Sildesalat smager helt fantastisk, og så er det nemt at lave. Du kan servere hjemmelavet sildesalat til påskefrokost eller julefrokost eller bare på et stykke rugbrød hvis du vil lave lidt ekstra lækkert til frokost.

Mere gæstemad
Opskriften er god fordi
Frisk og let – Vores version er sildesalat er en frisk og let pålægssalat med sild, rødbeder og æbler i en creme fraiche-dressing. Den er super nem at lave, og passer perfekt på påskebordet eller til en lækker forårsfrokost.
Ingrediensnoter
Marinerede sild – Marinerede sild kan købes i de fleste supermarkeder. Vi køber hele fileter og skærer dem ud i den størrelse vi gerne vil have.
Creme fraiche – Salaten bliver lavet med creme fraiche-dressing, som giver en frisk og syrlig dressing.
Syltede rødbeder – Syltede rødbeder giver god smag, og er også det der giver den smukke farve. Du kan købe dem færdige eller bruge hjemmelavede syltede rødbeder hvis du har det.
Æble – Æbletern er friske og de passer rigtig godt til den fede marinerede sild. Vælg gerne nogle æbler der er lidt syrlige i smagen.
Hvordan laver man sildesalat?
Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet sildesalat.
- Man tager marinerede sildefileter og lader dem dryppe godt af, og skærer dem så i tern.
- Dressingen laver man med creme fraiche og sennep, som smages til med salt, sukker og peber.
- Til sidst vendes æbletern, rødbedetern og sildetern i dressingen, og så er den klar til servering.
- Server den som en del af et større frokostbord til påske eller jul, eller spis den blot på rugbrød som en dejlig weekendfrokost.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Ofte stillede spørgsmål
Sildesalat kan holde sig 2-3 dage i køleskabet. Farven kan godt ændre sig lidt hvis den står længe, men når den bliver vendt rundt igen inden servering, hjælper det på farven.
Flere sildeopskrifter

Sildesalat
Ingredienser
- 4 marinerede sildefileter, svarende til cirka 300 gram
- 100 g syltede rødbeder
- 1 æble
- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk sød fransk sennep
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- Peber
- Karse, til pynt
Sådan gør du
- Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.4 marinerede sildefileter
- Skær rødbeder og æble i små tern. Skær sildefileterne i små tern.100 g syltede rødbeder, 1 æble
- Bland creme fraiche med sennep. Smag til med salt, peber og sukker.2 dl creme fraiche, 1 spsk sød fransk sennep, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
- Vend sild, rødbeder og æbler i dressingen, og pynt med gerne med lidt karse inden serveringKarse
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. april 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: