Sildesalat

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Sildesalat smager helt fantastisk, og så er det nemt at lave. Du kan servere hjemmelavet sildesalat til påskefrokost eller julefrokost eller bare på et stykke rugbrød hvis du vil lave lidt ekstra lækkert til frokost.

mad med sildesalat med æbler og rødbeder serveret med æg og karse.

Mere gæstemad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Frisk og let – Vores version er sildesalat er en frisk og let pålægssalat med sild, rødbeder og æbler i en creme fraiche-dressing. Den er super nem at lave, og passer perfekt på påskebordet eller til en lækker forårsfrokost.

    Ingrediensnoter

    Marinerede sild – Marinerede sild kan købes i de fleste supermarkeder. Vi køber hele fileter og skærer dem ud i den størrelse vi gerne vil have.

    Creme fraiche – Salaten bliver lavet med creme fraiche-dressing, som giver en frisk og syrlig dressing.

    Syltede rødbeder – Syltede rødbeder giver god smag, og er også det der giver den smukke farve. Du kan købe dem færdige eller bruge hjemmelavede syltede rødbeder hvis du har det.

    Æble – Æbletern er friske og de passer rigtig godt til den fede marinerede sild. Vælg gerne nogle æbler der er lidt syrlige i smagen.

    Hvordan laver man sildesalat?

    Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet sildesalat.

    1. Man tager marinerede sildefileter og lader dem dryppe godt af, og skærer dem så i tern.
    2. Dressingen laver man med creme fraiche og sennep, som smages til med salt, sukker og peber.
    3. Til sidst vendes æbletern, rødbedetern og sildetern i dressingen, og så er den klar til servering.
    4. Server den som en del af et større frokostbord til påske eller jul, eller spis den blot på rugbrød som en dejlig weekendfrokost.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    En federe dressing – Vil du have en federe dressing kan du erstatte lidt af creme fraichen med mayonnaise. Det er dog ikke nødvendigt, og den fede sild passer godt med den syrlige creme fraiche-dressing.

    Servering – Server din sildesalat med friskbagt rugbrød og kogte æg, samt lidt karse på toppen.

    sildesalat til påskefrokost med æg og karse

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad er holdbarheden på hjemmelavet sildesalat?

    Sildesalat kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Farven kan godt ændre sig lidt hvis den står længe, men når den bliver vendt rundt igen inden servering, hjælper det på farven.

    Flere sildeopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    mad med sildesalat med æbler og rødbeder serveret med æg og karse.
    5 fra 2 stemmer

    Sildesalat

    Hjemmelavet pålægssalat med sild, rødbeder og æbler. Det er små bidder af sild i en syrlig creme fraiche-dressing med rødbeder og æbletern, og den er skøn på et stykke godt rugbrød. Den egner sig godt til at servere til påskefrokost eller julefrokost.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 15 minutter
    Samlet tid 15 minutter
    Ret Frokost
    Køkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 255 kcal

    Ingredienser

    • 4 marinerede sildefileter, svarende til cirka 300 gram
    • 100 g syltede rødbeder
    • 1 æble
    • 2 dl creme fraiche
    • 1 spsk sød fransk sennep
    • 1 tsk sukker
    • ½ tsk salt
    • Peber
    • Karse, til pynt

    Sådan gør du

    • Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
      4 marinerede sildefileter
    • Skær rødbeder og æble i små tern. Skær sildefileterne i små tern.
      100 g syltede rødbeder, 1 æble
    • Bland creme fraiche med sennep. Smag til med salt, peber og sukker.
      2 dl creme fraiche, 1 spsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
    • Vend sild, rødbeder og æbler i dressingen, og pynt med gerne med lidt karse inden servering
      Karse

    Tips og noter

    1. Opbevaring og holdbarhed – Opbevar den færdige sildesalat i køleskabet. Her kan den godt holde sig 3 dage. Farven kan godt ændre sig lidt hvis den står længe, men vend den rundt inden servering, så er den fin igen.
    2. Servering – Server salaten på friskbagt rugbrød med kogte æg og karse.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 255kcalKulhydrater: 12gProtein: 15gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 5gKolesterol: 75mgNatrium: 464mgKalium: 399mgFibre: 2gSukker: 9gA-vitamin: 414IUC-vitamin: 4mgCalcium: 102mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. april 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.