Fyldte æg med rejer

Fyldte æg med rejer på toppen er en klassiker på påskebordet. Den er nem at lave og både børn og voksne er vilde med de halve æg med fyld. Æg og rejer er jo en rigtig god kombi, og med en god mayonnaise og lidt purløg bliver det kun endnu bedre.

Æggene kan være en del af en større påskefrokost med mange mindre kolde eller lune retter som leverpostej, sild, fiskefileter og alle de her klassiske retter. Men de kan altså også sagtens gå som en lille frokost alene med et stykke godt rugbrød til.

opskrift på fyldte æg med rejer - den perfekte ret til påskefrokost
opskrift på fyldte æg med rejer - den perfekte ret til påskefrokost

Fyldte æg med rejer opskrift

Her er vores bud på lækre halve æg fyldt med æggecreme og med rejer på toppen. Du kan sagtens eksperimentere med andre smage når du laver dine æg, prøv for eksempel at skifte purløg ud med karse eller ramsløg.

Du kan også vælge at tilføje lidt ekstra smag i form af krydderier til cremen. Det kan for eksempel være lidt karry eller paprika. Hvis du synes cremen bliver for fed med mayonnaise, kan du evt. lave den med halv mayonnaise og halv creme fraiche. Vi kan dog bedst lide den med mayo.

opskrift på fyldte æg med rejer - den perfekte ret til påskefrokost

Fyldte æg med rejer opskrift

Lækre æg med cremet fyld og rejer på toppen!
0 fra 0 stemmer
Ret: Frokost, Tapas
Keyword: Påske
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 6 æg
  • 4 spsk mayonnaise
  • 2 spsk purløg, hakket
  • salt og peber
  • 150 g rejer

Til pynt

  • purløg
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Kog æggene i rigeligt med vand i 10 minutter.
  • Køl dem af under den kolde hane, og pil herefter æggene.
  • Halver æggene og skrab blommen ud i en skål.
  • Bland blommerne med mayonnaise og hakket purløg og smag cremen til med salt og peber.
  • Fyld cremen tilbage i de halve æg, brug en teske eller en sprøjtepose hvis vi gerne vil have det ekstra fint.
  • Fordel rejerne på toppen af æggene og drys lidt purløg på toppen. Pynt med citroner i både og spis med rugbrød til.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Påskemad og påskefrokost

Der er ting der altid er på bordet hjemme hos os når vi snakker påskemad. Det er blandt andet fyldte æg med rejer, men også solæg nyder vi virkelig at spise i påsken, eller faktisk hele året. Hvis du ikke kender solæg, så bør du prøve dem, de smager simpelthen så godt, og det er nemt at lave. Det er en Sønderjysk specialitet, og vi spiser den gerne til jul og påske og andre specielle lejligheder.

Lam er også noget vi gerne spiser i påsken. Det er som regel langtidsstegt lammebov eller lammekoteletter i ovn med kartofler og citron og selvfølgelig masser af hvidløg. Vi kan rigtig godt lide lam, og spiser det ofte, både i påsken og resten af året. Men lam hører selvfølgelig påsken til.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

Følg med på Instagram

Vil du have flere opskrifter på lækker hjemmelavet hverdagsmad? Gå ikke glip af dejlige billeder og opskrifter direkte i dit feed. 

Følg med på Instagram
shares