Djævleæg (deviled eggs)

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


En af de opskrifter altid laver til påske er djævleæg, eller deviled eggs, som de også kaldes. Det er kogte halve æg med fyld, som både er smukke på påskebordet, og som smager fantastisk.

djævleæg eller deviled eggs med påskepynt til påskefrokost.

Mere gæstemad

HOP DIREKTE TIL

    Påsken nærmer sig, og der må aldrig mangle disse æg til en god påskefrokost.

    Opskriften er god fordi

    Nem – Den er virkelig nem, og resultatet bliver altid godt.
    Kan laves på forhånd – Skal du have gæster til påskefrokost, så er denne opskrift perfekt, da du kan lave æggene inden gæsterne kommer.

    Ingrediensnoter

    Mayonnaise – Mayonnaise er det der holder æggeblommecremen sammen. Vælg en god mayonnaise, det kan smages. Vi bruger ofte Hellmann’s hvis det ikke er en hjemmelavet version.

    Sennep – Jeg bruger to forskellige slags sennep i denne opskrift, en sød og klassisk dijon for styrke. Du kan bruge den sennep du bedst kan lide, og du kan smage cremen til så den får styrke som du gerne vil have det.

    Paprika og dild – Kommes på toppen. Det ser smukt ud, og så giver det selvfølgelig også noget til smagen. Du kan også bruge et par dråber tabasco eller chilisauce hvis du vil have ekstra meget styrke.

    Hvordan laver man djævleæg?

    Det er så nemt at lave djævleæg til påskefrokosten.

    1. Først skal æggene koges til de er hårdkogte. Det tager cirka 10 minutter i kogende vand.
    2. Så skal æggene køles ned og pilles inden de kan deles på langs, og blommen skrabes ud i en skål.
    3. Æggeblommerne blandes med mayonnaise, sennep, æblecidereddike, salt og peber, og smages til.
    4. Så kommes cremen i en sprøjtepose og fyldes tilbage i de halve æg.

      Æggene pyntes med et drys paprika og dild, og så er de klar til servering.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Tilsæt krydderurter – Prøv at komme hakkede krydderurter i æggeblommecremen. Det kan være dild, purløg, karse eller ramsløg.

    Tilføj fisk eller skaldyr – Kom et par rejer, krebsehaler eller stenbiderrogn på toppen. Det er smukt og smager godt.

    Servering – Server æggene til påskefrokosten sammen med andre lune og kolde retter.

    bræt med fyldte djævleæg eller deviled eggs til påskefrokost.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan djævleæg laves dagen før?

    Ja, det kan de sagtens. Fyld æggene og kom dem i en lufttæt plastbøtte med låg, og sæt bøtten i køleskabet. Vent med at pynte med dild og paprika til lige inden servering.

    Flere æg til påskefrokosten

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    djævleæg eller deviled eggs med påskepynt til påskefrokost.
    5 fra 1 stemme

    Djævleæg (Deviled eggs)

    Djævleæg eller deviled eggs er kogte halve æg hvor blommen er taget ud og blandet til en lækker creme med god smag i. Cremen bliver så fyldt tilbage i æggene, og de pyntes med paprika og dild.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 10 minutter
    Samlet tid 20 minutter
    Ret Frokost
    Køkken Dansk
    Antal 12 stk
    Kalorier 60 kcal

    Ingredienser

    • 6 æg
    • ½ dl mayonnaise
    • 1 tsk sød fransk sennep
    • 1 tsk dijonsennep
    • ½ tsk æblecidereddike
    • ½ tsk salt
    • Peber
    • Paprika, til pynt
    • Dild, til pynt

    Sådan gør du

    • Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger, kommes æggene i, og koges i 10 minutter. Når tiden er gået, køles æggene ned i koldt vand. Herefter pilles æggene.
      6 æg
    • De kogte æg deles på langs, og blommen skrabes ud i en skål.
    • Tilsæt mayonnaise, sennep, æblecidereddike, salt og peber, og mos det hele sammen med en gaffel til cremen er helt jævn.
      ½ dl mayonnaise, 1 tsk sød fransk sennep, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk æblecidereddike, ½ tsk salt, Peber
    • Fyld cremen tilbage i de halve æg, enten med en ske eller i en sprøjtepose med en stjernetyl hvis du vil have et fint mønster.
    • Kom et drys paprika og lidt dild på toppen af hvert æg, og så er æggene klar til servering.
      Paprika, Dild

    Tips og noter

    1. Lav æggene på forhånd – Du kan fint lave æggene på forhånd og endda dagen før de skal serveres. Sæt dem i en bøtte med låg i køleskabet, og pynt med dild og paprika lige inden servering.
    2. Rejer eller krebsehaler – De smager også skønt med et par rejer eller krebsehaler på toppen, hvis du gerne lige vil gøre dem lidt ekstra lækre. Stenbidderrogn er også en fin mulighed.
    3. Holdbarhed – Æggene kan holde sig 2-3 dage på køl.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1stkKalorier: 60kcalKulhydrater: 1gProtein: 3gFedt: 5gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 84mgNatrium: 164mgKalium: 33mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 122IUC-vitamin: 1mgCalcium: 13mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 11. april 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.