Sildesalat er en undervurderet spise! Det smager helt fantastisk, og så er det nemt at lave. Du kan servere hjemmelavet sildesalat til påskefrokost eller julefrokost eller bare på et stykke rugbrød hvis du vil lave lidt ekstra lækkert til frokost. Læs med her og få vores opskrift med rødbeder og æble.
Pålægssalat med sild og rødbeder
Pålægssalat er altid godt når vi skal have påskefrokost eller julefrokost. Alt fra hønsesalat til skaldyrssalat og selvfølgelig æggesalat.
Sildesalat er lidt undervurderet her i Danmark, der er vist ikke så mange der spiser det mere. Det er en stor fejl, for det smager så godt, og så er det nemt at lave.
I Sverige bliver der vist stadig spist store mængder Svensk sildesalat, som vist laves med kartofler i.
Her får du vores version på en mere frisk og let pålægssalat med sild, rødbeder og æbler i en creme fraiche-dressing. Den er super nem at lave, og passer perfekt på påskebordet eller til en lækker forårsfrokost.
Den er skøn på et stykke rugbrød med lidt karse på toppen.
Ingrediensnoter
Marinerede sild – Marinerede sild kan købes i de fleste supermarkeder. Vi køber hele fileter og skærer dem ud i den størrelse vi gerne vil have.
Creme fraiche – Salaten bliver lavet med creme fraiche-dressing, som giver en frisk og syrlig dressing.
Syltede rødbeder – Syltede rødbeder giver god smag, og er også det der giver den smukke farve.
Æble – Æbletern er friske og de passer rigtig godt til den fede marinerede sild.
Hvordan laver man hjemmelavet sildesalat?
Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet sildesalat.
Man tager marinerede sildefileter og lader dem dryppe godt af, og skærer dem så i tern.
Dressingen laver man med creme fraiche og sennep som smages til med salt, sukker og peber. Til sidst vendes æbletern, rødbedetern og sildetern i dressingen, og så er den klar til servering.
Server den som en del af et større frokostbord til påske eller jul, eller spis den blot på rugbrød som en dejlig weekendfrokost.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige salat skal opbevares i køleskabet.
Salaten kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Farven kan godt ændre sig lidt hvis den står længe, men når den bliver vendt rundt igen inden servering, hjælper det på farven.
Andre frokostretter du måske vil synes om
Andre sildeopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Vil du have en federe dressing kan du erstatte lidt af creme fraichen med mayonnaise. Det er dog ikke nødvendigt, og den fede sild passer godt med den syrlige creme fraiche-dressing.
Serveringsforslag
- Server din sildesalat med friskbagt rugbrød og kogte æg, samt lidt karse på toppen.
- Server salaten til påskefrokost eller julefrokost som en del af et større frokostbord med lune og kolde retter.
Vidste du?
Sild er en af de fede sunde fisk, som vi bør spise mere af. Den indeholder vitaminer, mineraler og de sunde omega-3 fedtsyrer. Spis endelig løs af den sunde fisk.
Opskrift på hjemmelavet pålægssalat med sild og rødbede
Her får du vores opskrift på en nem og lækker sildesalat med rødbeder og æbler. Det er en frisk og lækker salat, som er skøn som pålæg på en god rugbrødsmad, eller som med garanti vil bringe glæde på påskefrokostbordet.
Vi håber du får lyst til at prøve at servere salaten for din familie. Det er virkelig nemt at lave, og så er det både en smuk og lækker pålægssalat.
Sildesalat
Ingredienser
- 4 marinerede sildefileter, svarende til cirka 300 gram
- 100 g syltede rødbeder
- 1 æble
- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk sød fransk sennep
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- Peber
- Karse, til pynt
Sådan gør du
- Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.4 marinerede sildefileter
- Skær rødbeder og æble i små tern. Skær sildefileterne i små tern.100 g syltede rødbeder, 1 æble
- Bland creme fraiche med sennep. Smag til med salt, peber og sukker.2 dl creme fraiche, 1 spsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
- Vend sild, rødbeder og æbler i dressingen, og pynt med gerne med lidt karse inden serveringKarse
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. april 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her