Karrysild er et must på bordet til påskefrokosten eller til jul. Det er faktisk super nemt at lave hjemmelavede karrysild, og så smager de altså meget bedre.

Mere gæstemad
Skal du holde påskefrokost eller julefrokost, så er det bare at komme i gang med de hjemmelavede karrysild.
Opskriften er god fordi
Friskhed – Vores version er med rødlæg, kapers og æble, som vi synes giver en lethed og friskhed til karrysilden, der ellers godt kan blive lidt tung.
Ingrediensnoter
Marinerede sild – Marinerede sild kan købes i de fleste supermarkeder. De er nemme at arbejde med, og så er det også forholdsvist billigt når man sammenligner med andet fisk.
Æble – Æble, karry og sild kan bare noget godt sammen. De små tern af æble er skønne i karrysild. Vi anbefaler at du vælger nogle æbler der har lidt syrlighed, det spiller godt op i mod den fede fisk.
Karry – Der skal selvfølgelig karry i karrysild. Det kommer vi ikke uden om. Da karry er et blandingskrydderi, kan der være stor forskel på styrken. Derfor er det nødvendigt at smagen din karrydressing til, så den får den karrysmag du gerne vil have.
Rødløg – Rødløg har en god smag og en fin farve, og de er lidt mildere i smagen end almindelige gule løg. Du kan også bruge skalotteløg hvis du synes.
Kapers – Kapers er super godt i dressingen. De små syrlige kapers hakkes, og giver et godt modspild til den fede fisk sammen med æbleternene.
Dild – Dild og sild kan bare noget sammen. Du kan også bruge purløg i stedet.
Hvordan laver man karrysild?
Det er virkelig nemt at lave hjemmelavede karrysild af marinerede sildefileter.
- Først skal sildene tages op af lagen og lægges på et stykke køkkenrulle.
- Når de er dryppet af, skæres de i mundrette bidder.
- Dressingen blandes sammen af creme fraiche, mayonnaise, hakket æble, rødløg, kapers og sukker, salt, peber og karry.
- Der vendes hakket dild, og til sidst sildebidderne i, og så er dine karrysild klar til servering.
Pynt gerne med kapers eller kapersbær og dild på toppen.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Tilsmagning – Smag til hele tiden. Det kan godt være der skal tilsættes ekstra salt, sukker, peber og karry, så det er vigtigt at smage dressingen godt til.
Servering – Hjemmelavede karrysild er bare lig en tand bedre hvis de serveres på hjemmebagt rugbrød.
Ofte stillede spørgsmål
Når vi laver hjemmelavede karrysild spiser vi dem altid indenfor et par dage. De kan fint holde sig 2-3 dage i køleskabet.
Karrysild bør serveres på en skive rugbrød med løgring og gerne et hårdkogt æg til. Dertil smager det godt med en kold øl og en snaps hvis det er til påskefrokost eller julefrokost silden serveres.
Ja, du kan med fordel lave dine karrysild dagen før de skal serveres. De bliver faktisk endnu bedre når de lige har fået lov til at stå i dressingen og trækken natten over.
Flere lækre sild

Karrysild
Ingredienser
- 4 marinerede sildefileter, cirka 300 gram
- 1 dl creme fraiche
- 4 spsk mayonnaise
- 1 æble
- ½ rødløg
- 2 spsk kapers
- 2 tsk karry
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- Peber
- 1 bdt dild
Sådan gør du
- Tag de marinerede sildefileter op af lagen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.4 marinerede sildefileter
- Hak rødløget fint. Skær æblet i små tern. Hak kapers og dild. Gem lidt af dilden til pynt.1 æble, ½ rødløg, 2 spsk kapers, 1 bdt dild
- Bland creme fraiche med mayonnaise. Tilsæt hakket rødløg, æble, kapers og dild, og smag til med karry, salt, peber og sukker.1 dl creme fraiche, 4 spsk mayonnaise, 2 tsk karry, 1 tsk sukker, ½ tsk salt, Peber
- Skær de afdryppede marinerede sildefileter op i mindre bidder på cirka 2 cm. Vend sildestykkerne i karrydressingen, og pynt med dild og eventuelt kapers eller kapersbær.
- Server med rugbrød, hårdkogte æg og løgringe.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 1. april 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: