Madformadelskere / Frokost / Sennepssild

Sennepssild

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sennepssild er en af vores favoritter til julefrokost eller påskefrokost, men faktisk spiser vi dem gerne hele året rundt. Du kan faktisk nemt selv lave dem, og du kan smage dem til helt som du bedst kan lide dem. Læs med her og få vores på bud den bedste opskrift på hjemmelavede sennepssild.

sennepssild i skål med dild og rødløg på toppen

Mere gæstemad


Sild til julefrokost eller påskefrokost

Sild er både sundt og lækkert!

Vi elsker sild herhjemme, og vores datter Ellen er også ret vild med dem. Især sennepssild.

Vi kan godt finde på at købe dem færdige i supermarkedet, de er helt udemærkede, men der er altså ikke noget der slår en omgang hjemmelavede!

Så når man skal hygge lidt ekstra, eller til jul eller påske, så skal de altså være hjemmelavede.

Til julefrokost eller påskefrokost er sild altså et must. Vi elsker at servere sennepssild, for de smager altså bare godt, og der er mange der godt kan lide dem.

De er heldigvis nemme at lave selv, hvis man køber marinerede sild, så er det kun dressingen de ligger i der skal laves.

Der skal selvfølgelig sennep i, og vi bruger en blanding af forskellige slags sennep for at få den rigtige smag. Du kan bruge den slags sennep som du selv synes bedst om.

Derudover skal der kapers, dild og rødløg i. Det er med til at give god smag til sildene, og gør at dressingen bliver ekstra lækker.

Hjemmelavede sennepssild med rødløg, dild og kapers

Ingrediensnoter

Marinerede sild – Du kan købe glad med hele marinerede sildefileter i de fleste supermarkeder. Så kan du selv skære dem ud i den størrelse der passer dig.

Sennep – Sennep skal der selvfølgelig til når vi laver sennepssild. Vi bruger en blanding af sød sennep, dijonsennep og grov sennep. Så får vi både lidt sødme, styrke og de lækre syrlige sennepskorn med.

Rødløg – Løg og sild kan bare noget sammen. Vi bruger rødløg da det ikke er helt så skarpt i smagen som almindelige løg. Du kan også bruge skalotteløg i stedet hvis du ikke har rødløg. Halvdelen af løget hakket fint og kommer i dressingen, mens den anden halvdel bruges til pynt ovenpå sildene.

Kapers – Kapers i dressingen giver et syrligt pift til de ellers lidt fede sild. Det er super lækkert, men du kan udelade det hvis du ikke er vild med kapers, eller du kan erstatte dem med hakkede cornichoner.

Dild – Dild og fisk kan noget sammen. Alternativt kan du bruge purløg eller karse, men vi kan bedst lide det med dild.

Creme fraiche – Brug den du bedst kan lide. Her er det creme fraiche 18%.

Hvordan laver man sennepssild?

Det er heldigvis virkelig nemt at lave sine egne sild med denne opskrift.

Først skal du blande dressingen af creme fraiche, mayonnaise, hakket rødløg, dild, hakkede kapers og de forskellige slags sennep. Så smages dressingen til med salt, peber, sukker og eventuelt mere sennep hvis du synes.

Når dressingen er klar, tages de marinede sild op af lagen og dryppes af inden de skæres i skiver på cirka 2 cm, som vendes rundt i dressingen.

Anret sildene i en skål med dild og rødløg på toppen, og server dem sammen med et godt stykke rugbrød.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Skål med hjemmelavede sennepssild med dild og rødløg på toppen med rugbrød ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man sennepssild?

Sildene skal opbevares på køl indtil servering.

Hvor længe kan sennepssild holde sig?

Når sildene er kommet i dressingen kan de holde sig 2-3 dage i køleskabet. Men bare rolig, de skal nok hurtigt blive spist.

Kan jeg bruge andet end kapers?

Hvis du ikke er vild med kapers, kan du også bruge hakkede cornichoner i stedet.

Kan jeg bruge andet end dild?

Vi elsker dild så det bruger vi oftest, men du kan også prøve med karse eller purløg i stedet.

Andre frokostretter du måske vil synes om

anretning med rugbrød og hjemmelavede sennepssild med dild og rødløg

Tips og tricks til opskriften

  • Smag dressingen til inden du kommer sildebidderne i. Det kan være der skal tilsættes lidt mere sennep, salt, sukker eller peber.
  • Prøv dig frem med andre krydderurter, for eksempel karse eller purløg.

Serveringsforslag

  • Server på bordet til påskefrokosten sammen med hjemmebagt Rugbrød
  • Server til julefrokosten med snaps og øl til, selvfølgelig.
  • Spis til frokost eller aftensmad på et stykke rugbrød.
skål med hjemmelavede sennepssild
sennepssild med dild og rødløg

Opskrift på sild til påske- eller julefrokost

Her får du vores opskrift på lækre hjemmelavede sennepssild som du med fordel kan servere til påskefrokosten eller julefrokosten.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere de lækre sild med sennepsdressing til din familie eller dine venner. De er nemme at lave, og smager skønt på et stykke rugbrød.

sennepssild i skål med dild og rødløg på toppen
5 fra 2 stemmer

Sennepssild

Opskrift på sennepssild
Hjemmelavede sennepssild med dild, rødløg og kapers er skønne på et stykke rugbrød til påskefrokost eller julefrokost. De er nemme at lave, og de smager fantastisk godt.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 307 kcal

Ingredienser

  • 4 marinerede sildefileter, svarende til cirka 300 gram
  • 1 dl creme fraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 rødløg, halvdelen til pynt
  • 2 spsk kapers
  • ½ dl frisk dild
  • 2 spsk grov sennep
  • 2 spsk sød sennep
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Hak halvdelen af rødløget fint. Hak kapers og hak dild. Gem den anden halvdel af rødløget og lidt af dilden til pynt.
  • Bland creme fraiche med mayonnaise og de forskellige slags sennep. Tilsæt hakket rødløg, kapers og dild, og smag til med salt, peber og sukker.
  • Skær de afdryppede marinerede sildefileter op i mindre bidder på cirka 2 cm. Vend sildestykkerne i dressingen, og pynt med rødløg i tynde både og dild.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 307kcalKulhydrater: 10gProtein: 16gFedt: 23gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 66mgNatrium: 784mgKalium: 436mgFibre: 2gSukker: 5gA-vitamin: 1216IUC-vitamin: 14mgCalcium: 113mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.