med påske pynt til påskefrokost
5 fra 1 stemme

Djævleæg (Deviled eggs)

Opskrift på djævleæg
Djævleæg eller deviled eggs er kogte halve æg hvor blommen er taget ud og blandet til en lækker creme med god smag i. Cremen bliver så fyldt tilbage i æggene, og de pyntes med paprika og dild. De er lækre at servere til påskefrokost eller en lækker frokost med familien.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 12 stk
Kalorier 60 kcal

Ingredienser

  • 6 æg
  • ½ dl mayonnaise
  • 1 tsk sød fransk sennep
  • 1 tsk dijonsennep
  • ½ tsk æblecidereddike
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • Paprika, til pynt
  • Dild, til pynt

Sådan gør du

  • Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger, kommes æggene i, og koges i 10 minutter. Når tiden er gået, køles æggene ned i koldt vand. Herefter pilles æggene.
  • De kogte æg deles på langs, og blommen skrabes ud i en skål.
  • Tilsæt mayonnaise, sennep, æblecidereddike, salt og peber, og mos det hele sammen med en gaffel til cremen er helt jævn.
  • Fyld cremen tilbage i de halve æg, enten med en ske eller i en sprøjtepose med en stjernetyl hvis du vil have et fint mønster.
  • Kom et drys paprika og lidt dild på toppen af hvert æg, og så er æggene klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 60kcalKulhydrater: 1gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 84mgNatrium: 164mgKalium: 33mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 122IUC-vitamin: 1mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD æg til påske, Dansk påske, Deviled eggs, Fyldte æg, Halve æg med fyld, Påske, påskebordet, Påskebrunch, Påskefrokost
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.