Madformadelskere / Frokost / Æggesalat

Æggesalat


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Man kan ikke sige påskefrokost uden at sige æggesalat. Og til julefrokosten er den selvfølgelig også et must. Det er supernemt at lave hjemmelavet æggesalat, og så smager det altså en tand bedre end dem man kan købe i supermarkedet. Læs med her og få vores nemme opskrift.

æggesalat med karry og karse til påskefrokosten

Nemme æg til påskefrokosten

Når vi skal holde påskefrokost eller julefrokost må der ikke mangle noget.

Heller ikke hjemmelavet æggesalat. Det er simpelthen et must på menuen.

Det er så nemt at lave selv, og så smager det altså bare kanon godt. Samtidig er det noget som både børn og voksne elsker at spise.

Vi spiser også ofte æggesalat til aftensmad på et stykke rugbrød. Så laver vi en god portion, og hvis der så er lidt tilbage til madpakkerne, så er det bare ekstra godt.

Det er en klassisk æggesalat med karry vi laver her. Den er nem, mild og børnevenlig, og det er sådan de fleste nok tænker at en æggesalat skal smage. Der er ikke så meget hokus pokus, men nogle gange skal man også bare holde fast i det, der fungerer.

Og denne æggesalat holder altid. Den er altid et hit når den bliver sat på bordet, hvad enten det er en almindelig søndag, til påskefrokosten eller til julefrokosten.

Sammen med et stykke godt hjemmebagt rugbrød, så er det altså bare super lækkert.

Æggesalat med karry og karse

Ingrediensnoter

Æg – Det er klart der skal æg i æggesalat. De skal koges til de er hårdkogte og så køles ned. Du kan sagtens koge dem i forvejen og have dem i køleskabet indtil de skal bruges.

Creme fraiche – Creme fraiche giver en let og syrlig smag til æggesalaten.

Mayonnaise – Der skal lidt mayonnaise i også for at få den rette fedme. Og æg og mayonnaise er jo bare gode venner.

Karry – Karry hører sig til i en traditionel æggesalat. Det giver god smag og den smukke gule farve.

Karse – Hvis du har karse, så er det altså rigtig lækkert i æggesalaten. Alternativt kan du også bruge purløg.

Hvordan laver man æggesalat?

Det er super nemt selv at lave hjemmelavet æggesalat.

Først skal du koge æggene. De skal være hårdkogte, og så skal de køle helt ned, så de er kolde når de kommer i dressingen.

Så er det bare at blande creme fraiche med mayonnaise, og klippe karsen af og komme i dressingen sammen med karry, salt og peber.

Smag dressingen godt til inden du vender tern af de hårdkogte æg i. Nu er æggesalaten klar til servering. Du kan pynte med karse på toppen, og servere den med et godt rugbrød.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Æggesalat med rugbrød til påskefrokosten

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man æggesalat?

Den færdige æggesalat skal opbevares i køleskabet indtil den skal serveres. Den kan holde sig omkring 2dage i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end karse?

Karse og æg er lækkert sammen, men du kan også bruge for eksempel purløg til din æggesalat.

Andre frokostretter du måske vil synes om

Æggesalat med rugbrød til påskefrokost

Tips og tricks til opskriften

  • Masser af karse et lækkert i æggesalaten, men prøv også med fintklippet purløg.
  • Smag dressingen godt til inden du kommer æggene i, og smag igen når æggene er kommet i, så skal den måske justeres med lidt ekstra salt og peber.

Serveringsforslag

  • Server æggesalaten sammen med Rugbrød til påskefrokost eller julefrokost.
  • Brug æggesalaten i en sandwich.
  • Server æggesalat til sild.
Æggesalat med karse i skål med rugbrød ved siden af
Æggesalat i skål med karse på toppen

Opskrift på hjemmelavet æggesalat med karry

Her får du vores opskrift på en helt klassisk æggesalat med karry og karse. Den er nem at lave og så smager den forrygende.

Æggesalat er et must til påskefrokost eller julefrokost, men du kan også servere den på frokostbordet en helt almindelig søndag eller bruge den til sandwich i madpakken. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave æggesalat til din familie.

æggesalat med karry og karse til påskefrokosten
5 fra 1 stemme

Æggesalat

Opskrift på æggesalat
Helt klassisk æggesalat med karry og karse. Den smager skønt og er mild i smagen, så hele familien elsker den. Server den på et stykke rugbrød eller i sandwich. Den er et must på bordet til påskefrokost eller julefrokost.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 106 kcal

Ingredienser

  • 4 æg
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • ½ bakke karse
  • 1 tsk karry
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt æggene, og lad dem koge 10 minutter. Hæld dem derefter over med koldt vand, og pil de hårdkogte æg. Du kan med fordel koge æggene i god tid, så de er helt kolde når de skal bruges.
  • Bland dressingen af creme fraiche og mayonnaise. Klip karsen af, og bland den i dressingen sammen med karry, salt og peber. Smag dressingen til med ekstra karry, salt og peber hvis det er nødvendigt.
  • Skær de kolde æg ud i grove tern, og vend dem i dressingen. Smag til igen, og pynt med lidt karse på toppen.
  • Server straks med rugbrød til, eller opbevar æggesalaten på køl indtil servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 106kcalKulhydrater: 1gProtein: 6gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 170mgNatrium: 87mgKalium: 80mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 301IUC-vitamin: 1mgCalcium: 36mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD æg til påske, æggesalat med karry, æggesalat sandwich, Dansk påske, hjemmelavet æggesalat, karrysalat med æg, nem æggesalat, Påske, påskebordet, Påskefrokost
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.