Madformadelskere / Frokost / Sildesalat

Sildesalat

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sildesalat er en undervurderet spise! Det smager helt fantastisk, og så er det nemt at lave. Du kan servere hjemmelavet sildesalat til påskefrokost eller julefrokost eller bare på et stykke rugbrød hvis du vil lave lidt ekstra lækkert til frokost. Læs med her og få vores opskrift med rødbeder og æble.

mad med sildesalat med æbler og rødbeder serveret med æg og karse

Pålægssalat med sild og rødbeder

Pålægssalat er altid godt når vi skal have påskefrokost eller julefrokost. Alt fra hønsesalat til skaldyrssalat og selvfølgelig æggesalat.

Sildesalat er lidt undervurderet her i Danmark, der er vist ikke så mange der spiser det mere. Det er en stor fejl, for det smager så godt, og så er det nemt at lave.

I Sverige bliver der vist stadig spist store mængder Svensk sildesalat, som vist laves med kartofler i.

Her får du vores version på en mere frisk og let pålægssalat med sild, rødbeder og æbler i en creme fraiche-dressing. Den er super nem at lave, og passer perfekt på påskebordet eller til en lækker forårsfrokost.

Den er skøn på et stykke rugbrød med lidt karse på toppen.

sildesalat til påskefrokost med æg og karse

Ingrediensnoter

Marinerede sild – Marinerede sild kan købes i de fleste supermarkeder. Vi køber hele fileter og skærer dem ud i den størrelse vi gerne vil have.

Creme fraiche – Salaten bliver lavet med creme fraiche-dressing, som giver en frisk og syrlig dressing.

Syltede rødbeder – Syltede rødbeder giver god smag, og er også det der giver den smukke farve.

Æble – Æbletern er friske og de passer rigtig godt til den fede marinerede sild.

Hvordan laver man hjemmelavet sildesalat?

Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet sildesalat.

Man tager marinerede sildefileter og lader dem dryppe godt af, og skærer dem så i tern.

Dressingen laver man med creme fraiche og sennep som smages til med salt, sukker og peber. Til sidst vendes æbletern, rødbedetern og sildetern i dressingen, og så er den klar til servering.

Server den som en del af et større frokostbord til påske eller jul, eller spis den blot på rugbrød som en dejlig weekendfrokost.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

tallerken med rugbrødsmad med sildesalat og æg

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man sildesalat?

Den færdige salat skal opbevares i køleskabet.

Hvad er holdbarheden på hjemmelavet sildesalat?

Salaten kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Farven kan godt ændre sig lidt hvis den står længe, men når den bliver vendt rundt igen inden servering, hjælper det på farven.

Andre frokostretter du måske vil synes om

Andre sildeopskrifter du måske vil synes om

tallerken med mad med sildesalat og æg

Tips og tricks til opskriften

  • Vil du have en federe dressing kan du erstatte lidt af creme fraichen med mayonnaise. Det er dog ikke nødvendigt, og den fede sild passer godt med den syrlige creme fraiche-dressing.

Serveringsforslag

Vidste du?

Sild er en af de fede sunde fisk, som vi bør spise mere af. Den indeholder vitaminer, mineraler og de sunde omega-3 fedtsyrer. Spis endelig løs af den sunde fisk.
sildesalat på rugbrød med æg til
mad med sildesalat og hårdkogt æg til

Opskrift på hjemmelavet pålægssalat med sild og rødbede

Her får du vores opskrift på en nem og lækker sildesalat med rødbeder og æbler. Det er en frisk og lækker salat, som er skøn som pålæg på en god rugbrødsmad, eller som med garanti vil bringe glæde på påskefrokostbordet.

Vi håber du får lyst til at prøve at servere salaten for din familie. Det er virkelig nemt at lave, og så er det både en smuk og lækker pålægssalat.

mad med sildesalat med æbler og rødbeder serveret med æg og karse
5 fra 2 stemmer

Sildesalat

Opskrift på sildesalat
Hjemmelavet pålægssalat med sild, rødbeder og æbler. Det er små bidder af sild i en syrlig creme fraiche-dressing med rødbeder og æbletern, og den er skøn på et stykke godt rugbrød. Den egner sig godt til at servere til påskefrokost eller julefrokost.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 255 kcal

Ingredienser

  • 4 marinerede sildefileter, svarende til cirka 300 gram
  • 100 g syltede rødbeder
  • 1 æble
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk sød fransk sennep
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • Karse, til pynt

Sådan gør du

  • Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
    4 marinerede sildefileter
  • Skær rødbeder og æble i små tern. Skær sildefileterne i små tern.
    100 g syltede rødbeder, 1 æble
  • Bland creme fraiche med sennep. Smag til med salt, peber og sukker.
    2 dl creme fraiche, 1 spsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
  • Vend sild, rødbeder og æbler i dressingen, og pynt med gerne med lidt karse inden servering
    Karse

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 255kcalKulhydrater: 12gProtein: 15gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 5gKolesterol: 75mgNatrium: 464mgKalium: 399mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 414IUC-vitamin: 4mgCalcium: 102mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. april 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.