Man kan ikke sige påskefrokost uden at sige æggesalat. Og til julefrokosten er den selvfølgelig også et must. Det er supernemt at lave hjemmelavet æggesalat, og så smager det altså en tand bedre end dem man kan købe i supermarkedet. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Nemme æg til påskefrokosten
Når vi skal holde påskefrokost eller julefrokost må der ikke mangle noget.
Heller ikke hjemmelavet æggesalat. Det er simpelthen et must på menuen.
Det er så nemt at lave selv, og så smager det altså bare kanon godt. Samtidig er det noget som både børn og voksne elsker at spise.
Vi spiser det ofte også til aftensmad på et stykke rugbrød. Så laver vi en god portion, og hvis der så er lidt tilbage til madpakkerne, så er det bare ekstra godt.
Det er en klassisk æggesalat med karry vi laver her. Den er nem, mild og børnevenlig, og det er sådan de fleste nok tænker at sådan en skal smage. Der er ikke så meget hokus pokus, men nogle gange skal man også bare holde fast i det, der fungerer.
Og denne æggesalat holder altid. Den er altid et hit når den bliver sat på bordet, hvad enten det er en almindelig søndag, til påskefrokosten eller til julefrokosten.
Sammen med et stykke godt hjemmebagt rugbrød, så er det altså bare super lækkert.
Ingrediensnoter
Æg – Det er klart der skal æg i denne opskrift. De skal koges til de er hårdkogte og så køles ned. Du kan sagtens koge dem i forvejen og have dem i køleskabet indtil de skal bruges.
Creme fraiche – Creme fraiche giver en let og syrlig smag til salaten.
Mayonnaise – Der skal lidt mayonnaise i også for at få den rette fedme. Og æg og mayonnaise er jo bare gode venner.
Karry – Karry hører sig til i en traditionel æggesalat. Det giver god smag og den smukke gule farve.
Karse – Hvis du har karse, så er det altså rigtig lækkert i salaten. Alternativt kan du også bruge purløg.
Hvordan laver man æggesalat?
Det er super nemt selv at lave hjemmelavet æggesalat.
Først skal du koge æggene. De skal være hårdkogte, og så skal de køle helt ned, så de er kolde når de kommer i dressingen.
Så er det bare at blande creme fraiche med mayonnaise, og klippe karsen af og komme i dressingen sammen med karry, salt og peber.
Smag dressingen godt til inden du vender tern af de hårdkogte æg i. Nu er salaten klar til servering. Du kan pynte med karse på toppen, og servere den med et godt rugbrød.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige æggesalat skal opbevares i køleskabet indtil den skal serveres. Den kan holde sig omkring 2dage i køleskabet.
Karse og æg er lækkert sammen, men du kan også bruge for eksempel purløg til din salat.
Andre frokostretter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Masser af karse et lækkert i æggesalaten, men prøv også med fintklippet purløg.
- Smag dressingen godt til inden du kommer æggene i, og smag igen når æggene er kommet i, så skal den måske justeres med lidt ekstra salt og peber.
Serveringsforslag
- Server salaten sammen med Rugbrød til påskefrokost eller julefrokost.
- Brug salaten i en sandwich.
- Server æggesalat til sild.
Vil du prøve en anden lækker salat til frokostbordet?
Prøv også vores opskrift på lækker Sildesalat
Opskrift på hjemmelavet æggesalat med karry
Her får du vores opskrift på en helt klassisk æggesalat med karry og karse. Den er nem at lave og så smager den forrygende.
Æggesalat er et must til påskefrokost eller julefrokost, men du kan også servere den på frokostbordet en helt almindelig søndag eller bruge den til sandwich i madpakken. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave salaten til frokost til din familie.
Æggesalat
Ingredienser
- 4 æg
- 3 spsk creme fraiche
- 1 spsk mayonnaise
- ½ bakke karse
- 1 tsk karry
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt æggene, og lad dem koge 10 minutter. Hæld dem derefter over med koldt vand, og pil de hårdkogte æg. Du kan med fordel koge æggene i god tid, så de er helt kolde når de skal bruges.4 æg
- Bland dressingen af creme fraiche og mayonnaise. Klip karsen af, og bland den i dressingen sammen med karry, salt og peber. Smag dressingen til med ekstra karry, salt og peber hvis det er nødvendigt.3 spsk creme fraiche, 1 spsk mayonnaise, ½ bakke karse, 1 tsk karry, Salt, Peber
- Skær de kolde æg ud i grove tern, og vend dem i dressingen. Smag til igen, og pynt med lidt karse på toppen.
- Server straks med rugbrød til, eller opbevar æggesalaten på køl indtil servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 30. marts 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her