Djævleæg eller deviled eggs er kogte halve æg hvor blommen er taget ud og blandet til en lækker creme med god smag i. Cremen bliver så fyldt tilbage i æggene, og de pyntes med paprika og dild.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 12stk
Ingredienser
6æg
½dlmayonnaise
1tsksød fransk sennep
1tskdijonsennep
½tskæblecidereddike
½tsksalt
Peber
Paprika, til pynt
Dild, til pynt
Sådan gør du
Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger, kommes æggene i, og koges i 10 minutter. Når tiden er gået, køles æggene ned i koldt vand. Herefter pilles æggene.
6 æg
De kogte æg deles på langs, og blommen skrabes ud i en skål.
Tilsæt mayonnaise, sennep, æblecidereddike, salt og peber, og mos det hele sammen med en gaffel til cremen er helt jævn.
½ dl mayonnaise, 1 tsk sød fransk sennep, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk æblecidereddike, ½ tsk salt, Peber
Fyld cremen tilbage i de halve æg, enten med en ske eller i en sprøjtepose med en stjernetyl hvis du vil have et fint mønster.
Kom et drys paprika og lidt dild på toppen af hvert æg, og så er æggene klar til servering.
Paprika, Dild
Noter
1. Lav æggene på forhånd - Du kan fint lave æggene på forhånd og endda dagen før de skal serveres. Sæt dem i en bøtte med låg i køleskabet, og pynt med dild og paprika lige inden servering.2. Rejer eller krebsehaler - De smager også skønt med et par rejer eller krebsehaler på toppen, hvis du gerne lige vil gøre dem lidt ekstra lækre. Stenbidderrogn er også en fin mulighed.3. Holdbarhed - Æggene kan holde sig 2-3 dage på køl.