Hjem » Frokost » Fyldte æg med rejer

Fyldte æg med rejer

Fyldte æg med rejer på toppen er en klassiker på påskebordet. Den er nem at lave og både børn og voksne er vilde med de halve æg med fyld. Æg og rejer er jo en rigtig god kombi, og med en god mayonnaise og lidt purløg bliver det kun endnu bedre.

Æggene kan være en del af en større påskefrokost med mange mindre kolde eller lune retter som leverpostej, sild, fiskefileter og alle de her klassiske retter. Men de kan altså også sagtens gå som en lille frokost alene med et stykke godt rugbrød til.

opskrift på fyldte æg med rejer - den perfekte ret til påskefrokost
opskrift på fyldte æg med rejer - den perfekte ret til påskefrokost

Fyldte æg med rejer opskrift

Her er vores bud på lækre halve æg fyldt med æggecreme og med rejer på toppen. Du kan sagtens eksperimentere med andre smage når du laver dine æg, prøv for eksempel at skifte purløg ud med karse eller ramsløg.

Du kan også vælge at tilføje lidt ekstra smag i form af krydderier til cremen. Det kan for eksempel være lidt karry eller paprika. Hvis du synes cremen bliver for fed med mayonnaise, kan du evt. lave den med halv mayonnaise og halv creme fraiche. Vi kan dog bedst lide den med mayo.

opskrift på fyldte æg med rejer - den perfekte ret til påskefrokost
5 fra 1 stemme

Fyldte æg med rejer opskrift

Lækre æg med cremet fyld og rejer på toppen!
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Frokost, Tapas
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 6 æg
  • 4 spsk mayonnaise
  • 2 spsk purløg, hakket
  • salt og peber
  • 150 g rejer

Til pynt

  • purløg
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Kog æggene i rigeligt med vand i 10 minutter.
  • Køl dem af under den kolde hane, og pil herefter æggene.
  • Halver æggene og skrab blommen ud i en skål.
  • Bland blommerne med mayonnaise og hakket purløg og smag cremen til med salt og peber.
  • Fyld cremen tilbage i de halve æg, brug en teske eller en sprøjtepose hvis vi gerne vil have det ekstra fint.
  • Fordel rejerne på toppen af æggene og drys lidt purløg på toppen. Pynt med citroner i både og spis med rugbrød til.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Påske
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Påskemad og påskefrokost

Der er ting der altid er på bordet hjemme hos os når vi snakker påskemad. Det er blandt andet fyldte æg med rejer, men også solæg nyder vi virkelig at spise i påsken, eller faktisk hele året. Hvis du ikke kender solæg, så bør du prøve dem, de smager simpelthen så godt, og det er nemt at lave. Det er en Sønderjysk specialitet, og vi spiser den gerne til jul og påske og andre specielle lejligheder.

Lam er også noget vi gerne spiser i påsken. Det er som regel langtidsstegt lammebov eller lammekoteletter i ovn med kartofler og citron og selvfølgelig masser af hvidløg. Vi kan rigtig godt lide lam, og spiser det ofte, både i påsken og resten af året. Men lam hører selvfølgelig påsken til.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.