Populært:

Karrysild

5

/5

15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Karrysild er et must på bordet til påskefrokosten eller til jul. Det er faktisk super nemt at lave hjemmelavede karrysild, og så kan du tilpasse smagen præcis som du bedst kan lide den. I denne version er det med æble, rødløg og kapers. Læs med her og få vores opskrift på skønne sild til påske eller julefrokost.

karrysild i skål med kapersbær, serveret med rugbrød og æg

Til påskefrokost eller julefrokost

Sild er sundt! Det kommer vi ikke uden om, og så er det faktisk også en af de animalske produkter der har et ret lavt klimaaftryk.

Derfor er der jo en kæmpe fordel i at spise sild, og så smager det jo tilmed fantastisk godt.

Vi elsker karrysild herhjemme.

Vi er gladest for at lave dem selv, for så man kan få lige præcis den smag man bedst selv kan lide. Her er det vores favorit du får, den er med tern af rødløg og æble og med kapers.

Det giver en fantastisk god smag.

Karrysild er skønne at servere her op til påske eller til påskefrokosten, men de fungerer også super godt til julefrokosten. Husk at få snapesen på køl, for det hører sig jo til.

Karrysild er egentlig “bare” marinerede sild i en karrydressing, og den kan man jo lave præcis som man har lyst. Det er nemt at lave, fordi de marinerede sild er så nemme at gå til. De skal sådan set bare skæres i mindre bidder og vendes i dressingen, og så er de klar til servering.

karrysild til påskefrokost med æg og rugbrød

Ingrediensnoter

Marinerede sild – Marinerede sild kan købes i de fleste supermarkeder. De er nemme at arbejde med, og så er det også forholdsvist billigt når man sammenligner med andet fisk.

Æble – Æble, karry og sild kan bare noget godt sammen. De små tern af æble er skønne i karrysild.

Karry – Der skal selvfølgelig karry i karrysild. Det kommer vi ikke uden om.

Rødløg – Rødløg har en god smag og en fin farve. Du kan også bruge skalotteløg hvis du synes.

Kapers – Kapers er super godt i dressingen. De små syrlige kapers hakkes, og giver et godt modspild til den fede fisk.

Dild – Dild og sild kan bare noget sammen. Du kan også bruge purløg i stedet.

Hvordan laver man karrysild?

Det er virkelig nemt at lave hjemmelavede karrysild af marinerede sildefileter.

Først skal sildene tages op af lagen og lægges på et stykke køkkenrulle. Når de er dryppet af, skæres de i mundrette bidder.

Dressingen blandes sammen af creme fraiche, mayonnaise, hakket æble, rødløg, kapers og sukker, salt, peber og karry. Der vendes hakket dild, og til sidst sildebidderne i, og så er dine karrysild klar til servering.

Pynt gerne med kapers eller kapersbær og dild på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skål med karrysild med kapers og dild

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man karrysild?

Karrysildene skal opbevares i køleskabet indtil de skal serveres.

Hvad er holdbarheden på karrysild?

Når vi laver hjemmelavede karrysild spiser vi dem altid indenfor et par dage. De kan fint holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end dild?

Hvis du ikke er vild med dild, kan du lave opskriften med purløg i stedet.

Hvad skal jeg servere til karrysild?

Karrysild bør serveres på en skive rugbrød med løgring og gerne et hårdkogt æg til. Dertil smager det godt med en kold øl og en snaps hvis det er til påskefrokost eller julefrokost siden serveres.

Andre frokostretter du måske vil synes om

Andre sildeopskrifter du måske vil synes om

skål med karrysild med æbler serveret med rugbrød og æg

Tips og tricks til opskriften

  • Smag til hele tiden. Det kan godt være der skal tilsættes ekstra salt, sukker, peber og karry, så det er vigtigt at smage dressingen godt til.
  • Brug gerne æbler der er lidt syrlige, det passer godt til den fede fisk.

Serveringsforslag

  • Server med hjemmebagt rugbrød og hårdkogte æg til frokosten.
  • Sæt på bordet til påskefrokost eller julefrokost sammen med en masse andre kolde og lune retter.

Elsker du sild? Prøv også vores opskrift på lækre Sennepssild

påskefrokost med rugbrød, æg og karrysild
karrysild i skål med æg og rugbrød ved siden af

Opskrift på hjemmelavede sild til påske eller jul

Her får du vores opskrift på de bedste karrysild med æble, kapers og dild. De er så lækre at servere til påskefrokost eller julefrokost, men de smager også skønt på en helt almindelig søndag.

Vi håber du får lyst til at servere sildene for din familie. Herhjemme er både børn og voksne heldigvis vilde med sild.

karrysild i skål med kapersbær, serveret med rugbrød og æg
5 fra 2 stemmer

Karrysild

Opskrift på karrysild
Hjemmelavede karrysild med æble, rødløg, kapers og dild. Det er lækre karrysild at sætte på bordet til påskefrokost eller julefrokost eller bare som en lækker søndagsfrokost med et godt stykke hjemmebagt rugbrød og et hårdkogt æg til.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 299 kcal

Ingredienser

  • 4 marinerede sildefileter, svarende til cirka 300 gram
  • 1 dl creme fraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 æble
  • ½ rødløg
  • 2 spsk kapers
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • Peber
  • 1 bdt dild

Sådan gør du

  • Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
    4 marinerede sildefileter
  • Hak rødløget fint. Skær æblet i små tern. Hak kapers og dild. Gem lidt af dilden til pynt.
    1 æble, ½ rødløg, 2 spsk kapers, 1 bdt dild
  • Bland creme fraiche med mayonnaise. Tilsæt hakket rødløg, æble, kapers og dild, og smag til med karry, salt, peber og sukker.
    1 dl creme fraiche, 4 spsk mayonnaise, 2 tsk karry, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
  • Skær de afdryppede marinerede sildefileter op i mindre bidder på cirka 2 cm. Vend sildestykkerne i karrydressingen, og pynt med dild og eventuelt kapers eller kapersbær.
  • Server med rugbrød, hårdkogte æg og løgringe.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 299kcalKulhydrater: 11gProtein: 15gFedt: 22gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 66mgNatrium: 574mgKalium: 365mgFibre: 2gSukker: 7gA-vitamin: 277IUC-vitamin: 4mgCalcium: 82mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. april 2022 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.